Monday, March 30, 2009

Barcelona-spiss linkes

Barcelona-spiss til Merseyside i sommer? Silva likevel aktuell? Athletico Bilbao-spiller alternativ til Barry? Snart avtale for brasiliansk spiss?

The Daily Telegraph skriver i dag at Robbie Keanes retur til Tottenham i januar kun gir Benitez ett valg i angrepet, i tillegg til Fernando Torres, nemlig David Ngog. Noe som vel er en sannhet med visse modifiaksjoner.

Men avisa sin neste konklusjon er rett: Rafa Benitez må hente minst én spiss til i troppen som leverer varene. Og nå er det, i følge rapporter i spanske medier, Samuel Eto'o som skal være aktuell.

Eto'os kontrakt løper ut sommeren 2010, men med kun et år igjen mener avisa det er sannsynlig at Benitez vil hente ham før han blir en "free agent". Han var på vei ut av Barcelona sist sommer, etter å ha fått beskjed om at han ikke lenger hadde noen fremtid der. Men har kommet svært sterkt tilbake og er nå toppscorer i La Liga.

I artikkelen gjentas også påstanden om at Benitez har fått en handlepung på £30m, pluss det han kan få inn på salg av spillere. Det hevdes at en høyreving og en høyreback vil bli prioritert, i tillegg til en spiss.

Når det gjelder ryktene om David Villa viser det seg at Benitez aldri har hatt ham på lista si over aktuelle transfermål. Rafa innrømmer imidlertid at David Silva er interessant, men at prisen blir for høy.

Nettstedet FootyLatest melder imidlertid at rapporter i italienske medier sier noe annet. De (Tuttosport) mener å vite at Liverpool er klare for å legge inn et bud på €25m. Juventus skal opprinnelig ha lagt inn et bud på €16m.

Samtidig kommer et nytt rykte inn fra tabloiden The People, som hevder Benitez & Co er ute etter Athletico Bilbaos Javi Martinez, som et alternativ dersom han ikke får Gareth Barry i sommer.

Den 20 år gamle spilleren skal være en billigere løsning, til omkring £10m.

Ryktet om den brasilianske spissen Keirrison vil heller ikke forsvinne. Nå er det FansFC som skriver at Liverpool må intensivere jakten på spilleren, etter at Barcelona også har intensivert jakten på talentet.

I følge nettstedet håper Benitez på å få i stand en avtale før sesongen er over.

Thursday, March 26, 2009

To spanjoler inn, en spanjol ut?

David Silva og Raul Albiol linkes til Liverpool, mens Xabi Alonso skal være ønsket i Real Madrid. Spiss fra Sunderland til Merseyside?

Nå begynner det tydeligvis virkelig å bevege seg på ryktebørsen. I dag skriver, vanligvis etterrettelige Liverpool Echo, at David Silva er sommerens hovedmål i transfermarkedet for Liverpool. Men bare dersom prisen er rett.

Som rapportert flere ganger tidligere skal Benitez' gamle klubb være i et økonomisk uføre. Det skal være så ille at de står på randen av konkurs og er avhengige av å selge spillere for mange millioner.

Det er også blitt hevdet at Benitez har, alt etter hvilke kilder man hører på, et sted mellom £20m og £50m til rådighet for spillerkjøp denne sommeren. Men i følge den spanske fotballskribenten Guillem Balague, stemmer dette dårlig. Benitez skal ikke ha fått noen bestemt sum å handle for, men lovnader av eierne om støtte i overgangsmarkedet. Og dersom han vil hente flere storfisker i sommer blir han trolig avhengig av å selge spillere også.

Skal man tro andre kilder er det flere klubber som, ikke spesielt overraskende, ønsker seg Silva. Deriblant er Juventus, og FootyLatest skriver at den italienske klubben faktisk er i sluttforhandlinger om en avtale for spilleren.

Liverpool linkes nå også heftig til en annen Valencia-spiller, nemlig Raul Albiol. The Daily Mail mener dette er det viktigste målet for Benitez' transferaktiviteter, i tillegg til Aston Villas Gareth Barry og Tottenhams Aaron Lennon.

Albiol skal ha en "listepris" på omkring £18m, mens Benitez - i følge avisa, mener han kan få ham for halvparten på grunn av Valencias økonomiske problemer.

Guillem Balague skriver videre at Real Madrids kommende president Florentino Perez har satt Xabi Alonso på ønskelista for sommerne. Alonso var som kjent nære å forsvinne sist sommer, for å bli erstattet med Gareth Barry. Og hvem vet? Kanskje Benitez fortsatt kan se for seg et slikt bytte?

Uansett skal Perez se for seg å betale omkring €20m for Alonso - noe som trolig ville dekke en eventuell handel av Barry. Forvørig hevder Balague at Arjen Robben ikke er noe transfermål for Benitez & co i sommer.

Ellers meldes det i dag at Liverpool er interessert i Sunderland-spissen Kenwyne Jones. Og det er i så fall ikke første gang. Han ble hardt linket til Liverpool også forrige sommer. Men handelen ble aldri noe av fordi han skadet seg.

Nå sier imidlertid rapporter, i følge FansFC, at Black Cats-manager Ricky Sbragia er klar for å bytte spilleren ut med litt penger, og at det vil kommen et bud på omkring £8m fra Liverpool.

Monday, March 23, 2009

Sommerens storsignering?

Skal Rafa Benitez ta fram de store pengene for å hente en nederlender i sommer? Barry fortsatt aktuell?

Rafa Benitez har altså endelig signert en ny kontrakt med Liverpool. Det fører naturlig nok til spekulasjoner omkring hvor mange pund han har tilgjengelig i overgansvinduene framover. Han skal, i følge flere rapporter, ha fått større kontroll over transferpolitikken i klubben. Noe som forhåpenlig vil føre til raskere og bedre jobbing i markedet.

Sjøl skal Benitez ha sagt at han ønsker å bli på Anfield i 20 år! Og takken for at han undertegner en ny avtale skal blant annet være at han er blitt lovet minst £20m i overganspenger, hver sommer. Antagelig i tillegg til det han kan få inn etter salg av spillere. Noen spekulerer til og med i at han skal få £3om denne sommeren.

Og akkurat nå går det største ryktet ut på at Rafa har lagt sine øyne på Real Madrids Arjen Robben. I følge Goal.com siterer flere spanske aviser britiske kilder på at den hollandske kantspilleren er Benitez' hovedprioritet denne sommeren.

Vi er mange som husker at Robben gikk fra Chelsea til Real Madrid, der han har slitt mye med skader. Men denne sesongen har han storspilt for det spanske laget og kan være på vei tilbake til den beste ligaen: Premier League. Og vi vet alle at en Robben i form er god. Det mer negative med Arjen er at han lett kan gå sur i motgang.

Kanskje kan Robben være en god erstatter for Pennant, som helt sikkert forsvinner etter låneoppholdet sitt i sommer. Spør du meg: Ja!

Hva mener du?

Men det er MINST én annen spiller på radaren også, der spekulasjonene aldri ser ut til å forsvinne. Sagaen om Gareth Barry bare fortsetter og fortsetter.

Denne gangen er det flere aviser, i følge The Daily Mail, som melder at Barry ikke vil skrive under på et nytt kontraktsforslag fra Aston Villa. Og dermen kan det gå mot at Benitez får gjennomføre overgangen han ikke fikk i fjor sommer.

O'Neill har da også sagt at Barry kan få gå hvor han vil, om Villa denne sesongen ikke klarer å kvalifisere seg til Champions League.

Sunday, March 22, 2009

Liverpool - Aston Villa 5-0

Liverpool fortsatte festfotballen og feide Aston Villa av banen på Anfield. Se målene her!

Etter kalasseire over både Real Madrid og Manchester United var det trolig mange som fryktet en nedtur mot Birmingham-laget Aston Villa søndag. Men de som hadde fryktet noe slikt kunne tidlig legge bort de negative tankene.

VIDEO: Benitez' pressekonferanse før kampen.


Allerede etter åtte minutter scoret Dirk Kuyt det første målet, etter et frispark fra Steven Gerrard.

VIDEO: 1-0.

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Etter 33 minutter sparker Reina ut og når nesten til Villas 16-meter. Albert Riera skyter etter ett sprett og dunker ballen opp under tverrliggeren og inn i målet.

VIDEO: 2-0.

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Etter 38 minutter feller Reo-Coker Riera og Liverpool får straffe. Steven Gerrard skyter sikkert til høyre mens Friedel kaster seg andre veien.

VIDEO: 3-0.

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Allerede etter fem minutter av andre omgang får Liverpool frispark utenfor Villas 16-meter. Xabi Alonso triller ballen til Gerrard som treffer mål helt ved stolpen. Ikke veldig hardt, men godt plassert.

VIDEO: 4-0.

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Etter 64 minutter feller Brad Friedel Fernando Torres som sistemann. Han får rødt kort og det blir straffe til Liverpool, som Gerrard nok en gang setter sikkert i mål. Og dermed scorer Gerrard sitt første hat-trick i Premier Legaue!

VIDEO: 5-0.

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferatLiverpool.no, VGlive.no og BBC!

Laget: Reina, Arbeloa (byttet med Agger etter 76 min.), Carragher, Skrtel, Aurelio, Mascherano, Alonso (byttet med Lucas etter 66 min.), Gerrard (byttet med Ngog etter 80 min), Kuyt, Riera, Torres.

Benken forøvrig: Cavalieri, Dossena, Hyypia, El Zhar.

Wednesday, March 18, 2009

Fra London til Merseyside?

Chelsea-stopper linkes til Anfield. Dobbel-raid på Riverside? Silva i sommer? Morsom Zenden-video.

Det har vært litt stille fra meg den siste tiden, dels fordi Liverpool.no har vært flinke til å oppdatere på ting, og dels fordi det ikke har vært så mange gode rykter på radaren.

Men et av de ferskeste ryktene handler om Chelseas unge forsvarspiller Michael Mancienne. Han skal være misfornøyd med for lite spilletid i London-klubben, og i følge the Daily Mail, the Daily Telegraph og opprinnelig The Times, er både Liverpool og Manchester City interessert i 21-åringen.

Mancienne har vært i hovedstadsklubben siden han var 12 år. Men etter at han kom tilbake fra et lånehopphold hos Wolverhampton Wanderers i januar, ble det lite spilletid under Luiz Felipe Scolari. Under Guus Hiddinks ledelse har det imidlertid blitt noen kamper for spilleren som også kan brukes på midtbanen.

Et relativt troverdig rykte, i og med at det gjengis i såvidt mange aviser.

Et annet rykte, som trolig ikke er av det like troverdige slaget handler om Middlesbrough, som sliter langt nede på Premier League-tabellen.

Tidligere er det blitt rapportert at Rafa Benitez & co er interessert i Boro-vingen Stewart Downing. og i følge Fans FC vil Liverpool i sommer legge inn et bud på £12m. Fans FC skriver imidlertid også at vår kjære klubb skal ønske å hente den 22 år unge forsvarsspilleren David Wheater (bildet).

Det antydes en samlet pris for de to på £22m, noe jeg finner svært lite trolig at Liverpool vil være interessert i å betale.

Det samme nettstedet insinuerer også at Liverpool kan være interessert i å hente David Silva, et rykte som har også har dukket opp mange ganger tidligere.

I følge nettstedet skal det være ventet at Benitez vil forhøre seg om 23-åringens mulige tilgjengelighet i sommer, men at han vil få sterk konkurranse dersom spilleren er til salgs.

Juventus-manager Claudio Ranieri skal også være interessert i Valenciaspilleren, som skal være priset til omkring £20m.

Tidligere Liverpool-spiller Boudewijn Zenden scoret nylig mål for sin nåværende klubb Marseille mot PSV. Under feiringen foretok han et morsomt forsvinningsnummer.

VIDEO: Zenden feirer med forsvinning.

Saturday, March 14, 2009

Manchester United - Liverpool 1-4

En fantastisk uke ble tronet med nok en storseier. Denne gangen mot erkefiende Manchester United - på Old Trafford! Se målene her!

Undertegnede fikk ikke til å blogge under kampen, som ble sett på puben Lille London i Trondheim, der stemninga stod i taket!

Her har jeg samlet relevante videoer fra kampen

VIDEO: Benitez' pressekonferanse før kampen:


VIDEO: Peter Schmeichel og Ian Rush diskuterer den kommende kampen.


VIDEO: Manchester United starter med 1-0.

(Se videoen her om playeren ikke virker i din nettleser)

VIDEO: Fernando Torres starter opphentinga med 1-1.

(Se videoen her om playeren ikke virker i din nettleser)

VIDEO: Steven Gerrards straffe ga 1-2.

(Se videoen her om playeren ikke virker i din nettleser)

VIDEO: Sammendrag av 1. omgang.

(Se videoen her om playeren ikke virker i din nettleser)

VIDEO: Fabio Aurelios fantastiske 1-3 frispark.

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

VIDEO: Andrea Dossena setter inn 1-4

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

VIDEO: Sammendrag av 2. omgang.

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferatLiverpool.no, VG.no og BBC!

Laget som startet: Reina, Carragher, Skrtel, Hyypia, Aurelio, Mascherano, Lucas, Kuyt, Gerrard (byttet med El Zhar på 90 min), Riera (byttet med Dossena på 67 min), Torres (byttet med Babel på 81 min).

Benken: Cavalieri, Insua, Ngog, Arbeloa, El Zhar, Dossena og Babel.

Tuesday, March 10, 2009

Liverpool - Real Madrid 4-0

Liverpool feide Real Madrid av banen og gikk lett videre til kvartfialen i Mesterligaen. Se målene her!

Tirsdag var det klart for returoppgjøret i Champions League, der Liverpool slo Real Madrid 1-0 i den første kampen.

Før kampen var det uklart om Alvaro Arbeloa, Fernando Torres og Steven Gerrard ville være med, men alle var med i startelleveren.

Liverpool har forøvrig antagelig en fordel etter å ikke hatt noen kamp sist helg.

VIDEO: Rafa Benitez snakker før kampen.


VIDEO: Fabio Aurelio snakker før kampen.


Liverpool starter kampen med å angripe, og allerede tidlig skaffer Torres hjørnespark, men corneren blir headet bort fra 16-meteren.

Og allerede etter fire minutter er Torres på farten igjen, men Real-keeper Casillas god og slår til corner. Hjørnesparet ender hos Javier Mascherano, som skyter godt, men det blir nok en corner.

Fantastisk åpning av Liverpool!

Gerrard slår et lurt frispark etter 7 minutter gjennom muren til Real, men dessverre rett på Casillas.

Etter 15 minutter får Torres sin tredje sjanse i kampen og setter ballen kontant i mål etter flott forarbeid av Dirk Kuyt. Real-forsvaret blir lurt, men spørsmålet er om Torres er litt vel hardhendt med Pepe i prosessen...?

VIDEO: Se målet her!

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Et frispark etter drøyt 21 minutter treffer hodet til Martin Skrtel, som header flott ned til venstre for Casillas, men keeperen er kjapt nede og redder.

Rett etter spiller Torres ball i hatt med Real-forsvaret og får lagt inn til Gerrard, men skuddet hans blir for dårlig.

Etter 26 minutter handser tidligere Liverpool-aktuelle Gabriel Heinze, men reprisen viser at det er skulderen. Det blir imidlertid dømt straffe. Gerrard banker ballen sikkert i mål!

VIDEO: Se målet her!

(Se målet her om ikke playeren virker i din nettleser)

Sneijder skyter fra 16 meter minuttet etter, men Reina slår til corner.

Når kampen passerer halvtimen viser sjansestatistikken 9-3 i favør hjemmelaget.

Heinze og Torres havner nesten i slagsmål etter en stygg takling fra den tidligere United-spilleren. Ingen får kort.

Raul får heade mot mål etter 37 minutter, men for løst til at det blir farlig.

Når dommeren blåser av første omgang, etter to minutter tillegg, kan vi konkludere med at det har vært svært underholdende og utrolig solid første omgang av Liverpool. Laget var antagelig uventet offensivt i forhold til det bortelaget hadde forventet og tok spanjolene fullstendig på senga.

Andre omgang sparkes i gang uten endringer på Liverpool-laget som nå skal angripe mot The Kop. Og etter bare ett minutt av omgangen avgjøres antagelig det hele, når Ryan Babel spiller seg til dødlinja og legger hardt inn til Gerrard i midten. Han banker ballen vakkert forbi Casillas!

VIDEO: Se målet her!

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Raul får en kjempesjanse etter 49 minutter, etter et godt innlegg fra høyre side. Men ballen han forsøker å ta på halv volley går over, etter at han blir forstyrret av Reina.

Etter 52 minutter er Gerrard der nesten igjen, etter et flott angrep, men denne gangen står Casillas i veien.

Real forsøker å lege laget høyt og presse, mot et Liverpool-forsvar som nesten ser litt nonchalant ut, men Reina står igjen i veien.

Etter 59 minutter får Liverpool hjørnespark. Xabi Alonso blir byttet ut og erstattes av Lucas Leiva. Corneren ender med Torres i offside.

Tempo og intensivitet i kampen har falt og bortelaget har naturlig nok tatt over noe av initiativet. De forsøker stadig å tråkle seg gjennom Liverpools forsvar, men foreløpig til liten nytte.

Unggutten Jay Spearing får sjansen i det gode selskap. Han byttes inn etter 72 minutter, mens Gerrard går ut.

Reina får en smell etter 75 minutter, men ser ut til å kunne spille greit videre.

Det virker som om det spanske storlaget nærmest har gitt opp. Nå skapes det utrolig lite på Anfield.

Raul får nok en sjanse etter 79 minutter, men headingen blir for dårlig og går over mål.

Torres får til et flott skudd etter 80 minutter takket være flott forarbeid av Spearing! To minutter etterpå har Real ballen i mål bak Reina, men det er etter at to av Madrid-spillerne har stått i offside.

Torres går av etter 83 minutter og gir plass til Andrea Dossena. Han klarer relativt umiddelbart å pådra seg et gult kort. Men han "hevner" seg straks etter med et skudd som Heinze må slå til corner.

Og han kroner verket etter 87 minutter! Han går faktisk fram og scorer, etter flott samarbeid med Babel og Mascherano!

VIDEO: Se målet her!

(Se målet her om ikke playeren virker i din nettleser)

Det legges til tre minutter. Og når pipeblåseren avslutter kampen er bortelaget trolig svært glade for det. For en så overlegen seier i Champions League skal du leite lenge etter. Og nå er det igjen mulig å tro på det meste! Nå kan Manchester United bare komme!

---------------------------------------------------------------------------------
Les også kampreferatLiverpool.no, VGlive.no og BBC!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Skrtel, Carragher, Aurelio, Alonso, Mascherano, Kuyt, Gerrard, Babel, Torres.

Benken: Cavalieri, Dossena, Hyypia, Lucas, Ngog, Spearing, Kelly.

Monday, March 9, 2009

- Interessant om prisen er riktig

Investorer fra Kuwait igjen interessert i Liverpool. Dansk midstopper linkes. Nytt bud på ving?

Søndag fikk vi vite at Liverpools eiere Gillett og Hicks har vært i forhandlinger med et konsortium fra Kuwait. Abdulla Al-Sager og Al-Kharafi-familien vil kjøpe deler av Liverpool og være med på å finansiere et nytt stadionanlegg i Stanley Park. Men forhandlingene støtte på problemer.

Mandag meldte imidlertid Setanta Sports at forhandlingene fortsetter. Det sies ikke om interessen handler om hele klubben, eller bare deler av eierskapet. Men den kuwaitiske gruppa skal være en seriøs aktør som også er store supportere av klubben.

Og tirsdag skriver Reuters at gruppa er interessert om prisen blir riktig.

- Det er en ganske stor mulighet for... om prisen er rett, om de [Gillett og Hicks] endrer prisen, vil antagelig investorer (generelt) være interessert, skal en representant for Al-Kharafi-familien ha sagt.

Som tidligere skrevet er Al-Kharafien en av de rikeste i verden. Og de vil i løpet av et de neste par ukene igjen møte Hicks og Gillett.

Forøvrig blir Liverpool satt i forbindelse med et par spillere. Og igjen dukker Tottenhams Aaron Lennon opp på radaren.

I følge The Daily Mail skal Liverpool komme med et nytt bud på vingen til sommeren. Klubben vår skal også ha vært interessert i hente ham i januar, i forbindelse med at Robbie Keane dro tilbake til London. Men den gangen var ikke Harry Redknapp villig til å la ham gå.

Lennon, som stadig er aktuell for det engelske landslaget, skal forøvrig ikke være øverst på lønninslista på White Hart Lane.

Rapporter fra Italia sier forøvrig at Liverpool, sammen med Chelsea, skal være interessert i det danske talentet Simon Kjær.

Sky Sports og Fans FC rapporterer at den 19 år gamle Palermo-stopperen har tidligere Middlesbrough- og Derby-spiss Mikkel Beck som agent. Han sier det er stor interesse for stopperen fra flere store klubber.

- Han har en klausul i kontrakten som sier han kan selges i sommer, sier agenten.