Wednesday, October 31, 2007

Hvor skal Peter Crouch?

Storklubbene vil kaste seg inn i kampen om hans signatur, mener han selv.
Ryktene om at Peter Crouch er på vei bort fra Anfield vil ingen ende ta. Og når nye spekulasjoner dukker opp er The Mirror først i køen til å kaste seg på.
Denne gangen hevder de å ha snakket med kilder nær Crouch, som hevder den langbente spilleren mener både Manchester United og Arsenal også vil kaste seg inn i kampen om ham, dersom Rafa Benitez bestemmer seg for å selge ham.

Forøvrig er Aston Villa den klubben som har vist størst interesse for spissen og skal i følge avisa legge inn et rekordstort bud for ham i januar.

Avisa mener å vite at Martin O'Neill vil knuse klubbens transferrekord, £9,65 for Ashley Young fra Watford, og gjøre Peter Crouch sin best betalte spiller ved siden av Gareth Barry som tjener £47.000 i uka.

Rafael Benitez kommer selvsagt med den klassiske kommentaren at å ha Harry Kewell tilbake fra skade «er som å ha signert en ny spiller». En av de mest utslitte klisjeene i fotballens verden. Antagelig kommer han til å spille kveldens Ligacup-kamp mot Robbie Fowler og Cardiff.

Spør du meg er Kewell en av spillerne Benitez bør kvitte seg med mens han ennå er verdt noe. Han er over middagshøyden i mine øyne og kommer aldri tilbake til den storformen han en gang hadde.

Tuesday, October 30, 2007

Løsning for forsvaret?

Er dette mannen som skal løse Liverpools forsvarsutfordringer på lang sikt?

Dagen før Robbie ”God” Fowler kommer tilbake til Anfield for å spille Ligacup dukker en av Storbritannias største forsvarstalenter opp i britisk presse.

Tidligere har jeg meldt at han var i ferd med å skrive under en ny kontrakt for laget sitt, men til tross for at Mancester City er i ferd med å sprenge banken for å beholde ham, ønsker ikke Micah Richards (19) å gjøre det med de lyseblå, melder Daily Mirror.

Richards blir sett på som et av de største forsvarstalentene i britisk fotball og har vært en viktig brikke i Citys svært gode sesongstart. Da er det naturlig at spekulasjonene skyter fart når han ikke vil signere. Liverpool og Arsenal skal i følge Sportingo være de to mest sannsynlige klubbene som neste stoppested for unggutten.

Og hva ville vel ikke vært bedre enn å fått inn et slikt talent i våre bakre rekker, til å ta opp konkurransen med Carra og Agger – og overta etter Sami Hyypia? Men han kan komme til å bli svær dyr om vi skal hente ham nå. Det spekuleres i en pris opp i £20m.

Samtidig kom i dag de to svært gode nyhetene om at Javier Mascherano allerede har ristet av seg skaden fra Arsenalkampen, og at Fernando Torres kun blir ute i to uker og ikke tre som først fryktet. Daniel Agger er imidlertid fortsatt ute i 10-16 dager til.

Monday, October 29, 2007

Spiss for spiss?

Sunderland-spiss for Crouch? Goran Pandev på vei? Torres på vei bort??

På dagen da vi fikk den kjedelige nyheten om at Fernando Torres er ute i ytterligere tre uker, forteller avisa The People at Rafa skal være på jakt etter Sunderland-spissen Kenwyne Jones fra Trinidad.

Jones startet sesongen hos Southampton, før han ble enig med Sunderland om en overgang til Premier League for £6m. Og til tross for at Sunderland sliter på tabellen, har han scoret sju mål på bare fire kamper etter overgangen. I Daily Express tidligere i år ble han omtalt som en "ny Drogba.

Benitez skal i følge avisa være klar for å doble prisen Sunderland ga, eller gjøre en handel der Peter Crouch går andre veien.

Ryktene om den makedonske Lazio-spissen Goran Pandev fortsetter å komme. Denne gangen fra mer seriøse Sky Sports, som mener å vite at Liverpool er seriøst interessert i spilleren.

24-åringen skal være et av de ”hotteste” talentene i Europa etter å ha imponert for serie A-klubben sist sesong. Og han ble ikke mindre interessant da han scoret de to målene i Lazios 2-2-kamp mot Real Madrid i Champions League.

Dagens mest latterlige rykte er det fotballbloggen Sportingo som klarer å koke sammen. De hevder at Fernando Torres skal være så lite fornøyd med Benitez’ rotasjonspolitikk at han vil tilbake til Spania. Samtidig skal Thierry Henry være klar for å komme tilbake til England fra Spania. Dermed spekulerer de i ”alle spillerbytters mor” – Torres for Henry! HA HA HA!

Dette er jo helt latterlig, særlig sett i lyset av at Torres bare for et par dager siden gikk ut og sa at han ville være på Anfield i minst seks år for å vinne trofeer!

Sunday, October 28, 2007

Liverpool - Arsenal 1-1

En oppløftende kamp spillemessig, men med et nedslående resultat. Se Gerrards fantastiske frispark her!
Vi fortsetter å spille uavgjort på hjemmebane. Men spillet i dag og mot Everton viser at laget er på vei mot god form igjen etter en dårlig periode i serien. Da er det synd at vi ikke klarer å ta hjem alle tre poengene mot Arsenal.

Vi klarte imidlertid å stjele to poeng fra dem, takket være Steven Gerrards utrolige frispark. Dagen fikk imidlertid en ekstra vond bismak da både Fernando Torres og Xabi Alonso slo opp igjen sine skader, mens Javier Mascherano fikk en ny.

Så ikke kampen i sin helhet, så jeg vil ikke komme med noen ytterligere referat her.

Les heller kampreferat hos Liverpool.no og VG.no/live.

Laget som startet:
Jose Reina, Steve Finnan, Sami Hyypia, Jamie Carragher, John Arne Riise, Javier Mascherano, Xabi Alonso, Steven Gerrard, Andriy Voronin, Dirk Kuyt, Fernando Torres.
Benken:
Charles Itandje (GK), Yossi Benayoun, Peter Crouch, Alvaro Arbeloa, Ryan Babel.

Se Steven Gerrards frisparkmål her:
Se flere høydepunkter fra kampen her:

Saturday, October 27, 2007

Førstelaget - tiende serierunde

Hvem skal starte kampen når vi viser Arsenal at vi er tittelutfordrere?

Kampen på søndag er den tredje mellom de "fire store" så langt i serien, Arsenals første, og Liverpools andre, etter at vi spilte uavgjort 1-1 mot Chelsea tidlig i sesongen. Begge motstanderne er de to eneste som til nå ikke har tapt i ligaen. Men samme kampen sist sesong endte med 4-1-seier til Liverpool, og hattrick av Peter Crouch.

Det store spørsmålet foran søndagens kamp på Anfield mot tittelmotstandere Arsenal er hvem som skal bekle høyrevingen nå som Jermaine Pennant dessverre er blitt skadet og er ute i ti uker.

Jeg har en viss forutinntatthet på at Rafael Benitez trolig velger Steven Gerrard i den posisjonen uten Pennant tilgjengelig. Men det mener jeg er feil. Jeg mener laget mister en viktig dimensjon i sitt offensive spill med ham ute på vingen. Derfor bør heller Yossi Benayoun starte der.

Man kan spørre seg om ikke det ville være lurt å starte med Xabi Alonso i morgen, men han har vært ute lenge, og kan være noe kamprusten. Derfor mener jeg at Javier Mascherano bør få sjansen fra start.

Heldigvis ser det ut som om Fernando Torres er klar til å starte på søndag. Og da er det bare plassen ved siden av som er ledig i mine øyne. Så hvorfor ikke la Peter Crouch få en sjelden start i Premier League, siden han scoret så mange mål sist sesong mot nettopp Arsenal? Nei, selv om han gjorde det da, betyr ikke det at han nødvendigvis gjør det også søndag. Jeg vil ha Andriy Voronin på den plassen, etter min mening vår beste spillende spiss etter Fernando Torres i sesongen så langt.

Benken:
Charles Itandje, John Arne Riise, Xabi Alonso, Ryan Babel, Dirk Kuyt

Dette er i følge BBC troppen: Reina, Finnan, Carragher, Hyypia, Riise, Arbeloa, Gerrard, Alonso, Mascherano, Babel, Benayoun, Crouch, Kuyt, Torres, Voronin, Itandje, Lucas, Hobbs.

PS: Ser i ettertid at jeg har ført opp Riise både på laget og på benken. Med Arbeloa på backen har vi da ingen forsvarspillere igjen. Velger derfor å foreslå Babel på venstre ving og Riise ut på benken.

Friday, October 26, 2007

Vinn eller forsvinn?

Bør Rafael Benitez ta skjegget og dra fra Anfield dersom vi ikke har fått noen nye trofeer i skapet når sommeren kommer?

Lørdag møter vi Arsenal på Anfield, i en kamp som virkelig vil vise om vi er tittelutfordrere denne sesongen. Etter en dårlig periode i ligaen – riktig nok med en fortjente seier over Everton sist – må de røde vise seg fra en vinnende side igjen på Anfield.

Etter den dårlige innsatsen i Champions League har ryktene begynt å gå om at Rafael Benitez har fått kniven på strupen, og står i fare for å få sparken om vi ikke vinner noe stort denne sesongen. Pink Football var, så vidt jeg kan se, første stedet som begynte å skrive om dette.

Nå har flere britiske medier, deriblant The Mirror og The Guardian, melder at våre nye eiere har gitt Benitez et ultimatum.

- Nå er troppen god nok til å vinne ting. Dersom det ikke skjer må vi ha et møte etter sesongen for å forstå hva som skjedde, er den diplomatiske måten Tom Hicks sier det overfor pressen, og hevder at han ”fullstendig støtter” sin manager.

Men vi vet alle hvor vanlig det er at managere får en siste ”klapp på skuldra” – en siste støtteerklæring, før de ryker ut. Det tror jeg imidlertid ikke skjer med Benitez med det første. I hvert fall ikke før sesongen er over. Da har han hatt tre sesonger på seg til å bringe ligatittelen tilbake. Noe som relativt sett, i hvert fall i britisk sammenheng, er svært lang tid for en trener.

VI husker alle Houlliers femårsplan, som ikke brakte oss noe særlig nærmere trofeet, bortsett fra en 2. plass. Og - for all del – vi har vunnet Champions League – den såkalte MESTERligaen. Men kanskje det er på tide at vi blir mestere i den hjemlige ligaen igjen nå?

Så når vi nå vet at
Fernando Torres trolig er med mot Arsenal, og med vår gode statistikk mot Gunners på Anfield, kan vi kanskje håpe på at ligaformen er på vei tilbake. Slik at vi kan være med i racet mot Gunners, Scum og Chelski om å vinne ligaen tilbake dit den hører hjemme. Mitt håp er at Benitez nå konsentrerer seg fullt og helt om det og lar Champions League være en dessert… Ellers er det kanskje på tide å vurdere en ny sjef når sommeren kommer?


Hva mener du?

Wednesday, October 24, 2007

Overgansrykte: Spiller på billigsalg?

Makedonsk stjerne fra Lazio kan komme på billigsalg.

Samme dagen som våre røde helter skal ut i en svært viktig kamp mot Besiktas i Tyrkia, kommer ryktet om at Liverpool er interessert i en midtbanespiller, som også kan spille spiss, fra Lazio.

Det er i følge Sportingo flere britiske medier som melder om vår interesse for Lazios Goran Pandev. Og det beste med nyheten er at vi antagelig kan få ham ganske billig – om vi venter til sommeren. Da vil han være i stand ti å følge FIFAs artikkel 17 som gir ham mulighet til å kjøpe seg ut av kontrakten med Lazio.

Lazio skal sist sesong ha fått et bud på hele £17m fra Portsmouth for den makedonske spilleren. Et bud på en størrelse som virker noe usannsynlig for en klubb som Pompey. Men budet ble avslått.

Pandev kan spille både på offensiv midtbane og som spiss, hvor han oftest er blitt brukt av Lazio, med stort hell. Og Lazio-sjef Delio Rossi sier han ikke vil holde på spilleren om han ønsker seg bort. Både Tottenham og Arsenal skal også være interessert.

I følge flere kilder skal nå Newcastle være den mest sannsynlige neste klubben for Peter Crouch i januar. Benitez er imidlertid fortsatt bestemt på at han ønsker å beholde store-Peter.

- Folk har snakket mye om Crouch de siste månedene, men han er vår spiller, og vi vil ikke selge ham, sier Benitez.
Noen smakebiter av Goran Pandev:

Tuesday, October 23, 2007

Komplett spansk kabal?

Skal Rafa Benitez gjøre den spanske kabalen komplett ved å hente Raul?

Det kan virke som han har vært der bestandig – Raul, som har vært lojal til sin moderklubb Real Madrid i alle år. Men til tross for at han tilsynelatende har vært der i en mannsalder, er han kun 30 år. Han har funnet La Liga fem ganger og Champions League tre ganger. Og nå rapporterer den spanske avisa AS, i følge Sportingo.com, at flere engelske klubber – inkludert Liverpool, Newcastle og Manchester City, følger ham tett.

Det er selvsagt ikke første gang Raul linkes til Liverpool – senest skjedde det i våres.

Rauls agent innrømmer til og med at det har vært kontakt med noen store engelske klubber. Og ville ikke Liverpool være den mest sannsynlige klubben for den spanske spilleren? Med vår allerede voksende spanske kontigent? Og hvem vet, kanskje Raul ønsker noen nye utfordringer før han blir for gammel?

Tenk dere den offensive kraften vi kunne fått – med playmaker og tilrettelegger i Raul som hengende spiss, og vår raske måltyv Ferando Torres foran, til å putte ballen i nettet. Jeg kjenner at jeg blir våt i munnen av tanken!

Samtidig fortsetter ryktene om Herenveens spiss Afonso Alves å vokse i styrke. Nå hevder bloggen football-corner at Liverpool vil legge inn et bud i januar, men med konkurranse fra Chelsea, Manchester City og Manchester United.Den brasilianske spissen hadde sist sesong scoringsrekorden i den hollandske æresdivisjonen. Og scoret blant annet sju mål i en kamp mot Heracles.

Bloggen mener å vite at Liverpool er favoritter til å hente spilleren.

I følge Goal.com er det Juventus som kan bli neste stopp for Momo Sissoko. Midtbanespilleren avslo et tilbud fra den italienske klubben i sommer og angrer nå på det.

- Jeg skulle ha godtatt budet fra Juventus i sommer og dratt. Å ikke dra var en stor feil av meg, sier Sissoko i følge Goal.

Nå håper han på at Juventus viser en fornyet interesse for ham, til tross for at han har falt bakover i køen av spillere i troppen som kan operere på midtbanen.

Håpet er imidlertid ikke over, siden Juventus store midtbanekjøp i sommer, Tiago Mendes, har vært en stor flopp og bare har startet en Serie A-kamp. Og Juventus-manager Claudio Ranieri kjenner Sissoko godt etter sin tid som sjef for Valencia.

Monday, October 22, 2007

Overgangsrykter: Danske og kroat

Nok et par talenter linkes til Merseyside, etter at Steven Gerrard sier han har godtatt å bli byttet ut av Merseyside-derbyet.

Flere britiske medier, blant dem Daily Mail, melder om Liverpools interesse for det danske supertalentet Simon Kjær. Forsvareren fra FC Midtjylland spiller for danskenes U19-lag og skal koste omkring £3m. Spilleren har tidligere også blitt linke til Middlesbrough, Chelsea og Real Madrid.

- Du skjønner hvor spesiell denne spilleren er når Liverpool ser ham og sier at han er god nok til å spille for deres førstelag. Han er spesiell på samme måten som spilleren som Messi og Rooney, sier hans agent.

- Lille og Monaco var de første til å vise sin interesse, så kom Real Madrid med et bedre tilbud, men det ble avvist. Han er verdt mye mer, sier han videre.

I tillegg melder flere britiske medier, i følge bloggen Caughtoffside at Liverpool, sammen med Arsenal, er interessert i den kroatiske landslagsspilleren Luka Modric. Dinamo Zagreb-spilleren er 22 år og scorer hyppig fra midtbanen, og skal allerede ha avvist et tilbud fra Bayern Munchen.

Av disse to spekulasjonene finner jeg det om Luca Modric minst sannsynlig, i og med at han er midtbanespiller, der vi har god dekning allerede. Men en ung, svært lovende midtstopper, til å ta opp konkurransen om plassene, ser jeg som langt mer sannsynlig.

En gledelig nyhet sier forøvirg at Steven Gerrard godtar at han - overraskende nok - ble byttet ut mot Everton, til fordel for Lucas Leiva. En managerhandling som nok mange rynket på nesen over lørdag.

Sunday, October 21, 2007

Sissoko vil bort

Momo Sissoko angrer på at han skrev ny kontrakt i sommer, mens Javier Mascherano gjerne vil forbedre sin.

Midtbanekjempen Momo Sissoko var en av spillerne våre nye eiere sørget for å få skrevet ny kontrakt med i sommer. Men den siste tiden mener jeg vi har kunnet se at Sissokos midtbanespill ikke har vært like godt som det var tidligere. Nå kan det vise seg at han ikke har hele hjertet sitt på Anfield lenger. I hvert fall om vi skal tro rapporten fra Daily Mail, som mener å vite at han vil bort.

Avisa skal ha snakket med venner av spilleren fra Mali, som angrer på at han avslo et tilbud fra Juventus i sommer, og heller lot seg overtale til å skrive under på ny kontrakt. Og avisa skriver at han ønsker å reise i januar.

Imidlertid mener avisa at Benitez er svært opptatt av å ha en restatning på plass før noen får gå. Og Momos nye kontrakt betyr at han vil få en prislapp på £8m.

Jeg mener det ikke vil være noe stort tap om Momo Sissoko drar. Han har vært en god spillerfor oss i mange viktige kamper. Men dersom hjertet hans ikke lenger er virkelig rødt, har vi en sterk nok stall til å la ham gå. Dessuten vil det garantert bli kjøpt inn forsterkninger i januar.

I motsetning til Sissoko ønsker Javier Mascherano å bli på Anfield. Det har gått rykter om at Barcelona vil forsøke å hente ham, noe som senere er blitt avvist. I følge Setanta Sports vil Mascherano vise sin takknemlighet til Benitez for å ha "redddet" ham bort fra West Ham.

- Akkurat nå tenker jeg bare på å spille god fotball for Liverpool. Jeg har det godt her, og mitt mål er å forbedre min kontrakt - det jobber jeg for nå. Bentiez fikk meg vekk fra West Ham og stolte på meg, sier Javier Mascherano.

Saturday, October 20, 2007

Dobbelhandel i januar?

Skal vi hente to forsvarsspillere i januar?

Som tidligere meldt - hver for seg - er både Newcastles midtstopper Steven Taylor og Real Madrids fullback Gabriel Heinze, interessante for Liverpool i januar. Men nå skal det være aktuelt å hente begge to, skriver to britiske aviser i dag, melder bloggen Footballcorner.

Det er forventet at Liverpool må bla opp med omkring €6.5m for at Real Madrid skal la forsvareren gå. Englands U21-kaptein Steven Taylor, vil koste omkring €8.25 million, dersom rapportene forteller sannheten. Men vi skal få konkurranse fra Tottenham og West Ham for hans signatur.

Trolig vil to slike kjøp føre til at Sami Hyypia forsvinner ut av troppen. I følge bloggen skal Wigan komme til å vise sin interesse for den store finnen i januar.

Everton - Liverpool 1-2

Oppgjøret på Goodison Park ble så dramatisk og sjansefullt som man kunne frykte. Og vi måtte vente til overtid før vi fikk den situasjonen som ga oss en fortjent seier.

Rafael Benitez slutter ikke å overraske med laguttakene sine, og valte Steven Gerrard på høyrekanten, for første gang på lenge. Og dessverre var Fernando Torres ikke frisk nok til å kunne spille, og satt ikke engang på benken. Det førte til Dirk Kuyt og Andriy Voronin sammen på topp.

Som vanlig åpnet kampen i et forrykende tempo, der våre gutter hadde de aller største sjansene helt i starten. Benitez hadde valgt en relativt defensiv lagoppstilling med Momo Sissoko og Javier Mascherano sentralt. Og som i kampen mot Marseille synes jeg Sissoko sleit med ballfordelingene sine i første omgang.

Etter en relativt sjansefattig periode er vår finske, og som regel stødige forsvarskjempe Sami Hyypia uheldig i det 37. minutt, og setter ballen i eget mål. Deretter fortsetter omgangen uten de store sjansene til pause.

Etter ca fem minutter av 2. omgang kommer Gerrard på en flott kontring, men blir lagt i bakken innenfor 16. meteren. Det blir straffe og rødt kort til Everton-spilleren. Dirk Kuyt setter ballen sikkert i mål!

Etter dette blir det en langt mer åpen og underholdende kamp. Everton vet ikke om de skal angripe eller forsøke å trygge uavgjort. Men med en mann mindre får vi langt større rom å jobbe i.

I det 68. minutt kommer Ryan Babel inn til fordel for Yossi Benayoun. Og i det 71. minutt kommer merkelig nok Lucas Leiva inn for Gerrard. Noe INGEN skjønner noe av. I hvertfall ikke jeg, for Kaptein Steven hadde da ikke splt noen dårlig kamp. Men trolig lå det taktiske hensyn bak byttet.

Lucas markerer seg imidletid etter et par minutter med en flott frigjørende pasning som gir Voronin en stor sjanse, som han slår ubehjelpelig langt til side for mål. I det hele tatt ser Lucas ut til å kunne bli en svært spennende og god spiller for Liverpool!

Vårt siste bytte blir Sissoko ut for Jermaine Pennant etter 87. minutter. Et bytte som kom alt for sent etter min mening Sissoko hadde ingen god kamp, og beviste sin mangel på spilleforståelse da han noen minutter tidligere slo ballen utenfor mens Voronin lå i en mye bedre posisjon.

I det 90. minutt topper det seg imidlertid fullstendig når Dirk Kuyt setter inn sin andre for dagen etter at Neville reddet ballen med handa og ga oss straffe. Og dermed også Evertons andre røde kort! Han reddet ballen fra et skudd som vile gitt Lucas sitt første mål, i sin debutkamp i ligaen.

Se målene:

1-0 (Hyypias selvmål):




1-1 (Kuyt - straffe):



1-2 (Kuyt - straffe):



Laget som startet:
José Reina - Steve Finnan, Sami Hyypiä, Jamie Carragher, John Arne Riise - Steven Gerrard, Javier Mascherano, Momo Sissoko, Yossi Benayoun - Dirk Kuyt, Andrei Voronin.

Benken:
Charles Itandje, Peter Crouch, Jermaine Pennant, Ryan Babel, Lucas Leiva.

Les kampreferat også hos Liverpool.no og VG Live.

Friday, October 19, 2007

Førstelaget - niende serierunde

Lørdag spiller vi på på andre sida av Stanley Park mot erkerivalene Everton. Men hvem skal starte kampen?

Kampen på Goodison blir trolig å regne som en sekspoenger, siden Everton har gjort det nokså sterkt den siste tiden, og kun har tre poeng mindre enn oss etter åtte kamper. Begge klubber har vunnet fire PL-kamper så langt, men mens Everton har tapt fire er Liverpool fortsatt ubeseiret. Et annet morsomt historisk faktum er at - dersom det skulle bli 0-0, er det 1.000. gang for Everton i øverste divisjon, mens det ville vært 1.000. gang i Liverpools historie totalt.

I følge alltid etterettelige BBC skal dette være troppen: Reina, Finnan, Carragher, Hyypia, Arbeloa, Pennant, Gerrard, Mascherano, Riise, Torres, Kuyt, Voronin, Crouch, Babel, Alonso, Sissoko, Aurelio, Itandje, Leto.

Dermed drister jeg meg til å foreslå akkurat samme lag som jeg foreslå til siste Premiership-kamp, med håp om at Fernando Torres spiller.

Benken:
Charles Itandje, Alvaro Arbeloa, Sebastian Leto, Yossi Benayoun, Andriy Voronin.

Enig?

Thursday, October 18, 2007

Overgangsrykte: Juan Vargas

Liverpool skal være interessert i en forsvarsspiller fra Peru.

Rafa Benitez vil etter alle solemerker forsterke stallen med minst én forsvarsspiller i løpet av januar. I følge Talkingsoccer kan dette være den 24 år gamle Juan Vargas fra klubben Catania.

Dette er en spiller som både kan gjøre jobben bak og også på midtbanen, både på midten og på vingen. I tillegg skal han ha en god fot på dødballsituasjoner, og har kallenavnet 'El Loco' - noe jeg ikke vet om er alt for positivt.

Spilleren, som visstnok også følges av andre storklubber som Juventus, spiller på det peruvianske landslaget, men gikk glipp av siste Copa America på grunn av en skade.

Alex Ferguson liker det nok ikke, men ryktene om at Gabriel Heinze likevel havner i Liverpool, ser ikke ut til å forsvinne. Scum-sjefen nektet å selge ham til Liverpool i sommer, til tross for at han ville komme til oss. Men de siste ryktene i spania sier at venstrebacken - som også kan spille midtstopper - kan få gå fra Real Madrid i januar, melder LFConline.

Samtidig har ryktene begynt å svirre om at vår gamle spiller Sammy Lee kan være på vei tilbake til Anfield, siden Rafa ikke har noen assistent, etter at Pako forsvant. Sammy Lee fikk som kjent sparken som manager i Bolton for noen dager siden.

Det er the Daily Mail som spekulerer i dette, siden de mener Sammy fortsatt er en svært populær mann på Merseyside. Men de mener også det er sannsynlig at Lee igjen får tilbud om jobb i FA.

Wednesday, October 17, 2007

Ny tsjekker på vei?

Liverpool skal være interessert i en spiss fra Tsjekkia.

Samme dagen som Rafa Benitez går ut og sier at Peter Crouch ikke er til salgs, heter det at den 20 år gamle spissen Martin Fenin fra klubben FK Teplice skal ha vekket interessen hos en rekke klubber, i følge Premiership Latest.

Dette tipper jeg Benitez sier for å skape ro rundt spilleren. Jeg vil like å se at Liverpool ønsker å holde på Crouch dersom det kommer et godt tilbud i januar. Ingen vil ha en spiller i stallen som ikke er fornøyd og som vil bort.

I følge rapporter fra italiensk presse skal Fenin ha imponert under vm for U20-lag tidligere i år, og både Arsenal, Werder Bremen, Espanyol og Lazio er linket til spilleren. Ingen klubber har imidlertid ennå tatt kontakt i følge hans agent, men både Arsene Wenger og Rafa Benitez følger nøye med ham.

- Det er en rekke klubber som vil ha Martin. Og Liverpool og Arsenal ønsker ham nok også. Men ingen av dem har kommet med noe konkret så langt, sier Fenins agent.

Monday, October 15, 2007

Nye Crouch-rykter

Nye meldinger forsterker inntrykket av at Peter Crouch er på vei bort fra Anfield.

Spekulasjonene omkring Peter Crouch sin framtid i klubben har vart lenge og fortsetter. Denne gangen er det tabloiden The Sunday Mirror som har funnet fram til at Crouch aldri har avvist noen ny kontrakt. Han har nemlig aldri fått noe nytt forslag å skrive under på fra klubben, mener avisa å vite.

Avisa melder at Crouch er lei seg fordi mange nøkkelspillere i sommer fikk nye kontrakter, mens han aldri fikk noe nytt tilbud. Noe som ytterligere forsterker inntrykket av at han er på vei bort fra Anfield.

Crouch skal forsøke å ikke bli solgt før til sommeren, men med mange beilere som banker på Rafas dør skulle det ikke overraske noen om han forsvinner i januar.

Samtidig sier Saint Etiennes midtbanespiller Pascal Feindouno at han er smigret over interessen fra Liverpool. Han har startet sesongen godt for den franske klubben og har signert en forbedret kontrakt, men sier han kan tenke seg å dra til en annen og større klubb, melder Setanta Sports.

- Jeg har signert en ny og bedre kontrakt, men i fotball kan alt hende. Så dersom klubbene kommer til enighet vil jeg dra, men bare dersom det er en større klubb. I sommer hadde jeg en kontrakt som bare varte ett år til, og vurderte å dra utenlands, men så bestemte jeg meg for å signere en ny og bedre kontrakt i steden, sier Feindouno i følge den franske avisa L’Equipe.

I dag kom det også et dementi. Den spanske storklubben Barcelona benekter at de har noe ønske om å hente Javier Mascherano til den spanske hovedstaden.

- Det er ingen kontakt med hans agent. Spilleren er ikke på listen over de vi er interessert i, sier en kilde i følge Sporting Life.

Sunday, October 14, 2007

Men Heinze var ikke død...

Kanskje Heinzes overgang til Real Madrid bare var en unnamanøver for til slutt å ende opp i Liverpool?

Liverpool skal likevel ikke ha gitt opp å få sin venstreback og midstopper i Gabriel Heinze, melder News of the World, i følge TribalFootball. Dette er avisa som har tette bånd til The S*n, men som har fått Chris Bascombe, tidligere Liverpool Echo-skribent, på laget. Og han melder blant annet i dag at det er trolig at Harry Kewell forsvinner til sommeren.

Den samme avisa melder altså at Heinze likevel kan ende opp i Liverpool. Etter den lange sagaen i sommer, som endte med at Unitedbacken forsvant til Real Madrid, er altså kanskje ikke alt håp ute, for den ideelle forsvarsspilleren. I følge avisa er Rafa Benitez fortsatt klar for å hente ham til Merseyside før sesongen er over - altså i januar. Og intet gleder mitt hjerte mer. Jeg mener Heinze ville være det perfekte påfyllet i troppen vår - fordi han er en god spiller som kan være både venstreback og midstopper.

Dagens kanskje mest latterlige rykte kommer via Sportingo som videreformidler ryktet om at John Terry er på vei ut av Stamford Bridge, og på vei til Liverpool! Ok, John Terry i midtforsvaret sammen med Jamie Carragher hadde sikkert vært bra det. Men skjer det? Neppe!

Saturday, October 13, 2007

Barcelona vil ha vår midtbanejuvel

Barcelona skal være villige til å teste Liverpools ønske om å gjøre Javier Mascherano til sin egen eiendom.

I dag leier Liverpool Javier Mascherano på en 18 måneders kontrakt av selskapet MSI og Kia Joorabchian. Denne kontrakten går ut i juni. Da må Liverpool punge ut med opp mot £20m i følge avisa Daily Mail om han skal bli Liverpools på permanent basis.
Men nå kommer altså Barca på banen og viser sin interesse for den meget talentfulle midtbanesliteren.

FIFA har forøvrig sagt at de vil se på reglene for spillere eid av en tredje part, og Liverpool venter antagelig på hvilke konklusjoner som kommer ut av dette før de tilbyr Mascerano noen ny kontrakt.

Barcelona forventer i følge avisa å få Mascherano for mindre enn £20m.
Hvor mye bør Liverpool punge ut med for å beholde Javier?

Portugisisk stortalent på vei?

Liverpool skal være interessert i portugisisk spiller som kan spille på mange plasser.

I følge fotballbloggen FootballCorner skal Liverpool være en av flere klubber som er interessert i Sportings midtbanespiller Miguel Veloso. 21-åring kan spille sentral midtbane, midtstopper og venstre back. Han skal ha et svært godt venstreben og karrakteriseres som et av fotball-Europas største talenter. Prisen sies å ligge mellom £6 og 9m.

Men både Arsenal og Manchester United er også interessert. Og Scum skal ha en såkalt første opsjon på å hente ham til Premier League, i følge bloggen. Men i følge Wikipedia skal han ha en såkalt "pre-contract agreement" med Arsenal.

Veloso har sagt han kan tenke seg å flytte til England og skal være kompis med Scums Nani og Ronaldo som tidligere spilte for hans portugisiske klubb.

Forøvrig kom den gode nyheten, i en ellers kjedelig tid med meldinger om at Fernando Torres er skadet foran Everton-kampen, om at Liverpool kommer til å kreve minst £12m pund for Peter Crouch.

Thursday, October 11, 2007

Hvor mye for Crouch?

Hvor mye bør vi kunne kreve for Peter Crouch dersom han forsvinner i januar?

Igjen dukker spekulasjonene opp om at Peter Crouch skal være på vei til Manchester City. Denne gangen fra den seriøse britiske avisa The Daily Telegraph, noe som styrker sannsynligheten for at Crouch sine dager på Anfield er talte.

Sven-Göran Eriksson skal i følge avisa ha gjort Crouch til et av sine viktigste transfermål for januar og vil gi £8m for spissen som var vår toppscorer siste sesong. Eriksson kjenner store-Peter godt etter sin tid som landslagstrener for England, og ga Crouch sin internasjonale debut for England i 2005.

Mange er etter hvert antagelig enige i at vi bør la Crouch gå i januar, men burde vi ikke kunne krever mer for spilleren som vi i sin tid ga £7m for? Jeg mener vi minst burde kunne få £10m for ham!

Historien om Crouch blir også underbygget av seriøse The Times, som også mener Crouch er på vei bort. I tillegg mener de at Liverpool vil gå forsiktig fram i forhold til en eventuell ny kontrakt for Javier Mascherano. Trolig vil ikke Liverpool kjøpe mer enn en forsvarsspiller og en spiss i januar, mener avisa. Man vil heller vente til slutten av sesongen med å se på en eventuell ny kontrakt for Mascherano.

Et annet nytt rykte som har dukket opp er om Atletico Bilbaos forsvarsspiller Fernando Amorebieta. I følge Goal.com er dette en spiller Rafa og speiderne hans har fulgt nøye med 22-åringen som kan spille overalt i forsvaret

Samtidig melder FIFA.com at Citys unge lovende forsvarsspiller Micah Richards, snart vil skrive under på en ny kontrakt. En spiller mange Liverpoolhjerter ville ha ønsket seg til Anfield som backup for Jamie Carragher og Daniel Agger.

Wednesday, October 10, 2007

FIRE nye rykter!

Rafa Benitez skal ha minst fire nye spillere i kikkerten foran transfervinduet i januar.

Ryktestormen foran transfervinduet i januar er i ferd med å virkelig ta seg opp. Den siste tiden har vi hørt historier om at John Arne Riise og Scott Carson kan forsvinne til Villa. Og at Rafa er interessert i St. Etiennes kreative midtbanespiller Pascal Feinduono.

The Mirror mener imidlertid å vite at Benitez har fire spillere i kikkerten foran januarvinduet og at Paris St. Germains forsvarsspiller Bernard Mendy står øverst på lista. Den franske landslagsspilleren, som tidligere har vært hos Bolton, har seks måneder igjen av kontrakten med den franske klubben og skal være tilgjengelig for salg i januar.

Spilleren har blitt sett av Rafas speidere hele sesongen og skal koste ca. £3m, men klubber som Inter Milan, Juventus, Tottenham og Manchester City skal også være interessert.

I tillegg skal Benitez fortsatt være interessert i Romas Amantino Mancini, selv om vi fikk et bud avslått i sommer. Etter den tid skal spilleren ha havnet i en krangel med Romas trener og være klar for salg, i følge The Mirror.

Liverpool skal også være interessert i den brasilianske spissen Afonso Alves, som i dag spiller for hollandske Heerenveen. Han var siste sesongs toppscorer i den hollandske æresdivisjonen med 34 mål og scoret hele sju mål i en og samme kamp – en 9-0-seier over Heracles Almelo. Tre av målene kom i første omgang, mens han scoret hele fire mål på åtte minutter i andre omgang, i følge Sky Sports.

Og ikke nok med det – i tillegg skal Monacos offensive midtbanespiller Jeremy Menez være aktuell. En spiller som har tatt den franske toppdivisjonen med storm og som kalles ”den nye Zidane”. Spilleren er imidlertid bare 20 år gammel, og følges også av Manchester United og Arsenal.

Her ser du Alves’ sju mål:

Tuesday, October 9, 2007

Riise til Villa?

Martin O'Neil er ikke bare interessert i en fast kontrakt for vår andrekeeper, han vil også ha vår venstreback.

I følge kanskje ikke alltid like etterettelige ClubCall skal John Arne Riise være aktuell for en overgang til Aston Villa. Klubben skal ha forsøkt å hente Riise i sommer da Gabriel Heinze var på vei til klubben vår. Men da han ikke kom ble heller ikke det noe av.

Jeg finner det vanskelig å tro at Riise skulle ønske å bli lagkamerat med John Carew. Han har lenge understreket at han ønsker å bli i Liverpool ut karrieren. Men i følge lokalavisa The Express & Star solgte Riise i sommer huset sitt for å flytte nærmere Birmingham.

I tillegg har vi også fått den gledelige nyheten om at både Daniel Agger og Xabi Alonso muligens kan bli klare til spill igjen i den viktige kampen mot Everton neste lørdag. Spesielt Agger var sårt savnet i midtforsvaret vårt, både mot Marseille og Tottenham.

I følge Liverpool Daily Post skal det være Alonso som er mest aktuell for et comeback. Men vi får håpe at vår solide danske også blir bra tids nok.

I tillegg kommer den australske avisa The Daily Telegraph med påstander om at Harry Kewell også kan være klar for comeback mot naboene på andre siden av Stanley Park. Noe som ikke har blitt bekreftet av noen andre medier ennå.

Monday, October 8, 2007

Cash for Carson?

Aston Villa er villige til å hente vår andrekeeper på permanent basis. Bør vi selge?

Scott Carson har vært en hit på utlån både i Charlton og nå i Aston Villa. Og Villasjef Martin O'Neil skal være villig til å åpne lommeboka for å få ham på permanent basis.

Carson kom til Liverpool fra Leeds i 2005 for, litt avhengig av hvilke kilder man stoler på, et sted mellom £750.000 og £1m. Og dersom Liverpool selger har Benitez tidligere sagt at man vil ha £10m for keeperen. Dermed vil man kunne selge med en verdistigning på mer enn ti ganger den opprinnelige summen.

- En låneavtale er ofte med utsikter til en permanent avtale, sier Martin O'Neil i følge Sportingo. Noe som skulle understreke hans intensjoner. Og med Pepe Reinas sterke posisjon i Rafas tropp vil Carson trolig aldri finne seg i å spille annenfiolin mer etter sine svært vellykkede utlån.

Så hvorfor ikke cashe inn på Carson nå i januar før han eventuelt faller i verdi?

Hva synes du?

Målkåt midtbanespiller på vei?

Liverpool skal være på jakt etter målkåt offensiv midtbanespiller.

I følge Daily Mail ønsker Rafa Benitez å hente den offensive midtbanespilleren Pascal Feindouno fra St. Etienne i januar. 26-åringen har scoret imponerende 30 mål fra midtbanen på 103 kamper for den franske klubben. Men han startet karrieren i Bordeaux og scoret det avgjørende målet da de vant ligaen i 1999.

Spilleren skal være interessant for flere klubber, men Benitez ønsker å komme dem alle i forkjøpet i januar.

En av våre aller beste midtbanespillere, ved siden av Gerrard og Alonso, er Javier Mascherano. Hans låneavtale går ut til sommeren. Og allerede i januar kan han begynne å snakke med andre klubber om han vil.

Trolig vil klubbene stå i kø for å sikre seg denne gode spillerens tjenester. I følge The Soccer Blog er det lite trolig at han drar før sesongen er slutt. Men allerede nå må Liverpool komme på banen og tilby ham en ny kontrakt, og eventuelt kjøpe ham ut av den avtalen han har med sine eiere.

Eller hva mener du?

Sunday, October 7, 2007

Liverpool - Tottenham 2-2

Liverpool reiste kjerringa spillemessig lørdag etter midtukas dårlige kamp. Men resultatet var kjedelig.

Det åpnet utrolig lovende med frisparket fra Steven Gerrard som Tottenhams keeper Robinson måtte gi en retur på, og der var Andriy Voronin og puttet enkelt men sikkert i mål.

Og et fortsatte med en svært solid laginnsats videre utover i 1. omgang, med langt friskere og bedre spill enn vi har sett på en stund. Blant annet viste Steven Gerrard seg fra en helt annen side enn han har gjort i det siste.

Mot slutten av omgangen går imidlertid gutta på en sjelden blunder i forsvaret som gjør at et godt samarbeid mellom Berbatov og Keane resulterer i et mål mot. Dermed ble over 8 timer med "clean sheet" ødelagt for Pepe Reina. Men uansett utfortjent for Tottenham - 1-1 til pause.

Etter min mening var Voronin vår beste spiller i 1. omgang, ikke bare på grunn av målet, men også fordi han jobber så godt for laget og er hjernen bak mange spennende situasjoner. Men Robbie Keane var igjen på farten rette etter pause og gjorde 1-2. Og det ble lett å frykte at det var han som skulle bli dagens mann.

Deretter er det Tottenham som har mye av initiativet en periode, heldigvis uten at de får noe uttelling i form av flere mål. Men Liverpool klarer etter hvert heldivis å komme inn i kampen igjen når det gjenstod en halvtime. Og de siste 20 minuttene viste laget vårt at de virkelig ønsket å vinne denne kampen. Og et minutt på ovetid gjør heldigvis Fernando Torres jobben og utlikner.

Alt i alt er jeg fornøyd med spillet, men ikke resultatet. Laget virket bedre i dag enn på lenge. Men vi sliter fortsatt med å sette sjansene.

Se målene her:

1-0, Voronin:


1-1, Keane:


1-2, Keane:


2-2, Torres:


Les også referaterLiverpool.no og VG Live.

Laget som startet:
Reina, Finnan, Carragher, Hyypiä, Arbeloa, Pennant, Mascherano, Gerrard, Riise, Voronin, Torres.

Benken:
Itandje, Benayoun, Kuyt, Babel, Lucas.

£20m + salg

Rafa Benitez skal ha £20m til disposisjon i januar, pluss det han måtte få inn på salg. Crouch og Riise skal være til salgs.

Det hevder i hvert fall den relativt pålitelige avisa Daily Mail.

Avisa hevder at Benitez har mistet tålmodigheten med Peter Crouch etter den dårlige kampen mot Marseille, og har intensjoner om å selge ham i januar, selv om Crouch selv ønsker å bli fram til sommeren.

Men Benitez ønsker pengene han kan få for salget, i tillegg til de £20m han har til disposisjon for januarvinduet.

- Vi har jobbet med kjøp av nye spillere siden starten av september. Vi har ikke noen problemer med penger siden vi solgte så mange spillere i sommer. Vi har omkring 35 millioner Euro (£20,7m), sier Benitez i følge avisa.

Rafa skal være irritert over Crouch sin misnøye med rotasjonspolitikken og hans motvilje mot å signere en ny kontrakt som ville gitt klubben større inntekter ved et salg av ham.

I følge Daily Mail skal klubber som Juventus, Real Madrid, Manchester City og Portsmouth være interessert i spissen som scoret hele 24 mål sist sesong, men som ikke har funnet nettmaskene i ligaen denne sesongen.

Benitez, som er misfornøyd med antall mål i ligaen så langt, ønsker å hente inn nytt blod, og skal også ha satt John Arne Riise på salgslista.

Jeg tror nok at Crouch er på vei ut, ja. At Riise skulle forsvinne ser jeg som mindre trolig. Han er en av de spillerne Benitez har brukt aller mest som manager i Liverpool. Men kanskje han bør selges mens han ennå har noen verdi?

Blir Crouch og Riise solgt i januar? Hvem henter vi inn? Hva tror du?

Ny kontrakt for Sami?

Vår gode gamle stopperkjempe går på en ettårs kontrakt. Bør han få en ny neste sesong?

Sami Hyypia fyller 34 år på søndag, samme dag som vi møter Tottenham på Anfield. Han har for så vidt aldri hatt den store farten, men han har evnen til å plassere seg riktig og har STOR erfaring, etter å ha spilt 409 kamper i den røde trøya.

Han sier også at han har slått rot på Anfield, og antagelig vil bli boende etter karriereslutt. Og at han skal få ny kontrakt neste år tror han ikke før han får se det, selv om Rafa har sagt det.

- At jeg får ny kontrakt er bare noe Benitez sier. Jeg venter til jeg får se papiret før jeg tror det, sier Hyypia i følge TeamTalk.

Nå har Sami også fått fornyet tillit etter at Daniel Agger ble skadet. Ikke det at vi hadde så mange andre som kunne gå inn i den rollen i laget. Jeg etterlyste i sommer kjøp av en ny midtstopper som kan gå inn i førstelaget. Men det skjedde ikke. Og de unge talentene vi har i stallen har ikke nok erfaring til å spille i Premier League – i hvert fall ikke på fast basis.

- Jeg vet jeg blir stadig eldre, og at jeg trolig har sett mine beste dager. Da er det viktig at unge spillere kommer gjennom systemet. Daniel (Agger) har brukt muligheten han har fått og vist stor kvalitet og jevnhet, sier Sami.

Men hva bør Benitez gjøre med Sami neste sommer? Bør han få ny kontrakt? Bør han gå inn i trenerapparatet?

Jeg mener han kan få en kombinert rolle. Vi bør i januar hente inn en solid midtstopper som kan kjempe om plassene med Carragher og Agger, men ha Sami som backup i tillegg. Men bare til å hente inn i troppen ved mange skader. I tillegg bør han beholdes i klubben i en eller annen funksjon – eventuelt som ungdomstrener eller noe sånt.

Hva mener du?

Saturday, October 6, 2007

Førstelaget - åttende serierunde

Hvilke spillere skal gå på banen og rette opp inntrykket etter onsdagens fadese mot Marseille?

På søndag møter vi et av lagene mange før sesongen trodde ville være et av de vi skulle kjempe mot i toppen av Premier League. Tottenham har imidlertid fått en katastrofalt dårlig start på sesongen og feiret sitt 125 års jubileum i siste kamp med å spille 4-4 Aston Villa.

Så er spørsmålet om kampen på søndag blir den siste for Martin Jol i managerstoen på White Hart Lane. Og om Liverpool blir laget som skal fylle begeret fullt for Tottenham-styret.

Benitez har en tropp med spillere å velge blant med få skader. Fabio Aurelio ble imidlertid skadet mot Marseille og er ikke aktuell. Jeg mener at vår bakre firer bør bestå av Steve Finnan, Jamie Carragher, Sami Hyypia og John Arne Riise, som bør få en start igjen og bidra med sine offensive ride.

På midtbanen mener jeg Jermaine Pennant bør starte på høyrekanten, mens Steven Gerrard bør bekle den sentrale rollen sammen med Javier Mascherano som erstatter Momo Sissoko som var svært dårlig mot Marseille. I tillegg bør Ryan Babel starte på venstre istedenfor Yossi Benayoun som heller ikke var bra på onsdag.

På topp bør vi starte med Fernando Torres og Dirk Kuyt denne gangen. Peter Crouch imponerte IKKE mot Marseille!



Benken:
Charles Itandje, Alvaro Arbeloa, Sebastian Leto, Yossi Benayoun, Andriy Voronin.

Er du enig i mitt forslag til laguttak?

Thursday, October 4, 2007

Dagen derpå...

Sjølkritikk dagen derpå og nye spillere i kikkerten.
Dagen etter det begredelige og flaue nederlaget for franske Marseille tar flere av spillerne sjølkritikk. Skulle bare mangle, etter tidenes kanskje dårligste Liverpool-kamp under Benitez.

Undertegnede mener spesielt Momo Sissoko skuffet i onsdagens kamp. Men en slik situasjon har Benitez vært med på før. En gang Momo spilte dårlig etter å ha blitt hentet av Benitez til Valenzia, skal Rafa ha sagt "jeg ba om en lampe, og de ga meg en sofa" om spilleren. I går kveld var han muligens en lenestol.

Dessuten mener jeg det var en stor feil å la det unge og uritinerte talentet Sebastian Leto spille fra start. Han gjorde det godt i Ligacupkampen sist. Men slike spillere må heller komme inn mot slutten dersom vi leder i Champions League.

Til tross for den dårlige ligaformen de siste ukene, rævafotball i Mesterligaen og tre måneder til neste transfervindu, fortsetter Benitez å se seg ut unge talenter for innkjøp.

Liverpool skal ha blitt den mest sannsynlige klubben til å hente Burnleys unge spiller John Cofie, som får gode kritikker for sitt spill i The Championship, melder Sportingo. Benitez skal ha klart å snike seg framover i køen og kommet foran Chelsea og Manchester United, etter å ha gjort litt hjemmelekse. Det viser seg nemlig at hele den lovende spillerens familie alle sammen er gale Liverpoolsupportere. Det kan gå mot en avtale verdt £1m i januar.

I tillegg skal 16-åringen James McCarthy hos den skotske klubben Hamilton Accies være aktuell. Unggutten var på prøvespill i sommer og overbeviste såpass at han har fått tilbud om en kontrakt.