Saturday, April 11, 2009

Liverpool - blackburn 4-0

Liverpool er i ferd med å gjøre det til en vane å vinne 4-0. påskeaften fikk Blackburn unngjelde. Se målene her!

Lørdagens kamp betyr innlegg nummer 500 her på Murphys Liverpool!

Og det skjedde med kampen som Jamie Carragher karakteriserte som den viktigste han noensinne har spilt. Og den spiltes på Anfield, der Liverpool tirsdag tapte mot Chelsea i Champions League. Liverpoolfans måtte håpe at forsvarsfeilene ble rettet på.

Med seier i kampen var det opp på toppen av tabellen igjen, et poeng over United, som har én kamp mindre spilt.

Javier Mascherano var tilbake på midtbanen, mens Steven Gerrard startet på benken. I tillegg var også Daniel Agger og Emiliano Insua tilbake i forsvaret. Liverpool har ikke tapt for Blackburn på Anfield siden 1993. Les flere kampfakta på BBC!

Liverpool starter kampen med The Kop i ryggen i flott solskinn over Anfield Road.

Etter drøyt fire minutter får Liverpool en drømmestart på kampen. Fernando Torres snur på en femøring på 16 meter etter å ha tatt ned ballen på brystet. Han klinker ballen i motsatt hjørne! Fantastisk scoring!

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Det går en periode uten de store hendelsene foran noen av målene. Men etter 15 minutter blir det en kjempemulighet for kontring. Dirk Kuyt går med ballen og legger til Mascharano som forsøker et skudd, rett på keeper. Torres forsøker på returen, men såvidt over. Javier får en smell i beinet i forsøket, men klarer seg bra.

Liverpool har initiativet i kampen og presser hardt offensivt med mange spillere.

Etter 26 minutter kommer et godt innlegg fra venstre, som treffer hodet til Kuyt. Men ballen treffer rett på keeper. Stor sjanse!

Liverpool fortsetter presset og kommer til flere halvsjanser.

Tre minutter etter halvtimen er Torres der igjen, denne gangen på hodet, etter et godt frispark, igjen fra venstre kant! Skal El Niño score hat trick i dag?

Liverpool herjer med Blackburn nå, som virker tannløse i angrep.

Kampen går til pause uten noen flere store sjanser.

Andre omgang sparkes igang uten noen endringer på Benitez' mannskap. Liverpool angriper nå mot The Kop.

Liverpool fortsetter presset mot gjestenes mål uten å skape allverdens av sjanser i starten av andre omgang. Det skytes mye fra langt hold, men med dårlig presisjon.

Etter 62 minutter går Albert Riera alene gjennom Blackburn-forsvaret og får skyte fra ca. 7 meter, men til side for mål. Han mener sjøl det er corner, men får ikke medhold fra dommer.

Etter 72 minutter kommer Nabil El Zhar inn for Torres, som dermed ikke får sitt hat trick.

Blackburn og Samba får sin kanskje største sjanse så langt etter 76 minutter. Samba står nesten alene på fem meter, men får ikke til noe godt skudd.

Mascherano får et spark i brystet etter 79 minutter, men han ser heldigvis ut til å klare seg greit.

Øyeblikket etterpå får El Zhar en stor sjanse, men blir blokkert og ballen legges til Mascherano som også får forsøk seg, men over mål.

Etter 82 minutter legger vår danske midtstopper på til 3-0 med et fantastisk skudd fra godt over 20 meter. Utrolig flott scoring av Agger!

Kuyt går av banenen og gir plass til David Ngog de siste minuttene. Og straks etter får Xabi Alonso også hvile, mens Lucas Leiva kommer på.

Og ett minutt før full tid får endelig Ngog også pynte ytterligere på resultatet , med en flott heading, mens Lucas var nest sist på ballen.

---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferat også på Liverpool.no, VGlive.no og BBC!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Agger, Insua, Benayoun, Mascherano, Alonso, Riera, Torres, Kuyt.

Benken: Cavalieri, Dossena, Gerrard, Lucas, Ngog, El Zhar, Skrtel.