Sunday, July 19, 2009

Snarlig avgjørelse om Alonso

Alonso møter Benitez i avgjørende møte. Silva og Young linkes. Aquilani likevel aktuell? Voronin kan bli solgt?

Det ser altså ut til at vi står overfor en snarlig løsning på situasjonen rundt Xabi Alonso og Real Madrid. Nå skriver både Guillem Balague i sin blogg på Sky Sports sider og News of the World at sjansen er stor for at Alonso blir i Liverpool kommende sesong.

Goal.com skriver imidlertid at Liverpool er villige til å la Alonso gå til Real Madrid dersom Wesley Sneider går den andre veien og The Times skriver at Benitez nå vil intensivere sin innsats for å hente David Silva til Anfield.

Vi får antagelig smøre oss med tålmodighet noen timer til, for som Balague skriver på sin egen blogg, vil trolig avgjørelsen falle i dag, når Benitez og Xabi møtes ansikt til ansikt for første gang på en stund.

Samtidig skriver News of the World at Benitez nå har Aston Villas Ashley Young som sin største prioritet framover. Tottenham har nylig fått avslått et bud på £18m for Young, mens Villa skal ha gitt spilleren en prislapp på £30m.

Villa hentet Middlesbroughs Stewart Downing til Villa Park. En spiller som fungerer i samme posisjon som Young. Han er imidlertid skadet og vil ikke være aktuell for spill før utpå høsten.

Av andre rykter vil jeg også nevne at Alberto Aquilanis navn igjen har dukket opp, til tross for at historiene om ham tidligere denne uka ble kraftig tilbakevist av spillerens agent. Britiske Channel4 og Goal.com skriver at Aquilani er en av spillerne Roma faktisk ønsker å kvitte seg med, uavhengig av hva hans agent måtte mene, og at det pågår samtaler om en overgang verdt £22m.

Roma-trener Luciano Spalletti skal ha bekreftet at klubben trenger å kvitte seg med spillere for å få inn penger til nye innkjøp. Og til tross for at Aquilani skrev under en ny kontrakt med klubben nokså nylig, er han en av de som kan bringe inn mest cash i kassa.

- Vi vil helt klart vurdere ethvert tilbud som kommer inn på Aquilani og vurdere dem nøye, sier Spalletti fra lagets treningsleir, til Channel4.

Og til slutt tar jeg med at nettstedet Inside Futbol melder at Dortmund er ute etter å finne en erstatter etter at Alexander Frei ble solgt til Basel. Blant de spillerne som vurderes er Andriy Voronin, som sist sesong imponerte under sitt utlån til Hertha Berlin.

Dordmund ønsker seg en liknende avtale som Hertha hadde, med et utlån og en avtale der de har muligheter for et kjøp senere. Det antydes også at Voronin, til tross for Benitez pene ord om ham under den pågående treningsleiren i Sveits, vil være til salgs.

Thursday, July 16, 2009

Italiensk erstatning for Alonso?

Italienske og brasilianske midtbanespillere linkes som erstattere for Alonso. Silva linkes igjen. Se St. Gallen-høydepunkter.

Situasjonen er ennå uklar hva gjelder framtiden for Xabi AlonsoMerseyside. Men et par faktum begynner å se klare ut. I følge Goal.com sier Guillem Balague til Sky Sports at Liverpool synes det er greit å selge Alonso, om de får nok penger for ham. Real Madrid er ikke ferdige med sommerens kjøpefest, men trenger også å selge unna noen av stjernene de allerede har i stallen.

Xabi ønsker på sin side å få situasjonen avklart før lørdag - da han skal slutte seg til Liverpools pre season-tropp. The Daily Mail hevder Alonso har sagt til Benitez at han ønsker å være en del av revolusjonen i Madrid, men har ennå ikke gått ut og sagt dette offentlig. Hadde han IKKE ønsket å bli solgt tror undertegnede imidlertid hans agent eller Benitez for lengst hadde lagt saken død. Noe de ikke har gjort.

Det skorter imidlertid ikke på erstattere for Alonso som nå kobles til Liverpool. Både The Daily Mail og flere andre medier, som Channel4 og Goal.com, forteller om Romas Alberto Aquilani. I følge en artikkel i Gazzetta dello Sport har Liverpool sendt en delegasjon til den italienske hovedstaden for å legge inn et bud på £15m.

Opprinnelig skal budet ha vært på £13m, men skal ha blitt økt til £15m, med en femårs-kontrakt verdt nesten £3m per sesong, som lokkemiddel for spilleren.

En annen midtbanespiller som kobles i overgang til Merseyside og Liverpool er brasilianeren Hernanes (fullt navn: Anderson Hernanes de Carvalho Andrade Lime).

Spilleren har blitt linket til klubber i Italia i lengre tid og spesielt Milan, som erstatter for Kaká. Men nå hevder brasiliansk presse, i følge The New Football Pools at Liverpool ser på ham som en mulig erstatter for Alonso.

24-åringen sammenliknes med Pirlo og skal være kjent for sine dribleegenskaper og sitt harde skudd, og her kan du se ham i aksjon:




Og om ikke det skulle være nok: I følge The Daily Telegraph vil pengene man eventuelt får for Alonso brukes på å forsterke kontrakten til Javier Mascherano og å sikre seg vingen David Silva fra Valencia.

I tillegg skriver avisa at Benitez ikke har utelukket en byttehandel der Wesley Sneijder kommer fra Real Madrid og Athletic Bilbaos Javi Martinez skal også være et sannsynlig alternativ.

Gikk du glipp av Liverpools treningskamp mot St. Gallen? Her kan du se høydepunktene fra kampen, blant annet med Glen Johnson i aksjon:

Friday, July 10, 2009

Ribery?

Bettingselskap kutter oddsen på at fransk superspiller havner på Merseyside.

Mange vil få vann i munnen av tanken på å få Franck Ribery, en spiller som også ble koblet med Liverpool i fjor sommer, til Anfield. Denne sommeren er han først og fremst blitt linket med overganger til Manchester United og Real Madrid - som i følge enkelte medier skal være hans eget uttalte ønskede destinasjon.

Men nå kommer det svært spennende nyheter fra Goal.com, som melder at en av storbritannias største betting-selskaper, SkyBets plutselig har satt oddsen ned på en overgang for Ribery til Liverpool. Akkurat slik de gjorde rett før det ble klart at Owen gikk til Manchester United.

Bookmakeren skal ha kuttet oddsen på en Liverpool-overgang for franskmannen fra 66/1 til 8/13 etter at mengden spill på at overgangen skal bli noe av.

- Etter at det strømmet inn penger på at han skulle gå til Manchester United og Real Madrid, samtidig som Bayern sa han ikke skulle noe sted, har vi nå sett en flom av spill på at han skal til Liverpool, sier Skybets Dale Tempest til Oddspreview.com.

Så kan man komme med motargumentene om at dette er en overgang Liverpool ikke har råd til. Og det stemmer trolig, dersom Xabi Alonso ikke blir solgt til Real Madrid. Og samtidig skal vi legge merke til en interessant kommentar under saken hos Goal, fra "Zoltan Sweden".

«All i can say is that if this is true, we also got new owners. Have heard these rumours for some weeks that a deal for new ownership already were in place but nothing would be published before we got the players we wanted. Don't know what to believe but you can always hope ;)»

Og hvis du samtidig kobler dette med mitt innlegg fra 24. juni om nye eiere på vei, begynner dette å bli spennende... eller?

Tuesday, July 7, 2009

Fransk midtbanespiller?

Fransk midtbanespiller kobles til Anfield. Siste nytt om spillere på vei ut. Unik video.

Når det gjelder hvilke spillere Rafael Benitez vil hente inn til Anfield, i tillegg til Glen Johson denne sommeren, virker det sannsynlig at dette blir enten en spiss eller ving. Og den siste offensive spilleren til å bli koblet med en overgang er i følge både FourFourTwo og Sky Sports franske Mathieu Valbuena.

Rapporter fra Frankrike sier at Wigan har lagt inn et bud på den 24 år gamle offensive midtbanespilleren, i tillegg til at både Everton og Chelsea også skal ha ytret sin interesse.

Men skal vi tro Sky Sports er det Liverpool som leder an i jakten på Marseille-spilleren.

- Wigan er interessert i Mathieu, men jeg tror han vil til en stor klubb i England. Liverpool er også interessert, men det er også lag i Spania, Tyskland, Italia og Rusland, sier spillerens agent.


Det kommer forøvrig motstridende beskjeder hva gjelder Xabi Alonso og Real Madrid. Sky Sports skriver at Real fortsatt er interessert, men ikke har lyst til å betale det Liverpool forlanger for midtbaneeleganten.

- Xabi Alonso er en prioritet dersom han passer vårt budsjett, men det ser ikke slik ut. Vi er langt fra det beløpet Liverpool ser for seg, skal en av sjefene på Santiago Bernabeu ha sagt til den spanske radiostasjonen Onda Madrid.

Chelseas nye manager Carlo Ancelotti sier imidlertid i følge FootyLatest at Real Madrid har pengene som skal til om de ønsker å hente spanjolen.

- Madrid kan kjøpe Ribery, det vet jeg. Men ikke bare ham - også Alonso. Jeg vet hvor mange spillere Madrid kan kjøpe, sier Ancelotti.

Samtidig melder The Mirror at Real har kommet med et nytt bud på Alvaro Arbeloa, avisa mener de tror de kan hente ham for £5m. Og i følge The Times vil Barcelona komme med et bud på £25.7m for Javier Mascherano, men i følge Goal.com vil Liverpool kreve minst £40m.

Til slutt vil jeg ta med en unik video som har dukket opp. Den viser Liverpool i spill mot Newcastle og Everton i 1901 og 1902. Bildene stammer fra 800 ruller med film som lå i kjelleren på en butikk i over 70 år. Filmene viser unike bilder av hverdagslivet i Storbritannia, og blant annet de tidligste bildene av et Merseyside-derby.

Les mer her, og se videoen her:

Friday, July 3, 2009

Negredo i byttehandel?

Real Madrid i forhandlinger om Alonso og Arbeloa, med Negredo som lokkemat. D'Agostino erstatter Alonso? Martins linkes.

I dag kan vi altså ønske gode gamle King Kenny velkommen tilbake i Liverpool, denne gangen i en rolle på akademiet og som ambassadør for klubben. Kenny Dalglish skal jobbe med unge talenter, i tillegg til å styrke klubbens profil over hele verden.

Det har roet seg litt ned med historier om Xabi Alonso de siste dagene. Men at det kommer bud på både Alonso og Javier Mascherano virker ganske sannsynlig.

Og i følge Sport.co.uk vil Real Madrid nå krype til korset hva gjelder Liverpools prisforlangende for Alonso. Og nettstedet mener å vite at de to klubbene nå er i forhandlinger, der den spanske klubben tilbyr Liverpool Alvaro Negredo pluss penger for Alonso. De henter sin informasjon fra den spanske avisa Marca, som også hevder at Rafa Benitez ser positivt på å få Negredo til Anfield. Og som vi vet fra før ønsker også Negredo å spille for Liverpool, men Tottenham skal også være interessert i ham.

Tidligere skal Liverpool ha avslått et bud på €35m, som også inkluderte Alvaro Arbeloa. Men nå skal budet være øket til €41m, pluss Negredo. Forøvrig sier Reals første store signering i sommer, Kaka han ønsker å spille sammen med XabiBernabeu neste sesong.

Ellers skriver The Daily Mail at Benitez & co ser på Udineses playmaker Gaetano D'Agostino som den perfekte erstatter om Alonso forsvinner.

Avisa skriver det forventes et salg av Alonso og Arbeloa i løpet av de nærmeste dagene og i tillegg til Liverpool er også Juventus interessert.

Goal.com skriver at Mascherano ønsker en overgang til mesterligavinner Barcelona, men at Liverpool kun selger til rette prisen.

I følge
El Mundo Deportivo skal Rafa Benitez ha innsett at han må la Javier gå til den spanske klubben.

Av andre spekulasjoner som dukker opp melder FansFC at Liverpool ser på flere alternativer for spisspartner til Torres.

Denne gangen er det Newcastles
Obafemi Martins som skal være aktuell.

Etter at Newcastle rykket ned denne våren er det blitt forventet at blant andre Martins vil bli solgt og Liverpool skal kunne hente ham for omkring £6m.

Forøvrig må jeg bare kommentere sommerens kanskje mest overraskende overgang. Det er ser nå ut til å bli endelig at Michael Owen blir Manchester United-spiller fra neste sesong. I følge The Daily Telegraph har han nå gjennomført en medisinsk sjekk.

Jeg synes det er synd og skam at vår gamle storscorer svelger alt han har av stolthet og inntar United-trøya, bare for å få Champions League-fotball og eventuelt en tur til Sør-Afrika neste sommer. Skuffende, spør du meg.

Hva mener du?