Monday, May 28, 2007

Good bye Riise?

Ryktene går om at John Arne Riise er på vei bort fra Liverpool. Gjør det egentlig noe?

I Rafa Benitez' store opprydding i stallen denne sommeren kommer mange spillere til å forsvinne ut av døra på Anfield.
Vi vet allerede at Hyypia, Dudek og Gonzalez forsvinner. Men hvilke andre blir solgt?

I følge Dagbladet, som igjen siterer Liverpool Daily Post, kan John Arne Riise også være på vei bort - og det samme skal være tilfellet for Craig Bellamy og Harry Kewell. Momo Sissoko har også uttrykt frustrasjon over lite spilletid. Men ønsker å være med videre om han er med i langtidsplanene.

Tribal Football siterer i dag the Daily Post på at Liverpool vil gjøre Riise tilgjengelig for salg i sommer. Og både Chelsea, Juventus og AC Milan skal være interessert i venstrebacken/vingen.

Men er det noen krise om Riise forsvinner? Riktignok har han gjort mye fint for laget offensivt, og har scoret noen fine mål. Men defensivt har det vel vært så som så, og i Liverpool ønsker vi kun det beste, gjør vi ikke? Så, om Rafa klarer å finne erstatninger som er gode nok på venstresiden, kan vi godt si Good bye, Riise!

Ungarske talenter på vei inn

De unge talentene Krisztián Németh og Andras Simon fra MTK Hungaria i Ungarn kommer til Liverpool i sommer.

Det bekreftet Liverpool mandag.

Németh (født 5. janaur 1989) og Simon (født 30. mars 1990) var begge stjerner for Ungarn under fjorårets U17-EM, og begge er ventet å gå rett inn på reservelaget til Gary Ablett

Begge spillere er spisser, men Nemeth (bildet) spiller også på midtbanen og er den mest rutinerte av de to. Han har spilt på MTK Hungarias førstelag og har scoret 11 mål. Han er også med i de kommende EM-kvalkampene til U21-mesterskapet i 2009.

András Simon spiller på sin side på Ungarn U18. Det gjør for øvrig også hans tvillingbror, Adam.

Se Nemeth score her:

Thursday, May 24, 2007

Sesongen er over

Onsdag kveld tapte vi Champions League-finalen 2-1 for Milan i Hellas. Hvilket utrolig urettferdig nederlag! Men nå må vi se framover!

Liverpool eide så og si hele første omgang i finalen og det var utrolig urettferdig at de italienske lommetyvene klarte å få inn et mål rett før pause. Men nå må vi bare legge denne kampen bak oss og komme videre.

Det blir en svært spennende sommer og allerede er en rekke spiller på vei ut av døra på Anfield.

Fra før av vet vi at Robbie Fowler, Jerzy Dudek og Sami Hyypia er på vei bort. I tillegg fortelles det nå at Mark Gonzalez antagelig blir solgt i sommer, og at Boudewijn Zenden ikke blir tilbudt noen ny kontrakt, men kan gå på free transfer. I tillegg skriver Liverpool Echo at Craig Bellamy trolig også er på vei bort.

Da begynner vi å slite på venstrekanten og i angrepet. Men i følge Dagbladet skal vi handle stort og raskt i sommer. Og i følge den avisa står Morten Gamst Pedersen, Samuel Eto'o, Carloz Tevez og Daniel Alves øverst på lista.

Etter Champions League-nederlaget sa Benitez at spillere skal hentes raskt.

- Vi må ikke kaste bort tida. Vi må handle raskt for å få de spillerne vi har øverst på lista. Dersom vi ikke er raske vil vi ende opp med å få spillerne som er på 2. og 3. plass på lista, sa Benitez.

- Vi trenger også å gjøre strukturelle endringer, både på og av banen. Og mange spillere vil også forsvinne. Vi må gjøre framskritt, og gjøre det nå for å få oss to eller tre hakk oppover med en gang.

Stoler vi på at Rafa gjør det rette i sommer og tar oss oppover i ligaen??

Monday, May 14, 2007

Nok en brasilianer?

Premier League-sesongen er slutt - og når Champions League også er over neste uke, venter Silly Season, og ryktene er ikke få.

Etter at sesongen ble avsluttet med å redde 3. plassen med et nødskrik, åpnes døren for alvor til den virkelige Silly Season.

Fra før av vet vi at vi har sikret oss den brasilianske unge og meget lovende midtbanespilleren Lucas Pezzini Leiva fra Grêmio. At Benitez bruker fem millioner pund på en såvidt ubeskrevet blad sier noe om volumet på lommeboka foran sommerens transfersirkus.
Nå skal Benitez og hans speidere ha lagt sitt våkne blikk på nok et brasiliansk talent. Spilleren heter Alexandre "The Duck" Pato og spiller i dag for brasilianske Internacional og omtales som den neste Cristiano Ronaldo.

Dette har riktig nok Liverpool.no allerede skrevet om, men jeg føler for å utdype noe.
Spilleren er kun 17 år gammel og har lite førstelagserfaring. Så han kan neppe gå rett inn i førsteelveren. Men i følge fotballbloggen Caughtoffside var han et svært vakkert (sett med fotballøyne) skue da han spilte i VM for klubblag i desember.
Han skal ha samme kroppsbygning som Ronaldo, ha gode tekniske ferdigheter og godt overblikk.
Her kan du se Alexandre Pato score mot Lucas' Grêmio:

Sunday, May 13, 2007

Bekreftet: Brasiliansk midtbanespiller på vei

Liverpool har fått kloa i en 20 år gammel midtbanespiller Lucas Pezzini Leiva - fra Brasil. Men hvem er han egentlig?

Lucas kommer fra det brasilianske laget Grêmio, og var i 2006 på Årets lag i Brasil.

Tidligere har Lucas også vært yngste spiller noensinne til å motta Magasinet Placars Bola de Ouro (Gullballen), som blir gitt til best spiller i Campeonato Brasileiro — en tittel tidligere tildelt spillere som Zico, Falcao, Careca, Romario, Kaka og Tevez.

For tiden er han kaptein for Brasils U21-lag og scoret fire mål da laget vant det Sør-Amerikanske mesterskapet for U21-lag tidligere i år.

Lucas skal være en midtbanespiller med offensive kvaliteter, som liker å gå mer framover enn Mascherano.

Lag som Barcelona og Bayern München skal også ha vært interessert i midtbaneeleganten. Men i følge Liverpool.no kunne han ikke motstå tilbudet som kom fra Anfield.

- Jeg ble overrasket da Liverpool tok kontakt. For å være ærlig hadde jeg verken planlagt eller forventet å forlate Brasil så tidlig. Ser man imidlertid på tilbudet jeg fikk, og klubben det kom fra, sier det seg selv at det var umulig å takke nei, sier midtbanespilleren til Terra Brazil.

Gremio har kvalifisert seg til kvartfinalen i Copa Libertadores - den Sør-Amerikaske utgaven av Champions League. Lucas vil imidlertid komme til Liverpool tidsnok til å rekke sesongoppkjøringen.
Les mer om Lucas i denne bloggen!
Her tror jeg Rafa Benitez har gjort nok et knallkjøp!

Her er et klipp med Lucas fra YouTube:

Friday, May 11, 2007

Takk Gud!

Det er en stor spiller som søndag spiller sin siste kamp for Liverpool FC.

Robbie Bernard Fowlers andre periode på Anfield går mot slutten. Det er i dag blitt bekreftet at han ikke får tilbud om noen ny kontrakt, og dermed forlater klubben for å slippe yngre krefter til.
Fowler debuterte på Liverpools førstelag høsten 1993, og oppnådde umiddelbar heltestatus ved å score alle fem målene i sin hjemmedebut, i en kamp hvor Liverpool vant 5-0 over Fulham. Han ble raskt fast på laget, og dannet et av Premier Leagues beste spisspar sammen med Ian Rush, og senere Stan Collymore.

Samarbeidet med den nye stjernen Michael Owen fungerte ikke alltid like bra, og mange mener de to var for like spillertyper.

I den siste perioden i klubben har han scoret 12 ganger på 28 kamper. Og totalt står han med 183 mål på 368 Liverpool-kamper. Det er slett ikke dårlig, og setter ham over folk som Kenny Dalglish på adelskalenderen for scoringer.

Se en fin hyllest til Robbie Fowler her:


Takk for innsatsen i Liverpool FC, Robbie Fowler!

Wednesday, May 9, 2007

Amauri og Milito på vei?

Liverpool blir linket med overganger for en argentinsk midtstopper og en brasiliansk spiss.

Real Zaragozas midtstopper Gabriel Milito har også tidligere vært aktuell for Liverpool. Rafael Benitez forsøkte også for to år siden å ham til Anfield, men lyktes ikke. I følge tabloiden Mirror, som igjen har hentet sitater fra spanske medier, er han ikke uaktuell.

- Dette er min sjanse til å spille for en storklubb i Europa. Liverpool har en spansk manager, noe som er viktig for meg, skal Milito ha sagt.

Den spanske pressen spekulerer blant annet i at Liverpool skal være villige til å legge Mark Gonzalez pluss penger på bordet.

I tillegg skriver Sky Sports at Benitez er en beundrer av Palermos brasilianskfødte Amauri, som han mener er en av Europas beste spisser.

- Benitez liker Amauri og mener han er Europas beste spiss ved siden av Didier Drogba. Men Liverpool er ikke de eneste som er interessert. Flere klubber er interessert, sier agenten Grimaldi til The Sun.

- Men Liverpool har fulgt med på ham ganske lenge nå.

Saturday, May 5, 2007

Fulham - Liverpool 1-0

Igjen velger Benitez å spare spillere til Champions League framfor å sikre tredjeplassen i Premier League.
Det var et reservespekket mannskap som entret Craven Cottage lørdag for sesongens nest siste kamp i Premier League. Og det er mulig at Benitez hadde Arsenals kamp mot Chelsea på søndag han hadde i tankene da han gamblet med å la mange av sine førstevalg bli hjemme.

Arsenal er ett poeng bak oss med en kamp mindre spilt. Og det er altså søndag mot Chelsea. En kamp Chelsea trolig må vinne for å ta igjen Manchester United og vinne ligaen. Og når Mourinhos menn nå er ute av dansen i Champions League vil dette bli svært viktig for de blåkledde.

Hadde jeg vært benitez hadde jag kanskje ikke jeg tatt den sjansen. Dessuten er ikke jeg sikker på at så lite spilletid førstevalgene nå får er av det beste i forhold til finalen i Hellas om et par uker. Men det er mulig at det taktiske geniet Benitez igjen gjør et riktig valg.

Insua gjorde sin andre kamp på backen og dummet seg heller ikke nå ut. I tillegg fikk Kewell sitt etterlengtede comeback på førstelaget, uten å imponere veldig. Men hva kan man forvente etter måneder på sidelinjen?

Igjen var Liverpool best på banespillet, men sliter med å produsere sjanser. Fowler viser at han nok ikke får noen fornyet kontrakt i sommer.

Liverpool stite med dette laget:
Reina - Arbeloa, Paletta, Hyypia, Insua - Pennant, Alonso, Sissoko, Gonzalez - Fowler, Bellamy

På benken:
Padelli, Finnan, Kewell, El Zhar, Hobbs

Mer om kampen på Liverpool.no og VG.no/live.

Liverpool - Chelse 1-0 (5-1 e.e.o.)

For andre gangen på tre år er Liverpool i finalen av Champions League!

Daniel Agger scoret Liverpools ene mål innen for 90 minutter og ga ekstraomganger mot Chelsea med 1-1 sammenlagt etter to kamper.

Til tross for enorm innsats innenfor normal tid av kampen viste laget enorm kapasitet og ga seg aldri. Defor gikk vi videre - på grunn av den store viljen - og på grunn av vår store keeperhelt.

Pepe Reina var stor da han reddet to skudd i straffekonken. Kuyt fikk æren av å sette inn den avgjørende straffen etter å ha brent flere sjanser i kampen og fått et mål annulert.

Liverpools lag fra start:
Reina - Finnan, Carragher, Agger, Riise - Pennant, Gerrard, Mascherano, Zenden – Kuyt, Crouch.

Benken:
Padelli, Arbeloa, Hyypiä, Fowler, Gonzalez, Xabi Alonso, Bellamy.

Mer om kampen på Liverpool.no.