Thursday, January 29, 2009

Ungt talent linkes

Wenger-favoritt aktuell for Liverpool? Xabi Alonso ønsket i Real Madrid. Hva skjer med Benitez og laget?
Da har jeg endelig fått installert internett i mitt nye hjem og kan fortsette mitt korstog i ryktenes og spekulasjonenes tjeneste. Murphy is Back!
Og la oss like godt starte med et rykende fersk spiller-rykte. For i følge Sport.co.uk skal Rafa Benitez ha lagt sin elsk på "den neste Thierry Henry". Bordeauxs Henri Saivet er den yngste spilleren som noen gang har debutert for laget.

Arsene Wenger skal ha fulgt spillerens utvikling med interesse et par år allerede - noe som bør tale for kvalitet. Og han har vært på prøvespill i Londonklubben. Men nå skal Benitez også ha begynt å vise interesse for spilleren, som startet sin profesjonelle karriere hos St Etienne.

I følge Sky Sports Scout har Saivet et enormt potensiale, stor fart og får 57 av 80 mulige poeng i deres test. Spennende spiller, med andre ord. Men hvor han havner? Time will show...

De spanske topp-klubbene bytter presidenter, eller styreformenn, stadig vekk. Nå er det sjefsvervet i Real Madrid som står for valg, og Florentino Perez er en av kandidatene. Det er vanlig at kandidatene gjerne "reklamerer" med hvilke spillere de ønsker å hente til klubben, dersom de blir valgt. Og i følge EatSleepSport.co.uk har Perez satt Xabi Alonso øverst på sin liste.

Alonso, som nesten forsvant til Juventus i sommer, har vært god for Liverpool i høst. Men det kunne lenge virke som Benitez kunne tenkte seg å bytte ham ut med Gareth Barry. Dersom en liknende mulighet dukker opp igjen er det en viss fare for at vår midtbaneelegant forsvinner tilbake til hjemlandet kommende sommer.

Og til slutt i dag; en kommentar om onsdagens miserable affære mot Wigan. Liverpool klarte altså NOK EN GANG å spille uavgjort, etter å ha tatt ledelsen. Deretter tar Rafa Benitez noen merkelige grep fra benken. Han tar av Fernando Torres omtrent halvveis i andre omgang og erstatter ham med Albert Riera. Og i det 84. minutt går Steven Gerrard av banen - lagets kreative motor, og blir erstattet av Robbie Keane. Og det var minuttet etter at Mido hadde satt ballen i mål til 1-1 fra straffemerket.

Men hvorfor i himmelens navn gjør Rafa det? Han må slutte å tro at man kan forsvare seg til en 1-0-seier. Fotball handler minst like mye om å score mål, som å forsvare en ledelse. I hvert fall når man bare ligger ett mål over. Hadde man ledet med to eller tre mål, hadde jeg forstått disse byttene. Men å ta av Gerrard i en slik situasjon, en spiller som ikke var skadet, blir bare merkelig. Da tømmer man midtbanen for den kreative kraften som skal til for å øke ledelsen og minske faren for poengdeling.

Benitez er selvsagt forstsatt sikker på at Liverpool kan vinne ligaen, hva annet kan han si? Men med den defensive måten å spille fotball på som har blitt vist i de siste kampene, tror ikke jeg lenger på ligagull.

Og med alt som har skjedd rundt Rafa Benitez den siste tiden er det kanskje ikke så rart at han blir tippet som et potensielt sparkeoffer. Bettingselskapet William Hill har nå satt 4/1 i odds på at Rafa er borte fra anfield før siste spark på ballen i inneværende sesong. Og 6/4 i odds på at han forsvinner før begynnelsen av neste sesong.

Hill setter også en 12/1-odds på at Benitez sjøl trekker seg innen utgangen av sesongen. Og du kan også sette penger på hvem som eventuelt først forsvinner av Benitez og Rick Parry.

Rafa Benitez har gjort utrolig mye bra for Liverpool i sin regjeringstid. Og jeg sier ikke at Liverpool bør sparke ham. Men med all uroen som stadig vekk er i klubben skulle det ikke forundre meg om han forsvinner av seg sjøl.

Hva tror du?

Monday, January 26, 2009

DIC tilbake i manesjen?

Sirkuset rundt eierskapet bare fortsetter. Sjeik Mohammed igjen interessert? Agger frustrert. Keane linkes bort.

Jeg har fått noen timers mulighet til å oppdatere bloggen, og gjør selvsagt det. Jeg er for tiden midt i husflytting og har ikke fått installert nett i den nye boligen ennå. Men fra helga av skal jeg være oppe på skinner igjen.

Men til saken: Det skjer mye med Liverpool for tiden - i hvert fall i kulissene, kan det se ut til.

De siste dagene har det blitt rapportert at Liverpools eiere skulle være i samtaler med den kuwaitiske forretningsmannen Nasser Al-Kharafi, som tidligere skal ha vært i samtaler om overtakelse av Newcastle, om en overtakelse av Liverpool FC. Al-Kharafi-familien ligger på en 48. plass på Forbes' liste over verdens rikeste. Historien om kjøp av Liverpool skal senere ha blitt avvist, mens artikler i de britiske tabloidene sier han trakk seg fordi prisen var for høy (£600m) og forhandlingene ble lekket til pressen.

Nå meldes det isteden at Sjeik Mohammed og Dubai International Capital (DIC) igjen er interessert i å legge inn et bud på klubben. Etter at Mohammed bin Rashid al-Maktoum fikk snusen i at Al-Kharafi-familien var i forhandlinger og Hicks og Gillett overhodet vurderte et salg, skal han igjen også ha blitt interessert, skriver Liverpool Daily Post.

Og i følge seriøse The Times har Liverpools nåværende eiere dårlig tid. De ønsker å få solgt klubben fort, selv om Tom Hicks i følge Liverpool Echo, som sitert på Liverpoo.no, ikke har noen planer om å selge klubben. Og den vanligvis pålitelige avisa skriver at det er flere interessenter som er ute etter å kjøpe klubben. Avisa skriver om "En amerikans gruppe" og spekulerer i at noen lekket historien om forhandlingene med Al-Maktoum-familien - kanskje til egen nytte.

Forøvrig fortsetter framtiden til Daniel Agger å være i det blå. I dag skriver danske Ekstrabladet at midtstopperens kontraktsforhandlinger er kommet i skvis, midt i en maktkamp mellom Rick Parry og Rafael Benitez. Forholdet mellom manageren og den daglige lederen skal være kjølig og Parry skal være nærmest handlingslammet, klemt mellom Benitez og de amerikanske eierne.

Benitez har som kjent et ønske om å få full kontroll over transferpolitikken i klubben, i frustrasjon over at Parry ikke handler når han bør gjøre det. Og i følge nettstedet The Post, som tydeligvis også har tilgang til papirutgaven av Ekstrabladet, sier Agger at han er misfornøyd med situasjon.

- Det er en irriterende situasjon når man ikke får vite hva som skal skje, særlig når det har gått tre måneder siden jeg fikk beskjed om at klubben raskt skulle bestemme seg, sier Agger. Og som tidligere rapporter lurer Milan i bakgrunnen.

I tillegg fortsetter historiene å komme som linker Robbie Keane bort fra Liverpool. Han har hatt et vanskelig første halvår på Merseyside, med få scoringer. Og ble utelatt fra kampen mot Everton forleden, da Benitez isteden valgte å ha David Ngog på benken.

I dag blir han satt i forbindelse med Newcastle. Metro.co.uk, skriver at Tyneside-klubben muligens ønsker ham som erstatter for Michael Owen, som muligens forsvinner til Manchester City kommende sommer.

Nettstedet spekulerer også i at Liverpool vil forsøke å få til en bytteavtale med Aston Villa for å få Gareth Barry til klubben. Og i tillegg kommer også spekulasjonene om en tur tilbake til London og Tottenham opp igjen.

Og dette skriver Liverpool Daily Post om også.

- Jeg kan ikke sitte her og si at jeg ikke ville like å ha Robbie Keane i min fotallklubb. Da ville jeg vært en løgner. Men han er i Liverpool, så det er dessverre ikke et valg jeg har. Som spiller og menneske har jeg veldig mye til overs for Keane, jeg synes han er fantastisk, sier Harry Redknapp til avisa.

Friday, January 16, 2009

Belgisk midtbanespiller?

Belgisk midtbanespiller til Merseyside? Sveitsisk spiller linkes igjen. Benitez må få ny kontrakt!

Stadig nye spillere blir satt i forbindelse med overgang til Liverpool FC nå som transfervinduet er åpent, til tross for at Benitez har sagt at han er fornøyd med den troppen han har. Nå ser det imidlertid ut til at Jermaine Pennant går til Portsmouth og Rafa vil da kanskje måtte hente en erstatter til troppen.

I dag er det den belgiske spilleren Steven Defour som trekkes fram, av nettstedet Eyefootball. Men han er i såfall neppe noen egna erstatter for Pennant. Defour er en playmaker som liker seg på midten av midtbanen, slik han spiller for sin klubb, Standard Liège. Sist sesong fikk han utmerkelsen Golden Shoe, som blant annet sier at han er den mest verdifulle spilleren i belgisk fotball. Tidligere har han blitt linket til overganger til blant andre Arsenal og Middlesbrough og flere italienske klubber skal også være interessert.

Nå skal, i følge nettstedet, Benitez være klar for å hente spilleren, som blir 21 år i april, for £8m. Liverpool skal ligge godt an i forhold til å hente ham og Benitez ser ham som en ideell partner for Gerrard og Mascherano på midtbanen.

Og nå linkes også en annen midtbanespiller, nemlig Gokhan Inler. Den opprinnelig tyrkiske spilleren har tidligere blitt linket til Liverpool to ganger, som jeg har registrert. I april og mai 2008.

Nå er det nettstedet Vital Football som skriver at Liverpool kan være interessert i Udinese-spilleren. Inler spiller landslagsfotball for Sveits og både Arsenal og Real Madrid skal også ha 24-åringen på blokka.

Bølgene går dessverre, nok en gang, høyt i vår kjære klubb. Rafa Benitez har nektet å godta tilbudet om en ny kontrakt. Manageren ønsker å få mer kontroll på transferaktiviteten og ungdomsakademiet til Liverpool FC. Nå står klubben i fare for å miste sin manager når hans nåværende avtale går ut om 18 måneder.
Liverpool-eier Tom Hicks sier imidlertid han er trygg på at kontraktsforhandlingene vil gå i orden.

Det ville vært en tragedie av dimensjoner for Liverpool FC dersom Benitez nå ikke fikk den kontrakten han ønsker seg og må trekke seg når den nåværende avtalen går ut. Det var mye av det samme som var grunnen til at han i sin tid forlot Valencia. Benitez kan være i ferd med å krone verket, etter å ha brukt år på å bygge den troppen han ønsker seg. La oss ikke få en situasjon der en manager må begynne å bygge på nytt!

Eller?

Thursday, January 15, 2009

Hva skjer med Agger?

Er virkelig Daniel Agger på vei til Italia? Hvem skal eventuelt erstatte ham?

Det ser altså ut til at AC Milan har trappet opp sitt arbeide med å hente Daniel Agger til Italia, for å erstatte en aldrende Paolo Maldini. I dag rapporterer diverse medier at Daniel Aggers agent Per Steffensen er i Milano. Og seriøse The Times skriver at han har hatt lunch med Serie A-klubbens sportsdirektør Ariedo Braida.

Det hevdes videre at Agger har en utkjøpsklausul på £7m i sin kontrakt, at et bud på £7,5m er blitt gjort klart og at man regner med å ha en overgang klar i løpet av denne uka. Liverpool benekter imidlertid at det finnes en slik klausul i Aggers kontrakt.

The Guardian hevder på sin side at Liverpool ikke vil innfri Aggers lønnskrav og at Milans bud vil komme til å være på £8,5m. Denne avisa rapporterer også om Steffensens møte med sportsdirektøren.

The Daily Telegraph hevder til og med at den danske landslagsspilleren sjøl også har reist til italia for samtaler med San Siro-klubben.

Og mens The Mirror i går altså lanserte Herita Ilunga som en eventuell erstatter for Andrea Dossena, skriver nettstedet Metro.co.uk i dag at Rafa Benitez ønsker å hente en annen West Ham-spiller - Matthew Upson, som erstatter dersom Daniel Agger forsvinner.

La oss endelig håpe at Liverpool ikke selger Daniel Agger! Han er et av de største talenter Rafa Benitez har signert i sin tid på Anfield og å miste ham nå ville vært et stort tap. Jeg - og antagelig flere med meg, ser Agger og Skrtel som soleklare avtagere for Carragher og Hyypia.

Hva mener du?

Wednesday, January 14, 2009

West Ham-back?

Venstreback fra West Ham til Merseyside? Inge pre-kontrakt for Heskey.

For to dager siden meldte The Daily Mail at Emile Heskey hadde signert en såkalt pre-kontrakt med Liverpool for en overgang til gamleklubben kommende sommer.

Men det viser seg at det ikke er mulig for en spiller å signere en slik kontrakt med en klubb i samme liga.
I tillegg avfeier Guilem Balague det hele som "wide of the mark", som han skriver det i sin egen ryktespalte.

Nå melder den samme avisa, i tillegg til The Mirror, at Rafa Benitez er interessert i West Hams venstreback Herita Ilunga (Hérita N'Kongolo Ilunga).

Den kongolesiske 26-åringen er for tiden på utlån til London-klubben fra franske Toulouse.

Liverpool skal ha gjort undersøkelser om hans kontraktsforhold for å sjekke om de kan hente ham til Merseyside og avisene antyder at Rafa ønsker ham som erstatter for Andrea Dossena.

Monday, January 12, 2009

Heskey allerede klar?

Avtale for Emile Heskey allerede signert? Benitez fortsetter bredsida mot United. Flere vil ha Anderson.

I følge The Daily Mail skal det allerede være klart at Emile Heskey igjen blir Liverpool-spiller kommende sommer. Han skal ha skrevet under en pre-kontrakt for retur til Merseyside etter at oppholdet i Wigan er over til sommeren. Benitez skal ikke ha ønsket å betale de £4m som Wigan krevde for ham i dette overgangsvinduet, men venter heller til han er kontraktsløs etter sesongen.

Heskey, som ble 31 år nylig, dro fra Anfield til Birmingham i 2004, mens han dro til Wigan sommeren 2006 for £5,5m. I perioden siden da har han delvis spilt seg inn på det engelske landslaget og i følge The Daily Telegraph sier Wigan-manager Steve Bruce at en overgang bort fra Wigan vil bety slutten for karieren på landslaget for "Ivinhoe" og hans ambisjoner om å spille i VM i 2010.

- Han har kommet seg på England-laget gjennom Wigan siden vi spiller på hans styrker. Han er sentral i vårt spill og har kommet på landslaget på grunn av oss. Dersom jeg var Emile ville jeg tenkt meg om. For å komme til VM i hans alder må han spille hver uke, sier manageren.

Jeg sliter litt med å se hvorfor Liverpool skal hente en spiss som har passert 31 år og som ikke lyktes spesielt godt da han var i laget forrige gang. Kan hende har han blitt en bedre spiller i tiden hos Birmingham og Wigan, men spør du meg burde man heller satset på yngre krefter.

Hva mener du?

I forrige uke om Rafa Benitez med et utfall mot Alex Ferguson og hans oppførsel som manager. Dette har han fått både støtte for og blitt kalt en tulling for. Men nå fortsetter han bredsiden, denne gangen mot Uniteds daglige leder David Gill, som også har flere sentrale verv i det britiske fotballforbundet FA.

Blant annet sier han at det ikke er "mind games" mellom de to managerene. En slik beskrivelse blir feil, mener han, når motstanderen sitter med såvidt mye mer makt i britisk fotball.

- Når du har kontroll på alt og din daglige leder også har masse makt i FA og denslags, da er ikke dette "mind games". Er det ikke en interessekonflikt når Gill er i FA? At han er der er et faktum og dette framstår for meg veldig rart, sier Benitez til The Independent.

Storartet av Benitez! Jeg støtter fullt og helt hans forrige bredside mot Alex Ferguson. Og at denne Gill er sentral i FA er selvsagt fullstendig uakseptabelt!
Hva mener du?

Og når vi er inne på United og Ferguson; nå skal Manchester United også være interessert i den 21 år gamle brasilianske stopperen Anderson.

Lørdag meldte jeg at Liverpool skal være interessert i Fluminense-spilleren som som potensiell erstatter for Agger og Hyypia.

Nå skriver Sport.co.uk at United også ønsker å forsterke sine backlinje og at Benitez vil få kamp om hans underskrift.

Sunday, January 11, 2009

Agger og Benayoun misfornøyd?

Både Daniel Agger og Yossi Benayoun ut av laget til sommeren? Pennant forsvinner gratis?

Rafa Benitez har tidligere sagt at det ikke er noen problemer når det gjelder Daniel Aggers kontraktssituasjon. Men i dag skriver Chris Bascombe en artikkel i News of The World, som insinuerer at dette kanskje ikke er hele sannheten.

Benitez har, naturlig nok, et sterkt ønske om å beholde den gode dansken blant sine disipler. Men den siste tiden skal AC Milan ha uttrykt et ønske om å hente ham til Italia.

Etter at Agger kom tilbake fra skade skal han ha vært misfornøyd med sin situasjon i klubben, men vil ikke få lov til å dra fra Anfield nå i januar. Dermed ønsker ikke Agger å skrive under noen ny kontrakt før til sommeren, og eventuelt kjøpe seg ut av de siste 18 månedene av hans nåværende avtale.

I tillegg skriver avisa at Yossi Benayoun også er misfornøyd, og har hatt et ønske om å dra fra Merseyside allerede nå i januar. Noe han ikke har fått lov til. Både Roma og Ajax og skal være interessert.

En annen spiller som også kan komme til å bli i Liverpool, i hvert fall fram til sommeren, er Jermaine Pennant.

Benitez har i realiteten tre alternativer: Enten selger han ham nå, får ham til å skrive under en ny kontrakt, eller lar ham gå gratis etter sesongen. Det siste alternativet ville helt klart vært uheldig. Undertegnede mener han helt klart burde selges nå, for å få så mye som mulig igjen for ham.

News of The World skriver, som jeg har rapportert tidligere, at Sevilla er interessert i å hente ham til Spania. Benitez skal ha gitt ham et nytt kontraktsforslag, men dette ønsker ikke Pennant å skrive under på. Da vil han heller gå gratis til sommeren, skriver avisa.