Monday, March 31, 2008

Oppgjør på Emirates...

Vinner The Good fra Dubai duellen når hans representanter møter The Bad og The Ugly fra Texas for første gang samlet?
Så ser det altså ut til at det drar seg til mot en avgjørelse i eierskapsduellen mellom cowboyene fra Texas og oljesjeiken fra Dubai. Siden i fjor høst har det stormet mellom våre nåværende eiere, Tom Hicks og George Gillett Jr. - og denne uka kom en sjelden uttalelse fra Gillett, der han innrømmet at forholdet til Hicks er svært dårlig. Og i kulissene har hele tiden Dubai International Capital (DIC) - Sjeik Mohammeds forlengede arm inn i finansverdenen, lurt med masse pecos og ønske om å kjøpe klubben.
Onsdag skal Liverpool spille mot Arsenal i Champions League på Emirates Stadium. Der skal visstnok The Good (DIC), The Bad (Hicks) and The Ugly (Gillett) møtes for aller første gang i samme rom - i følge The Daily Telegraph. The Bad and The Ugly har imidlertid bedt om å ikke få sitte sammen under kampen.

Og kanskje det er et slags tegn at dette møtet - eller oppgjøret, om du vil - skal gjennomføres et sted hvor "emiratene" hersker. For når Rick Parry går ut offentlig og sier at det er på tide å få slutt på stridighetene i styrerommet, da må det være alvor.

Så hvem vet - kanskje det blir "shootout" i The Gunners' styrerom som gir et resultat det går an å leve med for klubb og supportere også inn i sommerens transfervindu og mot en ny sesong. Jeg håper og tror at amerikanerne snart tar til forunften og lar araberne ta over der den skrantende amerikanske kapitalen ikke strekker til.

---------------------------------------------------------------------------------
Flere nyheter:

Sunday, March 30, 2008

Liverpool - Everton 1-0

Søndag var det klart for et av årets største derbyer i engelsk fotball. De røde på Merseyside fikk besøk av de blå fra andre siden av Stanley Park. Fernando Torres avgjorde kampen. Se målet her!
Søndag var det den 178. Liverpool og Everton møttes i ligaen. De to lagene kjemper om å få fjerdeplassen i ligaen, med kvalifisering til Champions League som premie. Liverpool trenger å score minst ett mål for å passere 100 scorede mål totalt i alle turneringer denne sesongen.

Et av de største spørsmålstegnene før kampen for Liverpools del var hvorvidt Fernando Torres kunne starte, etter å ha blitt skadet i landskamp for Spania i midtuka. Men i følge rapporter skulle han være klar til start.

Kampen startet selvsagt i et utrolig høyt tempo og allerede etter omkring sju minutter var Torres på plass, etter rot i Everton-forsvaret! Torres' 21. ligascoring er et faktum!

Bare et par minutter etterpå blir Torres felt på omkring 18 meter og skaffer frispark. Ballen blir skutt såvidt utenfor av Steven Gerrard.

Liverpool fortsatte å dominere spillet også i minuttene etter målet og frisparket. Og etter 15 minutter resulterer det gode spillet i en stor sjanse da Torres og Dirk Kuyt spiller godt sammen. Men ballen slås til corner av keeper.

Etter 16 minutter tar Phil Neville Lucas Leiva stygt på midtbanen og får gult kort. Leiva, som hadde fått jobben med å erstatte suspenderte Javier Mascherano.

Etter dette fortsetter kampen i et høyt tempo og Liverpool har ballen mest og skaper mest. Etter omkring 27 minutter er Ryan Babel omtrent alene med keeper, med ballen i lufta, men får ikke satt ballen i nota.

Et frispark etter omkring 31 minutter fra Gerrard skaper igjen en farlig situasjon foran Evertons mål, da Lucas får ballen på hodet, men den blir slått over av keeper.

Da det var gått litt over 39 minutter får Gerrard stjernetreff på hel volley på omkring 20 meter - rett i stolperota! Og et minutt før full tid får Kuyt også muligheten på hel volley fra 16 meter, men skyter utenfor.

Liverpool leder til pause - og det er fullt fortjent!

Andre omgang startet i samme sedvanlige derby-tempo. Og de første minuttene var preget av mye kamp om ballen, men få sjanser i begge ender av banen.

Everton får etter hvert låne ballen noe mer enn i første omgang, og tankene om nok et uavgjort resultat begynte å melde seg bakerst i hodet. Og etter 58 minutter hadde Everton sin største mulighet til da, med et godt innlegg og en heading som gikk over mål.

Nå er det Everton som ligger mye høyt på Liverpools banehalvdel, mens våre røde helter står for kontringsspill. Og Gerrard og Torres skaper et par gode kontringer som ikke resulterer i noen målgivende sjanser. I det hele tatt er andre omgang mye mer sjansefattig enn første omgang.

Ni minutter før full tid gikk Babel ut og ble erstattet av Yossi Benayoun. Og åtte minutter etterpå får Torres stående applaus da han gikk av til fordel for Jermaine Pennant. Straks etterpå får Gerrard en stor sjanse og fyrer fra omkring 16 meter, men Evertons keeper redder til corner.

To minutter på overtid kommer Peter Crouch inn for Gerrard. Og da var kampen så godt som ferdig.

Alt i alt en grei arbeidsseier, etter mye fint spill, særlig i 1. omgang. Men kampen burde vært avgjort før pause da Liverpool dominerte stort. Laget slapp Everton litt for mye inn i kampen etter hvilen og det ble litt for spennende i perioder. Men en deilig seier som gjør at fjerdeplassen virker sikret.

Se Torres' mål her:

Laget som startet:
Jose Reina, Jamie Carragher, Sami Hyypia, Martin Skrtel, John Arne Riise, Leiva Lucas, Steven Gerrard, Xabi Alonso, Ryan Babel, Fernando Torres, Dirk Kuyt.

Benken: Charles Itandje, Steve Finnan, Yossi Benayoun, Peter Crouch, Jermaine Pennant.

Noen av dagens nyheter:

Friday, March 28, 2008

Saviola fortsatt interessant

Liverpool fortsatt interessert i argentinsk spiss. Spansk midtbanetalent på vei? Fire klubber vil ha Benitez. Hør intervjuet med Gillett! Pluss mange flere nyheter...

Tidligere har det gått rykter om at Liverpool skal være interessert i den argentinske spissen Javier Saviola. Og nå melder Fans FC at Liverpool kommer til å legge inn et bud på spilleren kommende sommer.

Klubben skal være klar for å legge inn et bud på omkring £6m for den argentinske spissen som fortsatt regnes som et av de største talentene i europeisk fotball. Spilleren har bare fått seks kamper for Real Madrid etter at han kom gratis fra erkerival Barcelona sist sommer. Og nå heter det i spansk presse at Benitez ønsker å hente spilleren, som har 40 landskamper for Argentina i beltet, til Anfield.

En annen spiller som linkes tungt for tiden er Getafes Ruben De la Red. Liverpool skal være interessert i den 22 år gamle midtbanespilleren som har fått sin første tur med det spanske landslaget nylig.

I følge Sky Sports skal Benitez se på ham som en fin erstatter for Xabi Alonso, som kan komme til å forsvinne kommende sommer. Men det skal foreløpig ikke ha vært noen formel kontakt mellom klubbens representater og Liverpool.

- Jeg har ikke snakket med noen ledere for Liverpool ennå, sier "Ruben den Røde" til Sky.

I går kunne du lese at Barcelona muligens ønsker seg Rafa Benitez som erstatter for Frank Rijkaard i managerstolen.

I dag melder Liverpool Daily Post at hele FIRE klubber vil forsøke å friste Benitez til å reise fra Anfield. Det er tidligere nevnte Barcelona som står først i køen, men i tillegg skal både Real Madrid, Atletico Madrid og Benitez’ tidligere klubb Valencia, følge situasjonen nøye.

Real Madrid leder serien i Spania med fem poeng på Barcelona, men Bernd Schuster skal likevel sitte uttrykt etter at klubben røyk ut av Champions League mot Roma. Valencias trener Ronald Koeman, som kun har vært på Mestalla siden oktober, skal også sitte utygt og Atleticos Javier Aguirre skal visstnok også stå i fare for å få sparken ved sesongslutt.
Og dersom det går slik mange etter hvert tror, at DIC er nye eiere på Anfield før sommeren, kan de kanskje ønske å gjøre store utskiftninger på Anfield.

I dag har vi kunnet lese at sannsynligheten for at George Gilletts dager som eier på Anfield snart er talte stadig øker. Texaneren ga et intervju til den canadiske radiostasjonen Fan590, der han fortalte åpenhjertig om hva som har skjedd bak kulissene i vår røde klubb de siste månedene.
Du kan laste ned hele intervjuet som mp3-fil her!

Wednesday, March 26, 2008

Ryktebørsen: Rafa til Barca?

Spanske aviser mener å vite at Rafa Benitez står øverst på Barcelonas ønskeliste.

I følge rapporter som stammer fra spanske aviser skal Rafa Benitez være Barcelonas førstevalg som trener dersom klubbens manager Frank Rijkaard skulle forsvinne kommende sommer.

Barca-bossen skal sitte løst i stolen ettersom den spanske serien nærmer seg slutten og klubben sliter med å ta igjen Real Madrid, som i øyeblikket ligger fem poeng foran Barca.

Barca-president Joan Laporta skal vurdere Rijkaards rolle og vurderer også tidligere Barcelona-ansatt Jose Mourinho. Og i følge The Mirror er det stor mulighet for at Rijkaard forsvinner i sommer. Men i følge spanske aviser står Benitez aller øverst på lista, melder Sky Sports.

Styret i klubben skal imidlertid være splittet, men Laportas mening skal veie tyngst i styrerommet. Og Benitez framtid i Liverpool kan være tvilsom dersom Dubai International Capital (DIC) kommer inn og kjøper hele klubben, før sesongen er over, slik det også blir rapportert.

Monday, March 24, 2008

Ryktebørsen: Byttehandel?

Liverpool frister ligakonkurrent for å hente superving til Anfield. Hør Rafas analyse.
I følge avisa The People skal Rafa Benitez være svært interessert i å hente Blackburns høyreving David Bentley for å styrke høyresiden av angrepet. Bentley skal være desperat etter å komme til en klubb som spiller i Champions League og Liverpool skal i følge avisa være foran klubber som Atletico Madrid i køen for å få hente ham.
Blackburn skal imidlertid være lite villige til å selge, men Benitez skal være villig til å kaste Jermaine Pennant inn i handelen for å overtale Ewood Park-klubben. Bentley har omkring to år igjen av sin kontrakt med Blackburn, men 24-åringen skal være motvillig til å underskrive noen ny.
Den siste tiden har Pennant fått lite spilletid fordi man har brukt en 4-2-3-1 formasjon hvor Dirk Kuyt har spilt på høyre side i midtbanetreeren. Men Kuyt er ikke noen naturlig ving og har fått kritikk for å ha scoret få mål denne sesongen. Så hvorfor ikke hente en naturlig ving til å spille på høyresiden?

Bentley, som debuterte for det engelske a-landslaget i februar, har scoret ni mål denne sesongen og vært nest sist på ballen ti ganger - så langt. Og han skal ha fått beskjed fra landslagssjef Fabio Capello om å komme seg til et lag som spiller på øverste nivå, om han ønsker å fortsette med landslagsspill.

Her kan du høre Rafa Benitez' pressekonferanse etter det ydmykende nederlaget mot Manchester United på Old Trafford.

Sunday, March 23, 2008

Manchester United - Liverpool 3-0

Søndag skulle Liverpool gripe det siste halmstrået av håp om å konkurrere om medaljer i ligaen. Men det ble med håpet.
Til det 150. møtet mellom de to erkerivalene var laget faktisk, for en gangs skyld, fullstendig uforandret. Til og med benken var den samme som i seieren mot Reading. Om vi vinner i dag blir det 50. gang mot United. Men om United vinner blir det deres 5. seier på rad mot klubben fra Merseyside, og Liverpool har faktisk ikke scoret et eneste mål på de seks kampen mot United i Premier League.

Vi har vunnet seks av de sju siste kampene i serien og tidspunktet for denne viktige kampen burde derfor være det aller beste.

Kampen startet naturlig nok i et frenetisk tempo og det to lagene følte hverandre på tennene på midtbanen en stund før det skjedde noe foran målene.
Og selv om Liverpool har ballen mest i starten er det United som får den første store sjansen etter omkring fem minutter. Rooney kommer alene med Pepe Reina etter å ha blitt forstyrret av Jamie Carragher, men Pepe redder mesterlig!

Fire minutter etterpå er Rooney igjen igjennom bak Liverpools offside-felle. Men Reina er igjen fint ute og plukker ballen foran ham.

Javier Mascherano takler Scholes tilsyneltande stygt etter ti minutter og får gult kort. Men reprisen viser at det Javier trekker seg og at det egentlig ikke burde vært kort.

Etter at United har dominert en stund jevner spillet seg mer ut, uten at det skapes de store sjansene på Old Trafford.

Etter drøyt 21 minutter leker Reina midtstopper og er utenfor 16-meteren og tar ballen ned på magen. Men det går heldigvis bra!

Et skummelt frispark i det 23. minutt går til en Ronaldo på lengste stolpe. Men igjen er Reina flott med og stopper forsøket i samarbeid med stolpen.

I det 26. minutt samarbeider Dirk Kuyt og Steven Gerrard fint foran Uniteds 16-meter og Gerrrard skyter. Men ballen blir slått over til corner.

Reina kommer igjen i fokus etter 32 minutter da han må redde en ball som han fomler litt med. Ballen er på vei over streken, men han får slått den ut igjen.
Etter 33 minutter får imidlertid Wes Brown stå omtrent alene i Liverpools 16-meter og header over Reina til 1-0 etter et innelegg fra Rooney.

To minutter før full tid av 1. omgang snakker Mascherano på seg nok et gult kort, etter et urettferdig kort mot Fernando Torres. Dermed må en RASENDE Mascherano, som fortsetter å krangle med dommerne, vårt eget trenerapparat og Benitez, gå av banen!

Da andre omgang ble sparket i gang var det store spørsmålet hvilke taktiske vurderinger Benitez hadde gjort i pausen, med en mann mindre å bruke resten av kampen. Men det var ikke blitt gjort noen personellmessige endringer på laget.

Det er United som får den første store sjansen etter bare 46 minutter. Ronaldo kommer alene med Reina, som stopper ballen iskaldt.

Etter 52 minutter er det Alvaro Arbeloas tur til å få gult kort da han stopper Ronaldo med armen rett utenfor 16-meteren. Ronaldo skyter direkte - men utenfor. Og nå er det United som har tatt fullstendig over initiativet i kampen.

Reina er vår store helt igjen da et langt utspill fra Van der Sar går rett til Rooney som er alene med Pepe. Men Reina står godt og stopper skuddet.
Etter 64 minutter var det klart for det førte byttet; inn kom Yossi Benayoun og ut gikk Ryan Babel som ikke hadde fått til stort.

Etter 67 minutter forsøker Torres å gjøre alt alene og går mot Uniteds mål. Men i skuddøyeblikket blir han stoppet av to spillere. Utrolig dårlig at Liverpool ikke fyller på med mer folk foran Uniteds mål, selv om man er redusert med en mann!
Reina må igjen være helten i det 73. minutt når en Unitedspiller er alene gjennom. Og i det 75. minutt går Torres ned og blir liggende etter å ha blitt taklet stygdt av Carrick.
I det 78. minutt er Ronaldo igjen alene med Reina som redder flott. Men det blir corner og da klarer portugiseren dessverre å score sitt ligamål nummer 25. Og to minutter etterpå ydmyker Nani oss med å skyte fra 16 meter og score etter å ha fått gå helt alene med ballen flere meter.
Og nå hadde rullgardina gått fullstendig ned for laget. Det beviste også Benitez da han tok ut Torres etter 82 minutter og satte inn John Arne Riise for å minimere nederlaget og spare spissen til Everton-kampen neste helg.
Alt i alt kan vi si at kampen ble preget av en uprofesjonell Mascherano som presterte å snakke på seg gult kort nummer to. Men nå skulle aldri det første kortet ha vært gitt. Hadde ikke Javier blitt vist ut kunne kamputfallet blitt veldig annerledes. Men det er nå for sent å dvele over. Neste kamp mot Everton blir vel så viktig!
Se høydepunkter fra kampen her:

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio, Mascherano, Alonso, Kuyt, Gerrard, Babel, Torres.

Benken: Itandje, Hyypiä, Riise, Benayoun, Crouch.

Friday, March 21, 2008

Ryktebørsen: Den neste Gerrard?

Skal en ung spiller fra Middlesbrough bli den neste midtbasjefen på Liverpool? Se Rafas pressekonferanse før United-kampen!

I følge The Daily Mail skal Liverpool holde den unge midtbanespilleren Lee Cattermole under oppsikt, med planer om et sommerkjøp. Rafa Benitez skal ha gitt sine speidere beskjed om å ta en ekstra kikk på spilleren som skal ha en prislapp på omkring £5m.

Benitez skal like det han har sett av Cattermoles tøffe taklingsspill. Og med lov til å ha sju innbyttere på benken neste sesong, skal Rafa ønske seg mer engelsk blod å bytte inn i sin multinasjonale tropp.

Avisa mener Steven Gerrard har omkring fem sesonger igjen i beina på toppnivå, og at Cattermole kan bruke den tiden på å lære av og til slutt overta Stevens rolle.

Cattermole debuterte for Middlesbrough for litt over et år siden og har etter det spilt 60 kamper for Teeside-klubben og fått to landskamper for Englands U21-lag.

Rafa Benitez mener søndagens kamp mot Manchester United er en av sesongens største kamper.

Se pressekonferansen med Rafa her:

Monday, March 17, 2008

Ryktebørsen: Kewell

Skal en australier ta turen over grensa til Skottland? Ung, defensiv midtbanespiller fra Kamerun på vei?

Det har en stund gått historier om at Harry Kewells dager på Anfield trolig er talte kommende sommer. Og mandag kjørte avisa The People en historie om at Kewell kan være på vei nordover til Celtic Park.

Kewell skal i følge avis ha fått beskjed om at han kan dra fra Anfield etter fem år med mange skader på Merseyside. 29-åringens situasjon skal følges nøye av Celtic-manager Gordon Strachan, og samtaler skal allerede ha funnet sted.

Og spør du meg er dette like godt. Som jeg tidligere har skrevet mener jeg mannen som blir 30 i år ikke er noe å satse på for framtida. Så om Celtic - eller noen andre - vil overta det dyre vrakgodset, er det ikke meg imot!

Hva mener du?

Ellers melder The daily Mail at Liverpool skal ligge i en slags transferkrig med flere store klubber for å få kjøpt Rennes-spilleren Stéphane Mbia.
Spilleren, som var med på å føre sitt landslag fra Kamerun til finale i Afrikamesterskapet, skal koste omkring £5m. Mbia scoret to mål i mesterskapet og skal ha gjort tingene sine godt for sin franske klubb.
- Jeg har mottatt tilbud fra noen store klubber og jeg skal tenke over disse straks sesongen er over, sier 21-åringen til avisa.

- Jeg har blitt kontaktet av Manchester United, Manchester City og Liverpool og Barcelona og Lyon er også interessert, i tillegg til klubber i Italia. Men jeg holder beina på jorda. Det er opp til meg å ta en avgjørelse sammen med mine foreldre og vår manager, sier han videre.

Mbia kan spille på defensiv midtbane, i tillegg til høyre back.

Nå er vel lagets dekning på defensiv midtbane relativt god fra før av med Mascherano som foretrukket spiller. Men på høyre back kunne det kanskje være greit å ha en backup? Hva mener du?

Sunday, March 16, 2008

Nekter å selge til Hicks

George Gillett Jr nekter å gi Tom Hicks full kontroll over Liverpool FC. Upopulær mann inn i eierskapssagaen. Berlusconi: Skaff meg Gerrard!

I følge en artikkel av Chris Bascombe i News of the World skal George Gillett ha fått Tom Hicks så til de grader i vrangstrupen at han nekter å selge noe av sin andel i Liverpool FC til ham. Det er tidligere blitt hevdet at en eventuell avtale om salg til Sjeik Mohammed og Dubai International Capital (DIC) ville gi Tom Hicks en prosent av Gilletts halvdel. Men nå sier Gillett i følge avisa at dette er uaktuelt.
- George (Gillett) har forsikret klubben om at han ikke vil selge til Tom (Hicks) - ikke engang en halv prosent - og i hvert fall ikke en hel prosent, skal en kilde nær prosessene på Anfield ha sagt.

Avtalen mellom de to likestilte deleierne har gitt klubben en slags "Catch 22", ved at ingen av dem kan selge til noen andre uten at den andre godkjenner salget. Og når de begge har havnet i en situasjon der de hater hverandre, kan det ta lang tid før vi ser en ende på eierskapssagaen.

Gillett skal imidlertid ha bestemt seg for å bryte båndene til Merseyside, men forstår hvilke katastrofale følger det vil få dersom Tom Hicks får bukta og begge endene. I følge News of the World skal det imidlertid herske en forsiktig optimisme i forhold til at det amerikanske eierskapet går mot en slutt de nærmeste månedene.

Samtidig kommer en ny historie inn i eierskapssagaen. Tom Hicks har ved flere anledninger sagt at han har flere potensielle deleiere i ermet som kjøpere av George Gilletts andel i klubben. Og det er nok ikke bare undertegnede som har vært nysgjerrig på hvem det kan være.

En artikkel i The Daily Mail forteller om noe som kan virke som en noe tvilsom, tidligere minister, politiker og journalist - David Mellor. Nå skal han være en av de som jobber sammen med tidligere omtalte Amanda Staveley, som har vært en av de som har forhandlet med Tom Hicks' advokater om kjøp av George Gilletts andel.
Men Mellors eventuelle rolle i et framtidig eierskap kan komme til å falle Liverpoolsupportere tungt for brystet. Mellor, som opprinnelig var Fullham-supporter - byttet til Chelsea og ble svært upopulær en periode han ledet BBC Fives Live innringingsprogram 606 .
Det er søndag, og da skal det selvsagt dukke opp et og annet skandaløst rykte i den britiske pressen. Denne gangen er det The Daily Mail som melder at AC Milans eier Silvio Berlusconi ble svært sint etter at laget ramla ut av Champions League.

Så sint ble han faktisk at han sa til sine europeiske speidere: Skaff meg de seks beste spillerne tilgjengelig! Øverst på den italienske ønskelista skal navnene til Steven Gerrard og Didier Drogba stå.

Drogba burde det selvsagt være en viss sjanse for å få tak i, i og med at han tidligere har sagt at han ønsker seg bort fra Chelsea. Men at Gerrard noen gang en gang skulle vurdere å dra til spagetti-laget fra Milano, tørr jeg gjerne å vedde noen pesetas mot.

Saturday, March 15, 2008

Liverpool - Reading 2-1

Lørdag var Reading motstander på Anfield. En flott forestilling av Liverpool ble kronet med nok en scoring av Torres! Se målene her!
Ingen fikk Martin Skrtel tillit i midtforsvaret - denne gangen sammen med Jamie Carragher, Et par som ser ut til å ha funnet tonen fint. Mens Alvaro Arbeloa fikk bekle venstrebacken og Fabio Aurelio voktet venstresiden.

Forøvrig var laget uforandret, bortsett fra at Xabi Alonso var kommet inn for Lucas.
Det ble en forrykende første omgang med mange sjanser helt fra starten, og Liverpool fikk seg et sjokk da Readings Matejovsky scoret etter fem minutter.

Men heldigvis spilte Liverpool godt og etter 19 minutter fikk vår hardtarbeidende midtbaneelegant Javier Mascherano et utrolig godt treff omtrent klistra opp til høyre i readings mål!

Resten av omgangen fortsetter det gode spillet, uten at det kommer til de store målsjansene, men alt i alt godtkjent.

Andre omgang er bare to minutter gammel da Fernando Torres kan plusse på nok et mål på kontoen - som nå er på hele 20 mål i Premier Leage. Torres går opp på et innlegg fra Steven Gerrard og header fint i mål

Dermed er det Torres som får score det avgjørende målet i kampen som totalt sett var en overbevisende forestilling av et lag som virkelig er i flytsonen. Så spørs det om dette holder når vi skal spille mot Arsenal i tre kamper - to i Champions Leagues kvartfinaler og en i Premier League.