Wednesday, February 28, 2007

Sommerens store signering?

Er det Samuel Eto'o som blir sommerens store kjøp for Benitez?

Ryktene har gått en stund, som du kan se i ryktebørsen ute i høyrespalten. Og Samuel Eto'o, som Rafa Benitez også har forsøkt å bytte til seg tidligere, skal igjen stå langt oppe transferlista denne sommeren.

Benitez er en beundrer av Eto'o som spilte under ham da han jobbet akademiet til Real Madrid. Og da Michael Owen gikk til Madrid forsøkte han å Eto'o med i en byttehandel, uten hell.

Men med nye eiere plass i Liverpool, og stadig flere kontroverser mellom Eto'o og Barcelonas trenerstab, har ryktene tiltatt i styrke, og blir også nevnt i Liverpool Echo. har manageren mer penger å rutte med, og er klar for å brette ut sjekkheftet når sommerens transfervindu åpner seg.

Tuesday, February 27, 2007

Nye Anfield presentert

I dag har nye Anfield blitt stilt ut i Vernon Sangster Sport Centre i Stanley Park for de lokale innbyggerne.

Nye Anfield skal stå ferdig høsten 2009 og ha plass til nesten 61.000 tilskuere. I dag ble bildene av hvordan det nye stadionanlegget blir lagt fram for offentligheten for første gang, og likner på bildene vi allerede har sett på Liverpoolfc.tv.

Her er et klipp som viser hvordan det nye stadionanlegget vil bli:


Du kan lese mer om planene på www.newanfield.co.uk og Liverpool.no.

Sunday, February 25, 2007

Liverpool-Sheffield United 4-0

Sheffield United ble aldri noen reell trussel på Anfield, til tross for Europacup-spill i midtuka.

En brukket nese på Peter Crouch var prisen vi måtte betale for å få en fortjent 4-0-seier lørdag, i en kamp der Rafa Benitez stilte med et svært ovveraskende mannskap. Blant andre fikk Javier Mascherano sin etterlengtede debut. Noe Benitez i ettertid har sagt seg svært fornøyd med.

Peter Crouch sin skade skal ikke være alvorlig.

Laget fra Sheffield var aldri noen trussel, til tross for at Liverpool tradisjonelt har slitt mot antatt dårligere motstand helga etter europacup-kamper.

To straffespark i første omgang var i realiteten avgjørende for kampen. Enkelte, særlig Sheffield Uniteds trener Neil Warnock har blåst seg opp over at Steven Gerrard fikk noen billige straffer. Blant andre har Robbie Fowler gått ut og støttet sin kaptein

Den første straffen var kanskje noe billig, men helt klart på sin plass. Gerrard viste sin kløkt ved å holde armene i været, mens Sheffield-spilleren holdt sine rundt ham. Og den andre straffen var det helt klart ingen tvil om.

Her er de fire målene Liverpool scoret på Sheffield United lørdag:

Thursday, February 22, 2007

Bestem deg Rafa!

I følge uttalelser i italienske aviser kunne Rafa Benitez tenke seg å bli trener i Italia. Hæ?

Han blir sittert av den italienske avisa Gazzetta dello Sport på at han tror han "kunne klart seg bra i Seria A", melder Eurosport.

Han skal dessuten ha sagt at han er en stor beundrer av italiensk fortball.

- Jeg tror jeg er klar for den italienske ligaen. Men for øyeblikket er jeg fornøyd med å være i Liverpool, og jeg kan komme til å bli der i tre, fire eller kanskje til og med fem år. Hvem vet? sier han videre.

Kanskje fem år? Du må jo bli mye lengre enn det Rafa! Når man er Liverpool-trener ønsker man å være det livet ut!

Wednesday, February 21, 2007

Barcelona - Liverpool 1-2

Golfkameratene gjorde det på Nou Camp! Hvilke odds hadde det gitt?

Å være Liverpoolsupporter er en berg-og-dal-bane-tilværelse. Den ene uka taper vi borte for Newcastle. Neste uke vinner vi borte mot Barcelona! Og på hvilken måte?

Mange var sikkert redd for at det kom til å bli en kjedelig kveld i Barcelona et stykke ut i 2. omgang. Da hadde Barca kontrollen og viste prov på god teknikk. Men lagmoralen i Liverpool viser seg nok en gang, og maskineriet fortsatte å kverne til seieren var sikret.

Vi må selvsagt takke Barcelona-keeper Valdés for sin gavmildhet på det første målet. Og selvsagt måtte bare Bellamy gi en eller annen heldiggris gi hundre ganger pengene sine hos William Hill med et golfslag etter målet.

Det er første gang siden 2003 at Barcelona taper i Champions League på hjemmebane. Reina hadde et par uheldige utrusninger i 2. omgang, som vi tilgir ham. Og alt i alt er det Bellamy, Riise og LAGETs prestasjoner som ga oss seieren på Nou Camp.

Målene fra Barcelona-kampen:

Tuesday, February 20, 2007

Statistikken er med oss, oddsen mot

Liverpool har aldri tidligere tapt på Barcelonas hjemmebane Nou Camp.

Tidligere har Liverpool kjent spilt tre ganger på Nou Camp. Og vi har aldri tapt der! Vil Rafael Benitez sørge for at vi klarer å opprettholde den gode statistikken?

At vi har statistikken med oss er utenfor enhver tvil, men mange ville kanskje hevde at vi derimot har oddsen mot oss mot fjorårets Champons League-vinnere.

Etter bråket under treningsleiren i Portugal har odds-selskapet William Hill kommet opp med noen morsomme ting man kan sette pengene sine på.

- Etter bråket i Portugal vil alles øyne være rettet mot Craig Bellamy, og man kan jo forestille seg at han kanskje vil gjøre noe han senere vil angre på - igjen, sa talsmann på William Hills hjemmesider.

Dermed har de laget odds på følgende ting: At Bellamy...

... får gult kort (3/1)
... scorer mål (20/1)
... får rødt kort (100/1)
... feirer et mål med å lage et imaginært golfslag (100/1)
... scorer fire mål - "fore" (100/1)
... har på seg en hanske (100/1)

Mascherano endelig klar

Så har endelig den offisielle beskjeden kommet om at Mascheranos overgang fra West Ham er gått i orden.

Tidliere i dag ble endelig overgangen fra London-klubben gjort ferdig, melder Talk LFC. Tidligere har midtbanespilleren Javier Mascherano spilt for West Ham og Corinthians. Regelen sier at man i utgangspunktet kun kan spille for to forskjellige klubber i løpet av en sesong, og FIFA har tidligere godkjent overgangen. Nå har endelig også Premier League kommet etter.

22-åringen kom til West Ham på en noe overraskende overgang i høst sammen med Carlos Téves fra Corinthians. Tévez har spilt regelmessig for klubben, mens Mascherano fikk bare sju kamper.

I følge rykter har Mascherano, som startet sin karriere hos de Sør-Amerikanske gigantene River Plate, blitt enige om en 18 måneders avtale med Liverpool FC. Dette er imidlertid ikke ennå blitt offisielt bekreftet.

Monday, February 19, 2007

Overdrevne rapporter?

I helga rapporterte en rekke medier om ville tilstander i treningsleiren til Liverpool i Portugal. De kan ha vært overdrevne.

Som tidligere skrevet sa rapportene, blant annet gjenngitt i VG, at Bellamy brøt seg inn på rommet under treningsleiren i Portugal etter at Riise hadde lagt seg fredag kveld og slo ham med en golfkølle.

(Nettstedet LFC Online viser at de har stor humor med dette bildet vi har lånt).

Nå mener imidlertid vanligvis etterrettelige Chris Bascombe i Liverpool Echo at rapportene fra Algarve har vært overdrevet i tabloidpressen. Krangelen mellom Bellamy og Riise skal ha vært ufin, men på langt nær så voldelig som tabloidpressen har fremstilt den som.

Søndagsavisene i England skrev blant annet at Benitez måtte skille spillerne i kampens hete. Men dette stemmer ikke. Echo skriver at Benitez fikk vite om det som hadde skjedd først fredag morgen, og da ble Bellamy, Riise og flere andre spillere kalt inn på teppet for å forklare seg om hvorfor de hadde begått brudd på klubbens reglement.

For klubbens beste får vi håpe at Bascombe har rett!

Sunday, February 18, 2007

Voronin klar?

Det ser ut til at den ukrainske landslagsspissen Andriy Voronin blir første spillerkjøp etter at amerikanerne George Gillett og Tom Hicks tok kontroll over Anfield.

Lørdag spilte han for sitt tyske lag Bayer Leverkusen i Bundesliga da de tapte 1-0 for Hannover. Etter kampen skal det ha blitt annonsert at Andriy Voronin flytter til Anfield Road etter at den tyske sessongen er over. I følge blant andre Sky, Sporting Life og BBC skal spilleren ha blitt enig med klubben om en fireårs-kontrakt.

Den ukrainske landslagsspilleren har scoret seks mål på 20 kamper for Leverkusen denne sessongen.

Voronin har tidligere spilt for Chornomorets Odessa, Borussia Mönchengladbach, FSV Mainz 05 og 1. FC Köln før han i 2004 signerte for Bayer Leverkusen. I 2002-03-sessongen ble han toppscorer i Andre Bundesliga. Han fyller 28 år 21, Juli og spilte i fjorårets fotball-VM for Ukraina.

Voronin er i utgangspunktet kontraktsløs til sommeren, og kommer derfor gratis til Liverpool. Dette skal nå også være bekreftet fra Liverpool FC, i følge Liverpool.no.

Saturday, February 17, 2007

Fy og skam!

Ok, så vet vi kanskje at Riise har evnen til å kunne irritere på seg gråstein. Men at Bellamy har gått til angrep med golfkølle er rett og slett for drøyt!

I 2003 klarte Riise å erte på seg John Carew under en landslagssamling og slo ham i spillerbussen.

Dersom rapportene som blant annet gjenngis i VG i dag stemmer skal Bellamy ha brutt seg inn på rommet under treningsleiren i Portugal etter at Riise hadde lagt seg fredag kveld.
Også den britiske avisa Daily Mail er tidlig ute med rapporter om hendelsen, og det skal visstnok komme mye mer i engelske aviser søndag.

I tillegg rapporterer vistnok den portugisiske avisen Record at flere Liverpool-spillere skal ha havnet i fyllebråk på den samme turen. Jerzy Dudek, Robbie Fowler og Jermaine Pennant skal ha vært blant de verste.

Det skal blant annet ha forekommet hærverk på biler. Det er viktig å understreke at verken dette, eller hendelsen mellom Riise og Bellamy, er bekreftet fra offisielle kilder. Men om det stemmer er det forkastelig bare noen få dager før den viktige kampen mot Barcelona!

Friday, February 16, 2007

Ingen Villa - men hvem?

Spekulasjonene om sommerens transfer-aktiviteter er i full gang, men det ser ikke ut til at det blir noen Villa.

Valencia-stjerne David Villa har i lengre tid, helt siden i fjor sommer, blitt linket til en Anfield-overgang. Men det ser ikke ut til at det blir noe av overgangen.

Trives i Spania
Han innrømmer at han liker Liverpool, men insisterer på at han trives i Spania. Og til tross for at han er kompis med keeper Pepe Reina som han spilte sammen med på Spanias U21-lag, kommer han ikke til Anfield.

- Jeg drar ofte til England for å se ham spille, og han kommer hit. Men jeg er fornøyd med å være i Spania. Det er mitt folk og mitt språk. Det kan kanskje virke merkelig å si dette i 2007, men jeg har ingen ambisjoner om å spille i utlandet, sier han i følge TribalFootball.

Eto'o?
Andre spekulasjoner er imidlertid i full gang, og det heteste ryktet akkurat nå er at Rafa Benitez skal raide Champions League-motstander Barcelona kommende sommer.

Og det er ingen hvem som helst flere medier mener står på Rafas ønskeliste, nemlig superspissen Samuel Eto'o og supertalentet Giovanni dos Santos.

I følge flere medier og nettstedet Talking Soccer har Benitez blitt gitt en blankosjekk av klubbens nye eiere George Gillett og Tom Hicks for å gjøre Liverpool til seriøse tittelutfordrere.

Samuel Eto'o framtid i Barcelona skal følge ryktene være usikker fordi han har røket uklar med manager Frank Rijkaard og lagkamerat Ronaldinho. Benitez skal se på Eto'o som den perfekte spilleren å bygge sitt kommende storlag rundt.

Ingen ting ville vært bedre om vi fikk Eto'o til Anfield. En superspiss av dimensjoner. Men er våre nye eiere villige til å bla opp slike beløp som antagelig må til for å få ham fra Barca?? Hva tror du?

Thursday, February 15, 2007

Nytt stadionanlegg bekreftet!

Endelig er gladnyheten om at et nytt Anfield vil stå på plass til starten av 2009/10-sessong kommet!

- En må under-streke at alt det formelle ved overtakel-sen ikke er fullført, men hvis alt går som vi har planlagt vil arenaen være klar til sesongstart 2009-10, sier Ged Poynton på spørsmål om når den nye storstuen til Liverpool Football Club vil være klar til Liverpool.no.

Dette er et svært viktig skritt for klubben, om den skal være med og kjempe med de aller sterkeste i England, Europa og verden forøvrig. Med 61.000 seter vil billettinntektene øke og mulighetene for å få større navn til klubben blir dermed også større. I tillegg har vi fått nye eiere som også helt sikkert vil spytte inn mye penger til spillere. Dermed skulle framtiden være sikret, i hvert fall økonomisk.

Man kan selvsagt ikke kjøpe seg til suksess. Det burde Chelsea være et svært godt eksempel på. Nå ser vi hvordan idyllen på "brua" er i ferd med å slå sprekker. Og det er vel neppe veldig mange andre fotballnyheter som gleder oss mer akkurat nå...

Steven Gerrard sier han er overbevist om at det nye stadionet vil få den samme gode atmosfæren som på Anfield, i følge Tribalfootball, og dette understreker også Ged Poynton at han har tro på.

- Klubben har gjort en god del for å ta vare på dette, men til slutt så er det supporterne som må sørge for atmosfæren. Det er opp til dem å beholde det unike som man forbinder med Anfield.

Mer om det nye stadionet ser du på Liverpoolfc.tv.

Wednesday, February 14, 2007

Velkommen!

Hei, og velkommen til min Liverpool-blogg! Jeg er en Liverpool-fan på 35 vintre som har fulgt laget siden jeg var liten. Men hadde dessverre en lang pause på 80- og tidlig 90-tallet, på grunn av altoppslukende musikkinteresse. Dette var rett i etterkant av den virkelige storhetstiden for klubben, og jeg kom tilbake først på midten av 90-tallet, da Roy Evans styrte skuta, med mindre hell.

Men jeg er stadig optimist og tror at Rafa er mannen til å bringe "the glory days" tilbake til vårt elskede Anfield!

Her vil jeg blogge hver gang jeg har oppturer og nedturer med laget som jeg følger i tykt og tynt. Og det er ikke så reint sjeldent.... :o)