Wednesday, July 30, 2008

Silly Season #39

Hva skjer med Barry? Alonso til Inter? Silva likevel aktuell?
I følge Aston Villas offisielle nettside har en frist satt av klubben for å komme med et siste bud på Gareth Barry nå blitt passert. Dermed konkluderer klubbsiden med at Barry blir værende på Villa Park kommende sesong.

Tidligere i dag ble det rapportert fra aviser som The Guardian og The Daily Mail og nettsteder som Kop-TV at en overgangssum, som inkluderte at Steve Finnan gikk til Birmingham-klubben sammen med £17,5m, var blitt avtalt mellom Liverpool og Villa. Men dette skulle vise seg å i hvert fall ikke ha ført til noen endelig avtale.

Men senere i ettermiddag har blant andre BBC gjengitt beskjeden fra Villas offisielle nettside. Men til slutt i artikkelen står det "More to follow". For dette er trolig ikke over.

Mest sannsynlig er dette utspillet fra Villa bare en måte å enten presse prisen opp eller å få Parry & co. til å få ut fingeren. Etter dagens rapporter å regne virker det sannsynlig at det har vært en eller annen kontakt mellom klubbene - men at de ikke har kommet til enighet. Men det virker som Benitez er såpass lysten på midtbanespilleren at det trolig vil skje noe mer.

Hva tror du?

Forøvrig virker det som om situasjonen til Xabi Alonso ennå heller ikke er helt avklart. De siste rapportene, fra blant andre Goal.com sier at italienske Inter nå er mest interessert i å sikre seg spanjolens tjenester.

I følge nettstedet skal Inter-manager Jose Mourinho imidlertid ikke være interessert i å betale mer enn £10m for balleleganten - og i kulissene skal også Arsenal bevege seg...

Tidligere er det også blitt rapportert Fenerbahçe skal ha vært interessert i spanjolens tjenester på midtbanen. Og i følge Kop-TV skulle de være interessert i å betale omkring £12m for ham.

En ting er i hvert fall helt klart: Om Alonso blir, er behovet for å hente Barry svært lite, spør du meg. Bortsett fra at Barry kan spille på noen flere plasser i laget enn Alonso - og har lengre erfaring med spill i Premier League.

Men etter min, og flere andres mening, er det mer utpregede vingspillere vi trenger å fylle på i stallen med nå. Og i følge Kop-TV er ikke David Silva glemt.

Valencia har økonomiske utfordringer, med over £400m i gjeld. Men i følge nettstedet har klubben allerede tidligere fått et bud på £17m for Silva, som ble avslått. Og nå mener altså dette nettstedet at Liverpool også er interessert.

Etter dagens bevegelser i Barry-saken er det åpenbart at Liverpool har penger nok til å kjøpe en kvalitetsspiller til, etter Keane-overgangen. De må ha kommet med bud i omtrent den prisklassen Villa forlanger. Så hvem vet... kanskje dette blir sommerens store overraskelse...?

Hva tror du?

Monday, July 28, 2008

Silly Season #38

Keane endelig i boks! Ingen Barry til Anfield?

Så endte i det minste en av de mer langtekkelige transfersagaene i denne utgaven av the Silly Season godt. Endelig er Robbie Keane Liverpool-spiller, etter at han mandag gjennomførte de medisinske testene og skrev under kontrakt.

28-åringen, som er tidenes målscorer på det irske landslaget, har skrevet en kontrakt på fire år og ble dermed tidenes nest dyreste spillerkjøp til Liverpool. I følge Liverpool Daily Post ble prisen på £18m, men kan stige til £20m, avhengig av lagets suksess.

The Times mener imidlertid at prisen er på hele £19m og kan stige til £20,3 - avhengig av hva lag og spiller presterer.

Nå kan det gå mot at han får sin debut mot Villareal som er neste treningskamp på programmet, onsdag. Og til The Times viser Keane hvilken Liverpool-supporter han er med følgende uttalelse:

- Jeg vil takke styreformannen for hans forståelse. Å få lov til å bli Liverpool-spiller er en drøm jeg har hatt hele livet som jeg bare ikke kunne la gå forbi meg. Jeg håper Tottenham-fansen, som har vært så fantastisk mot meg, en dag også vil forstå dette.

Her ser du hva vi får for pengene; Keanse mål i Spurs-trøya sist sesong:


Hjertelig velkommen Keano!

The Times skriver også i den samme artikkelen at det virker usannsynlig at Xabi Alonso forsvinner fra Anfield i sommer. Dermed virker det lite trolig at Liverpool legger inn noe siste bud på Gareth Barry.
I følge The Independent vil Barry imidlertid fortsette å presse på for å få til en overgang til Merseyside og Champions League-fotball sammen med landslagskamerat Steven Gerrard. Men i følge The Guardian vil O'Neill lokke sin kaptein med en ny og forbedret kontrakt for å få ham til å bli på Villa Park.
Og med den prisen Villa vil ha for sin kaptein tror jeg det er lite sannsynlig at denne overgangen nå blir noe av. Skulle det bli tilfelle må i så fall Benitez kvitte seg med flere av spillerne i sin nåværende stall.

Så er vel heller ikke sentral midtbane den viktigste lagdelen å styrke akkurat nå? Om vi skulle ønske oss noe mer nå, måtte det vel være vinger?

Hva synes du?

Thursday, July 24, 2008

Silly Season #37

Keane-overgang stadig mer sannsynlig. Pennant på vei til Blackburn?

Vi nærmer oss slutten av sommerens overgangsvindu. Og i tillegg til å hente den unge, talentfulle fanske spissen David Ngog fra Paris St Germain, tror de fleste det vil komme to overganger til.

Den neste overgangen som trolig vil skje først er Robbie Keane fra Tottenham. En overgang jeg tidligere har omtalt i positive ordelag.

I følge the Daily Telegraph skal Liverpool ha lagt inn et bud på £20m for spissen, og på bildet over ser du ham sammen med blant andre Carragher og Gerrard tidligere i år. Noe som ikke akkurat gjør overgang mindre sannsynlig.

Keane er Liverpool-supporter fra bardommen, til tross for at han har spilt for en rekke andre klubber. Men nå er han vise-kaptein på Tottenham og forsøket på å hente spilleren til Anfield har falt i dårlig jord hos blant andre styreformann Daniel Levy. Men det kan virke som han har innsett at Keane snart drar fra London.

- Når en spiller har bestemt seg og deres engasjement i laget er borte, særlig om de har en viktig rolle i laget som en spiss, vil de få en negativ innflytelse på laget i garderoben - der de tidligere hadde en positiv påvirkning, sier Levy.

På White Hart Lane har Keane scoret 169 mål på 352 kamper - hjertelig velkommen til Anfield, spør du meg.

Hva mener du?

Tidligere Liverpool-spiller Paul Ince har som kjent blitt manager på øverste nivå i England for Blackburn, etter å ha gjort jobben godt for Stockport og MK Dons.

Og nok en gang dukker ryktet om at han ønsker seg Liverpools Jermaine Pennant som erstatning for David Bentley, trolig på vei til Tottenham. Og nå skal det visstnok, i følge The Daily Mail være et bud på vei.

Budet skal være på omkring £6m, mens Liverpool er ute etter å få minst like mye som klubben ga for ham da han kom fra Birmingham for to år siden - £6,7m.

Er det greit at Liverpool selger Pennant, som ikke har klart å beholde plassen i førsteelleveren, etter at Dirk Kuyt tok over rollen på høyrekanten?

Hva synes du?

Friday, July 18, 2008

Silly Season #36

Keeper solgt til overraskende lav pris. Spiss på vei til Tyskland? Barry fortsatt aktuell? Keane-overgang innen 48 timer? Overraskende spiss-kjøp?

Ferien min og eksiltilværelsen fra Murphys Liverpool begynner å gå mot slutten. Og det har skjedd en del ting siden jeg sist var innenfor "radio range".

Det mest, om ikke uventede, så nokså oppsiktsvekkende - er at Scott Carson ble West Bromwich-spiller. At han valgte en nyopprykket klubb er nokså rart, med hans talenter. Da er faren for å måtte skifte klubb igjen nokså snart relativt stor. Men jeg synes det mest merkelige med overgangen er prisen. Den skal være på £3.25. Vi husker alle hvordan Aston Villa ikke ville kjøpe ham, fordi han var for dyr. Den gang var det snakk om over £10m.

Hva har skjedd?

Men utskiftningene på Anfield er trolig ikke over med det. For i dag skriver The Daily Mail at Andriy Voronin - som omtales som midtbanespiller - er til salgs for £3m. Noe som kan være en grei pris etter at han kom gratis i fjor sommer.

Han har imidlertid ikke klart å spille seg til noen fast plass, til tross for at mange var imponert over ham etter fjorårets pre season. I følge avisa skal det være aktuelt for Voronin å returnere til Bundesliga.

Et eventuelt salg av Voronin skal i følge avisa være med på å finansiere kjøpet av Gareth Barry, som vi nå trodde ikke var aktuell lenger. Men i Silly Season er tydeligvis alt mulig.

Men i Aston Villa er Barry nå tilbake i trening igjen, til tross for at han ble utstengt av Martin O'Neill. En spiller kan i følge reglene imidlertid ikke stenges ute mer enn to uker. Men Villa-treneren er fortsatt forbannet på sin spiller på grunn av uttalelser i pressen om at mulighetene for en overgang til Liverpool blir stoppet av ham, skriver The Times.

Avisa mener imdlertid at Barry før eller senere vil få viljen sin. Og i følge The Birmingham Post gjenntok Barry ønsket om en overgang da han var tilbake på trening.

Men en overgang som virker mye mer forestående er for Tottenhams Robbie Keane. I følge Liverpool Echo skal en avtale trolig være klar i løpet av de neste to dagene.

Dette skal ha blitt enda mer sannsynlig etter at Spurs-manager Juande Ramos gikk ut og sa at de trolig måtte selge spillere for å få balanse i regnskapene sine.

- Vi får se hva som skjer, men vi snakker om to av våre viktigste spillere, skal Ramos ha sagt under en treningsleir i Spania - og sikter til Keane og Berbatov, trolig på vei til Manchester United.

Det ser imidlertid ut til å være dårlig kommunikasjon innad i Londonklubben. For nå har klubbens styreformann Daniel Levy gått ut med krass kritikk av både Alex Ferguson og Rafael Benitez for deres opptreden i overganssakene, melder BBC.

Tidligere i sommer gikk det et utrolig rykte om at Ronaldinho og Samuel Eto'o var blitt invitert til å overvære Liverpools første treningskamp denne pre season. Dette viste seg å være kun svada.

Men ryktet om Eto'o vil ikke gi seg. Forleden så vi reportasjer i tv om at Eto'o var på besøk i Uzbekistan. Men om han havner der som spiller skal jeg spise sokkene mine til middag.

Nå melder imidlertid Goal.com at Samuel vil være et alternativ for Benitez dersom Keane-handelen ikke skulle bli noe av. Eto'o har for lengst fått beskjed av Barcelona om å finne seg en ny klubb og det er lite trolig at noen Liverpool-supportere ville gråte om han valgte å komme til Merseyside.

Er dette Benitez' store overraskelse i sommer?

Saturday, July 12, 2008

Silly Season #35

Crouch og Guthrie solgt. En keeper hentet inn - en på vei ut. Spissjuvel fra London finansieres av salg? Benitez med begrensede midler. Pennant til Blackburn?
Mye har skjedd de siste dagene og jeg har vært forhindret fra å skrive på grunn av ferie. Men som sikkert de fleste har fått med seg er Peter Crouch blitt solgt til Portsmouth for £11m, slik det også så ut sist gang jeg skrev. Dette gjorde han for å sikre seg mer spilletid i førstelaget og få flere sjanser på landslaget, i følge The Mirror.

Vi ønsker den høyreiste spissen lykke til videre og takke for innsatsen!

Newcastle fikk godtatt et bud på en Liverpool-spiller - nemlig Danny Guthrie. Dermed kunne Tyneside-klubben diskutere personlige betingelser med talentet som sist sesong var på utlån til Bolton. I følge The Mirror har spilleren nå blitt svart- og hvitstripete for £2,5m.

I tillegg har Rafa Benitez hentet inn en ny reservekeeper i Diego Cavalieri. Brasilianeren, som også har italiensk pass, ble hentet fra Palmeiras for £3,5m og fikk en fireårs-kontrakt som backup for Pepe Reina.

Dette fører mest sannsynlig til at Scott Carson blir solgt, slik han også sjøl har uttrykt ønske om. Og i følge The Evening Standard er det nå Stoke og West Brom som kjemper om hans signatur.

Og på seriøse The Times kan det virke som om denne overgangen er svært nært forestående.
Avisa mener dette er en del av ryddeaksjonen for å hente inn midler nok til å kjøpe Tottenhams Robbie Keane.

Men her vil trolig ikke noe skje før London-klubben eventuelt har sikret seg en erstatter - og dette skal visstnok mest sannsynlig kunne bli Luis García fra Espanyol i uka som kommer.

For øvrig har Benitez gått ut og sagt at han har begrensede midler til disposisjon i overgangsmarkedet. Men han ber likevel Liverpool-fansen om å stole på at han og folkene hans gjør en god jobb i markedet.

I følge The Mirror mener sjefen at de forsterkningene som blir gjort i sommer vil gjøre klubben sterk nok til å konkurrere om gullet kommende sesong.

En annen spiller som kan bli ofret for å hente Keane til Anfield er Jermaine Pennant, som skal være ønsket av Blackburns nye manager - Paul Ince. I følge The Daily Mail skal klubben være i samtaler med Pennant.

Sunday, July 6, 2008

Silly Season #34

Crouch solgt til Portsmouth? Portugisisk midtstopper linkes.
I følge seriøse aviser som The Times er handelen som gjør Peter Crouch til Portsmouth-spiller så godt som gjort. Avisa mener at handelen vil bli gjort endelig på mandag, etter måneder med usikkerhet rundt den lange spissens framtid.

Enkelte hadde kanskje trodd at Crouch ville bli brukt i en byttehandel for å hente Robbie Keane fra Tottenham. Men nå skal Harry Redknapp endelig ha fått napp, etter at han forrige måned la inn et bud på £9m som ble avvist.

I følge avisa The Star Online vil prisen Liverpool får for Crouch være på £11m, med £2m avhengig av spillerens prestasjoner i sin ny klubb.

En helt ny spiller som i dag linkes er Stuttgart sin portugisiske midtstopper Fernando Meira. I følge Setanta Sports skal den tyske klubben være villig til å la ham gå til den rette prisen, og Liverpool skal være interessert.

Meira skal ha vært en av de mest stødige midtstopperne i Bundesliga de siste sesongene og flere andre klubber skal også være interessert i spilleren som også kan operere på midtbanen.
Men med den gode dekningen vi nå har i forsvar ville det vel være merkelig om noe sånt skulle skje?

Eller?

Thursday, July 3, 2008

Silly Season #33

Liverpool-spiss snart solgt? Kewell til Galatasaray! Nederlendere på vei til Anfield? Spansk ving linkes igjen.
Portsmouth-manager Harry Redknapp er sikker på et siste bud på £10m vil gjøre Peter Crouch til hans spiller, melder The Daily Telegraph. Dette skal være litt høyere enn et tidligere bud som ble avvist, men langt lavere enn Benitez' tidligere ønskede pris på £15m. Men som kjent skal Liverpool være villige til å fire på det priskravet.

Redknapp har ikke lagt skjul på sitt ønske om å få den lange spissen og Portsmouths chief executive Peter Storrie, bekrefter dette:

- Harry har gjort det klart at han ønsker seg Crouch. Han har kvaliteter vi ønsker og vi gir ikke opp, sier han i følge avisa.

Men i følge avisa har også Tottenham kastet seg inn i kampen om spissen, med Robbie Keane som lokkemiddel. Men Portsmouth skal likevel være favoritter, ettersom Tottenham har lite lyst til å kvitte seg med Keane.

Tidligere i sommer gikk det historier om at Harry Kewell skulle følge John Arne Riise til den italienske hovedstadsklubben Roma. Men sjokkerende nok, i følge nettstedet Leedsunited-mad, har den tidligere Leeds-spilleren nå skrevet under for tyrkiske Galatasaray.

Leeds har vonde minner i forbindelse med at to fans av klubben ble drept under UEFA Cup-finalen mot nettopp Galatasaray i 2000.

I følge nettstedet Caughtoffside melder avisa The Star at Liverpool er en av klubbene som er interessert i Klaas Jan Huntelaar, som nekter å skrive under på en ny kontrakt med Ajax. Dette skal være på grunn av en klausul i kontrakten som sier han kan bli kjøpt for £20m.

Men 24-åringen skal også interessere både Manchester United og Arsenal etter å ha scoret 70 mål på bare 81 kamper for Ajax.

Men minst like interessant er en anne melding i den samme bloggen som sier at Rafael van der Vaart kan være på vei til Liverpool veldig snart. Midtbanespilleren som imponerte mange under EM ser etter ny klubb - og ryktet sier at en stor klubb i England er neste stopp.

- Jeg har hatt en fantastisk tid og Hamburg har gjort meg til den spilleren jeg er. Men det kommer en tid for å flytte på seg og jeg synes den tiden er kommet nå, skal han ha sagt til BBC.

Og i følge meldinga skal Liverpool allerede ha lagt inn bud to ganger på spilleren, men fått budene avvist. Men blir klubben nå tvunget til å selge?

Hva tror du?


Samtidig vil ikke ryktene om Espanyols Albert Riera forsvinne. I forrige måned sa rapportene at Liverpool hadde fått et bud på £9,5 + Sebastian Leto, var blitt avslått. Dermed trodde man interessen for spilleren hadde avtatt.

Men nå melder Eatsleepsports at nok et forsøk på å sikre seg spilleren er på gang. Riera er under kontrakt med Espanyol til 2010, men forventer et bud snart.

- Om noen dager kommer min agent fra Barcelona med et tilbud fra en viktig klubb, sier han i følge nettstedet.