Tuesday, April 14, 2009

Chelsea - Liverpool 4-4

En periode virket det som miraklenes tid var kommet til Stamford Bridge. Men det var ikke nok.

Liverpool hadde alt å vinne da de gikk til returoppgjøret av kvartfinalen i Champions League i London. Etter 1-3 på Anfield hadde Chelsea et godt utganspunkt, men måtte stille uten John Terry. Liverpool var imidlertid uten en skadet Steven Gerrard. Les flere kampfakta hos BBC!

Det ble svært få sjanser de ti første minuttene av kampen. Men etter 12 minutter samarbeider Dirk Kuyt og Fernando Torres fint på Chelseas 16-meter. Men skuddet fra Torres går over.

Straks etter har Chelsea et skummelt frispark, rett på utisden av målet til Pepe Reina.

Etter 18 minutter scorer Fabio Aurelio årets frekkeste frisparkmål! Gamber på at Cech går ut av målet og skyter i motsatt hjørne!

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Liverpool har hatt det meste av spillet de første 20 minuttene og presser hjemmelaget hardt, men kontrollert.

Etter 27 minutter blir Xabi Alonso holdt innenfor 16-meteren av Ballack og får straffe! Den setter Alonso sjøl sikkert i mål!

Nå er det store muligheter for avensement. Liverpool trenger bare ett mål til for å gå videre, om de ikke slipper inn mål sjøl.

Chelsea virker desperate og setter etter 35 minutter inn Anelka for Malouda.

Ett minutt før full tid av første omgang er det svært nære 3-0, men Cech har en feberredning.

Det blir flere farlige situasjoner, men uten uttelling, før kampen går til pause.

Liverpool kommer ut av garderoben etter pause uten forandringer i laget. Skal laget gjøre noe historisk og igjen slå Chelsea ut av Champions League?

Allerede etter 46 minutter er Cech ute og sykle igjen og Aurelio lurer ham ut av buret, men skuddet som kommer blir for upresist. Liverpool fortsetter det aggresive spillet og angriper hjemmelaget.

Etter 50 minutter er Reina forferdelig uheldig. Drogba legger inn fra høyre, Anelka får en fot på den - Reina har såvidt hånda på ballen, men den sklir inn. Nå må Liverpool ha ett mål til for å få ekstraomganger.

Chelsea får frispark på 18 meter. Drogba forsøker seg på en frekkas til side for muren, men rett utenfor målet.

Nå vinner hjemmelaget flere dueller og får flere sjanser enn i første omgang. Nok et frispark etter 56 minutter og Alex skyter som en hest sparker, rett i mål.

Nå må Liverpool score fort igjen om det skal være noen sjanse for avansement!

Javier Mascherano får til et godt skudd etter 63 minutter fra over 20 meter, men Cech tar den og mister den igjen. Den feilen blir ikke godt nok utnyttet!

Etter 68 minutter kommer Albert Riera inn mens Mascherano overraskende nok blir tatt av. Et offensivt bytte.

Etter 75 minutter er det antagelig avgjort. Lampard står i enden av et angrep der Anelka trolig var offside. Skuddet ender til slutt i mål under kroppen til Reina.

Etter 79 minutter blir Torres tatt av og erstattet av David Ngog. Straks etter fyrer Lucas Leiva fra omtrent 19 meter, via hånda til Esien og i mål bak Cech.

Bare et minutt etterpå er Dirk Kuyt der og stanger inn en ball som legges inn fra Riera!

Et minutt seinere fyrer Drogba en kjempesjanse rett utenfor målet fra omtrent sju meter.
Benitez tar av Alvaro Arbeloa og setter på Ryan Babel!

Etter 88 minutter er det definitivt avgjort. Drogba legger ballen til Lampard i Liverpools 16-meter. Han klinker ballen via stolpen og i mål.

Liverpool viser en enorm vilje til siste spark på ballen, men klarer aldri å ro i land avansementet, til tross for en enorm kamp. Våre gutter skal likevel ha heder for innsatsen, men det ble for vanskelig med utgangspunktet fra Anfield.

---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferat ogsåLiverpool.no, VGlive.no og BBC!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio, Lucas, Mascherano, Alonso, Kuyt, Torres, Benayoun.

Benken: Cavalieri, Dossena, Hyypia, Agger, Riera, Babel, Ngog.