Friday, June 20, 2008

Silly Season #31

Spansk ving aktuell - eller? Spansk midtbanespiller aktuell? Hicks og Gillett blir venner igjen?
Så er altså den neste og mest hete mannen på ryktebørsen i dag Valencias David Silva. I følge The Daily Telegraph er Benitez & co i ferd med å gjøre klar et bud på vingen, etter å ha mistet tålmodigheten med Albert Riera og James Milner.

Valencia skal i følge avisa være i finansielle problemer med et nytt stadionanlegg og skal ha satt en prislapp på £20m på spilleren. Men Benitez skal håpe på å få ham for halve prisen.

En artikkel i Liverpool-kjenner Guillem Ballagues blogg sier imidlertid at Benitez ikke ønsker å utnytte sin tidligere klubbs vanskelige posisjon. Han ønsker ikke å kjøpe noen spillere fra den klubben. Så jeg er usikker på hva denne artikkelen i The Telegraph betyr. Men det er helt klart at Silva ville være en god forsterkning på Anfield.

Forøvrig melder FansFC at Liverpool er rede til å gi Real Madrid det de forlanger for midtbanespiller Ruben de la Red.

Den 23 år gamle spanjolen scoret mot Hellas i Euro 2008, men i Real har han bare fått 16 kamper totalt i sin tid i Real og ble lånt ut til Getafe sist sesong. Der har han gjort jobben så godt at han er blitt kalt tilbake.

Men med folk som Guti, Gago og Diarra foran i køen skal Real være villige til å høre på bud på omkring £10m. Noe som er innenfor Benitez' økonomiske muligheter, mener nettstedet å vite.

Og hva skjer egentlig med våre forhatte amerikanske eiere? Joda, nå som vi håpet at avstanden mellom Gillett og Hicks i lengden ville føre til at de to skulle trekke seg ut, går de jommen bort og blir venner igjen!

I går snakket Gillett med den canadiske radiostasjonen Fan590.

- Du kan godt si at kommunikasjonen mellom oss har blitt veldig mye bedre og jeg tror dette vil være til det beste for klubben, sier Gillett i intervjuet, melder Sporting Life.

- Tiden leger alle sår og dette er noe vi har lagt bak oss. Det tok litt tid for oss begge å innse at kommunikasjonen mellom oss var for dårlig og at vi har et enormt ansvar for å gjøre det rette for klubben.

Jommen på tide at de innser det, spør du meg!

- Nå fokuserer vi på transfervinduet og vi ønsker å ha de rette ressursene tilgjengelig og god kommunkasjon med Rafa, legger Gillett til - før han avslører at han visste alt for lite om Liverpool og fotball generelt før han ble eier.

- Fotball er verdens største idrett og det er sjokkerende hvor populær Liverpool er som klubb. Så dette overrasket meg - det er et enormt ansvar.

La oss håpe at denne "nye" innsikten og bedre kommunikasjonen også fører til at Benitez får de midlene han trenger for å gjøre Liverpool til tittelutfordrer neste sesong.

Hva tror du?

Thursday, June 19, 2008

Silly Season #30

Kroatisk spiss på vei? Flere på vei til Roma? Takk til Riise! Nye bortedrakter - og noe mer...
Det nyeste og heteste på ryktebørsen akkurat nå er at Rafa Benitez skal være interessert i den kroatiske spissen Ivica Olic som i dag spiller for Hamburg SV. I følge Setanta Sports er Liverpool en av klubbene som følger ham tett og som er blitt imponert over hans innsats i Euro 2008.

Rapporter i Tyskland hevder at Benitez vil ha Olic inn i en kantrolle på Anfield neste sesong, mens Olic sjøl sier blant annet at hans framtid fortsatt er i Tyskland.

- Dette er ikke noe tema for meg akkurat nå. Akkurat nå må jeg konsentrere meg om EM. Straks jeg er hjemme igjen vil jeg slutte meg til Hamburg igjen, sier han - slik alle spillere sier under EM.

Tidligere er han imidlertid blitt sitert på at han drømmer om å spille i en stor engelsk klubb. Og i følge Evening Standard sier han også noe annet.

- Jeg tror jeg spiller for HSV neste sesong, og kanskje enda lenger. Men det meste er mulig i fotball.

Er dette spilleren som er Benitez' overraskelse til fansen i sommer, som Guillem Balague skriver om her?

Og hva skjer med Peter Crouch, lurer du sikkert... Og jeg også. For hvis vi får solgt ham begynner pengepungen til Benitez å se ganske fin ut. I dag skriver Portsmouth-avisa The News at en overgang er nært forestående.

Pompey-sjef Hary Redknapp insisterer imidlertid på at han ikke vet hva som foregår. Men det er det vel ingen som tror på? Dersom handelen blir noe av skal prisen være på £8m og Crouch skal få en lønn på £60.000 i uka, i følge avisa.

I går var det Goal.com som hevdet at Harry Kewell kunne være neste røde på vei til Italia og Roma. I dag hevder de australske avisene Daily Telegraph og The Sydney Morning Herrald det samme.

I følge avisene bekrefter kilder i Italia at den australske landslagskapteinen er i samtaler med den italienske hovedstadsklubben, som også vurderer Uniteds Louis Saha.

Også kan vi kan da endelig si takk for innsatsen til John Arne Riise i den helrøde drakta. Det er nå blitt bekreftet at han drar til Italia og Roma. Han har hatt sju fine år på Merseyside og scoret flere viktige mål for Liverpool. I tillegg har han vært en solid defensiv venstreback med offensive kvaliteter man sjelden ser hos spillere i den posisjonen.
Riise har hatt mye trøbbel utenfor banen og kanskje gjort en ting eller to som har satt ham i et dårlig lys. Men det er ting som har skjedd i privatlivet hans. Vi må dømme ham for det han har gjort på banen - og det har stort sett vært veldig solid!

Tusen takk for innsatsen, John Arne Riise!

Her ser du noen av målene Riise har levert for Liverpool:


Liverpool har i dag gjort offentlig de nye bortedraktene for kommende sesong, og går denne gangen over til grått. Her ser du noen spillere prøve på og snakke om de nye hjemmedraktene:


---------------------------------------------------------------------------------
Flere nyheter:
Riises exit Barry-avtale? (Liverpool Echo)

Wednesday, June 18, 2008

Silly Season #29

Riise følges av tidligere lagkamerat til Roma? Spanjol ikke transfermål. Barry blir for dyr? Alternativ fra Portsmouth?
Så ser det altså mer eller mindre klart ut at John Arne Riise havner i Italienske Roma. I følge Goal.com skal til og med Bjørn Helge Riise ha bekreftet dette overfor Corriere dello Sport.

- Jeg har akkurat snakket med min bror og han sier han vil spille for Roma neste sesong. Og han er kjempefornøyd, sier Bjørn Helge til avisa.

Men det behøver ikke bli den eneste spilleren som flytter fra Merseyside til den italienske hovedstaden og Stadio Olimpico denne sommeren. For Roma, som kom på andreplass i Serie A denne sesongen, vil forsterke ytterligere. De vil trolig miste Alessandro Mancini dette overgangsvinduet og trenger nytt blod på vingen.

Og nå heter det også at Harry Kewell, som er uten kontrakt, skal være interessant for klubben i Den Evige Stad. Kewell skal nå vurdere dette dersom han ikke får til noen overgang til en annen engelsk klubb.

I en deprimerende artikkel i den gjerne velinformerte lokalavisa Liverpool Echo står det i dag skrevet at David Villa ikke er et transfermål for Benitez denne sommeren.

Mannen som er toppscorer i EM så langt har tidligere blitt tolket i den retning at han ville foretrekke en overgang til England og Liverpool. Men nå har han gått ut og bragt klarhet i hva han har sagt.

- Jeg har ikke sagt noe slikt. Min klubb insisterer på at jeg ikke er til salgts og nå fokuserer jeg på EM. Og så langt jeg vet har ingen fra Liverpool vært i kontakt. Uansett er ikke min fremtid som fotballspiller noe jeg tanker på akkurat nå, sier Villa.

Det betyr at Rafa Benitez ser andre steder etter forsterkning på spissplass, siden Peter Crouch ganske sikkert forsvinner.

Og når det gjelder sommerens andre langtekkelige transfersaga, knyttet til Aston Villas Gareth Barry, heter det i følge The Mirror at Liverpool nekter å betale de £20m som Birminghamklubben nå skal forlange for midtbanespilleren.

Avisa mener Liverpool er rede til å se etter alternativer andre steder dersom prisen blåses opp til uante proposjoner.

Da skal heller Lassana Diarra være et alternativ - fra klubben som ønsker seg Peter Crouch - Harry Redknapps Portsmouth.

Tidligere har The Observer skrevet at en rekke klubber er interessert i å hente Diarra fra Fratton Park - og at Liverpool skal være favoritter til få signaturen til den tidligere Arsenal- og Chelsea-spilleren.

Nå mener imidlertid Liverpool Echo at Aston Villa er nære et kjøp av Chelseas Steve Sidewell. Noe som kan gjøre det enklere for Martin O'Neill å gi slipp på sin midtbanejuvel.

Monday, June 16, 2008

Silly Season #28

Spansk superspiss foretrekker Liverpool! Spiss tilbake til tidligere arbeidsgiver. Back snart klar for klubb i Italia.
De siste dagene med EM-fotball har gitt svært spennende overskrifter hva gjelder Fernando Torres' lagkamerat på Spania - David Villa. Villa - som så langt er sluttspillets toppscorer, sier noe som kan tolkes som at Liverpool vil være hans valg, om han skulle velge å dra til England.

Men da må våre amerikansk eiere trolig bla opp med minst £25m for spilleren som også er blitt linket til Arsenal, Chelsea og Manchester United.

Men i følge blant andre The Times er Merseysideklubben hans foretrukne valg.

- Liverpool har spansk trener, og jeg har mange venner der, sier 26-åringen i følge avisa.

Benitez skal ha undersøkt mulighetene for å hente ham, men dette virker kanskje noe vanskelig når man sliter med å hoste opp nok penger for å hente Gareth Barry, mener avisa.

Noe jeg ikke umiddelbart er enig i. Hvor mye penger Benitez har til rådighet i sommer vet egentlig ingen andre enn eierne, Benitez og Parry.

Og når man selger unna Crouch og Riise i neste uke får man trolig rundt £15m inn. I tillegg blir trolig Xabi Alonso solgt ganse snart, for det omkring det samme - altså £30m til sammen. Hvis Benitez da har for eksempel £20m tilgjengelig i utgangspunktet skulle ikke et kjøp av Villa være umulig.

Hva tror du? Skal vi tørre å håpe på noe sånt?

Og Peter Crouch skal være svært nær en overgang til Portsmouth. I følge The Mirror skal Harry Redknapp være klar for å legge £8m på bordet og gjøre ferdig overgangen i løpet av de neste 48 timene.

Dermed havner Crouch tilbake hos sin tidligere arbeidsgiver, etter tre år i rød trøye på Anfield. I følge avisa får han en fire års kontrakt der verdt £60.000 i uka.

Samtidig skal en avtale med Roma begynne å nærme seg for John Arne Riise. I følge NRK skal Liverpool nå ha godtatt et bud på totalt omkring £4m, avhengig av hvordan møringen gjør det i Italia.

Riise sier han ikke er interessert i å spille for noen annen britisk klubb, men ta karrieren videre i et annet land.

- Jeg føler at hvis jeg skal skifte klubb så går jeg ikke til en annen engelsk klubb, det skal mye til før jeg gjør det. Jeg har spilt her i syv år, og skal jeg skifte klubb har jeg lyst på en ny utfordring i et nytt land, sier Riise til NRK.

Wednesday, June 11, 2008

Silly Season #27

Nye rykter om Espanyol-ving. Juventus med forbedret bud på midtbanespiller. Spalletti snakker om Riise. Og mye mer...
Ryktene om Espanyol-vingen Albert Riera har kommet og gått - og nå er de igjen tilbake. Det er LFC Online som melder at Liverpool har lagt inn et bud på £9m for spilleren.

Riera skal være desperat etter å forlate den spanske klubben etter å ha fått et dårlig forhold til supporterne og har en utkjøpsklausul i kontrakten sin på £16m. Men vår klubb skal ikke ha noen intensjoner om å bruke så mye på spilleren.

Det skal imidlertid ha kommet hint om at de vil godta £12m, mens Liverpool håper på en enda lavere pris.

Nå har ryktene gått om denne spilleren såpass lenge at jeg vil tro det er større sannsynlighet for at dette skjer enn mye annet det spekuleres i.

Hva tror du?

Italienske Juventus skal ha økt sitt bud på vår midtbanespiller Xabi Alonso for å få ham til Torino, melder Goal.com.

Klubben ønsker seg Xabi sterkt, og samtaler har pågått en stund. Prisen på spilleren har imidlertid vært problemet, siden Liverpool vil ha £15m for ham og så langt har Juventus bare tilbudt det halve.

Men nå ser det ut til at "Den gamle dame" har akseptert at de må bla opp mer og italienske kilder sier at Juventus nå har lagt inn et bud å £14,2m. Juventus-manager Claudio Ranieri skal være en stor fan av Xabi og vil ha ham sammen med Momo Sissoko på midtbanen sin.

Roma-sjef Luciano Spalletti (bildet) har snakket om sitt ønske om å hente Liverpool-back John Arne Riise til den italienske hovedstaden.

Ettersom Riise ikke lenger er garantert plass i førstelaget på Anfield forsvinner han ganske sikkert snart - og det ser stadig mer sannsynlig ut at det blir Italia neste for sunnmøringen.

- En spiller som Riise skan gi oss en ny dimensjon. Men tanke på de utfordringene vi har kommende sesong har han de kvalitetene vi ser etter, sier Romasjefen, melder Setanta Sports.

---------------------------------------------------------------------------------
Flere nyheter:
Rafael Benitez lover å bli (The Daily Telegraph)

Tuesday, June 10, 2008

Silly Season #26

Lynving fra London på vei? Barry-agent røper seg? Torres delaktig i EM-seier - se målet!
Det er ikke lett å vite hva som skjer om dagen. I det ene øyeblikket linkes Liverpool til den ene vingen etter den andre, før det neste dag benektes at de er interessante. Men noe jeg føler meg ganske sikker på er at Benitez ønsker seg minst én ny ving i dette transfervinduet, ikke minst fordi Kewell ble funnet for dårlig for ny kontrakt.

Og den siste spilleren til å bli linket er den lille og kreative vingen Shaun Wright-Phillips hos Chelsea. Det er ikke første gangen den raske sønnen til den gamle Arsenal-legenden Ian Wright settes i forbindelse med Anfield, men nå påstår Fans FC at han står på toppen av ønskelista til Rafa Benitez.

Den engelske landslagsspilleren har fått relativt lite spilletid etter at han kom til Chelsea fra Manchester City for £21m, og Portsmouth skal allerede ha vært ute med et bud på £10m.

Benitez skal imidlertid være villig til å legge £15m på bordet, men det vil antagelig overraske mange om rubelrikingene i London lar den talentfulle spilleren gå til en tittelkonkurrent.

Hva tror du?


Sagaen om Gareth Barry fortsetter og denne gangen er det Barrys agent som har snakket med BBC. På kanalen Five Live sier agenten at hans klient har planer om å spille i Champions League kommende sesong.

I følge agenten har Barry gitt O'Neill beskjed om dette. Og trolig har Aston Villa-manageren innsett at spilleren er tapt, men ønsker å få mest mulig igjen for ham.

Birmingham-klubben skal allerede ha avslått to bud på spilleren - det siste på £12m. Villa vil ha minst £15m for Gareth Barry.

OPPDATERT: I følge tidligere rykter har Martin O'Neill og Aston Villa vært interessert i å sikre seg en ny høyreback - og lagt sine øyne på Steve Finnan.

Nå melder bloggen FootballCorner at Liverpool skal tilby Villa £12m + Finnan. Noe som i såfall, om man regner med at prisen for Finnan er £2m betyr at Villa får det de ber om.

Hva tror du?

Dagens røde helt i fotball-EM er utvilsomt Fernando Torres som var sterkt delaktig da Spania slo Russland 4-1. Merkelig nok ble Torres tatt av etter få minutter i 2. omgang, trolig for å spare ham til senere kamper. Her ser du målet der Torres assisterer David Villa!