Monday, April 26, 2010

Spennede sommer

Det går mot en svært spennende sommer for Liverpool FC. Det nærmer seg eierskifte og usikkerheten rundt managerens framtid er stor - likevel kobles en rekke spillere med overganger til Merseyside.

Med kun én kamp igjen å spille av sesongen bobler det virkelig på ryktebørsen.

Til tross for usikkerhet rundt Benitez' framtid og nye eiere på vei inn i klubben blir flere kvalitetsspillere satt i sammenheng med overganger til Liverpool og Merseyside.

Det er stor usikkerhet omkring Rafa Benitez er manager når neste sesong sparkes igang, og hvem blir nye eiere?

Det kanskje mest overraskende ryktet akkurat nå er at Liverpool skal være interessert i å hente Chelseas Joe Cole, som er Bosman-spiller i sommer. The Daily Mail melder at Liverpool har et ønske om å bygge neste sesongs lag rundt midtbanespilleren som ikke vil skrive ny kontrakt med Londonklubben.

Liverpool har en strategi som sier at klubben skal hente flere britiske spillere og vil i følge avisa hente minst to spillere fra Storbritannia i sommer. Det var en del av denne strategien da man hentet Jonjo Shelvey fra Charlton for litt siden.

Et annet rykte den siste tiden har handlet om at Liverpool kan være aktuell endestasjon om Carlos Téves bestemmer seg for å skifte klubb i sommer. I en artikkel i The Daily Mail uttrykker han misnøye med sin situasjon i Manchester City. Spissen har også tidligere vært koblet med en overgang til Merseyside, og nå kommer det opp nok en gang.

Det er ikke vanskelig å påstå at Liverpool trenger en klassespiss i tillegg til Torres, og Téves kan godt være løsningen.

En annen spiss som også i disse dager blir linket til Liverpool er Real Madrid-spissen Karim Benzema. Spilleren skal interessere våre erkefiender i Manchester United, men i følge Tribalfootball skal også Liverpool være svært interessert.

Den spanske hovedstadsklubben skal visstnok ha storopprydding i stallen sin i sommer og i tillegg til Benzema skal også både Rafael Van der Vaart og Lassana Diarra være på vei bort og aktuelle for Anfield.

I følge Click Liverpool skal klubbene allerede ha vært i samtaler, i hvert fall når det gjelder Van der Vaart. Samtaler som har skjedd uten at Benitez har vært innvolvert - noe som gjør Benitez ytterligere frustrert.

En spiller som kan være på vei ut i sommer er Yossi Benayoun, som i følge en artikkel i The Guardian både kaster tvil over sin egen framtid i Liverpool og framtiden til både Steven Gerrard og Fernando Torres.

- En klubb som Liverpool må gjøre alt de kan for å beholde spillere som Stevie [Gerrard] og Fernando, men mange ting kan endre og om noen få uker vil vi vite mer, sa Benayoun, som også innrømmer at hans egen Liverpool-karriere kan være over.

- Det er vanskelig å snakke om neste sesong, når vi ikke vet hvilke endringer som kommer når det gjelder spillerne og eiere. Det er for tidlig. Personlig vet jeg ikke om jeg vil være her eller om jeg drar. Mange ting kan skje. Om det var opp til meg, ville jeg blitt her og spilt karieren ferdig i Liverpool. Fansen her er de beste i verden, men det avhenger av mange ting. Det vil være mye klarere snart, sier Yossi.

Benayoun blir blant annet koblet med en overgang til Tottenham, der Harry Redknap skal være interessert i en handel.

En ting er helt sikkert: Om Liverpool skal holde på fire spillere etter sommerens Silly Season er det disse: Steven Gerrard, Fernando Torres, Yossi Benayoun og Pepe Reina.

Hva mener du?