Saturday, September 29, 2007

Den «nye Messi»?

Nå har vi hentet den «nye Messi», en 16-åring fra Real Madrid.

I følge VG.no og flere britiske nettsteder som Clubcall og EatSleepSport, skal Liverpool ha kjøpt 16 år gamle Gerrardo Bruna fra Real Madrid.

På samme måten som Arsenal klarte å snappe Cesc Fabregas fra Barecelona, har Liverpool altså klart å hente nok en svært talentfull ungutt. Bruna skal ha fått en treårsavtale og lovnader om å trene med a-stallen vår. Bruna er kjent for sitt briljante spill på midtbanen for Real Madrids ungdomslag.

Den spanske avisa AS melder i dag at dette er et stort tap for Real, som så på Gerrardo Bruna som den neste Messi, som jo allerede er den nye Maradona. Bruna er født i Argentina men har bodd i Spania store deler av livet. Han har EU-pass, men har ennå ikke bestemt seg for hvilket landslag han vil spille for.

Jeg har forøvrig ikke klart å finne mer informasjon om ham. Noen som har hørt om denne gutten før?

Wigan - Liverpool 0-1

Det løsnet til slutt, men det så lenge ut til at det skulle bli de brente sjansers kamp.

Det ble en relativt livlig kamp på JJB Stadium mot Wigan. Et lag som forsvarte seg godt, men lot Fernando Torres slippe til ved flere anledninger i første omgang - uten at det ga uttelling. Til tross for relativt dårlig pasningsspill til tider kom vi til flere store sjanser.

Og lenge så det også ut til å fortsette slik hele andre omgang. Helt til Yossi Benayoun kom på banen og erstattet Fabio Aurelio. I det 75. minutt snurret Benayoun rundt foran 16-meteren, vendte opp og satt ballen til side for Kirkland i Wigan-målet. Et vakkert mål fra spilleren som scoret i andre kamp på rad.

Deretter klarte vi heldigvis, blant annet takket være taktiske bytter med Andriy Voronin som kom inn for Pennant og Momo Sissoko som kom inn for Torres, å holde reint bakover til tross for til tider svært stort Wigan-press.

Laget som startet:
Jose Reina, Alvaro Arbeloa, Sami Hyypiä, Jamie Carragher, Fabio Aurelio, Jermaine Pennant, Steven Gerrard, Javier Mascherano, John Arne Riise, Fernando Torres, Dirk Kuyt.

Benken:
Charles Itandje, Steve Finnan, Andrej Voronin, Yossi Benayoun, Mohamed Sissoko

Les referater også hos Liverpool.no og VG Live.

Se målet
til Yossi Benayon her!

Se Rafas pressekonferanse fra før kampen:

Friday, September 28, 2007

Førstelaget - sjuende serierunde

Hvem bør starte i lørdagens kamp mot Wigan?

Å tippe førstelaget før en kamp med Rafael Benitez som sjef er, som Liverpool.no så riktig påpeker, omtrent like vanskelig som å vinne 12 rette i tipping. Men jeg vil igjen komme med mitt forslag. Og det er altså ikke et forsøk på tippe hva startoppstillingen faktisk blir, men min mening om hvilke spillere jeg mener Rafa bør bruke.

Troppen til lørdagens kamp skal allerede være klar: Reina, Finnan, Hyypiä, Carragher, Arbeloa, Aurélio, Riise, Pennant, Gerrard, Sissoko, Mascherano, Benayoun, Babel, Crouch, Kuyt, Voronin, Torres og Itandje.

Jeg mener den bakre fireren bør være relativt klar, med Finnan, Carragher, Hyypiä og Arbeloa som jeg velger framfor Riise, fordi jeg synes han har gjort et svært solid inntrykk. Riise kan heller være en fin mann å sette inn om man trenger nye offensive initiativ utover i kampen

På midten mener jeg vi bør fortsette å gi Pennant tillit i tillegg til Gerrard som er selvskreven. Ved siden av kapteinen mener jeg vi bør ha Mascherano mens Benayoun bør få spille venstre kant etter en solid cupkamp på tirsdag.

På topp mener jeg, selv om det er lagt fra sikkert at Benitez mener det samme, at vi bør kjøre med Torres. Hans makker er jeg litt usikker på, og kampen står mellom Kuyt og Voronin. Men jeg faller ned på Voronin.


På benken mener jeg vi bør ha:
Itandje, Riise, Sissoko, Babel, Kuyt.

Liverpool.no har tippet denne startoppstillingen: Reina; Finnan, Carragher, Hyypiä, Riise; Pennant, Gerrard, Mascherano, Babel; Kuyt, Torres.

Hva mener du?

Tuesday, September 25, 2007

Reading-Liverpool 2-4

For en spiller! Fernando Torres' navn står allerede skrevet i Liverpools historiebøker. Men at han kommer til å bli en av de største er det liten tvil om.

Det åpnet veldig lite lovende. Det var faktisk en pinlig dårlig førsteomgang, med Yossi Benayouns mål som eneste virkelige lyspunkt i tirsdagens ligacup-møte med Reading.

Men det var akkurat som om førsteomgangen bare var oppvarming, en trend jeg forøvrig mener å ha merket i mange kamper tidligere også. For etter pause så plutselig Liverpool ut som et nytt lag. Både Sebastian Leto og Lucas Leiva virker som svært gode kjøp, særlig etter pausen. Leto var da også den som spilte fram kveldens store mann på hans første mål. Fernando Torres har vist at han er en god fotballspiller også tidligere i sesongen, men i kveld fikk vi VIRKELIG valutta for pengene!

Og da Steven Gerrard kom på for Peter Crouch, etter at John Arne Riise også var kommet på for Fabio Aurelio løsnet det virkelig på Madejski Stadium. Begge innbyttere la hver av sin strålende pasning som ga Torres sitt første hattrick i den røde trøya.

Se kampreferat og målene her:

Monday, September 24, 2007

Midtbanespiller på vei?

Midtbanespillerne er mest i fokus når det gjelder ryktene om hvem som kommer i januar.

Liverpool skal være interessert i å hente Manchester Citys Michael Johnson. Det melder The Sunday People, i følge All3points.

19-åringen har imponert i sesongstarten under Svenske Svennis og har gjort flere Premier League-klubber interessert, i følge avisa. Liverpool skal være klar for å legge inn et bud på £5m i januar, etter å ha fått avslått et bud på £2m tidligere.

Johnson er en ung og kreativ midtbanespiller, men der det en slik mann vi trenger mest nå? Jeg tror ikke det.

Da både tror og håper jeg mer på et annet rykte som stadig dukker opp igjen. Nemlig det om at Ricardo Quaresma er på vei til oss.

I følge bloggen Talking Soccer har han gitt nye hint om at han er klar for å dra fra Porto til en "stor europeisk klubb". Noe som helt klart ville glede våre røde hjerter!

Sunday, September 23, 2007

Derfor?

Pako Ayesteran har forlatt Liverpool som assisterende manager. Er det derfor formen er så dårlig for tida?

Formen til Liverpool har vært nokså begredelig de siste tre kampene. Lørdag klarte vi bare 0-0 hjemme mot Birmingham, tirsdag ble det 1-1 borte mot Porto og målløst mot Portsmouth i kampen før det.

Xabi Alonso har gått ut og sagt at han er misfornøyd med at Pako måtte gå, melder Sky Sports. Dette mener Alonso er et stort tap for klubben.

- Jeg snakket med Pako da vi fikk beskjeden, fordi vi stod hverandre veldig nære. Dette er vanskelig for alle spillerne. Vi har jobbet svært nært ham lenge, så dette blir en forandring som blir vanskelig, mener Xabi.

- Det kommer til å ta litt tid å venne seg til den nye situasjonen, siden han var så viktig i treningsopplegget. Tiden vil vise hvordan det går. Vi kan ikke se bakover nå, bare framover, sier en offensiv Alonso.

Og dette viser med all tydelighet hvor sentral Pako Ayesteran har vært i treningene på Melwood – kanskje en av de aller mest sentrale i å sette Rafa Benitez’ filosofi ut i livet. Og kanskje er det nettopp derfor Liverpool har vist en dalende form de siste kampene? Burde Benitez heller gjort dette mot slutten av siste sesong for å innføre et nytt regime i løpet av sommeren?

Hva mener du?

Liverpool - Birmingham 0-0

En svært svak hjemmekamp mot et svært defensivt bortelag.

På grunn av både travelt program og litt sykdom kommer denne kamprapporten først nå. Satt på Andys i Oslo og så kampen, og må si jeg ble veldig frustrert. Greit nok at Birmingham kommer til Anfield for å snøre igjen sekken og være forsiktige framover. Det kan man forstå. Men at vi med vårt mannskap ikke klarer å åpne forsvaret deres - det er rett og slett ikke godt nok.

Særlig sett i lyset av den middelmådige kampen borte mot Porto i Champions Leage, blir dette bittert. Og når vi har hatt en slik god start på sesongen ellers blir dette en ekstra sur pille å svelge.

Skal vi vinne ligaen må vi vinne slike hjemmekamper!

Ellers var det vel ingen spesielle spillere som utmerket seg i noen særlig negativ eller positiv retning - mer enn laget som helhet. Ingen nevnt, ingen glemt.

Laget som startet:
Jose Reina, Alvaro Arbeloa, Sami Hyypia, Jamie Carragher, John Arne Riise, Jermaine Pennant, Steven Gerrard, Javier Mascherano, Ryan Babel, Dirk Kuyt, Andriy Voronin.

Benken:
Charles Itandje, Steve Finnan, Fernando Torres, Peter Crouch, Mohamed Sissoko.

Les kampreferatLiverpool.no og på VG Live.

Wednesday, September 19, 2007

Hva er viktigst?

Samme dag som Liverpool spilte en middelmådig bortekamp i Champions Leage kom Newcastle-sjef Sam Allardyce med påstanden om at det er akkurat denne turneringen som holder Benitez i trenerstolen på Anfield.

Vi er alle enige om at Liverpools prestasjoner i ligaen de siste årene ikke har vært slik vi ønsker. Vi har derimot gjort det godt i Europa, det vil si Champions League og vunnet en finale og vært i en finale til i løpet av tre sesonger. Men er dette egentlig godt nok for Liverpool?

I et utspill i Zoo Magazine sier ”Big” Sam at Rafa Benitez er heldig som ikke har mistet jobben.

Han hevder at Liverpool ennå ikke har den rette mentaliteten for å vinne Premier League, og at ligaresultatene - femte, tredje og tredje plass, de siste tre årene ville gitt Benitez sparken hadde det ikke vært for Champions Leage-resultatene.

- De har et svært godt lag for Mesterligaen, men ikke godt nok for Premier League ennå. De har ikke mentaliteten for å vinne den konkurransen ennå, sier Allardyce.

- Han er en utlending og forstår ikke at det er Premier League som må være det viktigste og at Champions League må komme i andre rekke, sier han videre.

Tidligere Liverpool-spiss John Aldridge var imidlertid raskt ute i Liverpool Echo for å forsvare Benitez.

- Benitez har gjort en fantastisk jobb med Liverpool og hadde en enorm oppgave med å lage en bedre tropp da han overtok. Det har vært mye daukjøtt å renske ut, samtidig som han har vunnet Champions League og FA Cupen underveis, sier Aldridge.

- Laget har ennå ikke vunnet Premier League, men Rafa vil ha minst to eller tre sesonger til på å gjøre det.

Jeg må imidlertid si meg delvis enig med Sam Allardyce. Ikke det at jeg ikke liker det Benitez har gjort for Liverpool – han har gjort en stor jobb på de fleste områder. Men jeg synes jeg ser tendenser til at Rafa har Champions League-kampene vel mye i bakholdet når han tar ut lag til seriekamper.

Champions League er helt klart en svært viktig konkurranse for oss, og ikke minst en veldig viktig inntektskilde. Men den såkalte ”mester”-ligaen har de siste årene tapt litt verdi i mine øyne. Ikke økonomisk verdi, men hvor stas er det å vinne en turnering som heter MESTERligaen uten sjøl å ha blitt mester først??

Da må jeg si meg enig med Alan Hanson som sier følgende i sin BBC-spalte: "I still think it is possible for an English club to win both the Premier League and Champions League in the same season, but most think it is too tough a task".

Hva synes du?

Saturday, September 15, 2007

Portsmouth - Liverpool 0-0

Det ble aldri den store forestillingen på Fratton Park mot Portsmouth. Men det er greit nok med ett poeng på bortebane, og Reina ble dagens helt.

Dermed gikk vi nok en gang av banen uten å ha sluppet inn mål, for å se det med positive øyne.

Kampen startet relativt godt, men ble snart en tam affære. Og det eneste tilløpet til virkelig god fortball så vi da Steven Gerrard kom innpå i andre omgang.

Men vi er som vanlig solide defensivt, bortsett fra da Alvaro Arbeloa klarte å dra Kanu i drakta og lage straffe. En hendelse som ellers, i 99 av 100 tilfeller, ikke ville gitt straffe. Men jeg er enig med Kenneth Fredheim som sier at man må slå ned på denslags. Selv om det er vår egen spiller som gjør det.

Problemet er bare at ikke alle dommere slår ned på det samme.

Pepe Reina ble imildertid dagens store helt da han tok straffen, i tillegg til flere andre gode inngripener.

Kampen bærere etter min mening forøvrig preg av at vi benket noen av våre beste spillere. Steven Gerrard, Ryan Babel og Fernando Torres, som alle kom inn i andre omgang ble spart fra start. Helt sikkert med tanke på kampen mot Porto på tirsdag. Men nå har jo Benitez sagt at det er ligaen som er førsteprioritet? Eller tar jeg feil? Da bør vi bruke våre beste menn i ligaen og la Champions League være en bonus!

Hva synes du?

Laget som startet:
Reina, Finnan, Carragher, Agger, Arbeloa, Pennant, Sissoko, Alonso, Benayoun, Voronin, Crouch.

Benken:
Itandje, Hyypiä, Gerrard, Torres, Babel.

Les kampreferatLiverpool.no og VG Live!

Up Paco Hill

Rafa Benitez føler han løper i oppoverbakke, oppover bakkene til avtroppende assistent Paco Ayesteran og i motvind fra FA.

Vår manager har flere høner å plukke denne uka, og går til angrep på FA av to grunner. For det første har han gjort en smule research og tatt opptelling på hvor mange tidlige kamper og bortekamper Liverpool må spille etter å ha hatt spillere på internasjonale oppdrag eller spilt Champions League. Og det viser seg at ingen andre lag de siste åra har kommet dårligere ut enn Liverpool når det gjelder dette.

Dessuten er Rafa bekymret for at hans assistent Paco Ayesteran, som blant annet har innført et nytt treningsregime på Melwood med bakker spillerne løper oppover (Paco Hill), skal forsvinne til en konkurrerende klubb i Premier League.

Dette har nå blitt advokatmat, blant annet fordi Benitez føler at det må finnes regler mot den slags. En assistenttrener vil selvsagt ha full innsikt i alle de strategiske planene hos en klubb. Og dette er svært verdifull informasjon for enhver motstander.

Avisa The Times mener Paco kan ha fått tilbud om jobb hos enten Manchester United eller Chelsea. Noe Benitez svært sterkt ville motsette seg.

- Våre advokater jobber med dette nå. Vi har svært gode folk i støtteapparatet vårt nå, så vi har det greit. Men en ting burde være klart; for klubber på dette nivået kan du ikke bare gå fra en til en annen med all den informasjonen du bringer med deg, sier Rafa benitez til avisa.

Dette er interessant, særlig sett i lyset av Gabriel Heinze-saken. Dersom ikke en spiller skal få gå fra en klubb til en annen, bør da en sentralt plassert trener få gjøre det?

Så, er det hele en stor konspirasjon fra FA? Blir Liverpool behandlet rettferdig? Ville virkelig Paco være en sånn drittsekk og gå til en konkurrerende klubb? Eller er vi på vei inn i en paranoia?

Friday, September 14, 2007

Førstelaget - femte serierunde

Lørdag spiller vi borte mot Harry Redknapps Portsmouth. Hvem bør spille? Her er mine vurderinger:



Vi er endelig ferdige med over en uke uten Premier League. Artig med landskamper, men ikke på langt nær så artig som ballmoro på de britiske øyer!

I forsvaret vårt har Jamie Carragher kommet tilbake etter skade og bør gå rett inn på laget igjen. John Arne Riise har to harde landskamper bak seg og bør starte på benken, til fordel for Alvaro Arbeloa som har gjort en god jobb i sesongstarten. Eneste virkelige tvilen i den bakre firer er Steve Finnan som er blitt rapportert med en skade og noe usikker til kampen.

På Midtbanen bør vår kaptein Steven Gerrard spille fra start selv om også han har spilt landskamper, og kanskje har litt vondt i tåa... Imidlertid bør Javier Mascherano stå over siden han har vært jorda rundt med Argentina siste uka. Xabi Alonso spilte den første av to landskamper for Spania, før han ble utvist. Dermed bør Momo Sissoko igjen får sjansen som defensivt anker på midten, mens Xabi roer nervene på benken...
På topp er jeg overhodet ikke i tvil: La Fernando Torres og Andriy Voronin starte!

Benken:
Itandje, Riise, Alonso, Benayoun, Kuyt.
Hva synes du??

Tuesday, September 11, 2007

Blir der de er

Det er den store dagen for dementier på Anfield - og andre steder.

I går kom det rykter om at Pepe Reina hadde fått et tilbud om å dra tilbake til Spania og spille for klubben hans far spilte for – Atletico Madrid. Men disse ryktene har Rafa Benitez i dag tilbakevist.

- Jeg snakket med noen om dette, men dessverre må dette ha vært en svært uerfaren journalist. Før Reina skrev under på sin nye kontrakt var det mange klubber som ønsket å snakke med ham. Men det er mange uker siden, sier Benitez ifølge Football.co.uk.

- Han (Reina) trives godt i Liverpool, og når laget nå spiller så godt i starten av sesongen, synes jeg ikke det er naturlig å begynne å snakke om hva som skjer ved sesongslutt, sier han videre. Noe som kan tolkes som om Reina vil bort ETTER denne sesongen. Noe som igjen ville være å dra antagelsene vel langt.

Et annet dementi kommer i forhold til den italienske midtbanespilleren Pasquale Foggia, som Liverpool i følge kilder som Soccervoice, skulle være interessert i.

Men ryktene om dette har fått hans klubb Cagliari til å reagere kraftig. På klubbens hjemmeside ble det publisert en rasende benektelse som sier dette kun er basert på fabrikkerte historier i tabloidaviser, melder Setanta.

Den 24 år gamle vingen er Lazios eiendom, men det skal allerede eksistere en kontrakt som ligger klar for å gjøre ham til Cagliari-spiller på permanent basis etter nåværende sesong.

Tidligere i måneden ble han kalt opp til Roberto Donadonis EM-tropp.

Inter Milan-sjefen Roberto Mancini skal ha sagt at han er en stor beundrer av vår hardtkjempende midtbanespiller Momo Sissoko. I følge den italienske avisa Tuttosport skal klubben være interessert i å betale det som skal til for å hente ham til pastaens hjemland, melder Sportingo.

Vår midtbanekjempe skal være øverst på shoppinglista sammen med Barcelonas Deco og Spartak Moskvas Radoslaw Kovac.

Momo har imidlertid nettopp signert en forbedret kontrakt på Anfield og vil neppe være interessert i å dra til Italia så lenge han får spilletid og gjør det godt. Noe han har så langt denne sesongen. Jeg ser det som SVÆRT usannsynlig at Sissoko skulle forlate oss denne sesongen.

Sunday, September 9, 2007

Crouch vil vente og se

Vårt fjerdevalg i konkurransen om spissplassene utsetter å skrive under på en ny kontrakt.

Peter Crouch (26) har fått tilbud om en ny treårskontrakt. Hans nåværende kontrakt er ferdig om 18 måneder, men vil ikke skrive under på det nye foreslåtte tilbudet, i følge Daily Mail.

Dersom Liverpool denne sesongen skulle vinne Premier League må Crouch ha et visst antall kamper for å få en egen seiersmedalje. Først ønsker han å forsøke å kjempe seg tilbake i førstelaget, men dersom ikke situasjonen er forandret til januar vil han høre på tilbud fra andre klubber, mener avisa.

Jeg forstår godt om Crouch vil vurdere sine alternativer, og jeg ser det ikke som veldig usannsynlig om han blir solgt i januar.

Vårt klare førstevalg i målet, Pepe Reina, skal være ønsket av den spanske klubben Atletico Madrid. Atletico – klubben Pepes far Miguel Reina vant La liga med - skal ikke være fornøyd med sine egne keepere Leo Franco og Christian Abbiati. Nå skal klubben ha tatt kontakt med Reinas agenter, i følge den spanske avisa AS – melder Tribalfootball.

Reina skreiv tidligere i år under på ny kontrakt med Liverpool, og vil helt sikkert – håper jeg – ikke høre på andre tilbud!

I følge Daily Mail skal Manchester United og Chelsea være de mest interessante klubbene for Barcelonas supertalent Giovani Dos Santos. 18-åringen har fått seg ny agent – Pini Zahavi, og Barcelona frykter dette vil føre til et klubbskifte. Dos Santos blir av mange sett på som Ronaldinhos arvtager i det spanske laget.

Vår nye eier Tom Hicks skal være interessert i å utvide sitt sportsimperium ved å kjøpe seg inn det Nord-amerikanske racingssirkuset NASCAR. Det skal være laget nå eid av Richard Childress som skal være interessant, i følge Daily Mail.

Tom Hicks eier allerede basketball-laget Texas Rangers ishockey-laget Dallas Stars og Mesquite Championship Rodeo i tillegg til at han har kjøpt vår klubb sammen med George Gillette.

Saturday, September 8, 2007

Er dette vår mann?

Kanskje Rafa Benitez har funnet mannen som skal styrke midtforsvaret vårt?

Gjennom sommerens transfervindu var det mange som etterlyste en backup for våre midtstoppere. En spiller som mange trodde ville bli Gabriel Heinze. Men da den planen ikke gikk gjennom hadde ikke Benitez noen backupløsning.

Men nå skal folket på Anfield ha blitt alarmert av nyheten om at Newcastles meget lovende unge stopper Steven Taylor ikke ønsker å skrive under på noen ny kontrakt med the Magpies.

Taylor, som i følge The Northern Echo er den mest lovende unge spilleren Newcastle har avlet fram sjøl på mange år, fikk et tilbud om en ny femårs-kontrakt. Men har altså ikke skrevet under.

Denne uka var han i Montenegro som kaptein for Englands U21-lag. Og etter at hans far på hans vegne avslo kontraktsforlsaget som ble beskrevet som ”skuffende”, sier kilder på Merseyside at man vil forsøke å signere unggutten om han ikke har skrevet under noen ny kontrakt innen januar.

Benitez skal se på Taylor som den ideelle erstatter for vår aldrende midtstopperkjempe Sami Hyypia, som backup for Jamie Carragher og Daniel Agger.

Friday, September 7, 2007

Skal - skal ikke?

Landskamp eller ikke landskamp for Gerrard? Chelsea med hjelp fra Armani!
Det er blitt bekreftet at Steven Gerrard vil starte i landskampen mot Israel lørdag. Det til tross for vår kapteins skadde tå. Hele uka har han vært i full trening. Og man kan jo lure hvor fort en slik skade egentlig kan bli bra igjen.
I England går debatten ofte om hvorvidt spillere skal velge klubb eller land i slike situasjoner. Steven Gerrard er en spiller som vil spille mest mulig, og det er bra. Han jobber med hjertet utenpå drakta. Og det er det vi vil at alle fotballspillere skal.

På den annen side kan man også si at han burde være kynisk og tenke at skaden kan bli forverret av en landskamp og sette Liverpool-sesongen i fare. Og jeg forstår Benitez' bekymringer for akkurat det. Men det kan vel ikke være sånn at det medisinske støtteaparatet rundt Three Lions er så bakfulle at de sender Steve G på banen hvis det er en overhengende fare for langtidsskade?

Jeg stoler på medisinmennene og at Steven Gerrard gjør en klok avgjørelse for seg sjøl. Lykke til mot Argentina, Steven!!

Moteguru Giorgio Armani har signert for Chelsea! Den italienske designeren, blant annet kjent for sine dresser og parfymer, har designet klubbens nye offisielle dresser, melder The Soccer Blog. Og det selvsagt etter at Jose Mourinho var med på å kontrollere at det hele gikk riktig for seg med tegninger og tekstiler. Også sjefenes egen suite på "brua" har fått en overhaling av moteikonet, og har fått navnet "The Armani Lounge".

Ha ha ha ha! Jeg ler meg i hjæl! Fløtepusene har fått med seg en motedesigner for å få fart på ligaformen! Den dagen Liverpool leier inn Gucci for å få det fint nok på sitt stadion tar jeg min hatt og går!!

Wednesday, September 5, 2007

Nye rykter allerede

Det er fire måneder til neste transfervindu åpnes, men likevel har rykter om nye overganger allerede startet.

Antagelig har de fleste klubber langsiktige planer for hvilke spillere de ønsker seg, med speidere ute året rundt for å se etter talenter. Og det er helt sikker også tilfelle for Liverpool. Derfor er det kanskje ikke så overraskende at nye rykter allerede nå dukker opp.

Denne gangen er det snakk om en storhandel.

I følge bloggen Talkingsoccer skal Barcelonas Giovani Dos Santos være på vei til Premier League – til en “hemmelig” klubb.
Giovani er sønn av den tidligere brasilianske stjernen Gerardo dos Santos som gikk under kallenavnet Zizinho på 70- og 80-tallet, og spiller i dag på Barcelonas b-lag – men regnes som et svært lovende talent, i følge Alltid Fotball.

Den "hemmelige" klubben i England skal være enten Liverpool eller Chelsea for den opprinnelig mexicanske spilleren som i mai ble 18 år.

Avisa el Mundo Deportivo påstår at en Premier League-klubb har kontaktet stjernes agenter i løpet av de siste to ukene, og informert om vilje til å innfri en klausul i hans kontrakt som kan la ham gå fra klubben. Dette skal koste hele £20m.

Se Giovanni Dos Santos I aksjon her:


Under trening med det spanske landslaget pådro Fernando Torres seg en hofteskade, men I følge flere nettsteder, deriblant Daily Mail, skal det ikke være alvorligere enn at han spiller landskamp på lørdag.

Også Steven Gerrard skal være tilbake i trening igjen etter sin tå-skade, med den engelske landslagstroppen, men vil hele tiden bli vurdert fram mot kampen mot Israel på lørdag, I følge BBC.

En av de kanskje største overraskelsene i liverpools gode sesongåpning, etter alt pratet om å kjøpe en ny midstopper eller venstreback, er Alvaro Arbeloas stadige inntreden i førstlaget. Noe spilleren, som forøvrig kan gjøre en jobb på alle plasser i forsvaret, har gjort meget godt.

Les mer om dette hos Goal.com.

Saturday, September 1, 2007

Liverpool - Derby 6-0

Liverpool klatret til toppen av tabellen for første gang denne sesongen da Derby ble offeret i målorgien på Anfield.

Det ble en litt slapp start på kampen, der det var solid bakover men ikke alt for kreativt framover. Men endelig løsnet det da Xabi Alonso scoret på noe som vel opprinnelig var tenkt som et innlegg, som Dirk Kuyt gikk på. Men han kom aldri fram - og dermed gikk ballen rett i mål bak Bywater. Etter mye tull i Derby-forsvaret puttet Ryan Babel sin første scoring i Premier League på overtid av 1. omgang.

Andre omgang åpnet med en kjempesjanse der Xabi burde scoret igjen, da Derbys forsvar åpnet seg fullstendig. Men ti minutter etterpå stjeler Javier Mascherano ballen og åpner forsvaret til Derby igjen når han gir ballen til Ferando Torres som scorer sikkert!

I det 60. minutt kom Yossi Benayoun inn for Jermaine Pennant, som gjorde en veldig bra kamp mens han var med. Nå er det enveiskjøring og Alonso scorer igjen i det 68. minutt.

I det 72. minutt kom Andriy Voronin inn for Babel, og bare tre minutter etter tegner også han seg på scoringslista etter flott forarbeid av Torres og Kuyt.

Momo Sissoko kommer inn for Javier Mascherano i det 76. minutt, og straks etter har Derby gått fullstendig opp i liminga og slipper Torres gjennom til sin andre for dagen!

Scoringsrekorden på hjemmebane mot Derby var 6-1 og totalt i ligaen 7-1, før dette.

Det som er ekstras positivt oppi det hele er hvordan man, i motsentning til under Houllier, ikke legger seg bakpå selv om man leder stort. Laget fortsetter å angripe og går ikke bare inn for å trygge ledelsen og ro det hele i land.

Se målene:

Les også kampreferat på Liverpool.no og VG Live!

Laget som startet:
Reina, Finnan, Hyypiä, Agger, Arbeloa, Alonso, Mascherano, Babel, Pennant, Kuyt, Torres.

Benken:
Itandje, Riise, Voronin, Sissoko, Benayoun.