Thursday, March 26, 2009

To spanjoler inn, en spanjol ut?

David Silva og Raul Albiol linkes til Liverpool, mens Xabi Alonso skal være ønsket i Real Madrid. Spiss fra Sunderland til Merseyside?

Nå begynner det tydeligvis virkelig å bevege seg på ryktebørsen. I dag skriver, vanligvis etterrettelige Liverpool Echo, at David Silva er sommerens hovedmål i transfermarkedet for Liverpool. Men bare dersom prisen er rett.

Som rapportert flere ganger tidligere skal Benitez' gamle klubb være i et økonomisk uføre. Det skal være så ille at de står på randen av konkurs og er avhengige av å selge spillere for mange millioner.

Det er også blitt hevdet at Benitez har, alt etter hvilke kilder man hører på, et sted mellom £20m og £50m til rådighet for spillerkjøp denne sommeren. Men i følge den spanske fotballskribenten Guillem Balague, stemmer dette dårlig. Benitez skal ikke ha fått noen bestemt sum å handle for, men lovnader av eierne om støtte i overgangsmarkedet. Og dersom han vil hente flere storfisker i sommer blir han trolig avhengig av å selge spillere også.

Skal man tro andre kilder er det flere klubber som, ikke spesielt overraskende, ønsker seg Silva. Deriblant er Juventus, og FootyLatest skriver at den italienske klubben faktisk er i sluttforhandlinger om en avtale for spilleren.

Liverpool linkes nå også heftig til en annen Valencia-spiller, nemlig Raul Albiol. The Daily Mail mener dette er det viktigste målet for Benitez' transferaktiviteter, i tillegg til Aston Villas Gareth Barry og Tottenhams Aaron Lennon.

Albiol skal ha en "listepris" på omkring £18m, mens Benitez - i følge avisa, mener han kan få ham for halvparten på grunn av Valencias økonomiske problemer.

Guillem Balague skriver videre at Real Madrids kommende president Florentino Perez har satt Xabi Alonso på ønskelista for sommerne. Alonso var som kjent nære å forsvinne sist sommer, for å bli erstattet med Gareth Barry. Og hvem vet? Kanskje Benitez fortsatt kan se for seg et slikt bytte?

Uansett skal Perez se for seg å betale omkring €20m for Alonso - noe som trolig ville dekke en eventuell handel av Barry. Forvørig hevder Balague at Arjen Robben ikke er noe transfermål for Benitez & co i sommer.

Ellers meldes det i dag at Liverpool er interessert i Sunderland-spissen Kenwyne Jones. Og det er i så fall ikke første gang. Han ble hardt linket til Liverpool også forrige sommer. Men handelen ble aldri noe av fordi han skadet seg.

Nå sier imidlertid rapporter, i følge FansFC, at Black Cats-manager Ricky Sbragia er klar for å bytte spilleren ut med litt penger, og at det vil kommen et bud på omkring £8m fra Liverpool.

No comments:

Post a Comment