Saturday, May 30, 2009

Brasiliansk ving?

Brasiliansk ving signert? Nytt bud på argentinsk spiss? Xabi solgt til Real Madrid? Heinze på vei? Owen aktuell? Torres ønsker seg landslagskamerater.

Travle dager og mye godvær i Trøndelag har gjort at det har blitt litt lite blogging de siste dagene. Men ryktene fortsetter selvsagt likevel uavbrutt å strømme ut fra britiske aviser og nettsteder.

Tidligere i går meldte Liverpool Daily Post at Liverpool har signert den brasilianske U17-spilleren Zezinho. Avisa viser til rapporter fra sør-amerika som hevder Liverpool har slått Manchester United, Arsenal og Chelsea i kampen om den unge venstrevingen.

Zezinho spiller nå for den brasilianske andredivisjons-klubben Juventude, men har blitt fulgt av noen av Europas største klubber, deriblant Barcelona, Real Madrid og topp fire i England.

Senere kom det imidlertid rapporter som tilbakeviste dette, blant annet fra Sky Sports. Det skal ikke ha foregått noen handel, men det skal ha vært forespørsler om spilleren.

Tidligere har jeg meldt om interesse for Napoli-spissen Ezequiel Lavezzi. Liverpool skal ha lagt inn et bud som ble avslått. Nå hevder imidlertid spillerens agent Alejandro Mazzoni, i følge Setanta, at det igjen ligger et større bud på bordet.

Og siden den argentinske landslagsspilleren ikke er fornøyd med måten han blir behandlet av Napoli-president Aurelio De Laurentiis, skal det denne gang være større sannsynlighet for at budet blir akseptert.

Det avsløres ikke hvilken klubb det er snakk om, men dersom det faktisk var Liverpool forrige gang, vil det være stor sannsynlighet for at det også denne gang gjelder vår kjære klubb.

I tillegg kommer det gode gamle ryktet om Gabriel Heinze opp på radaren igjen. Footylatest melder Heinze kan være en av spillerne på vei ut av Real Madrid i sommer, og Liverpool skal være storfavoritter til å hente ham.

The Mirror melder i dag at Tom Hicks og George Gillett er i ferd med å få på plass en refinansiering av lånet de tok opp for å kjøpe Liverpool. Dermed mener avisa at Benitez vil ha en vel så stor transfer-pengepung som i utgangspunktet var meninga.

Og transfer-budsjettet er neppe noe særlig mindre om dagens rapport i The Daily Mail stemmer. Der hevdes det nemlig at Xabi Alonso har godtatt en overgang til Real Madrid verdt £22m.

De viser til den spanske avisa Sport som også skriver at Heinze er en del av handelen og at pengene som kommer inn blant annet vil bli brukt til å kjøpe Gareth Barry.

Dette blir imidlertid tilbakevist av Rafa Benitez på Liverpoolfc.tv.

Av de mer spekulative rapportene denne søndagen er avisa The People som melder at spillere på Anfield ønsker at Benitez skal gamble på å hente tilbake Michael Owen i sommer, på samme måte som da Robbie Fowler fikk komme tilbake.

Med Newcastle på vei ned i The Championship vil trolig Owen ønske seg bort og kan komme gratis fordi han ikke har skrevet under en ny kontrakt med "skjærene".

Og til slutt skal altså Fernando Torres ha sagt til den spanske avisa Marca at han ønsker at Liverpool henter hans spanske landslagskollegaer David Villa og David Silva fra Valencia.

Den spanske klubben har som kjent økonomiske problemer og må trolig selge spillere i sommer. Og Torres mener de to vil gi Liverpool den forsterkningen laget trenger neste sesong.

- Villa og Silva ville komplementere Liverpool svært godt, sier Torres til Marca.

Sunday, May 24, 2009

Xabi vil bort?

En av sesongens beste spillere på Liverpool skal ha sagt han ønsker å forlate klubben i sommer.

På dagen da Liverpool avsluttet sin sesong med å slå Tottenham 3-1 på Anfield og sikret 2. plassen i Premier League, kom sjokkbeskjeden i en britisk tabloidavis. I følge News of the World og tidligere Liverpool Echo-journalisten Chris Bascombe, ønsker Xabi Alonso å forlate Anfield.

Avisa hevder Alonsos agent Inaki Ibanez møtte Rafa Benitez på fredag for å informere ham om Xabis avgjørelse. Og til tross for at klubben har fortsatt å hevde at midtbaneeleganten ikke skal noe sted, kan nå Real Madrid, Arsenal, Manchester City og Juventus stå i kø for hente ham, med Madrid som favoritter.

Alonsos forhold til Liverpool og Benitez skal ha vært dårlig siden manageren forsøkte å hente Gareth Barry i fjor sommer. Og en venn av Alonso sier til avisa at Xabi ønsker å skifte klubb for å trives med fotballen igjen.

Videre hevder tabloiden at Benitez vil at budene skal starte på £18m og at pengene han får inn vil bli brukt på å hente Carlos Tevez.

Nettstedet Sport.co.uk hevder Liverpool har fått avslått et bud på Napolis midtbanespiller Ezequiel Lavezzi. Det hevdes også at Benitez tross dette avslaget, og til tross for at Napolis klubbpresident sier spilleren ikke er til salgs, ikke har gitt opp å sikre seg spilleren som står høyt på hans ønskeliste.

Argentineren skal imidlertid sjøl være klar for å komme seg videre i karrieren i en annen klubb.

Ellers heter det i dagens utgave av The People at Manchester City er klar for å legge £19m i lønn på bordet for å hente Gareth Barry foran nesa på Liverpool.

De samme intensjonene skal italienske AC Milan ha.

Thursday, May 21, 2009

Rekordkjøp i sommer?

Skal Rafa Benitez sette transferrekord i sommer også, med Alonso som vekslepenger?

Transferryktene er i ferd med å tilta voldsomt. Det mest foruroligende er at Benitez kan se ut til å kanskje ville ofre Xabi Alonso for å styrke transferbudsjettet.

The Daily Express melder at en av sesongens beste spillere i Liverpool-troppen kan være på vei ut for £23m. Antagelig for å bli erstattet av Gareth Barry. The Mirror skriver at Alonso er på vei til Real Madrid.

Og Daniel Agger sier at Alonso gjør en stor feil om han går fra Liverpol nå. Forsvarsspilleren skrev tidligere i vår under en ny kontrakt med klubben.

Og pengene kan Benitez trenge, i hvertfall om Sport.co.uk får rett i det de melder. De skriver at det meldes om et bud på Carlos Tevez på £50m, i konkurranse med Tottenham.

I tillegg skal Glen Johnson være toppmålet til Benitez - ved siden av Barry og Tevez.

The Daily Mail skriver at Liverpool har lagt inn et nytt bud på høyrebacken på £15m. Avisa hevder at Portsmouth fortsatt skylder Liverpool £7m etter £12m-overgangen til Peter Crouch.
Dermed kan den tidligere Chelsea-forsvareren komme til Anfield for en svært lav pris, totalt sett.

I tillegg melder The Independent at Benitez sier han kanskje vil komme til å slå fjorårets transferrekord, da Robbie Keane ble hentet fra Tottenham.

- Vi kommer kanskje til å slå transfer-rekorden vår, men ikke Manchester Uniteds rekord. Men prisen er ikke viktig, dersom vi finner de rette spillerne, sier Benitez i følge avisa.

Av mer ferske rykter melder Setanta i dag at Liverpool er interessert i det nederlandske talentet Luc Castaignos. I februar ble 16-åringen, som i dag spiller for Feyenoord, nederlandsk U17-spiller, og er følgelig et av Europas heteste overgangsobjekter.

Spissen, som drømmer om å spille i den engelske toppserien, blir sammenliknet med Thierry Henry.

VIDEO: Luc Castaignos' mål mot Tyskland U17

Tuesday, May 19, 2009

Venstreving fra Venezuela?

Venstreving fra Venezuela på vei til Anfield? Bud på fransk midtbanespiller? Kroatisk landslagsstopper vil til Liverpool.

Hørt om Juan Arango? Han ble linket til Liverpool i januar og blir igjen satt i forbindelse med en overgang til Anfield. Denne gangen er det The New Football Pools som skriver at den hurtige venstrevingen er på vei til England i sommer.

29-åringen fra Venezuela, med kallenavnet ‘The Caribbean Hurricane’, spiller i dag for Real Mallorca, og har blitt linket til både Tottenham, Arsenal og Aston Villa tidligere. Han har spilt 181 kamper for Mallorca og har scoret 45 mål, hvorav 12 kom i siste sesong.

Da han ble linket til Liverpool i januar sa han:

- Liverpool er et lag av mestere og jeg spør meg selv hvilken fotballspiller som ikke ville spilt for en slik klubb - for en av de største klubbene i verden?

VIDEO: Juan Arango.



Yoann Gourcuff har også tidligere blitt linket med Liverpool, og blir igjen nevnt i slike sammenhenger. Denne gang skriver FansFC at klubben vår er rede til å legge inn et bud på den franske spilleren. Den offensive midtbanespilleren er AC Milans eiendom, men er nå på utlån til franske Bordeaux.

Den franske klubben ønsker å gjøre låneoppholdet til en permanent overgang, men Benitez skal ha et ønske om å stikke kjepper i det hjulet. Prisen skal være på omkring €15m for spilleren som er blitt kalt "den neste Zidane".

VIDEO: Yoann Gourcuff.



Danijel Pranjic
er heller ikke et nytt navn. Den kroatiske landslagsvingen har blitt linket flere ganger den siste tiden, og nå bekrefter han nok en gang, i følge Football Audio, at han kunne tenke seg en overgang til Liverpool.

I helga hjalp han sitt hollandske lag Heerenveen til seier i den nederlandske cupen, men innrømmer at dette var hans siste kamp i klubben.

- Jeg er 90 prosent sikker på at jeg drar. Liverpool er en av klubbene som er interessert, og alle vet at jeg ønsker å spille i en annen liga. Jeg tror jeg vil dra for sju eller åtte millioner Euro, sier han.

VIDEO: Noen Pranjic-mål fra 2009.

Saturday, May 16, 2009

Fransk midtbantalent?

Fransk midtbanespiller linkes. Keirrison fortsatt aktuell? Hva synes vi om nye bortedrakter og sponsornavn på nytt stadion?

Dagen da Premier League kan bli avgjort når Manchester United møter Arsenal på Old Trafford inneholder selvsagt også rykter om overganger. Og i dag er det nettstedet The New Football Pools som setter Liverpool i forbindelse med en overgang for PSGs midtbanespiller Stephane Sessegnon.

Paris-klubben har nylig mistet manager Paul Le Guen, og kan slite med å beholde sine toppspillere om de ikke viser ambisjoner. Midtbanespilleren som trives best på høyre side av banen har imponert i den franske ligaen denne sesongen. Både Arsenal, Aston Villa, Chelsea, Liverpool og Tottenham skal være interessert i 25-åringen.

VIDEO: Stephane Sessegnon i aksjon.


Ellers vil ikke ryktet om brasilianske Keirrison (Keirrison de Souza Carneiro) forsvinne. Ryktene har tidligesagt at Benitez forsøkte seg med et sent bud i januar for å få en erstatter for Robbie Keane, og The New Football Pools mener Liverpool vil forsøke seg igjen i sommer.

Liverpool står i kø sammen med klubber som Arsenal, Olympiakos, Real Madrid, Barcelona og Valencia for å sikre seg talentet som er et av de største i brasiliansk fotball. Men Barca skal være størst favoritt til å kunne hente ham.

Vår kjære klubb har forøvrig nå lansert neste sesongs bortedrakter. Svarte, med detaljer i rødt og gull. Personlig synes jeg de er flotte. Men hva synes du? Si din mening i avstemninga til høyre!

VIDEO: Xabi Alonso i ny bortedrakt, sammen med lagets "12. mann".


Det blir også spekulert i om Liverpools draktsponsor Carlsberg vil ønske å kjøpe navnerettighetene til et nytt stadionanlegg i Stanley Park. Skal klubben først kalle stadion noe annet enn f.eks. "New Anfield Road" og få en et sponsor navn er f.eks. Carlsberg Park helt greit for min del. Men hva synes du?

Jeg har laget en avsteming om dette også til høyre!

Thursday, May 14, 2009

Pennant til Spania?

Pennant med kontrakt i Spania? Siste bud på Silva? Downing hovedmål? Forlan aktuell? Santa Cruz linkes.

Det er ikke kommet noen offisiell bekreftelse på det, men nettstedet sport.co.uk hevder Jermaine Pennant har fått sin overgang til Spania. Det skal være Valencia som har hentet vingen, med fortid i blant annet Arsenal og Leeds, på en free transfer.

Pennant, som for tiden er på lån til Portsmouth, har ingen framtid på Anfield. Blant annet på grunn av sitt utsvevende privatliv. Og Benitez skal ha behov for å kutte i lønnsutgiftene for å ha råd til innkjøp av nye krefter i sommer.

Og av innkjøp virker det stadig mer sannsynlig at sommerens kanskje største transfermål for Rafa Benitez i hvert fall har vært Valencias David Silva. Men i følge the Daily Mail nekter Liverpool å by mer enn £15m for vingen.

Avisa skriver Benitez ikke vil trekkes inn i noen budkrig. Og hevder også at Benitez & co trodde en avtale var på plass, før den spanske klubben lekket historien om overgangen til pressen for å forsøke presse opp prisen.

Denne utviklingen skal ha presset Benitez til å flytte fokuset andre steder og til å gjøre Stewart Downing til sitt hovedmål.

Forøvrig melder den ikke veldig pålitelige tabloiden the Daily Star at Benitez kan være på sporet av en tidligere Manchester United-spiss.

Diego Forlan gjorde det ikke spesielt godt da han var hos de røde djevlene. Men etter å ha gått til Atletico Madrid i 2007 har han scoret i bøtter og spann og er denne sesongen bare bak Samue Eto'o på toppscorerlista.

Også Barcelona skal ha ham på radaren og i følge Goal.com skal det vurderes å sende Lucas Leiva den andre veien som en del av handelen.

Til slutt i dag vil jeg ta med at nettstedet EyeFootball mener Liverpool er en av favorittene til å hente Blackburns Roque Santa Cruz i sommer.

Manchester City har lenge vært den ledende klubben når det har dreid seg om rykter rundt spissen fra Paraguay, men han skal like tanken om å komme til en klubb med spansk manager.

Men, tror vi på det?