Thursday, January 31, 2008

Hvem skal eie Liverpool FC?

Skal supporterne sjøl overta kontrollen på Anfield for å bli kvitt Hicks & Gillett? Mascherano ikke klar!

Siden jeg sist skrev i bloggen har det vært en spennende utvikling på Merseyside. Det viser seg altså at en gruppe med røde supportere ønsker å lage et fanbasert selskap for å kjøpe klubben etter økende frustrasjon med våre nåvernde eiere, Tom Hicks og George Gillett. Det skal torsdag ettermiddag være en pressekonferanse der gruppen forteller hvordan de skal skaffe 100.000 supportere som skal skaffe penger nok.

Dette er tanke som den nye britiske ministeren for kultur, medier og idrett, Andy Burnham finner svært fascinerende, melder Sky Sports.

- Jeg har sjøl vært med på å starte Supporters Direct - en organisjasjon som vil oppmuntre supportere til å ta mer ansvar i forhold til eierskap for klubber. Så langt har dette skjedd kun på lavere nivå. Men det har hatt stor suksess på de klubbene der det er prøvd, sier Burnham.

Det er en gruppering som kaller seg Share Liverpool FC som står bak initiativet og deres nettsted skulle gå "live" i dag klokka 18 (norsk tid), men foreløpig er det ikke mulig å åpne siden. Bak gruppa står Rogan Taylor som er en sesongkortinnehaver på Anfield. Han er sjef for selskapet Football Industry Group og får gode skusmål fra ministeren.

- Rogan er svært god på fotballspørsmål og han sier at Champions League seks ganger er blitt vunnet av klubber med samme eierstruktur, så dette forslaget kan godt føre med seg suksess, sier Burnham.

Jeg synes dette er en spennende tanke. Det er liten tvil om at det finnes nok røde fans rundt om i verden som kunne tenke seg å kjøpe sin andel i sin egen klubb. Men jeg synes det er merkelig å "bare" gå for 100.000 fans for å skaffe de 5mrd kronene som må til. Det blir 50.000 kr per fan - og det er vel neppe 100.000 Liverpoolfans som har så mye penger å spytte inn i noe sånt?

Hva tror du?

Torsdag kom det mange meldinger om at Javier Mascherano endelig var blitt klar for Liverpool på permanent basis. Men dette benektes nå av klubben. På Liverpoolfc.tv står det at det - på tross av mange rapporter om det motsatte - er ikke noen kontrakt for Mascherano blitt underskrevet.
Det er ennå noen timer igjen av transfervinduet, men ved midnatt er det slutt på morroa for denne gang. Da er det bare å begynne å glede seg til sommeren!

Wednesday, January 30, 2008

West Ham - Liverpool 1-0

Onsdag skulle Liverpool forsøke å finne tilbake til vinnerformen på Upton Park. Det skulle de ikke klare, isteden ble 7. plass på tabellen et faktum.

Igjen velger Rafa Benitez å starte med Fernando Torres og Dirk Kuyt på topp fra start, og lar Ryan Babel bli på benken. Også Martin Srktel må finne seg i å starte blant reservene.

Rafa Benitez trenger sårt en seier på Boleyn Ground etter fire uavgjorte på rad. Og til tross for at han denne uka har fåt entillitserklæring fra eierne er det som Kenneth Fredheim på Canal+ så riktig sier: En slik erklæring er gjerne "the kiss of death" for en manager.

Liverool har mye av spillet de førset minuttene og etter omkring fem minutter er Yossi Benayoun farlig frampå med et forsøk på å kippe over keeper, men ballen går over mål.

Liverpool fortsetter å dominere ballinnehavet og virker offensive i innstillingen, men klarer ikke å skape de store sjansene. Men etter 18. minutter er det tellefeil i Hammers-forsvaret så Torres kommer alene gjennom. Men han får ballen litt for langt foran seg og West Hams keeper er tidlig ute og snapper.

Etter 21. minutter får West Ham sin første store sjanse når det er rot i våre bakre rekker. Men heldigvis ender angrepet i et skudd over mål. Og etter 26. minutter får Hammers et frispark som går rett i tverliggeren etter å ha gått via hodet til Steve Finnan.

Etter at Liverpool var best de første 20 minuttene har West Ham tatt over initiativet. Og de få gangene våre gutter forsøker å skape noe virker det for tilfeldig og planløst. Rafa Benitez ser ikke blid ut når lagene går til pause etter en målløs omgang.

Vi kan bare håpe at Benitez har gitt spillerne hårfønersveis i garderoben slik at andre omgangen blir bedre. Og Kuyt virker overaskende frisk da han går rett i angrep etter avspark. Men det fører dessverre ikke til noe. Kuyt fortsetter å være livlig og agerer høyreving i det 48. minutt med et godt innlegg som Harry Kewell ikke får kontroll på foran kassa.

Etter 57 minutter kommer Torres på en fin heading mot mål, men en motstander står i veien og gir corner. Et hjørnespark som ikke fører til noe. Mange lurer sikkert på når Ryan Babel skal bli bytta inn og hvorfor han ikke starter. Det gjør jeg også.

Men i det 60. minutt blir isteden Kewell byttet ut til fordel for Lucas Leiva som scoret sitt første mål i rød drakt mot Havant & Waterlooville! Han kommer til en stor sjanse bare tre minutter etterpå etter et flott innlegg fra Torres. Tre minutter etter det igjen samarbeider Lucas fint med Steven Gerrard som gir ham en flott pasning før han skyter, men dessverre til side for mål. Lucas har vært utrolig god etter at han kom inn!

Etter 70 minutter snakker Torres på seg et gult kort etter helt klart å ha blitt tatt ureglementert av Lucas Neill. Frustrasjonen ser ut til å bre seg ettersom man går mot nok et uavgjort resultat. Fem uvagjort på rad har ikke Liverpool spilt siden Paisley var sjef på Anfield.

I det 72. minutt kommer endelig Ryan Babel inn om erstatter Benayoun. Han går rett i angrep og skaper en mulighet for Torres som stoppes av Hammers-keeperen.

Etter 78 minutter handser Hammerss-forsvarer Neill handser inni 16. meteren, men det blir ingen straffe. Men nesten tre minutter på overtid blir Ljungberg tatt i 16. meter vår og får straffe. Og det går som det må gå, selv om Pepe Reina nesten er på ballen.

West Ham vinner og den sportslige krisa i Liverpool blir bare større! Nå er vi på 7. plass ettersom City klarte uavgjort. Når var vi på en 7. plass sist?

Les også kampreferatLiverpool.no og VG.no/live!

Laget som startet: Reina, Finnan, Carragher, Hyypia, Aurelio, Benayoun, Gerrard, Alonso, Kewell, Torres, Kuyt.

Benken: Itandje, Crouch, Babel, Lucas, Skrtel.

Tuesday, January 29, 2008

Aimar snart klar?

Blir en argentinsk midtbanespiller kjøp nummer to for Rafa i januar? Argentinsk scoringsmaskin på vei?

Som nevnt i forrige bloggpost skal altså Rafa Benitez og Liverpool være intressert i å hente Pablo Aimar fra Zaragoza. Benitez kjenner Aimar fra tiden i Valencia.

Nå melder nettstedet Kop-tv at det kun er et tidsspørsmål før overgangen er et faktum, og at den kan være klar allerede i dag (tirsdag).

- Rafa er en strålende trener som kjenner meg svært godt, og Liverpool ville være det ideelle stedet å dra om jeg ikke kan ordne min framtid i Zaragoza, sier 28-åringen i følge nettstedet.

- Ut fra min vurdering er engelsk fotball den beste i Europa sammen med spansk fotball, så jeg tror ikke jeg ville hatt problemer med å tilpasse meg Premier League, sier han videre.

Rafa Benitez skal tidligere i vinter ha sagt at han skulle hente to spillere i dette transfervinduet. Er Aimar nummer to etter Skrtel?

I tillegg melder det samme nettstedet at Rafa Benitez planlegger å hente en rekke spillere til sommeren og at mange vil være på vei ut av portene på Anfield. John Arne Riise, Dirk Kuyt, Sami Hyypia og Harry Kewell skal være de som står først i køen når Rafa skal svinge øksa.

Det snakkes om at Benitez blir gitt en transferpung på omkring £45m kommende sommer og at en av de som skal være på vei inn er "scoringsmaskinen" Jose Sand fra de argentinske mesterne Lanus.

Sand (27) skal ha scoret 15 mål på 16 kamper så langt denne sesongen og blir også fulgt av klubber som Werder Bremen, Olympiakos, Ateltico Madrid og Genoa.

Saturday, January 26, 2008

Ryktebørsen: Pablo Aimar

Liverpool skal være interessert i Real Zaragozas argentinske midtbanstjerne.

I følge Liverpool Daily Post skal Rafa Benitez være interessert i å sikre seg sin tidligere elev fra Valencia, Pablo Aimar. Liverpool skal også tidligere ha vært interessert playmakeren som dag spiller han for Real Zaragoza.

28-åringen Aimar dro fra Valencia til Zaragoza i 2006 for £8,5m og skal ha blitt svært populær blant fansen etter overgangen. Men nå skal han ha et ønske om å spille i Premier League og Kevin Keegan skal også være interessert i å hente ham til Newcastle.

Benitez følger situasjonen spent og vil legge inn et bud på spilleren om prisen er riktig, melder avisa - om spilleren som Diego Maradona en gang mente kom til å bli verdens beste fotballspiller. Men transfervinduet stenger torsdag kveld. Penger skal imidlertid ikke være noe problem mener avisa - siden Momo Sissoko blir solg i løpet av helga for £9m og Hicks & Gillett er klare for å støtte Rafa med ytterligere midler.

Ja! Løp og kjøp! En perfekt erstatning for Sissoko, spør du meg.

Hva mener du?

Liverpool - Havant & Waterlooville F.C. 5-2

Lørdag var det klart for tidenes underdog-oppgjør for Liverpool i FA Cupen. Det skulle bli vanskeligere enn noen kunne frykte.

Liverpool stilte et overraskende sterkt lag fra start i tidenes David og Golita-kamp. En kamp som selvfølgelig har tellende utfall, men som burde være å anse som en treningskamp. Blant annet fikk Martin Skrtel sin debut fra start på Anfield. I tillegg hadde Rafa valgt å starte med Ryan Babel på topp sammen med Peter Crouch.

Havant & Waterlooville spiller i Conference South under kallenavnet "the Hawks" , under det vanlige ligasystemt, og ble grunnlagt i 1998 etter en sammenslåing mellom Havant Town F.C. og Waterlooville F.C.

Allerede etter tre minutter kommer Yossi Benayoun til innafor femmeteren med et hodestøt som burde ha vært mål. To minutter etterpå kommer Havant til sin første sjanse og får corner etter klarering fra Skrtel. Og etter nesten åtte minutter er senasjonen et faktum. Havant scorer etter elendig arbeid i Liverpool-forsvaret og får uttelling på sin første store sjanse. Richard Pacquette har scoret sitt livs mål på Anfield.

I det 15. minutt ser John Arne Riise at Havants keeper står litt langt ute og forsøker seg på en frekk lobb, men den går dessverre over tverliggeren.

De neste ti minuttene er det dessverre ikke Liverpool som eier kampen slik vi burde forvente etter å ha sluppet inn et mål. Havant er faktisk framme på et par farlige muligheter til, selv om Liverpool har ballen mest.

Men i det 26. minutt er vår kommende midbanejuvel Lucas Leiva på plass og skyter fra omkring 20 meter opp i motsatt kryss. Meget Pent! Men bare et par minutter etterpå kommer Havent tilbake og scorer igjen, etter en utrolig tabbe av Steve Finnan som omtrent gir bort ballen til motsanderspiller Alfie Potter (som er på lån hos Havant fra Peterborough United), og sensasjonen er om mulig enda større!

Det Liverpool presterer av spill i denne førsteomgangen er LANGT under det vi burde kunne forvente av våre godt betalte proffer. Men i det 43. minutt er endelig Benayoun frampå og banker ballen i mål fra omkring 15 meter og retter opp inntrykket noe før dommeren blåser for pause.

Andre omgang åpner naturlig nok med press mot Havants mål foran The Kop. Men det går sakte og uten den store kreativiteten. Fem minutter inn i omgangen fyrer Javier Mascherano fra langt hold, uten hell.

Etter hvert som 2. omgangen skrider fram ser det ut til at Havant ikke har den kondisen som skal til for å holde en hel kamp i det tempoet som Liverpool ønsker å spille. Og i det 55. minuttet er Benayoun igjen på plass foran målet etter en flott pasning fra Jermaine Pennant. Tre minutter etterpå har Benayoun sikret seg et hattrick når han scorerer etter at Havantkeeperen må gi en retur på et skudd fra Babel.

I det 90. minutt setter Crouch punktum for scoringene med 5-2-scoringen som egentlig skulle vært annulert for offside.

Se målene i denne oppsummeringen:


Les også kampreferat hos Liverpool.no og VG.no/live!

Laget som startet: Itandje, Finnan, Skrtel, Hyypiä, Riise, Pennant, Mascherano, Lucas, Benayoun, Crouch, Babel.

Benken: Martin, Gerrard, Torres, Kuyt, Carragher.

Friday, January 25, 2008

Bedre enn fryktet

I dag kom bildene av det nye, men noe nedskalerte stadionanlegget, som Liverpool skal bygge i Stanley Park. Det mindre ille enn mange kanskje hadde fryktet.

Da meldingen kom om at Hicks & Gillett hadde funnet ut at stadionplanene Nye Anfield ble for dyre var det trolig mange som fryktet at det ville ende opp med en mye dårligere stadionløsning enn opprinnelig planlagt. Men det er ikke stor forskjell på de bildene som er blitt sluppet i dag. Faktisk er det vanskelig å se de store forskjellene.

Se noen av bildene her:






Du kan se alle bildene på Liverpoolfc.tv!

Hva synes du om det nye designet?

Thursday, January 24, 2008

Brasiliansk spiss til Liverpool?

Henter Liverpool en brasilianer fra spania før overgansvinduet stenger?

I følge Liverpool Daily Post skal Liverpool være i samtaler med den spanske klubben Sevilla om en overgang for den brasilianske spissen Luis Fabiano (Luís Fabiano Clemente). Det vil si: Det er ikke kjent hvilken klubb han er i samtaler med, men avisa mener det er Liverpool.

Spissen har scoret 13 mål denne sesongen, noe som gjør han til toppscorer i La Liga sammen med en annen spiller. Og brasilianeren sier han godt kunne tenke seg en tur til Premier League, med Everton og Manchester City som mest sannsynlige klubber sammen med Liverpool.

- Det er svært vanskelig for meg å bli i Sevilla. Forhandlingene for min overgang til England er kommet langt. Dette er min store mulighet, sier 27-åringen som kom fra Porto i 2005, i følge avisa.

Fabiano har en fortid med rykte som bråkmaker. Da han spilte for Sao Paulo i Brasil ble han kalt for "bad boy" etter en rekke krangler og utenomsportslige ting har ofte tatt oppmerksomheten bort fra hans gode fotballspill. På sine tre år som Sevillaspiller har han spilt 100 kamper og scoret 45 mål - en svært god scoringsprosent.

Her er en skrytevideo for Luis Fabio:


Dette er en slåsskamp han var innvolvert i:

Kuyt til Hammers?

Kuyt i bytte med spiss fra West Ham? Tidligere Chelsea-spiss på vei til Anfield? Og mange andre deilige rykter og spekulasjoner...

Dirk Kuyt har denne sesongen ikke oppfylt forventningene foran motstandernes mål. Han har kun scoret tre mål i ligaen så langt, mens han har klart fire fulltreffere i Champions League.

Nå melder nettstedet Kop-TV at Rafa Benitez begynner å se seg om etter nye alternativer foran mål og har et ønsket om å gjøre en bytteavtale med West Ham. Mannen som skal ha fanget Benitez' oppmerksomhet er Hammers' Dean Ashton.

West Ham har imidlertid gitt Ashton en prisvurdering som ligger på hele £17m - noe som kan bli vel dyrt. Men nettstedet hevder Rafa har flere spillere han gjerne kvitter seg med for å får råd. Blant annet skal John Arne Riise, som Newcastle også skal være interessert i, være en interessant mann for Alan Curbishleys West Ham.

Ashton er opprinnelig et produkt av Dari Gradis Crewe Alexandra, en av naboklubbene til Liverpool og fungerte en periode som farmerklubb. I 2005 kom han til West Ham etter to år i Norwich. Totalt i karrieren har han scoret 98 mål på 255 kamper.

En annen spiss som kanskje kunne gjøre noe med måltørken til Liverpool - dersom vi ser bort fra Torres og Gerrard - er en spiss jeg alltid har likt. I følge nettstedet FansFC kommer det rapporter om at den tidligere Chelsea-spissen Eidur Gudjohnsen har kommet i søkelyset til Rafa Benitez.

Barcelonaspilleren har ikke klart å spille seg til fast på plass på laget - og det er kanskje ikke så rart med den konkurransen han har fått den siste tiden. Derfor tar han visstnok gjerne sjansen på å igjen imponere i Premier League, om han skulle få et tilbud.

Og ellers på ryktebørsen i dag skal Newcastles nye sjef Kevin Keegan være ute etter å sikre seg vår stolte stopperkjempe Sami Hyypia for £1m, melder Talkingsoccer, som også melder at Newcastle gjerne blar opp £6,5m for John Arne Riise. Manchester United skal være interessert i tjenestene til Javier Mascherano, dersom Liverpool ikke vil ha ham permanent, melder Sportingo. Og i følge samme kilde skal flere britiske medier melde at Steven Gerrard drar til Barcelona for £50m til sommeren - når Rafa Benitez får sparken - med Ronaldinho på vei til Merseyside. Noe som selvsagt KUN ER TULL! Og i følge TribalFootball melder the Telegraph at Liverpool ønsker å hente Shaun Wright-Phillips fra Chelsea med Xabi Alonso som lokkemiddel til å gå andre veien.

Wednesday, January 23, 2008

Skjebneuke for Liverpool

Å si at det er turbulente tider på Anfield er ingen overdrivelse. Denne uka ser det ut til at det hele kommer til et foreløpig klimaks.

I dag har vi altså fått vite at Liverpoolsupporterne føler seg sveket av Gillett & Hicks og at refinansieringen av oppkjøpet fra texanerne fører til at Klubben påføres en gjeld på £105m.

Våre amerikanske eiere er blitt stadig mindre populære på Anfield og blant de millioner av mennesker rundt om i verden som følger de røde på Merseyside. Men til tross for den dalende popularliteten skal refiansieringen - som i følge The Guardian skal være klar fredag, bare gjøre Hicks & Gilletts grep om klubben enda strammere. Den turbulente økonomiske situasjonen i USA har ført til at Royal Bank of Scotland har krevd større sikkerhet i amerikanernes personlige forumer. Noe som igjen fører til at enda mer står på spill for eierne personlig.

Så er spørsmålet om dette kun er en manøver for å øke verdien på klubben - for så å selge til Mohammed bin Rashid al-Maktoum og Dubai International Capital (DIC)? Eller betyr det faktisk at texanerne med dette ønsker å se enda mer langsiktig på Liverpool? Etter avsløringen av uttalelsene fra Hicks om å pløye overskudd fra Liverpool tilbake til hans sportsklubber i USA virker dette stadig mer usannsynlig.

- Folk er kanskje redd for at jeg skal bruke penger fra Texas Rangers på Liverpool. Men det er helt motsatt. Liverpool kommer til å gi masse avkastning - ekstra penger som jeg kan bruke på Rangers og Dallas Stars - om jeg ønsker, sier Hicks i intervjuet. Nok en uttalelse fra texaneren som gjør ham enda mer forhatt på Merseyside og blant røde supportere verden over.

Valgene våre amerikanske eiere har gjort går i sin tur utover laget og støtten det får fra The Kop, som blir vel så opptatt av å slenge negative tilrop om Hicks og Gillett som å synge "We love you Liverpool, we do...". Dette vil i lengden skape en negativ atmosfære på Anfield, som ingen er tjent med. Og om ikke amerikanerne skjønner dette, sliter de virkelig med å forstå britisk fotballkultur.

Den eneste måten de eventuelt kan snu dette på er ved å gi Rafa Benitez sin fulle støtte på transfermarkedet og ta tilbake tidligere uttalelser. Men jeg tviler på om det vil gjøre ting godt igjen heller.
Hva tror du?
Samtidig ser det ut til at vår midtbanemotor Javier Mascherano glipper for oss. Amerikanerne er ikke villig til å bla opp for en kvalitetsspiller som har vist seg utrolig viktig for oss denne sesongen. Hvem vil de da bla opp for?

I følge Times er han på vei til Italia når sommeren er her. Både Juventus og AC Milan skal være svært interessert.

Og Momo Sissoko kan forsvinne til Juventus likevel, selv om det lenge så ut til at den handelen ikke kom til å bli noe av. I følge flere nettsteder og medier er han på vei i løpet av noen få dager nå.

Monday, January 21, 2008

Liverpool - Aston Villa 2-2

Mandag var det klart for kamp mot tabellnabo Aston Villa på Anfield. Supporterne markerte sin misnøye med klubbens eiere og forventet maks innsats for å klatre på tabellen.

Til tross for at mange sikkert misliker det startet Dirk Kuyt igjen på topp sammen med Fernando Torres, mot John Carew og Villa. Mange ville trolig ha ønsket at Rafa ville gitt Ryan Babel sjansen fra start av etter hans gode prestasjoner den siste tiden.

Allerede tidlig i kampen kunne man høre publikum synge sangen til støtte for Rafa Benitez og plakater med meldinger som "If it ain't broke, dont Hicks it"!

De første ti minuttene av kampen var preget av få sjanser, hard kamp om ballen på midtbanen og dessverre alt for mange dårlige pasninger i Liverpoollaget. Men etter 14 minutter kommer noe som likner på en avslutning når Torres og Yossi Benayoun samarbeider fint foran Villa-målet. Men det blir bare nesten.

Fem minutter etterpå får Yossi imidlertid uttelling etter mye rot i Villa-forsvaret og en flott pasning fra Kuyt som lurer av et par forsvarere alene.

Det neste kvarteret skjer det relativt lite foran målene men det er en fryd for det røde øre å høre scouserne synge sin støtte til Rafa! Aston Villa ser så langt aldri ut som noen reell trussel mot 1-0-ledelsen. Og slik ender også første omgang.

Andre omgang starter tradisjonen tro med spill mot The Kop. Og i det 53. minutt er Torres farlig frampå, uten resultat. Og Liverpool er igjen i ferd med å etablere et trykk på Villa-forsvaret. Minuttet etter stryker et skudd fra Torres rett over tverrliggeren.

Og når det virker som kampen er på det tryggeste kommer Villa og scorer på brasse inne i Liverpool-forsvaret etter et frispark. Straks etter får Martin Skrtel sin debut til fordel for Alvaro Arbeloa. Og sjokket blir ikke mindre når Aston Villa klarer å lage 1-2 bare et par minutter etterpå når en ball går via armen til Fabio Aurelio. Pepe Reina kan ikke lastes.

Ryan Babel kommer inn for Harry Kewell i det 73. minutt. Og nå må Liverpool legge press på Villa-forsvaret som aldri tidligere i kampen. Men det kan likevel fort gå mot Liverpools tredje tap i seriespillet etter fire uavgjorte på rad.

Peter Crouch kommer inn for målscorer Benayoun i det 75. minutt. Dessverre til liten nytte, kunne det lenge se ut til, helt til Crouch scorer sitt første ligamål siden mars! Med to minutter igjen å spille har Liverpool ennå sjansen til å ta hjem seieren. Men det klarer aldri våre røde helter.

Men tenk å ha et sånt overtak i kampen og lede, uten å kunne ro en seier i land? Det hele skyldes selvsagt at vi bare scorer ett mål - relativt tidlig - og klarer ikke å "drepe" kampen. Det skapes en del sjanser, men vi er ikke giftige nok foran mål.

Se høydepunkter fra kampen her:

Les også kampreferat hos Liverpool.no og VG.no/live!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Hyypia, Aurelio, Benayoun, Mascherano, Gerrard, Kewell, Kuyt, Torres.

Benken: Itandje, Alonso, Crouch, Babel, Skrtel.

Ville ut forrige sesong?

Nye uttalelser setter Liverpools amerikanske eieres intensjoner i tvil.

Som vi kan lese i diverse medier i dag skal altså Hicks & Gillett ha mottatt et uformelt bud fra Mohammed bin Rashid al-Maktoum og DIC på omkring £300m, mend dette skal ha blitt avslått. Det antydes at amerikanerne ønsker seg en større fortjeneste om de skal selge nå, samtidig som DIC ikke ønsker å betale over det som er rimelig.

Samtidig skal texanerne være nære en løsning på refinansieringen - noe som i følge Liverpool.no vil sette Liverpool FC i en gjeld på £350m. Dette var noe Hicks & Gillett i sin tid lovet ikke skulle skje. At dette ikke er akseptabelt vil de få høre fra fansen på Anfield mandag kveld, når vi tar imot Aston Villa.

Men noe som faktisk kan virke enda mer alarmerende er en rapport om et program på BBC Five Live kalt Sportsweek, der en programleder skal ha hevdet å ha kilder på at texas-milliardærene ønsket seg ut av klubben allerede forrige sesong (podcasten av sendinga kan høres her).

I følge programlederen ligger amerikanernes framtidige investeringer "ganske sikkert" andre steder enn på Merseyside. Det antydes at det har vært dårlige forhold mellom eiere og klubb siden dag én av eierskapet. En kilde som er nær familien Hicks skal faktisk ha sagt at "de ikke kunne vente med å bli kvitt klubben og var lei av hele greia".

Kilden bekrefter også tidligere meldinger om at forholdet mellom Hicks og Gillett er dårlig og at Foster Gillett, som skulle være eiernes representant på Merseyside, igjen har forsvunnet og ikke har vist seg i Liverpool på over to uker.
Videre hevdes det at refinansieringen vil bli ferdigstilt denne uka og at dette vil gi amerikanerne en sterkere posisjon foran et eventuelt salg av klubben. En annen kilde i finanssentrumet City sier det kun er et spørsmål om tid før klubben blir solgt.

Når man i tillegg ser disse rapportene i sammenheng med intervjuet med Tom Hicks, der han sier at Liverpool skal være en melkeku for hans amerikanske klubber, begynner dette å se skikkelig stygt ut. Hicks har etter hvert driti seg ut så mange ganger i forhold til vår elskede klubb at ingen ønsker å ha ham som eier lenger, uansett hvor mange ganger han går ut og sier at han støtter klubben fult ut og ikke ønsker å selge sin andel i klubben.

Hva mener du?