Saturday, February 28, 2009

Middlesbrough - Liverpool 2-0

Etter suksess i Champions League var det lørdag tilbake til gamle synder for Liverpool.

Det var før kampen spørsmålstegn knyttet til om Steven Gerrard ville starte oppgjøret på Riverside Stadium mot Middlesbrough. Men da lagoppstillingen kom var kapteinen med. Fernando Torres var ikke med i troppen, mens Nabil El Zhar startet på topp.

Etter første omgang, da jeg begynte å se kampen, ledet Middlesbrough 1-0. Men det trengte ikke bety noen ting, siden Liverpool har scoret flest mål i andre omgang av alle lag i Premier League denne sesongen.

Scoringen til Boro kom forøvrig etter en corner fra Downing, som slår via låret til Xabi Alonso som er uheldig når ballen går rett til side for Pepe Reina og i mål.

(Se målet her om ikke playeren virker i din nettleser)

Liverpool presser hjemmelaget hardt i starten av andre omgang, og kommer til en stor sjanse allerede etter tre minutter, da El Zhar skyter over fra kort hold. Det burde vært scoring!

Liverpool fortsetter å presse, men etter 62 minutter er det hjemmelaget som får uttelling for sitt spill. Liverpool-forsvaret blir rundlurt når Boro scorer sitt 2-0-mål. Det er Aliadiere som kommer seg rundt på høyrekanten og slår skrått tilbake i feltet. Der kommer Tuncay og setter ballen i det lengste hjørnet.

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Skal Liverpool nok en gang klare å hente opp en ledelse?

Benitez blir selvsagt nødt til å foreta seg noe, og etter 69 minutter blir El Zhar erstattet av David Ngog. To minutter etterpå går Jamie Carragher av og slanker forsvaret ned til tre mann. Han erstattes av Yossi Benayoun.

Fire minutter etterpå må Gerrard gi seg. Han et trolig ikke i toppform. Inn kommer Lucas Leiva.

Resten av kampen klarte aldri Liverpool å hente fram den magien som har gjort at laget tidligere har klart å hentet opp motstandernes ledelse. Liverpool går på sitt andre tap for sesongen og kan trolig se langt etter ligagullet. Spør du meg blir resten av sesongen en kamp om andreplassen i Premier League og eventuelt suksess i Champions League.

---------------------------------------------------------------------------------
Les flere kampreferatLiverpool.no, VG.no/live og BBC!

Laget som startet: Reina, Carragher, Hyypia, Skrtel, Aurelio, Alonso, Mascherano, Kuyt, Gerrard, Babel, El Zhar.

Benken: Cavalieri, Dossena, Riera, Benayoun, Lucas, Ngog, Darby.

Friday, February 27, 2009

Parry ut - Barry inn?

Parry-exit gir mer stabilitet? Gareth Barry-sagaen fortsetter.

De siste dagene har vært en berg- og dalbane for enhver Liverpool-supporter. Men etter mitt syn en bane med flest positive utforbakker.

Først spilte Liverpool en kamp som endte i nok et uavgjort resultat, mot Manchester City. Så løftet laget seg, som vanlig, i Champions League og slo Real Madrid på bortebane. Og før lørdagens kamp mot Middlesbrough har vi altså mottatt nyheten om at Rick Parry vil gi seg i Liverpool ved sesongeslutt, etter 12 år i Liverpool FC.

Mange mener Parry har vært en av de viktigste faktorene i forhold til at George Gillett og Tom Hicks fikk overta eierskapet i Liverpool. Og den siste tiden har det blitt stadig mer klart at Parry har havnet midt mellom Hicks, Gillett og Benitez - antagelig mellom barken og veden. Dermed måtte til slutt noen gå, og antagelig vil det være sunt for klubben at Parry nå gir seg.
Kanskje dette kan bidra til å skape mer stabilitet i klubben?
Hva mener du?

Så kan vi spørre oss; vil Gareth Barry-sagaen aldri ta slutt? For idag skriver Metro.co.uk at Parrys kommende avgang trolig er et tegn på at Benitez har vunnet en maktkamp i klubben. Han vil trolig signere en ny kontrakt og starte et nytt forsøk på å hente Barry til Anfield.

For nå skal nemlig, i følge nettstedet, Hicks og Gillett ha innsett at klubbens manglende evne til å dominere Premier League skyldes mangelen på nok kvalitetskjøp sist sommer. Som vi vet ble Robbie Keane kjøpt inn i stedet - mot Benitez' vilje. Et kjøp vi nå vet ikke ble spesielt vellykket.

Vil vi nok en gang oppleve en sommer med historier om Barry?

Hva tror du?

Wednesday, February 25, 2009

Real Madrid - Liverpool 0-1

Real Madrid må spise i seg ordene fra før kampen, etter besøk fra Liverpool på Santiago Bernabeu.

Liverpool startet med Steven Gerrard på benken i denne 16-delsfianlen av Champions League. Kapteinen var altså friskmeldt nok til å kunne steppe inn om nødvendig.

På forhånd hadde Real Madrid-president Vicente Boluda vært rimelig kjepphøy og påstått at den spanske klubben skulle slå Liverpool 5-1 over to kamper.

Liverpool FC fans i Madrid.

I første omgang spilte Liverpool relativt godt, spesielt defensivt. Man klarte ikke å skape veldig mange sjanser framover, men så var det jo også en nokså god motstander man møter.

Real Madrid var også farlig frampå et par ganger, men ikke faretruende mange. Fernando Torres fikk føling med noe i den ene foten, men valgte å spille videre.

I andre omgang fortsatte Liverpool det gode spillet, men etter 61 minutter måtte en frustrert Torres gå av. Han ble erstattet av Ryan Babel. Da hadde Gerrard allerede begynt å varme opp.
Etter 81 minutter får Liverpool endelig uttelling for alt det harde arbeidet da Yozzi Benayoun header hardt i mål fra fem meter. Helt klart fortjent!

Ett minutt på overtid kommer Lucas Leiva inn for Dirk Kuyt. Og etter at de røde supportere allerede lenge hadde sunget "You'll never walk alone", og dommeren blåste av oppgjøret etter tre minutter overtid, var seieren rød. Nok en gang hadde Liverpool tatt hjem seieren i en bortekamp i Champions League, og for et utgangspunkt for hjemmekampen!

Les kampreferat også på Liverpool.no, VG.no/live og BBC!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio, Benayoun, Alonso, Mascherano, Riera, Torres, Kuyt.

Benken: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio, Benayoun, Alonso, Mascherano, Riera, Torres, Kuyt.

Monday, February 23, 2009

Liverpool - Manchester City 1-1

Liverpool klarte bare uavgjort da Manchester City kom på besøk. Se høydepunktene her.

Undertegnede fikk ikke anledning til å se kampen da Liverpool skulle fortsette kampen om ligagullet søndag. Men det hele endte dessverre bare uavgjort 1-1, etter nok en gang å ha kommet under først.

Liverpool endte under 0-1 da Alvaro Arbeloa var uheldig og kom borti et skudd fra Alvaro etter 49 minutter. Ballen skiftet dermed retning og gjorde den utagbar for Reina. Etter 78 minutter utliknet Dirk Kuyt.

Liverpool V Manchester Cityby troobador

Carragher var deprimert etter kampen og sier han kaster inn håndklet. Benitez sier imidlertid at han ikke har gitt opp ligagullet.

Les kampreferat hos Liverpool.no, VG.no/live og BBC!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Dossena (Aurélio 76), Mascherano, (Babel 83), Lucas, Kuyt, Benayoun, Riera (El Zhar 63), Torres.

Benken: Cavalieri, Hyypia, Spearing, N'Gog, El Zhar, Babel, Aurelio.

Tuesday, February 17, 2009

Ny høyreback i sommer?

Glen Johnson inn på høyreback i sommer? Liverpool først i køen til å hente tsjekkisk talent? Keirison blir i Brasil ut året - m.m.

Etter at Steve Finnan forsvant fra Liverpool er det stort sett Alvaro Arbeloa som har figurert på høyrebacken. Innimellom har Jamie Carragher vikariert der og Philipp Degen ble kjøpt inn i sommer, men har ikke slått til, stort sett på grunn av skader.

Men det ser ikke ut til at Benitez er helt fornøyd med denne lagdelen, til tross for at Arbeola stort sett leverer gode prestasjoner. Og i følge nettstedene CaughtOffside og FansFC melder flere britiske tabloider at Glen Johnson bare var en signatur unna å bli Liverpool-spiller i januar. Men avtalen skal ha falt i fisk i siste liten.

Johnson skal ha vært på ønskelista til Benitez en stund og trolig vil han legge inn et nytt bud kommende sommer. Da skal klubbene, dersom ryktene stemmer, møtes for å lage utkast til en ny avtale.

I følge Sport.co.uk skal Liverpool være interessert i et tsjekkisk talent som har blitt kalt "den neste Tomas Rosicky". Vaclav Kadlec skal være et av de største talentene tsjekkisk fotball har sett og har vært fast på landets aldersbestemte landslag og har scoret ni mål på 11 kamper.

Han spiller nå på det tsjekkiske U19-landslaget og er i stallen til Sparta Prague. Nå blir han fulgt av en rekke klubber, inkludert Liverpool og Chelsea. Kadlec var imidlertid på prøvespill som barn og Liverpool skal være favoritter til å hente ham.

Nettstedet Sport.co.uk har tidligere påstått at Liverpool i januar var nære å kjøpe den brasilianske spissen Keirrison som erstatter for Robbie Keane, på trasfervinduets siste dag.

Nå melder det samme nettstedet at italienske Roma står først i køen for å hente ham.

I følge Setanta Sports bekrefter imidlertid spillerens agent at Liverpool har forhørt seg om Palmeiras-spilleren, i likhet med flere andre klubber som Real Madrid og Bayern Munchen - men ikke Roma.

Keirrison er blitt kåret til Årets Unge Spiller i Brasil og har scoret åtte ganger på fem kamper så langt denne sesongen. Det ser imidlertid ut til at det unge talentet blir i Brasil ut 2009, både for å kjempe for sitt lag og for å ytterligere øke sin egen markedsverdi.

Det svirrer for tiden så mange rykter om forskjellige spillere at jeg ikke rekker å skrive om alle. Dere kan sjøl lese mer om Bruno Ecuele og Oscar Sielva.

Monday, February 16, 2009

Boro-ving linkes

Ung Middlesbrough-ving til Merseyside? Voronin til London? Benitez får full kontroll?

I følge søndagsutgaven av The Mirror ønsker Liverpool å hente Middlesbroughs ving Adam Johnson. Men Liverpool vil få konkurranse fra Manchester United om underskriften til kantspilleren.

Johnson, som blir 22 år i juni, er opprinnelig venstreving, og er et av talentene utviklet i Middlesbroughs eget ungdomsakademi. Han kan også brukes med hell på høyre side. Men Boromanager Gareth Southgate, som også trolig mister Stewart Downing kommende sommer, ønsker å beholde sin egenproduserte spiller.

Dersom Boro rykker ned vil det imidlertid ikke være tvil om at en taltentfull spiller av Johnsons kaliber må få gå, og da vil budene trolig starte på omkring £10m-£12m.

Det har kommet mange historier om vår utlånte spiss Andriy Voronin de siste dagene. Spesielt etter at han scoret to mål mot Bayern Munchen denne helga.

Først ble det hevdet at Voronin ønsket å komme tilbake til Anfield, for å erstatte Robbie Keane. Men nå skal han ha åpnet samtaler med Hertha Berlin om å få fortsette låneoppholdet der.

Nå skal Harry Redknapp i Tottenham ha lagt sine sultne øyne på ham og skal ønske å kjøpe ukraineren til London kommende sommer. Redknapp skal i følge FansFC være villig til å gi £5m for spilleren som kom gratis til Liverpool i 2007.

Rafa Benitez' kontraktssituasjon ser ut til å kunne bli løst denne uka. I følge en interessant artikkel i The Times, skal Rafa ha overtalt Hicks og Gillett til å gi ham kontroll over transferbudsjettet, men venter ennå på å få innfridd et ønske om også å kontrollere ungdomsakademiet. Benitez har imidlertid ventet såvidt lenge på å få kontrakten sin på plass, at det virker som han godt kan vente en stund til, for å få det som han vil der også.

I følge The Mirror sier en kilde:

- Alle problemer er nå blitt løst og kontrakten vil bli signert i løpet av noen dager.

Dette er innlegg nummer 480 på denne bloggen, og for to dager siden hadde Murphys Liverpool 2 årsdag! HURRA!

Thursday, February 12, 2009

Villa erstatter Keane?

Igjen spekuleres det i om Rafa Benitez ønsker å hente David Villa til Anfield.

I en større artikkel skriver i dag The Guardian om landskampen mellom Spania og England denne uka. Hovedfokuset før kampen var blant annet Benitez' forhold til Spania-trener Vicente del Bosque. Og også Fernando Torres' kampform, hvorvidt han ville spille, hvor lenge og om han ville bli skadet.
Men Spania-trener del Bosque insisterte etter kamp på at Torres ville returnere til Anfield i god form. Og avisa mener Benitez nå bør rette sitt fokus mot å overbevise Torres' landslagsspiss-partner David Villa til å komme til Merseyside. Det samme skriver FootballFanCast-kommentator Tom McLean.

Toppscoreren fra Euro 2008, som har 145 mål på 269 kamper for mindre klubber, scoret også mot England. Dette var hans 25. mål på 42 landskamper for Spania, og han har nå scoret i seks kamper på rad. Noe som er rekord på det spanske landslaget.

Og spør du meg, ville Villa vært en perfekt forsterkning i de offensive rekker for Liverpool, kommende sommer. Benitez må uansett ha en erstatter for Robbie Keane. Vi vet Villa fungerer sammen med Torres og han har imponerende meritter. Så da er det bare en ting å gjøre for Benitez og Parry: Løp og kjøp!

Sunday, February 8, 2009

Barry igjen aktuell?

Rafa Benitez med nyvunnet makt vil igjen forsøke å hente Gareth Barry?

I følge rapporter fra både News of the World og Setanta Sports ønsker Rafa Benitez igjen å forsøke å hente Gareth Barry fra Aston Villa til Liverpool.

News of the World skriver at Benitez ønsker å teste makten han har under regimet av sin nye kontrakt. Det er ennå ikke blitt offisielt bekreftet at han har fått noen ny avtale med klubben, men ordlyden i artikkelen antyder at en slik avtale er rett rundt hjørnet.

Dersom Villa ikke klarer å spille seg til Champions League denne sesongen tror også Villa-manager Martin O'Neill at Barry forsvinner.

- Gareth har holdt ord og er fortsatt Villa-spiller. Dersom vi fortsetter å gjøre det bra, hvem vet? Men om vi ikke kvalifiserer oss til Europa, vil det bli verre, sier O'Neill.

Og i følge Setanta sier han:

- Etter å ha sett innsatsen hans denne sesongen tror jeg ingen ville dømme ham om han dro.

Men så er jo spørsmålet; trenger vi egentlig Barry? Etter at både Keane og Pennant forsvant og Xabi Alonso og Javier Mascherano gjør jobben godt på midtbanen, trenger vi vel heller en mer offensiv spiller, og aller helst en høyrekant?

Saturday, February 7, 2009

Portsmouth - Liverpool 2-3

Lørdag inntok Liverpool igjen toppen av tabellen i Premier League etter en dramatisk kamp på Fratton Park. Se målene her!

Foran lørdagens oppgjør mot Portsmouth var det usikkerhet rundt formen til Fernando Torres og Xabi Alonso. Begge ble plassert på benken fra start, sammen med Dirk Kuyt. David Ngog starter på topp i stedet for Torres og Fabio Aurelio ble vurdert som erstatter for Alonso sentralt på mindtbanen.

Dersom Liverpool vant ville de gå opp på tabelltopp, i hvert fall fram til Uniteds neste kamp og Javier Mascherano startet sin 50. kamp i Premier League totalt. I tillegg stod tidligere Liverpool-spiller Peter Crouch på motsatt banehalvdel. Les flere kampfakta hos BBC!

Den førsete virkelig store sjansen kommer etter 8 minutter da Yossi Benayoun får gå gjennom Pompey-forsvaret uhindra, før han får ta med seg ballen etter et fint innlegg, men skuddet som følger går bare i nettveggen.

Aurelio, i sin uvante posisjon sentralt på midten, får til et godt innlegg etter 14 minutter, men ballen blir slått unna av en Pompey-spiller. Og et par minutter etterpå kommer han i fin skuddposisjon fra ca. 16 meter, etter godt samarbeid med Benayoun.

Neste skikkelige avslutning i retning mål er det Mascherano som står for etter 25 minutter, fra omtrent 25 meter. David James må slå til corner.

Resten av omgangen er relativt dårlig underholdning.

Ingen endringer på laget til andre omgang. Torres tripper imidlertid utålmodig på sidelinjen og vil trolig komme inn om ikke Liverpool scorer.

Agger faller oppå ballen inne i egen 16-meter, og motstandernes fans skriker på straffe. Men korrekt nok blir det ikke blåst.

Etter 56 minutter får Ngog avløsning av Kuyt.

To minutter etterpå går Benayoun forbi to mann og gir ballen til Kuyt som legger flott inn foran mål. Der står Ryan Babel, men han klarer å BOMME på ballen!

Tre minutter etterpå straffes Liverpool kraftig når Nugent scorer etter pasning fra Crouch. Men var Nugent offside?

Etter 63 minutter blir Martin Skrtel blåst av for hands, midt på banen. Men han har da armen helt inntil kroppen, og ballen går dessuten i brystet først. Feil avgjørelse!

Etter 66 minutter går Andrea Dossena av og Alonso kommer inn, men hvorfor setter man ikke på Torres?

Liverpool får frispark midt i 16-meteren etter at Crouch spiller ballen tilbake til James som tar ballen med hånda. Det indirekte frisparket startes av Alonso som legger ballen mot Aurelio - og han scorer!

Etter 75 minutter har Kuyt ballen i nota, men blir blåst av for offside. Noe som er FEIL! Han var onside! Straks etter kommer endelig Torres på banen til fordel for Babel.

To minutter etter det kommer Herman Hreidarson og scorer. Han header ballen videre etter et innlegg.

Et flott samarbeid mellom Kuyt og Torres etter 84 minutter ender med at Kuyt klemmer til og flår ballen i mål, via armen til James!

Akkurat når det legges til tre minutter legger Kuyt en strålende pasning til Torres som går på løp bak Pompey-forsvaret. Men pasningen er akkurat litt for lang.

Et minutt på overtid er det imidlertid Torres som redder dagen -igjen! Han scorer på heading fra rett utenfor fem-meteren!

Og slik ender kampen! For en merkelig kamp! Utrolig kjedelig første omgang, mens dramatikken tok seg opp betraktelig i andre omgang. Og for et comeback! To ganger kom Liverpool tilbake etter å ha ligget under, etter å ha satt inn Kuyt, Alonso og Torres. Det undret meg lenge at Torres ikke ble satt inn før, men heldigvis var det tidsnok!

VIDEO, se høydepunkter og mål fra kampen her:

(Se videoen her om playeren ikke fungerer i din nettleser)

VIDEO, Benitez' pressekonferanse før kampen:

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Skrtel, Carragher, Agger, Dossena, Mascherano, Aurelio, Benayoun, Babel, Ngog.

Benken: Cavalieri, Hyypiä, Torres, Riera, Alonso, Kuyt.

Wednesday, February 4, 2009

Everton - Liverpool 1-0

Onsdag kveld var det klart for omkamp i FA Cupen. Denne gang på Goodison Park og Liverpool røyk ut.

I laget var Andrea Dossena og Lucas Leiva kommet inn for Fabio Aurelio og Javier Mascherano. Og på forhånd hadde Benitez sagt at man ikke ville sette noe frimerke på Tim Cahill. Aurelio er helt ute av troppen, trolig på grunn av skader, mens Mascherano er på benken.

Les flere kampfakta hos BBC!

Laget møtes for tredje gang på 16 dager og kampen måtte onsdag avgjøres, om det så skulle gå til straffekonk.

Undertenede fikk kun sett kampen på en litt svak streaming. Men mitt inntrykk av 1. omgang var at det var en tøff batalje, uten for mange store sjanser. Den store nedturen var naturlig nok at Steven Gerrard måtte ut med en hamstring-skade. Han ble erstattet av Yossi Benayoun.

Andre omgang ble minst like dramatisk, men også målløs. Nok en nedtur; Lucas fikk sitt andre gule kort og ble utvist. Men resten av laget viste styrke og lot være å slippe inn mål.

Dermed gikk kampen til ekstraomganger.

Første ekstraomgang ga ingen mål, men Fernando Torres ble byttet ut og erstattet med Ryan Babel.

Andre ekstraomgang ser ut til å utvikle seg tilsvarende. Men etter 28 minutter av ekstratiden kommer Gosling og setter inn 1-0.

VIDEO, Benitez' presekonferanse før kampen:

VIDEO, David Moyes' pressekonferanse før kampen:

Les kampreferat hos Liverpool.no, VG.no/live og BBC.

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Dossena, Lucas, Alonso, Kuyt, Gerrard, Riera, Torres.

Benken: Cavalieri, Agger, Hyypia, Mascherano, Benayoun, El Zhar, Babel.

Tuesday, February 3, 2009

Når skal vi få stabilitet?

To spillere ut av troppen, med store tap. Nye eierskaps-spekulasjoner.

For å omskrive et berømt sitat: There is something rotten in the state of... Liverpool FC! Overgangsvinduet er lukket for denne gang. I hvert fall for Liverpools del. Og hva skjedde? Jo, klubben kvittet seg med to førstelagsspillere; Jermaine Pennant og Robbie Keane.

Samtidig som klubbens eiere er i pengetrøbbel lar man to spillere gå, med potensielt store tap. Pennant, som kom til Liverpool i 2006 for ca. £6m har gått på utlån til Portsmouth resten av sesongen. Det betyr at han er Bossmanspiller når sesongen er over, og Liverpool vil sitte igjen med null.

Keane kom til Liverpool i sommer for £19m eller £20m, alt ettersom hvilke kilder man stoler på, og ble solgt tilbake til Tottenham for £12m nå - en pris som kan stige til £15m, om han får nok spilletid i gamleklubben. For Pennant kunne man kanskje fått £3,5m og salget av Keane kan gi et tap på £7m. Det betyr over £10m tapt i løpet av januar.

Nå har det etterpå kommet meldinger som sier at tapet på Keane-salget er mindre. Men likevel sitter man med et samlet potensielt tap på mellom £7 og £8m.

I tillegg har Benitez, eller eierne, latt være å hente inn erstattere for noen av dem. I dag rapporterer imidlertid Sport.co.uk at Benitez forsøkte å hente inn Keirrison på transfer deadline day. Nok en gang et tegn på at Benitez kritikk av eierne og Parry stemmer? At man ikke er kjappe nok i overgangsmarkedet?

Uansett står det klart for meg at noe er veldig galt i klubben vi alle elsker så mye. Det er helt tydelig at Benitez er misfornøyd med transferpolitikken. Og vi har eiere som verken har greie på hvordan europeisk fotball fungerer, eller står ved sine løfter til fansen.

Et lyspunkt i all viraken er at George Gillett sier han er "åpen" for å eventuelt selge sin eierandel i klubben. I følge et intervju, gjengitt flere steder, stiller Liverpools deleier seg åpent til et salg, og kommer med flere nokså oppsiktsvekkende uttalelser.

Blant annet klarer han å påstå at texanernes samtaler med Jürgen Klinsmann kom fordi Benitez vurderte trenerjobb i tre andre klubber enn Liverpool. Og at de ville ha tyskeren der som hjelp om Rafa forsvant.

Men det kanskje mest oppsiktsvekkende han sier er at man allerede har brukt £100m på det nye stadionanlegget i Stanley Park, at man ikke har lagt gjeld på klubben, og at alle overganger for spillere er blitt finansiert av eierene selv.

Under Chelsea-kampen kunne vi se Gillett og Hicks sittende i "directors box", mange seter fra hverandre. Og i dag skriver The Daily Mail at Hicks hadde med seg seks representanter fra Al-Kharafi-familien.

La oss håpe texanerne tar til fornuften og snart forsvinner, at vi kan få et system for spillerkjøp som fungerer og endelig litt stabilitet i klubben vår!