Saturday, June 30, 2007

Unguttene renner inn

I dag ble det bekreftet at Liverpool har hentet det 16 år gamle Barcelona-talentet Dani Pacheco. Men det er ikke det første unge talentet som hentes.

Det kommer til å bli trangt på treningsfeltet og mange om beinet på reservelaget kommende sesong. Her er en oversikt over de unge talentene som er hentet inn den siste tiden:

Dani Pacheco er spiss og skal i følge Sky være et svært stort talent som Benitez snappet foran mange andre interesserte. Blant lagkameratene har han kallenavnet "The Killer", og er vår nyeste signing.

Mikel San Jose (18) er forsvarsspiller og ble klar torsdag. Han kom fra Athletic Bilbao og var en av deres mest lovende forsvarere.

Nikolay Mihailov (19), bulgarsk U21-keeper ble hentet inn dagen før det igjen, fra Levski Sofia.

Krisztián Németh (18) og Andras Simon (17) kom fra MTK Hungaria. Németh og Simon er begge spisser og er ventet å gå rett inn på reservelaget til Gary Ablett

Lucas Pezzini Leiva (17) spiller på midtbanenn og ble hentet fra fra Grêmio for noen uker siden.

Alex Kacaniklic er svensk midtbanespiller og kom fra Helsingborg.

Marvin Purie er spiss og kom fra Borussia Dortmund.

Åtte nye spillere, altså - i løpet av noen få uker. Og dette kommer i tillegg til de som skal gå rett inn i første 11`eren. Det er spennende tider vi lever i og jeg tror denne rekrutteringen lover godt for framtida til de røde!

Gabriel Heinze??!

Ja, du leste riktig. Om Fernando Torres kommer i sommer, blir kanskje ikke det den største overraskelsen likevel.

For i følge The Times skal nemlig Heinze være neste spiller som Benitez har lagt sine årvåkne øyne på, med ønske om å styrke forsvaret. Den venstrebeinte forsvarreren vil i så fall bli en svært sterk utfodrer til John Arne Riise.

Heinze er ikke helt inne i varmen hos United for tida og kan bli den første store overgangen fra Shitty United til Liverpool på svært mange år. Faktisk har det ikke kommet noen fra United til Liverpool siden 1964! Men i følge avisa skal Heinze kunne komme for kun £6m. Og det vil jeg si er en svært gunstig pris for en såvidt solid spiller.

Samtidig skriver avisa også at Manchester City skal ha kommet inn i siste liten for å forsøke å snakke Fernando Torres foran Benitez' øyne, etter å ha fått en masse Thaksin Shinawatra-penger. Disse påstandene er ikke blitt bekreftet, men Torres har nok bestemt seg for at det er til Anfield han vil!
Her kan du se hvordan Heinze taklet Fernando Morientes i 2006:

Friday, June 29, 2007

Nye Anfield?

Er det slik Nye Anfield kommer til å se ut?

Det sirkulerer bilder på nettet av det som skal være Nye Anfield, etter at arkitektene til Gilett og Hicks har gjort jobben:
Om dette stemmer synes jeg det ser veldig lovende ut, men The Kop som et rutemønstret hjerte på stadion. Jeg vil tro at dette bare er et av utkastene de har jobbet med, og som har lekket ut. Men vi gleder oss til det endelige resultatet kommer!

Brikkene faller på plass

Det ser ut til at brikkene endelig faller på plass og at Fernando Torres blir vårt første storkjøp i sommer.
Liverpool og Atletico Madrid har nå blitt enige om overgangen for Fernando Torres, melder The Guardian. Liverpool gir omkring 26 millioner pund for spissen og knuser dermed sin gamle transferrekord - 14 millioner for floppen Cisse.

I tillegg går Garcia andre veien, men ikke som en del av Torres-handelen. Litt trist at Garcia forsvinner - han har vært en morsom og uforutsigbar spiller. Men har også gjort mye dumt på banen. Så jeg synes ikke det er så trist.

Torres-avtalen er imidlertid et tegn på at våre nye eiere endelig "shows us the money"! Og det lover godt for tida framover.

Liverpool.no melder også at Carlos Tevez ikke blir aktuell dersom Torres-handelen går endelig igjennom og ikke havarerer i siste sekund over personlige betingelser. Nå er det bare å hente Defoe i tillegg så nærmer vi oss en perfekt sommer, når vi også har kjøpt en god ving!

Thursday, June 28, 2007

Hektiske dager på Anfield

Nye unge talenter strømmer inn på Anfield, og positive nyheter om Torres!

Det siste døgnet har Liverpool signert kontrakter med ytterliger to unge talenter. Først kom nyheten fra Skysports.com om at vi har kjøpt Athletic Bilbaos forsvarer Mikel San Jose.

- For oss er dette dårlige nyheter, men Mikel har bestemt seg for Liverpool og det var umulig for oss å kjempe imot en slik europeisk gigant, heter det i en uttalelse fra klubben.
Og i går ble det kjent at vi hadde kjøpt den bulgarske U-21-keeperen Nikolay Mihaylov (bildet) fra Levski Sofia.

Samtidig blir det stadig mer klart at Fernando Torres snart er rød. Meldinger sier at Atletico nå har blitt enig med Villarreal om overgang for Diego Forlan - som ganske sikkert er ment som erstatter for Torres.

Liverpool Echo forteller også i dag at Torres har blitt bedt om å bestemme seg for hvor han vil spille neste sesong. Og i følge avisa skal 23-åringen ha blitt veldig fristet av en overgang til Anfield.
Atletico gjør imidlertid sitt ytterste for å trenere en slik overgang, og vil nå tvinge sin stjernespiss til å be om en transfer.

Noen flere Torres-godbiter:

Wednesday, June 27, 2007

Torres + Defoe?

Er det Torres og Defoe som blir neste sesongs nye spisspar på Anfield?

Sagaen med overgangen til Fernando Torres fortsetter, og de siste rapportene sier at Liverpool vil vente til Torres er tilbake fra ferien igjen. I følge Liverpool Echo er Torres tilbake på treningsfeltet i starten av juli, og kan gjøre seg opp sin egen mening og si ting til klubben sin.

- Vi kan ikke hindre at Torres blir solgt. Alle spillere har en salgsklausul i sine kontrakter. Og om kravene i denne klausulen blir møtt kan vi ikke stoppe det, sier Atletico Madrid-president Enrique Cerezo i følge avisa.

Cerezo ser imidlertid ut til å få problemer om Torres blir solgt. Det murres kraftig blant supporterne som allerede har satt i gang protestaksjoner.

Samtidig skriver avisa The Daily Mail at Parry & co. har lagt sine øyne på Tottenhams Jermaine Defoe i et kjøp verdt omkring £12m, melder All3points . Tottenham skal i følge enkelte kilder være i ferd med å forsøke å kjøpe Charltons Darren Bent, mens noen kilder sier at Charlton krever mer enn Tottenham er villig til å gi.

Men hva sier vi? Torres og Defoe? Høres ikke det ut som et relativt bra spisspar?

Noen Defoe-mål fra siste sesong:

Friday, June 15, 2007

Mister vi Benitez?

Nå begynner jeg å bli skikkelig urolig. Skal vi miste mannen som er den rette for å ta Liverpool tilbake til toppen?

Benitez forlot i sin tid Valencia fordi eierne der ikke bladde opp nok penger til overganger. Nå kan det samme skje på Anfield. Den relativt seriøse britiske avisa Daily Mail skriver i dag at det nå viskes i gangene på Anfield og Melwood om at Anfield er misfornøyd. Og det kan man vel kanskje forstå?

I dag gikk Rick Parry ut og la ut om hvor fornøyd han var med de siste ukene, med å ha fått på plass nye kontrakter med Gerrard, Alonso, Reina og Carragher - i tillegg til at man har fått på plass de nye stadionplanene. Og det er jo forsåvidt viktige ting det. Men hva er enda viktigere for oss suporterne? Jo, å vise at man er seriøse tittelutfordrere allerede neste år. Og det blir man ikke uten et par store signeringer i sommer.

Gillett og Hicks har snakket veldig mye om at de skal støtte alle planer Rafa måtte komme opp med. Men når skal de vise oss pengene? Til Daily Mail sier en kilde at Benitez vil forsvinne fra Anfield om dette ikke skjer.

- Dersom Gillett og Hicks ikke gir Rafa et budsjett stort nok til å utfordre tittelsjanene kommer ikke Rafa til å bli lenge på Anfield. Det ser rett og slett ikke ut til at Liverpool konkurrerer på transfermarkedet akkurat nå, sier kilden til avisa.

Det har vært et hav av spekulasjoner de siste ukene, og stadig kommer det rapporter om at Liverpool trekker seg på grunn av for høye priser. Fortsetter det sånn så kan vi ikke bebreide Benitez om han ikke gidder mer og drar...

Saturday, June 2, 2007

Alt på ett kort?

I følge den seriøse britiske avisa The Independent skal Rafael Benitez være villig til å satse hele sommerens transferbudsjett på én spiller.

I følge avisa skal Benitez være villig til å gamble med mye av sine transferpenger denne sommeren for å skaffe seg en av verdens beste spisser – Samuel Eto’o.



I følge mediene vil Eto’o koste omkring 35 millioner pund – eller drøyt fire hundre millioner norske kroner. I så fall må antagelig Benitez finansiere ytterligere spillerkjøp ved hjelp å selge andre fra sin egen stall.

Etter at Manchester United viser offensive takter på overgangsmarkedet med å hente de to talentene Nani og Anderson for omkring 420 millioner kroner.

Så nå er det på tide at Liverpool kommer på banen etter de virkelig store spillerne som går rett inn i førstelaget og gjør oss til en trussel for United, Chelsea og Arsenal i den kommende Premier League-sesongen.

Etter at Benitez kom med kritiske bemerkninger tydelig rettet til våre nye eiere etter tapet i Champions League-finalen, er det på tide at Gillett og Hicks ”shows us the money” som de har snakket om så mye.

Men er det lurt å i så fall bruke så mye penger på én spiller?