Friday, August 31, 2007

Trener og spiss ut - midtbanespiller inn

Nok en hendelsesrik dag på Anfield - midtbanespiller inn, trener og spiss ut - og enkelte rykter vil bare ikke dø.

I dag er det blitt klart at vi har hentet den 19 år gamle defensive midtbanespilleren Damien Plessis fra Lyon.

- Han er en god spiller, stor og sterk og jeg er sikker på at han vil være god for oss, sier Rafa til Liverpoolfc.tv.

- Han er en ung spiller med god tid til å utvikle spillet sitt og hvor fort han debuterer for førstelaget kommer an på hans utvikling, sier Rafa videre.

Dette kjøpet kommer til tross for at Liverpool bare for noen dager siden sa at det trolig ikke ville bli noen flere spillerkjøp. Og det begynner vel å bli vel overbefolket på midtbanen nå? Dermed er det ikke godt å vite hva som eventuelt skjer av andre ting før overgangsvinduet stenger ved midnatt.

Samtidig er det blitt klart at spissen vi en gang hadde så store forhåpninger til, Anthony Le Tallec - som har vært på utlån til Sunderland, endelig har klart å finne ny arbeidsgiver, nemlig Celtic - i følge BBC.

I dag kom også den triste nyheten om at Rafas assistent Paco Ayesteran skal være på vei bort fra Merseyside. Treneren som har vært Benitez' assistent både i Tenerife og Valencia før han kom til Liverpool skal ha røket uklar med sjefen sin

Og på transfervinduets siste dag nekter enkelte rykter rett og slett å dø, som for eksempel det om at vi skal hente forsvarsspilleren Jean-Alain Boumsong fra Juventus. Eller at Peter Crouch skal være på vei bort til Aston Villa eller West Ham.

Ellers hevdes det fra enkelte nettsteder at John Arne Riise fra kommer til å bli trukket inn som midtstopper-vikar for Jamie Carragher i lørdagens hjemmekamp mot Derby.

Thursday, August 30, 2007

Liverpool møter lett motstand

Liverpool trakk Porto, Marseille og Besiktas til høstens Champions League.

I 2005 vant vi finalen. I våres var vi tapende finalist mot Milan. Hvilke lag ville vi trekke i høst? Skulle Liverpool komme i gruppe med Rosenborg? Ville unektelig vært morsomt. Men slik gikk det ikke.

Først ble alle de førsteseedete lagene klare og vi havnet i gruppe A. Etter det var det diverse prisutdelinger før trekningen fortsatte.

Fra andre seedingnivå trakk vi Porto. En motstander som absolutt ikke er uoverkommelig. Fra tredje seedingnivå fikk vi Djibril Cisses Marseille og fra siste nivå fikk vi Besiktas.

Dette er en gruppe jeg mener vi bør vinne, og gå lett videre til neste nivå. Rosenborg vil imidlertid trolig få større problem med det siden de trakk Gruppe B, sammen med Chelsea, Valencia og Schalke.

GRUPPE A:
Liverpool
Porto
Marseille
Besiktas

GRUPPE B:
Chelsea
Valencia
Chalke
Rosenborg

GRUPPE C:
Real Madrid
Bremen
Lazio
Olympiacos

GRUPPE D:
Milan
Benfica
Celtic

GRUPPE E:
Barcelona
Lyon
Stuttgart
Rangers

GRUPPE F:
Man. United
Roma
Sporting
Dynamo Kiev

GRUPPE G:
Inter
PSV
CSKA Moskva
Fenerbahce

GRUPPE H:
Arsenal
Sevilla / AEK
FC Steaua

___________________________________________________________

Dette var seedinga:

Førsteseedet:
AC Milan
Barcelona
Liverpool
Inter
Arsenal
Real Madrid
Chelsea
Manchester United

Andreseedet:
Valencia
Lyon
Porto
Sevilla/AEK Aten (utsatt pga Puertas dødsfall)
PSV
Roma
Benfica
Werder Bremen

Tredjeseedet:
Celtic
Schalke
Stuttgart
Steaua Bucuresti
CSKA Moskva
Sporting
Lazio
Marseille

Fjerdeseedet:
Rangers
Shaktar Donetsk
Besiktas
Olympiakos
Dinamo Kiev
Fenerbache
Slavia Praha
Rosenborg

Wednesday, August 29, 2007

Harry til Spania?

I følge den australske avisa the Herald Sun kan Harry Kewell kan være på vei til spansk fotball.
Det skal være tale om en avtale på £2m som skal kunne ta Harry Kewell til den spanske andredivisjonsklubben Real Sociedad. Venstrevingen har fått lite spilletid den siste tiden, noe som selvsagt først og fremst skyldes skader.

Kewell har etter min mening kun i korte perioder sprudlet i den røde trøya, og kan kanskje trenge miljøforandring for å få fart på karrieren igjen. Real Sociedad rykket ned til 2. nivå i spania sist sesong men ønsker en rask retur til øverste nivå under tidligere Fulham-trener Chris Coleman. Og i følge Daily Mirror bør Kewell være en spiller som kan hjelpe ham med det.
Harry Kewell har kun et år igjen av sin fireårs-kontrakt med Liverpool.

Liverpools reservelag slo forøvrig i Karlstad 4-0 i den siste kampen av sin skandinaviske turné, blant annet ved et hattrick av Craig Lindfield.

Tuesday, August 28, 2007

Liverpool - Toulouse 4-0

Det ble nesten latterlig enkelt i andre kvalikkamp mot franske Toulouse.

Kampen så egentlig ut som en treningsøkt mot et lag fra de lavere divisjoner. Et lag fra lavere divisjoner i England ville imidlertid hatt mye mer trøkk og fart i spillet sitt enn det Toulouse presterte på Anfield tirsdag.

Yossi Benayoun var en av de mest positive, særlig i første omgang. Og debutant Sebastian Leto skuffet heller ikke. Momo Sissoko jobbet som alltid utrettelig, og Sami Hyypia imponerte med scoring, til tross for brukket nese. Peter Crouch fortsetter også å imponere i Europa og scoret på en av våre svært mange sjanser. Og, nært sagt, som vanlig burde vi ha scoret flere mål i forhold til hvor mange sjanser vi skaper.

I det 68. minuttet kom nok en debutant på i den unge midtbaneeleganten Lucas Leiva, som tidlig gjorde seg bemerket ved å sette opp en stor sjanse for Crouch og Dirk Kuyt.

Intensiteten, om den i det hele tatt var til stede, sank mot slutten. Og det var ikke noe poeng å brenne av mer krutt enn nødvendig for å nå gruppespillet av Champions League. Prikkene over i'en ble målene fra Kuyt i det 86. og 90. minutt.

Leto ble erstattet av Ryan Babel i det 74. minutt og Steve Finnan kom inn for Agger i det 80. minutt.

Se målene med franske kommentarer her:


Les for øvrig også kampreferat Liverpool.no og VG Live!

Laget som startet:
Reina, Arbeloa, Hyypiä, Agger, Riise, Benayoun, Leto, Sissoko, Mascherano, Crouch, Kuyt.

Benken:
Itandje, Finnan, Torres, Alonso, Pennant, Babel, Lucas.

Gamsten? Baptista? Crouch?

Det nærmer seg slutten av overgangsvinduet og nye spekulasjoner dukker opp som paddehatter.

I følge Sportinglife skal den spanske avisa Marca melde at Liverpool har lagt inn et bud på £13,5m for Real Madrid-spissen Julio Baptista.

Brasilianeren med kallenavnet ”The Beast” var i Arsenal på lån forrige sesong, men imponerte aldri, selv om han scoret fire av seks mål mot Liverpool i Carling Cup-tapet i januar.

Madrid skal i følge Goal.com, dersom Liverpool kjøper Baptista, bruke pengene på et høynet bud på superbacken Daniel Alves.

Dette ville trolig neppe være aktuelt dersom ikke en av våre spisser først forsvinner, og mest sannsynlig ville det i såfall være at Peter Crouch går ut porten på Anfield. Og til tross for at Benitez stadig understreker at Crouch er med i hans videre planer er det visstnok stadig andre managere som også tenker det samme.

Det siste er at Harry Redknap i Portsmouth skal ønske seg sin tidligere elev med på laget, og skal være villig til å legge £9m pund på bordet. I hvertfall om vi skal tro Daily Mail.

I følge ikke veldig etterettelige Tribalfootball skal den samme avisa også mene at Liverpool er villige til å selge for £15m. Noe jeg ikke har klart å finne i avisas nettutgave.

I følge All3points skal Liverpool også være klar til å overby Tottenham for å få Morten Gamst Pedersen til Anfield. Vi snakker om et bud på £10m for vår egen landslagsving, som har gjort sakene sine godt i Blackburn, men ikke på landslaget.

Tottenham skal ha vært interessert i Gamsten lenge uten å legge inn noe bud, men den dårlige seriestarten for Spurs skal ha gitt eierne grunn til å legge pundene på bordet.

I følge News of the World skal Liverpool legge inn et bud i løpet av uka, mens Bayern Munchen også skal være interessert.

Jeg finner dette lite trolig i og med at vi allerede er godt dekket på vingene nå.

Det er vel en midtstopper vi trenger nå???

Sunday, August 26, 2007

Bedre enn fryktet

Skadene på våre to forsvarskjemper er mindre ille enn vi kunne frykte.

Det er nå bekreftet at Jamie Carragher brakk et ribbein i kampen mot Sunderland lørdag. Men dette vil i følge Liverpoolfc.tv vil han ikke trenge behandling for skaden. Ham må imidlertid trolig stå over mot Toulouse på tirsdag.

Han skal også lide av Pneumothorax, noe som betyr at lungen er punktert, slik at luft strømmer fra lungen og ut i rommet mellom lunge og brystvegg, samtidig som lungen faller sammen i større eller mindre grad, i følge Nettdoktor.no.

Samtidig bekreftes det også at Sami Hyypia vil komme til å spille mot det franske laget til tross for at han brakk nesa lørdag.

At Peter Crouch igjen måtte stå over en Premier League-kamp setter selvsagt også i gang spekulasjoner.

- Det er frustrerende. Manageren fortalte meg at han liker å endre på laget, men forsikret meg om at jeg helt sikkert vil spille en stor rolle som spiss også denne sesongen. Sist sesong var jeg i akkurat samme situasjon i forhold til konkurranse om plassene men likevel klarte jeg å score 17 mål for Liverpool, sier Crouch i følge TribalFootball, som selvsagt forsøker å gjøre dette til at Peter Crouch er stadig mer frustrert. Jeg tror ikke det.

Og det er helt sikkert lurt å ha fire såpass gode spisser som vi har nå i stallen. Straks én er skadet, er det kun én igjen på benken.

Dagens ryktebørs sier forøvrig også at Liverpool skal være ute etter den offensive midtbanespilleren Carlos Eduardo, som i dag spiller i italienske Gremio.

I følge News of the World er det vår nye midtbanespiller Lucas Leiva som har anbefalt spilleren for Rafa Benitez. Det brasilianske midtbanetalentet skal ha blitt kalt den ”nye Ronaldinho” i Italia. Men nå begynner det vel å bli nok av offensive midtbanespillere i troppen?

Jeg tror ikke det skjer noe før eventuelt i neste overgangsvindu.

Hva tror du?

Ville lure Heinze fra United?

Liverpool blir beskyldt for å ha brukt en annen klubb i sitt forsøk på å kjøpe Gabriel Heinze fra Manchester United.

I følge avisa The Times var det Heinzes agent som opprinnelig kom opp med planen som skulle "lure" United til å selge Gabriel Heinze til Crystal Palace, for så å selge videre til Liverpool.

Nå vet vi alle at Heinze til slutt endte i Real Madrid. Men historien kunne ha endt annerledes, og trolig mye mer dramatisk, om den påståtte planen hadde blitt gjennomført.

I føge The Times skal Crystal Palace ha blitt tilbudt £1m for å gjøre "jobben" med å hente Heinze, for så å selge videre til klubben vår. Nå forlanger United at FA etterforsker Liverpools rolle i saken, som ble oppdaget da Londonklubben nektet å bli med på planen og heller gjorde United og Premier League oppmerksom på forholdet.

Daglig leder i Palace, Phil Alexander skal ha gitt vitnesbyrd om kontakten og forslaget til kontrakt som skal ha kommet fra advokat Richard Green, som påstod han handlet på vegne av Heinzes agent.

Heinzes representant Roberto Rodriguez påstår han ikke kjenner til saken i det hele tatt.
Dersom dette stemmer, og Liverpool har vært med på plottet, er det svært uheldig. Men jeg velger å tro at det er advokat Green som har forsøkt å tjene seg noen kjappe pund her, uten støtte fra Liverpool i utgangspunktet.

Samtidig ser det ut til at vår bekymring for venstreback-plassen snart er en saga blott. Fabio Aurelio skal nemlig i følge Liverpool Echo kun være få uker unna å kunne spille førstelagsfotball igjen.

Aurelio har vært ute med en akilles-skade i omkring et halvt år, men var denne uka tilbake i full trening igjen.

Da er det vel bare på midtstopperplass vi nå er sårbare, ikke minst etter at Carragher ser ut til å ha brukket et ribbein. Men rekker Rafa å hente en spiller til før natt til lørdag?

Saturday, August 25, 2007

Sunderland - Liverpool 0-2

To skader og mange brente sjanser til tross; det ble en fortjent bortseier på Stadium of Light.

Allerede etter ett minutt hadde Andriy Voronin en gigantisk sjanse som han ikke klarte å sette. Og en stund så det ut til å bli en av de dagene da ballen ikke ville i mål. Men takket være Momo Sissokos første første mål i den røde trøya, som var svart for anledningen, ble det ikke helt slik likevel.

Jeg vil si beholdningen i kampen var Sissokos scoringsdebut, Andriy Voronins første mål i Premier League, mange gode angrep og en god laginnsats - uten Steven Gerrard på banen. På samme tid i fjor ville dette blitt uavgjort eller tap. Og det viser styrke at vi kan klare oss uten kapteinen vår.

Det negative er imidlertid uttellingen. Med så mange sjanser må spillerne sette flere baller i mål. Denne kampen kunne vi lett ha vunnet 3- eller 4-0 om vi hadde vært mer effektive. Og Fernando Torres viste liksom hva slags dag det var da han, som Voronin i åpningen, brant en kjempesjanse i det 88. minutt.

Det viser seg at Sami Hyypia brakk nesa, og fikk problemer med synet på det ene øyet og at Jamie Carragher brakk et ribbein. I følge BBC er det usikkert hvorvidt noen av dem blir med i kampen mot Toulouse.

Les flere kampreferat fra Liverpool.no og VG Live.

Se målet til Sissoko her:

Uploaded by
Super-Goal.info


Se målet til Voronin:

Uploaded by
Super-Goal.info


Laget som startet:
Reina - Finnan, Carragher, Hyypiä, Arbeloa - Pennant, Sissoko, Alonso, Babel - Voronin, Torres.
Benken:
Itandje, Agger, Riise, Mascherano, Kuyt.

Friday, August 24, 2007

Førstelaget - tredje serierunde

Hvem bør starte mot Sunderland på Stadium of Light? Her er mitt forslag:


Med Steven Gerrard ute med skade mener jeg vi skal forsøke å slippe til vårt unge midtbanetalent Lucas Leiva. Sunderland er neppe den vanskeligste motstanderen vi møter på bortebane i år, så hvorfor ikke. Vi bør imidlertid ha Xabi Alonso på benken til å steppe inn dersom Leiva ikke har store nok føtter til å fylle Gerrards sko.

Forøvrig mener jeg fortsatt at Andriy Voronin må få sjansen etter sin gode pre season, ved siden av Torres.

Benken:
Itandje, Hyypia, Alonso, Crouch, Kuyt.

Hva mener du?

Chiellini – eller Hangeland?

Det begynner å haste med å få i land de siste spillekjøpene for Rafa Benitez. Men hvem skal vi kjøpe?

Det siste ryktet sier at Juventus skal ha fått nye bud på høyre-vingback Giorgio Chiellini. Det melder spillerens agent, i følge Worldfootballers.

- Vi har fått noen tilbud, men ingen som er høye nok i forhold til det Juventus forlanger for spilleren… Det er helt tydelig at klubbene ser på ham som en svært god spiller og da forlanger vi at de også betaler deretter, sier agenten.

I følge nettstedet skal Liverpool og Manchester City var lagene som er interessert.

Men er det en ny høyreback vi første og fremst trenger nå? Nei, jeg tror ikke det. Hadde vært greit det også, men jeg tror vi har et større problem om Carragher blir langtidsskadet.

Så hvem skal vi ønske oss nå som Gabriel Heinze-handelen ikke ble noe av? Kanskje Brede Hangeland? En solid midtstopper som spiller fast for Norge, og som ønsker seg til f.eks. England.

Hva synes du?

Tuesday, August 21, 2007

Crouch til United??

Ja, antagelig er dette antagelig bare et tullete rykte. Men det er Eurosport som melder det.

Manchester United skal i følge tv-kanalen være så desperate på grunn av sin mangel på scoringer i ligaens tre første kamper at de vil tilby Liverpool å få Gabriel Heinze, om vi gir dem Peter Crouch. I så fall måtte vi vel også fått en masse penger også. Men jeg tror altså at dette er tatt ut av løse lufta. Jeg tror ALDRI Liverpool ville gå med på å selge Crouch til United uansett hvor mye vi ønsket å få Heinze. Merkelig fra en såvidt seriøs aktør som Eurosport.

Liverpool må forøvrig, såvidt jeg skjønner se seg om etter andre alternativer om ikke Heinze kommer, selv etter at saken blir anket. Ikke minst etter at det viser seg at Gabriel Paletta trolig går på ett års lån til Boca Juniors. Da begynner det å bli tynt med dekning på midtstopperplass. Benitez har sagt at han ikke ser på andre alternativer på venstre back. Men dette kan ha vært taktiske uttalelser.

Samtidig er det lovet at det kommer minst en spiller til før transfervinduet stenger om ti dager. Og da tror jeg ikke Charles Itandje, som erstatter Scott Carson eller unggutten Peter Gulacsi regnes med.
Vi vet at Benitez kan dra kaniner opp av hatten, slik som med Andriy Voronin og Ryan Babel - spillere vi nesten ikke hadde hørt om før de hadde underskrevet kontraktene sine.

Men hvem skulle det bli? Har du noen ideer?

Inhabil dommer?

Dommer Rob Styles, som ga Chelsea en MEGET diskutabel straffe søndag, sitter i styret for et selskap som har jobbet for Chelsea-eier Roman Abramovich.

Søndag mistet Liverpool to poeng de høyst sannsynlig hadde fått om ikke dommer Rob Styles hadde gitt Chelsea en feil idømt straffe. Nå har den britiske tabloiden The S*n klart å grave fram at det faktisk er flere koblinger mellom Styles og Chelsea-eier Roman Abramovich.

Styles sitter faktisk i styret for et firma som var med på å lage innkjørselen til milliardærens luksushjem i fjor sommer.

Etter skandaledømmingen sist helg er Styles blitt degradert fra Premier League-dømming – igjen – og har innrømmet sine feil.

Det er ikke det at vi skal insinuere at Styles faktisk bevisst dømte straffe til Chelsea, selv om han skjønte at det egentlig ikke var det. Men prinsippet om at en mann i hans posisjon må ha sin sti ren er så viktig, at det må settes et eksempel!

Spørsmålet har imidlertid, i følge Channel4 vært oppe til vurdering i Professional Game Match Official Limited, som sier at de ”har undersøkt saken, og at de er fornøyd med hans habilitet”.

I ettermiddag kom meldingen om at Gabriel Heinze likevel ikke får komme til Liverpool. Premier League-komitéen som var satt ned kom fram til at brevet Heinze hadde, ikke kunne sette kontrakten hans med United til side.

Det er imidlertid ventet at Heinze og hans advokater kommer til å anke avgjørelsen. Dermed er siste ord ennå ikke sagt.

Les mer om saken på Liverpool.no!

Monday, August 20, 2007

Mot en avgjøresle for Heinze

Det neste døgnet vil trolig sagaen om Gabriel Heinze bli avgjort.

Om Chris Bascombe og Liverpool Echo får rett i sine antagelser vil vi vite hva som skjer med Gabriel Heinze innen det er gått et døgn.

Premier League-panelet er nå samlet for å avgjøre om Manchester United må stå ved sine løfter om å la Heinze gå til hvilken klubb han vil til en avtalt pris. Allerede har Heinzes folk lagt fram sine bevis, i form av en fax signert United-sjef David Gill.

Samtidig hevder klubben de muntlig ga beskjed om at dette ikke gjaldt visse klubber som kan konkurrere med United om gullet i Premier League. Men går muntlig kommunikasjon over skriftlig i juridiske sammenhenger? Jeg ville tro at det skriftlige veier tyngre enn det muntlige.

Det er ventet at det kommer en avgjørelse om forsvarsspillerens framtid fra panelet i løpet av kvelden eller morgendagen.
Det viser seg at United imidlertid vil tape £6,8m dersom de ikke slår til nå. Heinze har nemlig planer om å i så tilfelle bli i klubben ut sesongen, for så å betale seg ut av kontrakten sin for en langt lavere sum.

Bra Gabbi! La Scum BLØ for sin ignoranse og arroganse!

Sunday, August 19, 2007

Liverpool - Chelsea 1-1

En kamp som så ut til å bli den fantastiske hjemmedebuten som Fernando Torres fortjener, ble ødelagt av en hodeløs dommer.

Da Fernando Torres scoret sitt første mål i en offisiell Liverpool-kamp, i hjemmedebuten, slik en ekte goalgetter skal, så alt så lyst ut.

Jeg hadde sagt til meg selv at "det er ok med uavgjort mot Chelsea". Men da Torres fikk ballen fra Steven Gerrard på venstre kant, sklei forbi forsvaret og satte ballen i lengste hjørne - nede ved stolperota, var seier alt jeg kunne tenke på.

Men nok en gang blir en kamp ødelagt av en dommer som ikke takler presset på dette nivået. Rob Styles, som i 2006 ble degradert til å dømme i 1. divisjon for å ha gitt Liverpool en billig straffe mot Blackburn, burde holdt seg der. For makan til filming fra den tidligere Liverpool-aktuelle vingen Malouda, som ga straffen, skal du leite lenge etter.

Men vi får ta det med det positive, og tenke at vi i hvertfall stjal to poeng fra Chelsea og at Fernando Torres fikk ut potensialet sitt i en viktig kamp. Noe som også kommer til å fjerne mye vekt fra hans skuldre.

Se Fernando Torres første scoring i en Premier League-kamp:





Se situasjonen som skapte straffen her!

Laget som startet:
Reina, Finnan, Carragher, Agger, Arbeloa, Pennant, Gerrard, Alonso, Riise, Torres, Kuyt.

Benken:
Itandje, Hyypiä, Crouch, Babel, Mascherano.

Les ytterligere referat hos Liverpool.no og VG Live.

Thursday, August 16, 2007

Enda en ungdom

Rafa Benitez er utrettelig i sin higen etter ungt talent.

Nå kommer det nok et ungt talent inn portene på Anfield, skal vi tro Talkinsoccer, fansfc og Tribalfootball. Denne gangen er det snakk om Grenobles 17 år gamle midtbanespiller Sofiane Feghouli.

I følge rapporter fra Frankrike skal spilleren komme før transferdeadline 31. august. Han skal være klar for å komme til England, framfor å fortsette i Grenoble.

Noe helt annet:
Ute til høyre i bloggen har jeg nå opprettet en ny avstemning. Hvilken av spissene våre tror du scorer flest mål før nyttår? Den kommer til å ligge der til nyttårsaften. Si din mening og stem!

Hvem bør starte mot Chelsea?

Søndag spilles sesongens første storkamp, hjemme mot gullrival Chelsea.

Steven Gerrard har fått et brudd i den ene tåa etter kampen mot Toulouse, men ofrer seg for laget og stiller mot Chelsea. Det sier litt om vår største helt! Og jeg mener han bør starte i en så viktig kamp som mot Chelsea. La ham få en omgang og sett på Xabi Alonso i andre omgang.

Her er mitt forslag til lag:


Benken:
Itandje, Hyypia, Arbeloa, Alonso, Kuyt.

Etter innsatsen i treningskamper og mot Villa mener jeg Voronin må starte. Han har vært vår beste spiss så langt. I tillegg bør vi satse på at Voronin snart får ut sitt potensiale i form av mål.
Jeg mener det er viktig at vi stiller med et offensivt mannskap i en så viktig kamp på hjemmebane. Derfor må Pennant og Babel starte på vingene. Peter Crouch må nok en gang være igjen utenfor troppen. For meg er han nå et fjerdevalg på spissplass.

Hva mener du?

Wednesday, August 15, 2007

Toulouse - Liverpool 0-1

Liverpool imponerte mot Toulouse i den franske varmen i onsdagens første av to CL-kvalkamper. Hyypia til Fulham?

Så fikk endelig en av spissene våre satt sitt første mål. Og til tross for at bare 13 prosent av dere trodde det ville bli Andriy Voronin, så ble det altså ham. En flott suser av et hardt skudd oppe i høyre hjørne.

Siden sesongen startet har det vært en avstemning her på Murphys Liverpool om hvilken spiss som kom til å score først. Det kom inn totalt 156 stemmer, og resultatet ble sånn:

Andriy Voronin 21 (13%)
Peter Crouch 13 (8%)
Fernando Torres 75 (48%)
Dirk Kuyt 42 (26%)
Ryan Babel 5 (3%)

Ellers var det et godt Liverpool, med en ganske annen lagoppstilling enn mot Villa i helga, som hadde god kontroll mot Toulouse. Særlig ble jeg imponert over kvalitetene til Ryan Babel i første omgang, og igjen var Steven Gerrard den mest toneangivende spilleren - denne gangen sammen med Javier Mascherano.

I andre omgang, som ikke var like spenstig, måtte Steven Gerrard gå ut med en skade. Men forhåpentligvis er det ikke verre enn at han er tilbake mot Chelsea.

Det siste kvarteret kom også Fernando Torres inn inn for Voronin, etter at John Arne Riise kom inn for Benayoun og Momo Sissoko erstattet Gerrard.

Laget som startet:
Reina, Finnan, Carragher, Hyypiä, Arbeloa, Benayoun, Gerrard, Mascherano, Babel, Voronin, Crouch.

Benken:
Itandje, Agger, Riise, Torres, Alonso, Kuyt, Sissoko.

Les også kampreferater på Liverpool.no og VG Live.

Fulham har fått beskjed om at de kan få hente Sami Hyypia dersom Liverpool får kjøpt en erstatter, melder nettstedet Fulhamweb.com. Så dersom Gabriel Heinze kommer vil det trolig bli resultatet.

Peter Crouch blir advart av landslagssjef Steve McLaren om at han kan miste plassen på Three Lions om han ikke får nok førstelagsspill denne sesongen, melder SportingLife.
Britisk presse har spekulert i hvorvidt Crouch kan være på vei bort fra Anfield med Bentiez' stadig større valgmuligheter i spillerstallen sin.

Liverpool fortsetter å hente inn unge talentfulle spillere. Denne gangen er det snakk om en keeper. Nærmere bestemt den ungarske 17-åringen Peter Gulacsi, melder Sky.

Tuesday, August 14, 2007

Crouch misfornøyd?

Hvor misfornøyd er egentlig Peter Crouch? Kommer han til å forsvinne?

I følge den ikke spesielt populære avisen på Merseyside, The S*n skal Peter Crouch hatt en krangel med Benitez etter at han ikke engang var på benken mot Villa sist helg.

Det er ikke til å komme fra at Benitez har et luksusproblem i forhold til antallet spillere, og ikke minst spisser, i troppen. Og det skal bli spennende å se om han klarer å holde alle like fornøyd. Men det er kanskje litt tidlig å begynne å sutra allerede nå?

Situasjonen med "store Peter" skal i følge Daily Mail ha alarmert diverse klubber med behov for høye spisser, blant dem West Ham, Newcastle og Manchester City.

Etter kampen mot Aston Villa skal Crouch ha krevd å få en samtale med Benitez om hvorfor han ikke var med i troppen.

- I går snakket jeg med en spiller om situasjonen, og jeg var skikkelig fornøyd med responsen jeg fikk, sier Benitez.

- Han sa at han ville være klar når det var behov for ham og at han aksepterte situasjonen som en profesjonell. Og det er holdningen vi trenger, sier Benitez videre som legger til at han har gitt beskjed til alle spillerne om å være klar når det er behov for dem, for det kommer det til å være.

Det er ventet at Crouch vil være innvolvert i CL-kvalik-kampen mot Touluse onsdag - i likhet med Yossi Benayoun og Javier Mascherano som heller ikke var med mot Villa. Denne gangen er det Jermaine Pennant som må bli igjen hjemme.

Troppen, i følge Liverpool.no: Reina, Finnan, Carragher, Agger, Riise, Arbeloa, Babel, Gerrard, Alonso, Mascherano, Torres, Voronin, Kuyt, Sissoko, Crouch, Benayoun, Hyypiä, Itandje.

Samtidig er det blitt klart at Daniel Alves er blitt utelatt av troppen til Sevilla til CL-kvaliken mot AEK Athen i morgen. Alves er en spiller Benitez har hatt lyst på lenge, men Chelsea ser ut til å trekke det lengste strået, til tross for at klubben tidligere i sommer har sagt at kjøpeiveren var over for i sommer.

Eller kommer han til en annen klubb?

Monday, August 13, 2007

Gamle rykter blir som nye

Er det fortsatt mulighet for en klasseving til? Quaresma nevnes igjen i avisene.

Denne gangen er det News of the World som spekulerer i at Chelsea skal hente inn Ricardo Quaresma som erstatning for Arjen Robben som havnet i Real Madrid, melder Sportingo.

I tillegg skal Tottenham være interessert i supervingen, og Liverpool viste tidligere i sommer interesse for ham. Men med en prislapp på £27m så blir vel det vanskelig?

Det er tydeligvis flere kapitler igjen i sagaen om Gabriel Heinze. Nå er det franske Lyon som har kastet seg inn med interesse for venstrebacken. De franske mestrene har fått sin egen back, Cris skadet – og trenger en erstatter.

Kan dette være spikeren i kista på overgangen til Liverpool? United ser jo som kjent helst at han forsvinner ut av England.

Etter å ha vunnet den første åpningskampen av Premier League på flere år er allerede pressen i gang med å hause opp årets sesong. Rafa Benitez vil imidlertid, klokt nok, ikke komme med noen spådommer så tidlig i sesongen. Han har imidlertid satt seg et mål for de neste to månedene.

- Vi viste at vi kan spille bra (mot Villa), men vi er nødt til å vurdere dette etter to eller tre måneder. For meg utgjør ikke én seier eller ett tap store forskjellen, sier han i følge EatsleepSport.

Den tidligere Brann-spilleren Paul Scharner ser for sag at han skal være med på å ta Wigan til Europa. Og deretter vil han til Liverpool!

- Denne sesongen vil vi spille for å komme oss ut i Europa, sier han blant annet i følge Sportingo.

Videre fantaserer han om hvor han skulle spille fotball om det ikke var for Wigan.

- Liverpool har gjort de beste kjøpene i sommer, og de er en klubb jeg er svært interessert i å spille for!

Well – dream on lad! Tror ikke du holder Liverpool-klasse dessverre…

Sunday, August 12, 2007

- Klubb aldri spesifisert

Gabriel Heinze ønsker en rask løsning på overgangssagaen. Han sier han respekterer Alex Ferguson, men at det at han blir nektet overgang skader karrieren hans.

- Jeg ønsker en rask løsning. Mine advokater har sagt at møtet med Premier League neste uke vil sette fart på ting, sier Heinze i følge The People og Sky Sports.

- United har garantert meg en overgang om et godt nok tilbud kom på bordet og ingen spesifiserte noe med hensyn til hvorvidt klubben måtte være i et annet land eller ikke være Liverpool, sier han videre. Noe som står i kontrast med hva talsmenn fra United har sagt tidligere. Derfra er det blitt hevdet at Heinzes agent har fått muntlig beskjed om at han ikke kan gå til noen av Uniteds sterkeste konkurrenter i Premier League.

- Jeg er fullstendig proffesjonell og har alltid oppført meg riktig. Nå ber jeg bare om at de skal respektere meg og stå for det de har lovet meg. Å ikke kunne gå til en annen klubb påvirker meg som utøver og skader min karriere, sier Heinze videre.

- Jeg har respekterert Alex Fergusono siden jeg kom til Manchester og ønsker ingen konflikt med United eller fansen. Fansen har alltid behandlet meg perfekt og jeg har gitt alt for klubben.

Saturday, August 11, 2007

Aston Villa - Liverpool 1-2

En nervøs start på ligaen, men etter 94 minutter stod det fortjent 1-2 til Liverpool i Birmingham!

Det var Steven Gerrard som - igjen - ble den store helten for de røde da han satte et frispark fra over 20 meters hold helt oppe i høyre kryss. Det kom etter at Jamie Carragher handset og ga straffe til Aston Villa som Barry satte bak Pepe Reina.

I første omgang så vi tendenser til svært godt angreppspill fra blant andre Fernando Torres, Dirk Kuyt og resten av våre offensive spillere. Men det måtte et selvmål til fra danske Laursen for å gi oss ledelsen.

Men alt i alt var det en fortjent seier og en fin start på ligaen. På samme tid i fjor og året før det endte slike kamper enten uavgjort eller med tap. La oss håpe dette er et tegn på at den trenden i år skal snus.

Overraskende nok var Alvaro Arbeloa valgt fra start på backen og byttet med John Arne Riise på å spille venstre ving. Men Ryan Babel kom etter hvert inn og skapte farligheter. Mot slutten ble Torres tatt ut til fordel for Andriy Voronin og Kuyt tatt ut til fordel for Momo Sissoko.

Ingen av spissene våre scoret imidlertid, derfor fortsetter avstemningen ute til høyre ->

Se Gerrards fantastiske mål her:


Analyse og sammendrag av kampen:


Laget som staret:
Reina, Arbeloa, Carragher, Agger, Finnan, Riise, Gerrard, Alonso, Pennant, Kuyt, Torres.

Reserver:
Itandje, Hyypiä, Voronin, Babel, Sissoko.

Les kampreferat hos Liverpool.no og VG Live.

Friday, August 10, 2007

Kommer det flere?

Etter en keeper ut på lån og en inn på kjøp, er spørsmålet: Er kjøpefesten ferdig for i sommer?

Det er jeg sannelig ikke sikker på. Jeg er egentlig i tvil om det er helt over ennå. Men jeg heller mot at vi ikke har sett slutten.

Det heteste navnet på ryktebørsen akkurat nå er helt klart Real Madrids høyrevendte vingback Cicinho, som også kan spille på høyre ving. I tillegg gjenstår siste kapittel av sagaen om Gabriel Heinze.

Så må man spørre seg: Hvor ser troppen vår svakest ut akkurat nå? Eller, skal vi si minst sterk?

Jeg vil si på midtstopperplass og høyre ving. På sentral midtbane, backplass og spiss er vi godt dekke nå, i tillegg til venstrekanten, med både Harry Kewell, Ryan Babel og Sebastian Leto.

Man kan argumentere for at Sami Hyypia har sett sine beste dager og ikke holder topp Premier League-nivå lenger. Og de argumentet er jeg langt på vei enig i. Men om vi får Heinze fra United er den plassen også dekket.

Hvilke alternativer har vi så på høyre ving? Jeg vil tro at Jermaine Pennant i utgangspunktet er førstevalget foran Yossi Benayoun. Dersom vi henter inn en ny mann på denne siden av banen i Cicinho, har vi trippel dekning både på vingen og backen.

Jeg har lest blandende kommentarer om denne spilleren på diverse forum rundt omkring på nettet. Og alle er enige om at han er en typisk brasilianer med eminent offensiv teknikk, men mangler en del på det defensive. Så hvorfor ikke la ham konkurrere om plassen på høyreving?

Har vi råd bør vi absolutt unne oss den ”luksusen”, mener nå jeg…

Hva mener du?

Thursday, August 9, 2007

Ny keeper på plass

Ut av det blå kom en ny keeper til Anfield, etter at Scott Carson ikke ville finne seg i å sitte på benken som reserve for Pepe Reina.
Det har en stund vært spekulert i hvorvidt Liverpool ville selge Scott Carson, og at prisen i så fall ville være rekordhøye £12m, i hvert fall i følge the Mirror.

Men fortsatt er Carson Liverpools eiendom etter at vi har latt ham gå på en sesongs utlån til Aston Villa. Og man kan forstå den talentfulle Carsons frustrasjon over å ikke få spille hver helg, etter en svært god sesong hos Charlton.

Det man kan spørre seg om i denne situasjonen er om det er smart å hjelpe en konkurrent, som vi til og med møter i første serierunde, med å finne seg ny keeper etter at deres egen førsteskanse er blitt skadet. Kanskje det ligger i kortene at Carson ikke får spille bortekampene mot Liverpool?

Men for at Carsons ønsker skulle gå i oppfyllelse måtte vi først ha en erstatning klar, og det har nå blitt klart at Liverpool er i ferd med å kjøpe Charles Itandje fra franske Lens.

I følge Sky er samtalene om overgangen allerede kommet langt med 24-åringens folk. - Vi er svært nære nå og kanskje noe kan bli klart allerede i dag, sier Rafa til tv-kanalen.
Litt senere i dag ble handelen bekreftet, i følge Liverpool.no.

Samtidig sier Rafa at han er sikker i sin sak i forhold til å bringe Gabriel Heinze til klubben. Alex Ferguson har så langt også vært svært sikker på utfallet av saken.

- Denne situasjonen med Heinze er svært enkel og klar, og jeg er helt sikker på hva som kommer til å skje. Vi ser oss ikke om etter noen annen venstrebac, sier Benitez i følge SportingLife.

Wednesday, August 8, 2007

Den perfekte troppen?

Det nærmer seg seriestart med stormskritt. Lørdag åpner vi mot Villa, men har vi nå den troppen som skal til for å utfordre topplagene om seriemesterskapet?

Det er blitt kjøpt mange og gode spillere i sommer. Og ikke minst har man investert mye for framtida med mange unge, lovende talenter. Men har vi det som skal til for å ta steget helt til toppen i år?

Nå har også Chelsea og ikke minst United handlet en del i sommer, i tillegg til Tottenham og outsideren City. Men jeg tror ikke noen av de sistnevnte to lagene vil hevde seg helt i toppen.

Jeg er redd for at United, med sine forsterkninger, i en allerede svært sterk stall, vil stikke av med mesterskapet også denne sesongen. Jeg håper selvsagt at jeg tar feil. Vi har mange nye spillere som skal venne seg til livet på Anfield. Torres er ikke vant til tempoet i Premier League, og jeg tror faktisk at Voronin vil bli den største overraskelsen denne sesongen. Han kom gratis og har ingen prislapp som tynger rundt halsen.

I tillegg har vi Kuyt og Crouch. Kuyt var spissen som jobbet kanskje hardest sist sesong, men mest for laget, og kanskje ikke nok mot mål. Crouch derimot scoret mange mål.

For mange har det imidlertid vært vingplassene som har vært det største spørsmålstegnet de siste par sesongene. Vingspillet har til tider vært totalt fraværende. Og til tross for at vi har dominert ¾ av banen i de fleste kampene har liksom den siste briljansen for å få ballen i nettet manglet. Med Babel, Benayoun og eventuelle andre forsterkninger som måtte komme før august er omme, tror jeg dette vil bedre seg. Pennant var god i perioder sist sesong, men dessverre alt for sjeldent. Men han har vist gode takter i pre season, som en god fortsettelse av at han ble stadig bedre denne våren.

Min konklusjon er at jeg tror vi klarer å splitte de to topplagene og tette igjen gapet som var opp til de to sist sesong. United tar serien, med oss på andre og Chelsea på tredje. I tillegg tar vi FA-cupen og kommer langt i Champions League – kanskje en ny finale?

Hva tror du?

Tuesday, August 7, 2007

Sesongens første 11'er!

Hvilke spillere bør starte sesongens første kamp?

Jeg mener vi bør starte med mesteparten av grunnstammen fra sist sesong, og la de nye spillerne starte på benken. Dette er mitt forslag til bortekampen mot Aston Villa:




På Benken: Carson, Kewell, Hyypia, Sissoko, Voronin.

Dette skaper selvsagt det problemet at spillere som Crouch og Mascherano ikke får plass på benken. Men Mascherano er sikkert ennå sliten etter Copa America og Crouch har ikke overbevist veldig i pre season. Gerrard vil endelig få sjansen sentralt igjen nå som vi har Pennant til å kjøre høyrekanten. Og jeg tror Babel vil bli veldig bra på venstrekanten og holde Kewell mye ute av laget.

Hva tror du?

Cicinho?

Liverpool skal ha lagt inn et bud på Real Madrids vingback Cicinho.

I følge det ikke alltid like etteretterlige nettstedet TribalFootball skal Liverpool ha lagt inn et bud på £7m for den brasilianske landslagsspilleren Cícero João de Cézare, med kallenavnet Cicinho. Han skal også ha fått et forbedret lønnstilbud i forhold til hva Real gir ham, med £2m i årslønn.

Roma har vært interssert i spilleren og holdt samtaler med Real Madrid om ham, men skal ha problemer med å konkurrere med kapitalen til Liverpool.

RealMadrid.no beskriver spilleren slik:

Cicinho er en veldig typisk vingback, og han er offensiv i spillet sitt. Cicinho har et godt skuddbein og blikk for spillet. Han kan spille både på høyrebacken og lengre opp på banen. Hans defensive register er heller ikke så dårlig som mange vil ha det til, men det er klart som dagen at Cicinhos styrke ligger i det offensive - til gagns.

Høres ut som en veldig god spiller, eventuelt som et alternativ på høyre ving...

Se litt Cicinho-magi her:



Siste nytt i Gabriel Heinze-sagaen er at Premier League har satt ned et eget panel som skal vurdere saken. Heinze kom mandag tilbake til Uniteds treningsfelt og har hatt samtaler med Alex Ferguson.

- Jeg har snakket med Ferguson og har understreket at mitt ønske er å forlate klubben om det kommer et godt nok tilbud. I dag er det bare Liverpool som har lagt inn et slikt tilbud, og det er problemet. Tidligere i sommer ble jeg lovet at jeg kunne dra dersom tilbudet var godt for begge parter.

- Treneren tar dette alvorlig og jeg forstår hans syn. Men jeg også tar dette alvorlig og mine advokater jobber med saken. Jeg kommer til å få en rapport fra dem om noen dager, sier Heinze i følge Goal.com.

Samtidig er det nå klart at Florent Sinama-Pongolle er klar for spanske RC Recreativo.

Monday, August 6, 2007

Den nye Maradona?

Liverpool skal være interessert i nok en argentiner - en som beskrives som det største talentet i Sør-Amerika siden Diego Maradona.

Flere klubber skal stå i kø for å sikre seg underskriften til spisstalentet som heter Franco Di Santo. 18-åringen skal i følge All3Points ankomme Storbritannia denne uka for å velge hvilke klubb han skal signere for.

Santo har til nå spilt for Audaz Italiano i Chile og er blitt beskrevet som "den nye" Maradona. Og denne uka skal han møte repreresentanter fra Liverpool, samtidig som også Spurs, Chelsea, Manchester United, Arsenal, Middlesbrough, Portsmouth, Blackburn og Manchester City også er klare for å snakke..

Jeg har ikke klart å finne ut så veldig mye mer om denne spilleren. Noen som vet?

Gabriel Heinze har i dag kommet tilbake til Uniteds treningsfelt Carrington og hatt samtaler med Alex Ferguson. United fortsetter å stå steilt på sitt ønske om å ikke selge til en av sine største konkurrenter som ligagullet. Samtidig har Steve McManaman gått ut og sagt at han forstår United. Han mener Liverpool heller ikke ville solgt til en motstander. Men det er vel ikke vårt problem? Dersom Heinze har et brev som sier han kan gå til hvem som helst, for en gitt sum, så kan han vel det?

Hva som blir resultatet får vi forhåpentligvis vite denne uka. Jeg tror han kommer og blir en god forsterkning for stallen vår.

Hva tror du?

Samtidig er det klart at vår unge spanske forsvarrspiller Miquel Roque er gått på lån til den spanske klubben Xerez, melder Sky.

Wednesday, August 1, 2007

En annen argentiner?

En annen argentiner enn Heinze på venstre back? Le Tallec permanent til frankrike?

Stadig nye alternativer dukker opp på venstreback-plassen. Først var det Leighton Baines som skulle være alternativet om ikke Gabriel Heinze-handelen blir noe av. Nå skal det være Celta Vigos Diego Placente som er i kikkerten.

Mandag er Gabriel Heinze tilbake på treningsfeltet til Manchester United - i hvert fall om Sir Alex får det som han vil. Og da nærmer vi oss nok et svar på hvor han spiller neste sesong. I mellomtiden dukker det opp rykter om andre spillere som skal være alternativer til argentineren.

Hans argentinske konkurrent Diego Placente skal være et av alternativene Benitez ser på med interesserte øyne, melder EatSleepSport. 30-åringen, som tidligere har spilt for Bayer Leverkusen, skal være interessert å gå fra Celta etter at de rykket ned fra La Liga.

Samtidig ser det relativt sikkert ut at et av midtbanetalentene som Gerard Houllier hentet fra Le Havre sammen med Sinama Pongolle i 2002, og som så mange forventet så mye av forsvinner. Anthony Le Tallec var sist sesongen på utlån til franske Sochaux, og nå ser det ut til at han forsvinner dit på en permanent overgang. I følge Daily Mail vurderer klubben å kjøpe ham for den summen Liverpool forlanger, £2,7m.

Etter at Le Tallec kom tilbake på treningsfeltet på Melwood i sommer hadde han håpet på å kunne få fart på sin karriere i klubben. Men har heller fått beskjed om å trene med reservene. Han blir ikke engang med reservene når de drar til turneringen i Nederland, men må trene for seg sjøl i Liverpool.