Saturday, March 31, 2007

Liverpool - Arsenal 4-1

For et fantastisk comeback for Crouch! Og for en revansje for tidligere nederlag mot Arsenal!

Peter Crouch scoret både med venstra, hodet og høyra. Faktisk er det, til tross for hans høyde, relativt sjeldent at han scorer med hodet. Han er ikke den store hodespilleren han burde vært. Men i dag viste han sitt fulle potensiale. Han burde faktisk ha scoret minst enda ett mål. Om han hadde hatt litt flaks ville enda et nytt "sakseskudd" gått innenfor stengene.

Det skal også sies at det ikke var noe godt Arsenal vi møtte i dag. Det er akkurat som om de ønsker at sesongen er over, og tar det for gitt at de klarer tredjeplassen. Men det skal de ikke ta for lett på! For den plassen har nemlig Liverpool også planer om å ta kontrollen over før sesongen er over.

Se målene her:

Thursday, March 29, 2007

Stadiondeling? Nei takk!

Ledende politikere i Liverpool har igjen tatt til orde for at Liverpool og Everton skal dele stadion.

Warren Bradley, leder for byrådet i Liverpool, har tatt til orde for stadion-deling mellom arve-fiendene Liverpool og Everton. Dette har tidligere blitt avfeid av Anfieldklubben, men nå kommer det nye anmodninger om å dele.

Stadionarbeidene i Stanley Park er midlertidig stoppet fordi våre nye eiere vil se på mulighetene for å bygge enda større enn de opprinnelige planene legger opp til. Dette mener Bradley er en god anledning til å se på banedeling om igjen.

- Nå ser fagfolkene deres om igjen på design og infrastruktur. Ikke fortell meg at disse amerikanske eierne ikke vil forsøke å få så mye ut av det som mulig. Jeg tror at Liverpool og Everton om noen år deler stadion, sier han til BBC.

For noe tøv! Liverpool må aldri finne på å dele stadion med sin erkefiende på andre siden av Stanley Park!

Friday, March 23, 2007

Gratis Saviola?

Benitez skal ha lagt Javier Saviola inn høyt opp på sommerens handleliste. Og han kan komme gratis!

I følge den spanske avisa Marca skal Rafael Benitez ha bestemt seg for å forsøke å hente Javier Saviola fra Barcelona. Liverpool kommer ganske sikkert til å styrke sin offensive lagdel i løpet av sommeren, og da kan den tidligere River Plate-, Monaco- og Sevilla-spilleren være en god forsterkning å få.

26-åringens kontrakt med Barcelona går ut til sommeren. Dermed kan vi til og med få ham gratis fra Spania!

I tillegg skal Liverpool ha kastet seg inn i kampen om å få det unge Real Madrid-talentet Esteban Granero til Anfield. 20-åringen er midtbanespiller og skal også stå på handlelista til Fulham. Han har bare et år igjen av kontrakten, og forhandlinger om ny kontrakt skal ha stagnert.

Liverpool skal ha gitt ham et godt tilbud i følge avisa AS.
Se noen Saviola-perler her:

Monday, March 19, 2007

Aston Villa - Liverpool 0-0

For en gangs skyld gikk jeg glipp av en kamp!

Det er første gang denne sesongen jeg ikke fikk sett en kamp med Liverpool på tv. Det var ikke fordi den ikke gikk på tv, men fordi jeg var i Austin i Texas.

Hvis jeg skulle sett kampen måtte jeg stått opp svært tidlig på jobbeturen min, og det orket jeg rett og slett ikke.

Og etter rapportene forstår jeg at jeg absolutt ikke har gått glipp av noe. Det er det en lettelse å vite...

Full rapport fra kampen finner du selvsagt f.eks. på VG.no/live.

Tuesday, March 13, 2007

Alves sommermål igjen?

Blir Daniel Alves sommerens store transfermål igjen?

I fjor var Sevillas gode forsvarsspiller Daniel Alves et av Rafa Benitez største mål på transfermarkedet. Han kom ikke, trolig fordi han ble for dyr.

Nå skal han være aktuell igjen, og denne gangen har Rafa antagelig mer penger å rutte med enn siste gang.

Brasilianeren skal bli gjort tilgjengelig til sommeren av Sevilla-president president Jose Maria del Nido, etter å ha blitt enig om å spille ut denne sesongen.

Om Liverpool igjen kaster seg inn i kampen om underskriften hans vil vi i følge Daily Mail i så fall få konkurranse fra Chelsea.

Her er noen Dani Alves-høydepunkter:

Monday, March 12, 2007

Hva med Robben?

I følge flere medier er Arjen Robben lei av livet på Stamford Bridge. Han kan være løsningen på vingproblemen på Anfield...

Rapportene hevder at Barcelona nå har Robben som backup-mål dersom de ikke klarer å kjøpe Cristiano Ronaldo. Men det er jo flere lag som trenger gode vinger. Blant annet Rafa Benitez' Liverpool!

Blant annet skal den 23-år gamle vingen ha blitt frustrert over å bli utelatt fra Ligacup-finalen. Og denne sesongen har han bare startet 15 kamper for de blå.

Etter min mening er han, sin unge alder til tross, blant verdens beste vinger, og bør absolutt være en mann å ta opp til vurdering for Rafa Benitez. Med det nye amerikanske sjekkheftet åpent til sommeren er Arjen Robben en bra mann å ha på handlelista!

Se noen Robben-perler her:

Thursday, March 8, 2007

Australsk keeper på vei?

Den lovende australske keeperen Dean Bouzanis skal være på vei til Anfield.

Dean Bouzanis skal ha imponert Rafa Benitez under et tre ukers prøveopphold på Melwood. Den 16 år gamle keeperen skal være et stort talent og Liverpool skal ha tilbudt han en treårskontrakt når han er ferdig med videregående.

Bouzanis er av gresk herkomst, men det vites ikke hvorvidt han har EU-pass.

Les mer hos Soccer News.

Løp og kjøp!

Eidur Gudjohnsen hudfletter lagkameratene etter CL-exiten på Anfield. Løp og kjøp Benitez!

Barcelona-spiss Eidur Gudjohnsen scoret og ga spenning mot slutten av kampen mot Liverpool i Champions League. Men nå klager han på lagmoralen til sine medspillere, og gir dem skylda for at de røk ut.

- Alle sammen kan ofre mer. Vi mangler lagmoral og må jobbe hardere sammen, sier han i følge The Soccerblog, med tydlelig adresse til sine lagkamerater.

- Liverpool er ikke et så godt lag, og har ikke våre kvaliteter, men jobbet bedre som lag og deres spillere løp for sine lagkamerater. Dette manglet i vårt lag, sier han videre. Og han kommer også med en noe oppsiktsvekkende uttalelse som kan tyde på at han ikke trives alt for godt i Barca.

- Vi trenger ikke alle være venner utenfor banen, men det viktige er å jobbe godt sammen når vi er der. At alle sammen jobber sammen som et lag, sier Eidur Gudjohnsen.

Trives han ikke i Barcelona er han hjertelig velkommen til lagmoralen på Anfield!

Wednesday, March 7, 2007

Liverpool - Barcelona 0-1

Liverpool gikk fortjent videre i Champions League etter å ha slått ut fjorårets mestere Barcelona.

Scoringer fra de røde var det eneste som manglet for å gjøre kvelden komplett på Anfield tirsdag. Noen av de mange skuddforsøkene, blant annet fra John Arne Riise, burde gått inn. Det er helt klart at vi trenger en toppspiss fra absolutt øverste hylle denne sommeren.

Barcelona var som en skygge av seg selv, og ble ikke farlige før målscorer Eidur Gudjohnsen ble byttet inn i 2. omgang. En spiller jeg lenge har ment at Liverpool burde kjøpe. En spiss av rang som lenge er blitt undervurdert, og som kanskje kunne fylle våre behov.

Det ble dramatisk mot sluttet etter at Barca fikk sin scoring. Men heldigvis klarte våre gutter å holde roen inn til sluttsignalet.

Og Barcelona-trener Frank Rijkaard ga også et godt skussmål til våre gutter etterpå:

- Laget (Barcelona) jobbet hard og forsøkte alt, men Liverpool er et veldig vanskelig lag å spille mot. De er veldig sterke, spiller direkte og er mentalt godt forberedt. Av og til er fotball slik at uansett hva du forsøker kommer ikke resultatet. Jeg kan bare gratulere Liverpool med avansement. For nøytrale må dette ha vært en morsom kamp, sa Rijkaard, og det hadde han rett i.

Se høydepunkter fra kampen her:

Tuesday, March 6, 2007

Crouch for Trezeguet - og hva med Villa?

Peter Crouch til Juventus og Trezeguet i retur?

Ryktene om at Benitez er interessert i David Trezeguet har gått en stund, og melder italienske Tuttosport at Juventus ønsker seg Peter Crouch lån et år. I tillegg skal de være villige til å slippe Trezeguet motsatt vei.

Ja, hvorfor ikke? Crouch har ikke vært den målkongen vi trenger, og kanskje det ville være en nyttig erfaring for ham å prøvd seg et annet sted et år, også kan han komme tilbake om han slår til.

Samtidig har David Villa sagt at han synes det er hyggelig at Liverpool er interessert i å få ham til Anfield, og at han ikke utelukker noe for framtida. Rafa Benitez forsøkte å få Villa til Valencia da han var trener der, men Villa kom først da han hadde sluttet.

- Alt dette snakket om England er svært flatterende, og det er et tegn på at du gjør ting riktig når andre klubber er interessert. Men akkurat nå er det ikke noe konkret, forteller Villa.

- Ting kan skje i framtida, men for øyeblikket er jeg fornøyd her i Valencia.

Her er noen av perlemålene til David Trezeguet:

Og her er noen av David Villa:

Monday, March 5, 2007

Gamsten til Anfield?

Britiske tabloider linker Morten Gamst Pedersen til Liverpool i sommerens overgangsvindu. Men vil vi ha ham?

Gamsten har vært en svært positiv spiller for Blackburn denne sesongen og kan sees på som en løsning på høyre-ving-problemet vårt. Det er søndagstabloiden The People som har kommet med historien, og det er ikke godt å vite hvor pålitelige de er. Men avisa mener å vite at Benitez ser Gamsten som den beste løsningen for en offensiv venstrekant.

Men vil vi ha ham? Han blir sikkert dyr...

Saturday, March 3, 2007

Liverpool - Manchester United 0-1

En utfortjent seier til Scum på Anfield.

Til tross for at statistikken egentlig tilsa at Liverpool skulle vunnet kampen mot United lørdag, hadde serielederen fra Manchester flaks mot slutten og fikk satt en ball i nettet bak ellers svært gode Pepe Reina.

Liverpool hadde ballen helt klart mest, og skapte også betydelig mer enn United gjennom nesten hele kampen, men da Craig Bellamy ble tatt ut midtveis i andre omgang gikk futten ut av Liverpool.

Etter kampen sa Benitez at han ville hatt problemer med å forklare hvorfor laget tapte på spansk, og enda større problemer på engelsk.

- Vi dominerte kampen, vi hadde kontroll og spilte masse god angrepsfotball. Men av og til handler fotball om å ha flaks. Når du har så mye av spillet og lager sjanser uten å score, må du være forsiktig mot et lag som Manchester United, sier Benitez i følge TeamTalk.

Her er målet som avgjorde kampen:


Statistikk:
Skudd mot mål: 15-5
Skudd på mål: 4-2
Cornere: 12-2

Friday, March 2, 2007

Heder til Finnan før storoppgjør

Steve Finnan får sin 400. kamp og Bellamy har kommet med sin versjon av "golfkampen" før lørdagens storoppgjør mot Shitty United, som også går på TVNorge.

Til de som ikke har Canal Plus i heimen, eller kommer seg ut på pub lørdag av forskjellige grunner: Fortvil ikke! Kampen går nemlig på TVNorge i samsending med Canal Plus. Kanalene har samme eier, og benytter storoppgjøret til å reklamere for sitt fotballtilbud.

Dersom Steve Finnen er med i lagoppstillingen mot United betyr det at han passerer 400 spilte kamper i ligaen i sin karriere. En flott prestasjon av en av de viktigste spillerne i Liverpool de siste årene. Steve Finnan har vært en av våre mest stabile spillere og fortjener all den heder han kan få!

Det blir også spennende å se om Craig Bellamy og John Arne Riise fortsetter sitt gode samarbeid foran mål etter eskapadene på Algarvekysten. I sin versjon av det som hendte, og som trolig var STERKT overdrevet av de engelske tabloidene, sier han nå at de to hadde lagt alt bak seg allerede morgenen etter hendelsen.

- John har tatt det virkelig bra. Neste morgen var vi sammen på trening igjen, og dette er nå ikke noe problem, sier han i følge Liverpool.no.

Thursday, March 1, 2007

Nye spekulasjoner

Samtidig som de gamle ryktene om Steven Gerrard og Barcelona kommer tilbake, sier en kilde at Eto'o er blitt tilbudt Liverpool.

Det er Fans FC som hevder at Liverpool-kaptein Steven Gerrard er det store målet for Frank Rikjaard og Barcelona, ettersom de er desperater etter å signere en verdensstjerne. Det heter seg at Liverpool ikke vil høre på tilbud under 30 millioner pund.

Jeg ser det som relativt tvilsomt at Steve G. går fra Liverpool etter at planene om nytt stadion og nye eiere har materialisert seg. Da kan han se lysere på Liverpools framtid enn på lenge.

Samtidig forteller nettstedet Tribalfootball at en agent har gjort Barcelonas stjernespiss Samuel Eto'o tilgjengelig for det engelske markedet og at Liverpool er en av klubbene som har fått muligheten til å legge inn bud.
- Barcelona have made Eto'o available on the English market. He has been offered by agents to Liverpool among others, skal en kilde ha sagt.