Tuesday, October 27, 2009

Tre spillere linkes

Tre midtbanespillere har dukket opp på ryktebørsen og settes i forbindelse med overganger til Liverpool.

I følge ClubCall skal Liverpool vise en overraskende interesse for Boltons midtbanespiller Matt (Matthew) Taylor.

Taylor var svært god sist sesong på Boltons midtbane, scoret ti mål og har fortsatt med å imponere også denne sesongen med tre mål og mange gode innlegg fra venstre flanke. Han blir nå satt i forbindelse med det engelske landslaget for neste års VM i Sør-Afrika, og dette skal Benitez & co ha lagt merke til.

Med mulig kommende regler om et minimum av hjemlige spillere kan han være et interessant mulighet på venstre side, enten på midtbanen eller på backen. At han nettopp har skrevet under en ny kontrakt med Wanderers gjør imidlertid at han vil kunne bli et dyrt kjøp.

The Daily Mail melder at Liverpool, sammen med Arsenal Sevilla, Juventus og AC Milan skal være interessert i Spartak Moskva-spilleren Zhano Ananidze. Den 17 år gamle midtbanespilleren fra Georgia blir kaldt "den neste Kinkladze", men Moskva-sjefene insisterer på at de ikke hører på bud under £20m.

Spartak skal ikke ha mottatt noen bud på spilleren, men har heller ingen ønsker om å selge spilleren, som bare åtte dager etter sin 17. bursdag ble den yngste spilleren til å score i den russiske toppserien. Og han ble også den yngste spilleren til å debutere på det georgiske landslaget i en vm-kvalifiseringskamp mot Italia.

Dagens siste rykte handler om Ajax-spilleren Luis Suarez, som også tidligere har blitt satt i sammenheng med en overgang til Liverpool. Denne gangen er det The New Football Pools som melder om spekulasjoner rundt en byttehandel.

Benitez' speiderteam skal ha holdt spilleren fra Uruguay under oppsikt lenge og nå skriver hollandsk presse at det kan bli aktuelt med en byttehandel der Ryan Babel og £5m går tilbake til Ajax.

Suarez spiller for det hollandske landslaget, enten på vingen eller som hengende spiss. Sist sesong scoret han 22 mål på 31 kamper i Æresdivisjonen og kom på andreplass på toppscorerlisten.

Sunday, October 25, 2009

Spennende besøk på Anfield

Er det norske investorer på vei inn i de helrøde på Merseyside?

Under kampen mellom Liverpool og Manchester United denne lørdagen, som til slutt endte med en 2-0-seier til Liverpool, hadde hjemmelagets eiere George Gillett og Tom Hicks en nordmann ved sin side i direktør-boksen.

Christan Eidem er en norsk investor og fotballagent med base i London. Han har blant annet operert som rådgiver for Steffen Iversen, investerer i oljeleting i Afrika, og har jobbet for skipsreder John Fredriksen. Han har også tidligere vært innblandet i planer det ble spekulert i handlet om investering i Liverpool sammen med Øystein Stray Spetalen og Petter Stordalen.

Eidem satt ved siden av George Gillett i Directors Box på Anfield under kampen, den av de to eierne som har vært mest aktiv når det gjelder å eventuelt selge sin andel i klubben. Og de to så meget fortrolige ut.

Kan det være snakk om et norsk oppkjøp på Merseyside?

Thursday, October 22, 2009

Benitez' dager snart talte?

Har Rafa Benitez fått det siste klappet på skuldra som manager for Liverpool?

Den siste tidens begredelige sportslige resultater for Liverpool, som toppet seg med tirsdagens tap mot Lyon i Champions League, kommer det naturlig nok ville spekulasjoner omkring manager Rafa Benitez sin framtid på Merseyside.

Søndag skal Liverpool ut i en av høstens store kamper i Premier League når Manchester United kommer til Anfield. Dersom Liverpool taper denne kampen vil det bli svært vanskelig å få noe godt resultat denne sesongen av Premier League. Samtidig kan det bli vanskelig å komme videre til cupspillet i Champions League etter kun tre poeng så langt.

Det spekuleres nå villt i at klubbens tidligere storspiller og manager Kenny Dalglish, som nå jobber på ungdomsakademiet og som ambassadør for klubben, ved et tap søndag vil overta midlertid som en såkalt caretaker manager. Og i følge Tribalfootball.com melder den italienske avisa Gazzetta dello Sport at tidligere Chelsea-manager Jose Mourinho er favoritt til å overta om Benitez får sparken.

En annen manager som nå blir satt i forbindelse med en eventuell jobb på Anfield om Benitez får sparken er den tidligere Barcelona - nå Galatasaray-manager Frank Rijkaard, i følge The Mirror.

I følge The Times er imidlertid Liverpools eiere "ekstraordinært fornøyd" med Benitez som manager, som skrev under på en ny langtidskontrakt for ikke lenge siden. Men det har vi hørt før om andre managere, rett før de har fått fyken. Er dette det berømte "siste klappet på skulderen" før han forsvinner ut av Shankly Gates?

The Daily Mail mener Benitez sitter trygt i managerstolen, fordi det vil bli svært dyrt for Liverpool å sparke manageren. De har beregnet at hans ferske kontrakt vil gjøre at det koster Hicks & Gillett omkring £20m å gi Rafa fyken.

Jeg har laget en t-shirt som kanskje passer godt i denne anledning:

Du kan kjøpe den og se flere av mine produkter i Murphys t-shirts!

Thursday, October 8, 2009

Gillett selger?

Tom Hicks får prins som medeier?

Rapporter tyder nå på at George Gillett er i ferd med å selge sin eierandel i Liverpool FC. Sent onsdag kveld meldte The Mirror "eksklusivt" at George Gilett neste uke vil fly til Saudi Arabia med den hensikt å selge sin andel av eierskapet i Liverpool FC til Prins Faisal bin Fahd (som har et eget fotballstadion oppkalt etter seg i Riadh).

Til tross for at det kommer meldinger om at prinsen og hans selskap F6 skal være skeptiske til klubbens gjeld, har selskapet bekreftet at de er seriøst interessert i investeringer.

Gillett virker å være klar for å selge hele sin andel, mens prinsen må velge om han skal forsøke samarbeid med Hicks, eller kjøpe ut hele eller deler av hans andel for å få full kontroll med klubben. Hicks har imidlertid ligget meget lavt den siste tiden og ikke kommet med noen uttalelser som prosessen.

The Mirror mener også å vite at den arabiske prinsen vil bidra til at det nye stadionanlegget.

Får vi et F6 Stadium i Stanley Park?

Wednesday, October 7, 2009

Ving og spiss linkes

Spiss-kobling avvises. To andre spillere kobles med januarovergang til Liverpool.

I dag har det blitt klart, i følge Liverpool Echo, at Liverpool ikke er interessert i Werder Bremen-spissen Aaron Hunt.

Men det begynner å ta seg opp med rykter om spillere som kan være aktuelle for Liverpool i januar. Og i dag rapporterer The Daily Mail at Rafa Benitez skal ha £12m tilgjengelig til spillerkjøp i januar, og kommer med flere forslag til aktuelle spillere. Blant andre Brede Hangeland.

Men det er neppe i de defensive lagdeler Benitez ønsker å forsterke.

Nettstedet Caughtoffside.com melder at Manchester Citys Martin Petrov misliker å slite benken, og mener han kan være en, om ikke langsiktig løsning, men i hvert fall et alternativ på vingen. Han skal kunne være tilgjengelig for omkring £6m.

VIDEO: Noen høydepunkter fra Petrovs City-karriere.


Det samme nettstedet foreslår også en ny spisspartner til Torres i januar. De mener Benitez kan bruke de rapporterte tranferpengene på spissen Goran Pandev. Den 26 år gamle makedonieren har vært i Lazio de siste fem sesongene og har signalisert interesse for å spille i Premier League.

VIDEO: Noen Goran Pandev-mål.

Tuesday, October 6, 2009

Investorer på vei?

Flere kongelige ser på Liverpool FC som mulig investeringsobjekt?

I forrige uke besøkte Prins Faisal bin Fahd bin Abdullah Merseyside for å undersøke muligheter for investeringer, og for å samarbeide om fotballakademier i Saudi Arabia.

Under helgas kamp mot Chelsea på Stamford Bridge skal den kuwaitiske kongefamilien ha vært tilstede, i følge Sportspromedia.com. Chelsea,
med sin rike russiske onkel i ryggen, skal ikke være på utkikk etter invevstorer. Men det er blitt avslørt at Hicks og Gillett har engasjert de amerikanske bankenene Merrill Lynch og Rothschild for investeringsråd, og for å finne mulig interessenter.

Den kuwaitiske kongefamilien, også kjent som The House of Al Sabah, skal være interessert i å investere i en britisk fotballklubb, og har også tidligere sjekket økonomien til klubben. Og dermed er det lett å anta at de igjen undersøker mulighetene for å bli en del av eierskapet i Liverpool FC.

Monday, October 5, 2009

Babel ut i januar?

Babel frykter han mister VM og kan bli brukt som lokkemat for å hente Werder Bremen-spiller.

Da Liverpool denne helgen så trist tapte 2-0 for Chelsea, startet Rafa Benitez med Albert Riera på venstre kant. En ving som ikke fikk til noen ting. Kampen endret fullstendig karakter da Yossi Benayoun kom på. Og mot slutten fikk også Ryan Babel sjansen, uten at det ga noe uttelling.

Babel, som blir 23 år i desember, ser ikke ut til å få sitt gjennombrudd i Liverpool. Mange hadde store forhåpninger til den hollandske spilleren da han kom til Merseyside i 2007. Men han vil trolig se seg om etter andre muligheter når transfervinduet åpner i januar. Nå truer nemlig mangelen på kamptrening med å sette ham ut av sommerens hollandske vm-tropp.

Og i følge både The People og The Guardian er Rafa Benitez & co interessert i å bruke vingen som lokkemat for å hente Werder Bremens Aaron Hunt. 23-åringen, som spiller både som spiss og midtbanespiller, har tysk far og engelsk mor, men velger å spille landskamper for fødelandet Tyskland.

Hunt skal ha imponert i Bundesliga dette har vekket Benitez' interesse for spilleren, hevder The People.

VIDEO: Aron Hunt scorer mot Real Madrid i Champions League.


VIDEO: Et annet vakkert Aaron Hunt-mål.