Friday, November 30, 2007

Ingen røyk uten ild?

Bølgene vil ikke legge seg på Anfield. Finnes det røyk uten ild?

>>> Så har altså ikke bølgene lagt seg på Anfield likevel. I følge aviser som The Mirror vil en av våre eiere, Tom Hicks, forsøke å selge seg ut av klubben. Dette har imidlertid etterpå blitt avvist av Rick Parry, som i en kort kommentar sier at dette er komplett tull, så vidt han vet.

Det er altså såvidt han vet bare tull. Men det kan være ting Parry ikke vet. Og ingen røyk uten ild, eller?

The Mirror viser til ikke navngitte kilder i City, og tror at sheikene i Dubai igjen er aktuelle.

Jeg har ikke noe tro på at våre amerikanske eiere vil selge seg ut nå, bare ni måneder etter at de tok over. Men at de skjer noe under panseret på klubben vår, som vi ikke er klar over, er helt sikkert. Og at våre eiere sitter i Texas og vurderer sine investeringer, er også sikkert. Med den fallende dollarkursen og det usikre retningen det amerikanske kapitalmarkedet har tatt de siste månedene er de helt sikkert nødt til det, i forhold til en såvidt stor investering.

Hva tror du?

>>> Bortsett fra det gode gamle ryktet om at Sven Göran Erikson og Manchester City ønsker seg Peter Crouch, noe som igjen er blitt avvist av Benitez, er det veldig stille på ryktebørsen i dag.

Men ifølge TribalFootball skal både Chelsea og Liverpool ha blitt oppmerksomme på at Roma har problemer med å få Amantino Mancini til å skrive ny kontrakt. Både vi og andre klubber har tidligere blitt linket til den brasilianske vingspilleren, og Roma skal være klar for å cashe inn i januar.

Thursday, November 29, 2007

Utålmodig Benitez

Rafa vil framskynde samtalene med Hicks og Gillett.

>>> Rafael Benitez har som kjent fått beskjed om å legge alle transferaktiviteter på hylla fram til etter oppgjøret mot Manchester United 16. desember. Og det er ikke godt å vite om det er årsaken, men de siste par døgnene har det vært stille på ryktebørsen. Men i følge The Guardian er Rafa mer utålmodig enn som så.

Benitez ønsker å få disse samtalene på plass før midten av desember.

- Jeg håper på å få til samtaler før United-kampen. Jeg vet ikke om det er mulig, men vi vil forsøke. Mitt forhold til dem var godt tidligere, så nå må vi snakke om hva problemet var og forsøke å komme videre, sier han i følge avisa, og antyder at språkproblemer og misforståelser kan ha vært grunnen til problemene.

- Kanskje ikke engelsken min er så god, det er mulig at det var problemet. Men det er helt klart at vi må forstå situasjonen og snakke sammen. Vi må bli enige om hva som er best for klubbens framtid, det klarer vi, mener Rafa som er lei av brevveksling og telefonsamtaler.

- Jeg ønsker å snakke med dem, og det er enklere ansikt til ansikt enn via e-post eller telefon.

Wednesday, November 28, 2007

Liverpool - Porto 4-1

Onsdag møtte Liverpool Porto på Anfield. En kamp vi måtte vinne for å henge med videre i Champions League. Se høydepunktene her!

>>> Kampen åpnet i et forrykende tempo og hele laget lyste av besluttsomhet og innsatsvilje. Og allerede fra start av så det ut til å bli en fin kveld på Anfield. Supporternes støtte-erklæringer til Rafa har tydeligvis smittet over på spillerne som dominerte stort i starten av kampen.

Så i det 19. minutt får vi endelig uttelling, og Fernando Torres setter sitt første mål i Champions League for Liverpool, på et nydelig hodestøt.

Så blir Alvaro Arbeloa dyttet bort i det 33. minutt av Alves og Porto utlikner heldig etter at Liverpool har eid kampen fullstendig så langt. Etter dette åpnet kampen seg veldig, og Porto fikk noen store sjanser. Men alt i alt var Porto heldige som kunne gå til pause med et uavgjort resultat.

Kampen fortsetter i samme heseblesende tempo i andre omgang, med et Porto som er litt mer med enn i starten av første. Deler av første omgang ble mye kjemping på midtbanen, men så endelig løsnet det igjen og Torres viser igjen sin storhet. Og når en Porto-spiller handser inne i 16. meteren og Steven Gerrard setter inn 3-1, var mye gjort.

Men det stoppet ikke der. I det 88. minutt får Peter Crouch for en gangs skyld satt inn et mål med hodet. Og da publikum sang "you'll never walk alone" var del to av aksjon avansement i Champions League godt gjennomført. Del tre venter borte mot

Les referat hos Liverpool.no og VG.no/live!

Se høydepunkter fra kampen her:

Champions League (A): Liverpool - Porto 28/11/07
Uploaded by tugalive

Laget som startet:
Reina, Finnan, Carragher, Hyypia, Arbeloa, Benayoun, Gerrard, Mascherano, Babel, Voronin, Torres.

Benken:
Itandje, Riise, Kewell, Crouch, Kuyt, Lucas, Sissoko.

Monday, November 26, 2007

Ryktebørsen: To stoppere linkes

Liverpool blir linket til to forsvarsspillere. Opprør blant spillerne? Rafa bare dager unna å få sparken?

>>> I følge flere forskjellige rapporter skal Rafas muligheter til å handle i januar være avhengig av hvor mange spillere som blir solgt, og hva vi får for dem. Likevel fortsetter det å komme mange spekulasjoner om kjøp og salg av spilleren.

Den siste er Tyrone Mears, Derbys back som kan spille i alle posisjoner bakerst, skal ha vekkets Rafas interesse. Dette til tross for at Derby ligger nederst på tabellen. Den offensivt anlagte backen, som også tidligere har spilt for West Ham, skal være tilgjengelig for omkring £4m i følge The People.

>>> Og en annen forsvarsspiller linkes også i dag. The Mirror skriver at Benitez ønsker å gi Inter Milan kamp om underskriften til Chelseas Ricardo Carvalho.

Chelsea skal ha diskutert en avtale med Milan for spilleren, men Benitez vil gjerne også være med å "snakke". Carvalho skal være på lista over stoppere som Benitez ønsker seg sammen med Kahka Kaladze og Ezekquiel Garay.

Men med våre nye eieres kjøpestopp kan gjøre at vi går glipp av denne muligheten.

>>> I den samme artikkelen fra avisa står det også at det er et spilleropprør på gang på Anfield. Flere av spillerne vil nekte å skrive under nye kontrakter så lenge forholdene i klubben ikke roer seg.

Blant annet skal Javier Mascherano være lite villig til å skrive under på noen avtale som binder ham til klubben så lenge Rafas framtid i klubben er usikker.

Og i avisa The Daily Star heter det at både Xabi Alonso, Fernando Torres, og Pepe Reina også vil vurdere å flytte på seg om Rafa forsvinner.

>>> Framtiden til vår kjære manager Rafa Benitez er i følge mange medier svært usikker. Og i følge The Soccerblog, som igjen referer til the Guardian, kan han bare være 20 dager unna å bli sparket.

Avisa mener at hans skjebne vil bli avgjort av lagets prestasjoner i Champions League, og at transferbudsjettet vil bli svært begrenset om vi ikke tar oss videre.

Men i følge Sky Sports ville han ikke på dagens pressekonferanse snakke om annet en Porto-kampen.

Dersom du støtter vår manager kan du nå gå inn på en underskriftskampanje for å beholde Rafael Benitez i Liverpool og gi din stemme!

Vil begrave stridsøksa

Rafa Benitez vil begrave stridsøksa, hisset seg opp over mistet transfermulighet.

 Så vet vi grunnen til at Rafa Benitez den siste tiden har brust med fjærene overfor våre eiere. I sommer var vi mange som etterlyste en forsterkning på midtstopperplass. Det er dette Rafa har jobbet med den siste tiden, blant annet.

Benitez ønsket å snappe Kahka Kaladze fra AC Milan, spilleren som var med på å stoppe oss i CL-finalen sist gang. I følge Liverpool Echo hadde vi muligheten til å hente ham for omkring £4m. Men dette hadde ikke våre eiere noen sans for. Dermed forsvant muligheten. Og Benitez er derfor sint.

Nå skal Rafa være klar for å begrave stridsøksa og ha konstruktive samtaler med Hicks og Gillett når de kommer 16. desember. Og i følge Daily Mail er forholdet mellom Benitez og eierne våre langt fra ødelagt. Avisa hevder Hicks og Gillett ikke har lagt noe lokk på transfer-pungen til Benitez i januar.

La oss håpe dette til slutt ender ut i noe positivt og at resultatet blir et sterker og bedre Liverpool FC!

Har Benitez forlatt oss?

Har Benitez mistet tålmodigheten og forlatt Liverpool FC?

 Nettstedet LFC Online melder seint søndag kveld at Rafa Benitez har forlatt Liverpool.

Nettstedet skriver at Rafa har kranglet med eierne om penger til kjøp av spillere i januar. Dette skulle løse seg når Hicks og Gillett kommer til Liverpool 16. desember, men i følge kildene til LFC Online har Benitez mistet tålmodigheten og forlatt klubben.

Det understrekes at dette ikke på noen måte er bekreftet, men at man venter en utvikling i saken på mandag.

 Og kanskje dette er resultatet av eiernes utfall mot Benitez i forrige uke. Uansett ble Rafa overrasket.

- Da jeg snakket med Mr. Hicks og også Mr. Gillett virket de svært, svært fornøyd og de forsøkte å forbedre alt mulig. Så det var noe overraskende for meg at noe har forandret seg de siste to ukene, sier han i følge TribalFootball.

 Og som det ikke var nok; natt til mandag skriver også seriøse The Times at Benitez ikke kommer til å overleve som manger etter sin krangel med våre mektige amerikanske eiere.

Denne avisa skriver imidlertid at Benitez ikke har noen intensjoner om å si opp jobben, men at han trolig blir ut sesongen, for så å få sparken, eller komme til en slags enighet med eierne.

La oss ikke håpe at dette resulterer i at Benitez bare stikker. Da vil trolig mye av sesongen være ødelagt. Han vil i så fall trolig dra med seg store deler av trenerapparatet og grunnlaget som er blitt bygget de siste åra. Men jeg velger å tro at dette kun er spekulasjoner og at Benitez står ved roret til han eventuelt får beskjed om å forsvinne.

Hva tror du?

Sunday, November 25, 2007

Benitez på randen?

Er virkelig Rafael Benitez på randen av å få sparken av Liverpools nye eiere? Xabi på vei bort?

 I dagens britiske søndagsaviser tar det naturlig nok helt av i forhold til situasjonen internt på Anfield og Melwood. Daily Mail mener blant annet at Rafael Benitez og Sam Allardyce er de to trenerne som sitter minst trygt akkurat nå i Premier League, etter Liverpools flotte 3-0-seier i Newcastle.

Liverpool.no viser igjen til en artikkel i News of the World - (søsteravisa til The Sxn), der tidligere Liverpool Echo-skribent Chris Bascombe skriver at Benitez er nær å få sparken. Bascombe er kjent for å ha gode kilder og ha greie på det han skriver. Derfor må dette legges vekt på.

Han skriver også at det bare er et spørsmål om tid før Benitez får sparken, og at det gjerne skjer før enn senere. Er det dette som kommer til å skje 16. desember?

Og dessuten mener han også å vite at det er Jose Mourinho som står øverst på våre eieres ønskeliste over managere til å etterfølge Rafa. Men da har de eventuelt et problem. Mourinho fikk som kjent en klekkelig falskjerm av Chelsea for å ikke trene en Premier League-klubb denne sesongen.

Senere i dag kom det en ny uttalelse fra våre amerikanske eiere:

"Despite speculation in today's newspapers, there is nothing new to say. "We had a good win yesterday and have got some very important games coming up starting with Porto on Wednesday, followed by Bolton and Reading, before Marseille and Manchester United in a few weeks. "Both of us, together with Chief Executive Rick Parry, plan to meet with Rafa when we come over mid December to make decisions on the team's requirements at that time."

Er dette bare for å glatte over? Eller er dette det berømte siste klappet på skuldra?

 Dersom vi skulle være så uheldige å miste Benitez vil helt sikkert flere spillere vurdere sin framtid i klubben. Dersom klubben kjøper Javier Mascherano til en fast kontrakt er konkurransen om plassene sentralt på midtbanen svært hard. Og kanskje Xabi Alonso ser seg om etter en annen klubb?

Setanta melder at News of the World skriver at han nå holder døra åpen for en exit.

- Jeg har hørt om ryktene som involverer Atletico og kanskje Barcelona også, men formelt vet jeg ingenting om dette, sier Xabi.

Formelt nei - akkurat...

Saturday, November 24, 2007

Newcastle - Liverpool 0-3

Liverpool spiller en solid bortekamp og tar tre viktige poeng på St. James Park. Se målene her!

Liverpool viser igjen fram sin gode borteform. I første omgang var vi det helt klart beste laget og dominerte stort, spesielt det defensive spillet. Newcastle hadde bare ett skikkelig skudd mot mål av Alan Smith, mens vi produserte flere gode sjanser.

Og som så mange ganger før var det vår Captain Fantastic, Steven Gerrard, som satte inn et frisparkmål og ga 0-1. Fernando Torres var farlig frampå flere ganger, og skulle ha putta på åpent mål mot slutten av omgangen, men skøyt i stanga. Det skulle vise seg å bli de tapte sjansers dag for Torres.

Andreomgangen startet fantastisk med Dirk Kuyt som litt heldig putter ballen i mål med kneet, etter en flikk fra Sami Hyypia på en corner. Og kampen fortsatte å holde seg i samme spor som i 1. omgangen med et Liverpool som er defensivt bunnsolide og skaper sjanser mot Newcastle.

Ryan Babel kommer inn for Harry Kewell, som startet for første gang etterskaden, og lager et nydelig 0-3-mål i det 65. minutt i samarbei med Torres og Gerrard. Torres fortsetter å skape sjanser, men så ut til å ha en uheldig dag i nord-øst.

Eneste minuset med dagens kamp mener jeg var Momo Sissoko som ikke gjør noen god figur, mens Lucas Leiva gjør en fin debut fra start.

Laget som startet:
Reina, Finnan, Carragher, Hyypia, Arbeloa, Gerrard, Lucas, Sissoko, Kewell, Torres, Kuyt
Benken:
Itandje, Riise, Crouch, Babel, Mascherano

Les også kampreferat hos Liverpool.noVG.no/Live.

Se målene her:

Friday, November 23, 2007

Får Benitez sparken?

Er Benitez og Liverpools eiere så uenige om veien videre at manageren sitter utrygt i stolen? Ung keeper på vei? Midtbanespiller på vei bort?

 Så har altså Rafael Benitez fått beskjed om å holde kjeft og slutte å sutre over mange på penger til spillerkjøp. Noe det har stått om i de aller fleste store britiske aviser i dag, blant annet i Daily Mail.

Etter å ha lest en del av det sitter jeg igjen med en konklusjon og ett spørsmål.

Konklusjon: Alt er ikke som det skal på Anfield og Melwood. Det er tydelig at kommunikasjonen ikke er helt som den skal. Våre nye eiere og Rafa har antagelig samme mål - å vinne trofeer, men de ser ikke nødvendigvis samme vei til målet.

Spørsmål: Er det sånn at Hicks og Gilletts beskjed om at man venter til desember med å diskutere spillerkjøp et signal om at de mener Rafa konsenterer seg for lite om laget han har og tenker for mye på spillerkjøp? Mener de altså at han bruker for lite energi på gjøre de spillerne han har bedre? Vil det i såfall si at han sitter utrygt i managerstolen?

Samtidig blir dette litt merkelig, sett i lys av våre eieres fagre løfter da de kjøpte klubben i våres. Da sa de at de hadde full tillit til Benitez og ville støtte ham - nesten uansett - når han kom med sine planer.
16. desember blir en spennende dato!

 Men til tross for uroen i vår kjære klubb fortsetter transferspekulasjonene å strømme på. Denne gangen om en ung keeper.

Det er Daily Mail som skriver at Benitez ønsker å styrke sin stall av målvakter, og at han - som mange andre klubber - er imponert over Mancester Citys 20 år gamle ballstopper Joe Hart.

Noe jeg finner noe merkelig, all den tid vi jo kjøpte erstatter for utlånte Scott Carson i sommer - i franske Charles Itandje.

 Så er det spanske Atletico Madrid som skal vise interesse for vår gode midtbanespiller Xabi Alonso, og som skal ha et ønske om å lokke ham tilbake til Spania.

I følge TribalFootball melder avisa DiarioSport at den spanske klubben ser Xabi som den ideelle løsningen for sin midtbane, og skal ha pengene til å overtale Liverpool til å selge.

Thursday, November 22, 2007

Rafa er frustrert

Skummel utvikling på Merseyside. Rafa Benitez avviser ikke mulighetene for å bli England-manager.

 Noe helt utenom det vanlige skjedde i dag under en pressekonferanse på Melwood. Rafael Benitez ville ikke avfeie spekulasjoner om hans framtid i klubben, og ordla seg på en måte som han svært sjeldent gjør, melder Liverpool Echo.

I forrige uke ble Benitez linket til jobben som trener for Bayern Munchen. Dette sa Benitez var fristende, likevel avfeide han det straks og sa han ikke skulle dra noe sted, og at han ville bli lenge i Liverpool. Så plutselig - bare noen dager etterpå, skjer det stikk motsatte.

Etter at Steve McClaren fikk sparken som sjef for England er selvsagt spekulasjonene i gang om hvem som skal overta, og Jose Mourinho skal være en het kandidat.

På flere spørsmål under pressekonferansen svarte Benitez kryptisk.

- Jeg foretrekker å konsentrere meg om trening og coaching av laget mitt. Et svar han brukte flere ganger, blant annet på spørsmål om Englands innsats i em-kvalifiseringen, og på spørsmål om hvordan han ser på Newcastlekampen. Samme svar kom på omtrent ti spørsmål til.

Et av få spørsmål Benitez svarte skikkelig på gjaldt den ledige manager jobben for Englands landslag. Og på spørsmål om han ville vurdere å ta jobben svarte han:

- Du vet aldri hva som skjer - kanskje.

Inntrykket Tony Barret i Liverpool Echo sitter igjen med er at Benitez ikke er fornøyd med den backingen han får av klubbens eiere. Noe han understreket ved å si at han er frustrert over livet på Anfield. Det kom imidlertid ingen utdyping av dette.
Er dette et ultimatum fra Rafael Benitez til Hicks og Gillett? Forsvinner Benitez om han ikke får de midlene han ønsker til kjøp av spillere?

Jeg vil tro Benitez er en stolt kar med store ambisjoner, og et ønske om å oppnå suksess fort. Han vet også at han er en populær manager som ikke ville hatt noe problem med å få jobb i en annen toppklubb om han forlater Anfield. Noe jeg synes ville være trist. Jeg hadde gledet meg til å se hva han kunne få til i hvert fall ut denne sesongen.
Bruker han sin posisjon for å få sine ønsker oppfylt av våre eiere? På meg virker det som dette er et ultimatum før transfervinduet i januar.

Hva tror du?

Wednesday, November 21, 2007

Ryktebørsen: To franske spisser?

Liverpool skal vise interesse for to unge, franske spisser som spiller for Lyon.

 I følge Sportingo melder flere medier at Liverpool skal være interessert i de to Lyon-spillerne Hatem Ben Arfa og Karim Benzema.

De to unge spissene skal ha vært linket til de fleste lagene som spiller i Champions League, og et totalbeløp for begge på £40m har blitt nevnt.

Ben Arfa er 20 år, har kommet gjennom systemet hos Lyon, og fikk sitt gjennombrudd på førstelaget for omkring to år siden. Han har scoret 15 mål på 22 kamper for Frankrikes U21-lag, sammen med blant andre Karim Benzema.

Benzema er også 20 år, både spiss og mulig ving på begge sider, og har debutert på Frankrikes A-landslag.

 I følge bloggen Soccerlens skal Newcastle jobbe for å forsterke forsvaret sitt, akkurat som vi trenger. De skal se på skotske Rangers' Alan Hutton (23). En spiller som visstnok også Liverpool skal ha på blokka si.

Hutton er i følge Wikipedia præmert en høyreback og skrev under ny kontrakt med Rangers i sommer. Noe som vel kanskje gjør han både dyr og uaktuell?

 Avisa Birmingham Mail forteller at Aston Villa-manager Martin O'Neil likevel IKKE er spesielt opptatt av å kjøpe Scott Carson til Aston Villa i Januar. Carson har imponert som lånespiller i Birmingham-klubben, og har til og med fått sin England-debut. Men O'Neil sier det ikke har vært noen konkrete samtaler mellom Villa og Liverpool..

- Vi har en avtale som gjelder for en sesong. Og det er det. Vi er fornøyd med denne avtalen. Men hvis Liverpool kommer og vil snakke med oss (om avtalen), blir det en annen sak. Vi har ikke satt oss ned og snakket om hans langsiktige framtid, sier O'Neil til avisa.

Tuesday, November 20, 2007

Ryktebørsen: Roman Riquelme?

Liverpool skal ha den godt etablerte argentinske midtbanespilleren Roman Riquelme i kikkerten.

 I følge bloggen til nettspillet Victor Predictor skal Liverpool være interessert i den argentinske landslagskompisen til Javier Mascherano - Roman Riquelme (Juan Román Riquelme). Jeg er litt i tvil om seriøsiteten til denne bloggen, men det er en godt skrevet og argumentert artikkel.

Riquelme skal ha røket uklar med Villareal-trener Manuel Pellegrini og skal bli fulgt med interesse av minst fem klubber.

Spilleren skal være tilgjengelig for omkring £6m, som også var beløpet som nesten tok ham til Atletico Madrid denne sommeren.

Riquelme er en offensiv midtbanespiller på et høyt internasjonalt nivå, og den lave prisen kommer antagelig av hans alder på 29 år. Og hvor mange gode sentrale offensive midtbanespillere har vi egentlig, bortsett fra Steven Gerrard? Vi har Lucas Leiva, som er for ung til å spille fast på førstelaget ennå. Men hvem andre? Hva mener du?

 I kjølvannet av ryktene om at Bayern Munchen skal ha vært interessert i å hente Rafa Benitez, mener The Mirror å vite at Benitez vil kreve penger for å hente Racings unge argentinske midstopper Ezequiel Garay.

Avisa mener at Benitez' avslag av tilbudet fra Bayern gjør at han får mer å rutte med av friske dollars. Racing Santander skal imidlertid ha hengt en prislapp rundt spillerens hals som viser £14.2m.

 Samtidig meldes det om noe som kanskje gjør at at framtidige Liverpool-spillere tenker seg om en ekstra gang før de kommer. Sist uke ble nemlig Dirk Kuyt den femte Liverpool-spilleren som har hatt innbrudd i huset det siste halvannet året, melder The Independent.

Tidligere har både Jerzy Dudek, Peter Crouch, Daniel Agger og Pepe Reina blitt utsatt for det samme.

Innbruddet skjedde sist torsdag etter at Kuyt hadde reist på oppdrag for landslaget hjemme i Nederland.

 I dag melder Liverpool.no at Manchester City skal gjøre klart et bud på £8m for Peter Crouch, og viser til Lancashire Evening Post som kilde.

Monday, November 19, 2007

Forsvarer på vei bort?

Premier League-motstander interessert i Liverpool-talent. Ingen spanske kjøp?

 West Ham United skal være interessert i vårt unge forsvarstalent Jack Hobbs. Det melder avisa The People, i følge TribalFootball.

Londonklubben skal ha studert vårt unge talent under en reservelagskamp i forrige uke og vil benytte sjansen om Benitez fortsetter å ikke benytte ham på førstelaget. Hobbs har fått lite tillit på øverste nivå etter at han kom fra Lincoln i 2005. Om det blir kjøpt inn en ny forsvarsspiller i januar vil hans sjanser bli ytterligere forverret.

 Ellers går altså Rafa Benitez ut og sier at det fra Liverpools side ikke er noen interesse for Atletico Bilbaos Javi Martinez.

- Han er en god spiller som vi kjenner til siden Bilbao betalte mye for ham, men vi følger ham ikke og har ingen planer om å kjøpe ham, slik det har stått i spansk presse, sier Benitez i følge Setanta Sports.

Sunday, November 18, 2007

Velkommen til å bli Javier!

Så ser det altså ut til at Mascherano blir på permanent basis. Ingenting er bedre og det gjør nok antagelig at minst en annen av våre andre midtbanespillere forsvinner.

 Som jeg skrev i den forrige posten gikk det altså mot at Javier Mascherano skulle skrive under på en avtale med Liverpool som gjør at han ikke lenger bare er på lån.

Liverpool.no melder nå at det har kommet et gjennombrudd i forhandlingene med Mascheranos eiere i MSI. Men supporterklubbens hjemmeside oppgir ingen kilde. De viser imidlertid til avisa News of the World, dit Chris Bascombe gikk fra Liverpool Echo. En avis som forøvrig er eid av Liverpool-hatede The Sxn, som jeg tidligere er blitt kritisert for å sitere.

Avisa hevdet at det var problemer med størrelsen på overganssummen - £17m, men Liverpool.no mener å vite at forhandlingene har ført til at denne summen inkluderer Javiers lønn de neste fem årene. Og det vil jeg tro gjør at overgangssummen i så fall blir vesentlig mye lavere enn £17m.

 Når Javier Mascherano nå antagelig er sikret permanent kan man trygt la Momo Sissoko forsvinne ut av klubben, og frigjøre penger til andre innkjøp.

Det kan se ut til at vi kan komme til å kjøpe den spanske forsvarsspilleren Ezequiel Garay, som også ifølge News of The World sier han godt kunne tenke seg å spille i England. Det melder i hvert fall Goal.com.

Ryktebørsen: Nederlandsk superspiss?

Liverpool på jakt etter nederlandsk superspiss? Kontrakt for Javi?

 Så kom endelig ryktet jeg har ventet på skulle dukke opp. Det er riktignok det ikke like etterettelige nettstedet TribalFootball som melder om interesse for den nederlandske spissen klaas-Jan Huntelaar.

De skriver imidlertid ikke hvor de har dette fra, og har ingen sitater på det, så det må nok taes med en klype salt, dessverre. Huntelaar er en svært god spiss som jeg veldig gjerne skulle sett på Anfield. Chelski og Arsenal skal visstnok også ha vært interessert en stund, mens Liverpool og Manchester City skal ha meldt seg på denne uka.

Bloggen FootballCorner melder imidlertid om den samme interessen for spilleren som skal ha laget smått utrlige 74 mål på 92 kamper siden han kom til Ajax i 2005.

Ajax skal være trygge på at de kan inkassere omkring £15m for landslagsspissen.

 Samtidig melder Lancashire Evening Post at Javier Mascherano skal være veldig nær å skrive under på en kontrakt som knytter han til Liverpool på permanent basis. Noe som også vil glede mitt hjerte. For dette er en spiller av verdensklasse!

Avisa mener å vite at Mascherano ønsker en kontrakt på bordet i løpet av en måned. Om ikke vil han se seg om etter andre alternativer. Men akkurat det synes jeg stemmer dårlig med det han har sagt tidligere om hva han synes han skylder klubben vår.

Se noen Huntelaar-høydepunkter her:

Saturday, November 17, 2007

Mange transferrykter

Det siste døgnet har gitt oss mange spekulasjoner og transferrykter i avisene.

 I følge The Times skal Benitez hente minst to nye spillere til troppen sin i januar. I følge avisa er det snakk om en midstopper, som for eksempel tidligere omtalte Ezequiel Marcelo Garay fra Racing Santander - og en spiss. Avisa mener det er mest behov for en ny spiss, siden Peter Crouch er på vei ut. Men etter min mening er behovet for en ekstra forsvarsspiller minst like stort.

 Og i følge bloggen Sportingo er det mest sannsynlig tre forsterkninger på vei - nemlig våre gamle transfer-rykte-favoritter Gabriel Heinze, Alessandro Mancini og Ricardo Quaresma.

 Og som vi allerede har lest på Liverpool.no skal altså Bayern Munchen være interessert i vår sjef Rafa Benitez, melder The Times og Daily Mail. De lokker med mye penger på overgangsmarkedet, men det får han nok også fra våre amerikanske eiere. Så det skulle ikke være noen grunn for Rafa til å flytte på seg av egen fri vilje akkurat nå.

 Og i følge The Independent må Rafa Benitez selge spillere før han kan handle i januar. De mener også at Liverpool skal selge både Crouch og Scott Carson til Villa i årets første måned, i tillegg til å forsøke å finne en kjøper til John Arne Riise.

Og med dette kan jeg feire min bloggpost nummer 200!

Friday, November 16, 2007

Klart for bytte av midtbanespillere?

Liverpool skal være på jakt etter flere midtbanetalenter, og flere av det samme slaget kan forsvinne ut.

 Liverpool skal i følge Sky Sports være på jakt etter Athletico Bilbaos svært gode midtbanespiller Javi Martinez (Javier Martínez Aguinaga). Sist sesong var hans første i La Liga, men han hadde en svært god debut, og har fortsatt på samme vis også denne sesongen.
Da han kom til Atletico som 18-åring for £4,2m var det mange som reagerte. Men nå er det flere store lag som er etter 19-åringen som også spiller for Spanias U21-lag. Nå skal imidlertid prisen ha steget til hele £17m, i og med at han har fire år igjen av sin kontrakt med den spanske klubben.

Men nå er det jo sånn at Liverpool allerede er svært godt forspent med midtbanespillere. Vi har allerede både Javier Mascherano, Xabi Alonso og Momo Sissoko som kjemper om plassene der - i tillegg til kaptein Steven Gerrard.

 Og som vi har meldt tidligere er Momo Sissoko misfornøyd med tilværelsen på Anfield, og kan godt være på vei ut allerede i januar. Bloggen Sportingo går faktisk så langt at de sier det er Rafa Benitez' feil at Sissoko ikke har lykkes på Anfield. Bloggeren mener Sissoko er en spiller av er en spller med potensial til å bli av verdensklasse, men ikke har fått nok og riktig oppfølging.

Premiership Latest mener å vite at klubber som Everton, Inter og Juvents er interessert.

 Og om ikke det skulle være nok skal Liverpool også ha et godt øye til Martinez' lagkamerat Fernando Amorebieta, som vi også tidligere har rapportert om. Og Sky mener å vite at et dobbeltkjøp ikke er usannsynlig.

 I dag skriver Daily Mail at Peter Crouch vil bli "auksjonert" bort i januar. Liverpool skal ha bestemt seg for å selge til høystbydende etter at Benitez ikke har mer tålmodighet med spissen. Avisa antyder at prisen skal ligge på omkring £10m.

Sportingo mener imidlertid å vite at Crouch er misfornøyd med at Benitez har gitt ham en prislapp på £15m. Og ifølge Newcastle United Blog skal skjærene fra nord-øst være svært interessert.

Dette finner jeg nokså rart, sett i lyset av Crouch innsats de få gangene han har fått sjansen den siste tiden. Hva mener du?

Thursday, November 15, 2007

Utenlandsk invasjon?

Liverpool og flere andre Premier League-klubber kritiseres for sin hamstring av utenlandske talenter. Til og med Gerrard tar til orde for begrensninger.

 Denne uka debuterte et av våre etter hvert mange utenlandske talenter på vårt reservelag i 0-0-kampen mot Blackburn. Gerardo Bruna ble hentet fra Real Madrid. I følge TribalFootball kommer nå tidligere Real-legende Michel med kritikk av kjøpelystne engelske klubber i avisa AS.

- Når britiske klubber ser noe de liker, så henter de dem. De gir guttene proffesjonelle kontrakter og lar dem spille på reservelaget - noe som ikke er utviklende for dem. Men hvor mange av disse unge taentene, hentet av Liverpool, Chelsea eller Arsenal har faktisk spilt for førstelaget, og hvor mange har kommet tilbake? spør Michel.

Og nå er til og med vår egen kaptein, Steven Gerrard, bekymret for landslagets utvikling, til orde for å begrense antalle utlender i det engelske seriesystemet.

- Dersom utlendingene tar over fullstendig vil det påvirke lagene og det vil bli værre enn det er nå. Jeg er stolt av å si at jeg spiller i en av verdens beste ligaer, men det er viktig å ha et av de beste landslagene også, sier han i følge Daily Mail.

Denne og neste uke vil han være kaptein for England når de skal forsøke å kvalifisere seg til neste års EM.

- Det er viktig at gode spillere får komme gjennom systemet til klubbene - spillere som Wayne Rooney og Michael Owen. Hvis ikke vil det gå ut over landslaget. På de "fire store" lagene i Premier League var det bare 10 engelske spillere som startet kampene sist helg.

- Det er stor fare for at vi slutter å produsere gode unge talenter når vi henter så mange utenlandske spillere til klubbene. Unge spillere i england må også få sjansen, sier Gerrard.

Og han har antagelig et poeng. Men hvordan skal et kvotesystem fungere. Skal man ha minst to engelske spillere på banen? Minst fire? Seks? Og hvor mange må man da ha i stallen med tanke på eventuelle skader? Det blir vanskelig å få noe slikt til å fungere. Men han har et poeng.

Hva synes du?

 Og siste spiller på lista over de som kommer-kanskje-til-Anfield er Ezequiel Garay fra Racing Santander.

Den argentinske forsvareren kommer mest sannsynlig til å bli solgt til sommeren, sier hans trener, som ikke tror laget har råd til å avslå et godt tilbud om det kommer.

Dermed skal både Liverpool og Scum ha våknet - i tillegg til Real Madrid som allerede har vist sin interesse for spilleren som både spiller høyde back og som midtstopper.

 Samtidig skal to av våre Premier League-rivaler være på jakt etter en godt etablert tidligere Liverpool-spiller.

I følge TalkingSoccer skal Manchester City og West Ham være på jakt etter vår tidligere "pimp-my-ride"-spiss Djibril Cisse.
Marseillespilleren skal være klar for en retur til England og skal isåfall koste det samme vi ga for ham i sin tid - £14.

Monday, November 12, 2007

Italiensk rykte x 2

Liverpool interessert i fransk forsvarsspiller i Italia. Liverpool-eier interessert i italiensk lag.

 I følge TribalFootball melder avisa Daily Star at Liverpool forbereder et bud på den franske forsvarsspilleren Jonathan Zebina som for tiden tjener sine grunker i italienske Juventus.

I følge Wikipedia er hans nåværende rolle i laget høyreback, men han kan også spille stopper, og startet opprinnelig karrieren som spiss. Benitez skal være villig til å legge £3m på bordet for spilleren som også skal tiltrekke seg interesse fra Aston Villa, West Ham og Tottenham.

 Den ene av våre to amerikanske eiere, Tom Hicks, skal være interessert i å kjøpe seg inn som eier av den italienske hovedstadsklubben Roma, melder Goal.com.

Rikingen vår skal ha en formue på godt over en milliard dollar og skal være ivrig etter å spre sine penger over flere fotballklubber enn Liverpool og jobber nå med å få Roma-president Franco Sensi til å selge seg ut av klubben. Hicks skal ha gjort sin interesse kjent for en god stund siden og er nå klar for å øke trykket på de nåværende eierne.
Hicks er, som vi vet, allerede eier av Southwest Sports Group - firmaet som eier blant andre Texas Ranger, Dallas Stars og the Mesquite Championship Rodeo.

Om Hicks kjøper seg opp i italiensk fotball blir det som første utenlandske eier i Serie A - og spør du meg er dette kun til det gode for Liverpool. Det vil helt sikkert gjøre det enklere for oss å hente talenter fra italiske fotball og ikke minst utveksling av spillere på lån mellom klubbene.