Tuesday, March 10, 2009

Liverpool - Real Madrid 4-0

Liverpool feide Real Madrid av banen og gikk lett videre til kvartfialen i Mesterligaen. Se målene her!

Tirsdag var det klart for returoppgjøret i Champions League, der Liverpool slo Real Madrid 1-0 i den første kampen.

Før kampen var det uklart om Alvaro Arbeloa, Fernando Torres og Steven Gerrard ville være med, men alle var med i startelleveren.

Liverpool har forøvrig antagelig en fordel etter å ikke hatt noen kamp sist helg.

Liverpool starter kampen med å angripe, og allerede tidlig skaffer Torres hjørnespark, men corneren blir headet bort fra 16-meteren.

Og allerede etter fire minutter er Torres på farten igjen, men Real-keeper Casillas god og slår til corner. Hjørnesparet ender hos Javier Mascherano, som skyter godt, men det blir nok en corner.

Fantastisk åpning av Liverpool!

Gerrard slår et lurt frispark etter 7 minutter gjennom muren til Real, men dessverre rett på Casillas.

Etter 15 minutter får Torres sin tredje sjanse i kampen og setter ballen kontant i mål etter flott forarbeid av Dirk Kuyt. Real-forsvaret blir lurt, men spørsmålet er om Torres er litt vel hardhendt med Pepe i prosessen...?

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Et frispark etter drøyt 21 minutter treffer hodet til Martin Skrtel, som header flott ned til venstre for Casillas, men keeperen er kjapt nede og redder.

Rett etter spiller Torres ball i hatt med Real-forsvaret og får lagt inn til Gerrard, men skuddet hans blir for dårlig.

Etter 26 minutter handser tidligere Liverpool-aktuelle Gabriel Heinze, men reprisen viser at det er skulderen. Det blir imidlertid dømt straffe. Gerrard banker ballen sikkert i mål!

(Se målet her om ikke playeren virker i din nettleser)

Sneijder skyter fra 16 meter minuttet etter, men Reina slår til corner.

Når kampen passerer halvtimen viser sjansestatistikken 9-3 i favør hjemmelaget.

Heinze og Torres havner nesten i slagsmål etter en stygg takling fra den tidligere United-spilleren. Ingen får kort.

Raul får heade mot mål etter 37 minutter, men for løst til at det blir farlig.

Når dommeren blåser av første omgang, etter to minutter tillegg, kan vi konkludere med at det har vært svært underholdende og utrolig solid første omgang av Liverpool. Laget var antagelig uventet offensivt i forhold til det bortelaget hadde forventet og tok spanjolene fullstendig på senga.

Andre omgang sparkes i gang uten endringer på Liverpool-laget som nå skal angripe mot The Kop. Og etter bare ett minutt av omgangen avgjøres antagelig det hele, når Ryan Babel spiller seg til dødlinja og legger hardt inn til Gerrard i midten. Han banker ballen vakkert forbi Casillas!

Raul får en kjempesjanse etter 49 minutter, etter et godt innlegg fra høyre side. Men ballen han forsøker å ta på halv volley går over, etter at han blir forstyrret av Reina.

Etter 52 minutter er Gerrard der nesten igjen, etter et flott angrep, men denne gangen står Casillas i veien.

Real forsøker å lege laget høyt og presse, mot et Liverpool-forsvar som nesten ser litt nonchalant ut, men Reina står igjen i veien.

Etter 59 minutter får Liverpool hjørnespark. Xabi Alonso blir byttet ut og erstattes av Lucas Leiva. Corneren ender med Torres i offside.

Tempo og intensivitet i kampen har falt og bortelaget har naturlig nok tatt over noe av initiativet. De forsøker stadig å tråkle seg gjennom Liverpools forsvar, men foreløpig til liten nytte.

Unggutten Jay Spearing får sjansen i det gode selskap. Han byttes inn etter 72 minutter, mens Gerrard går ut.

Reina får en smell etter 75 minutter, men ser ut til å kunne spille greit videre.

Det virker som om det spanske storlaget nærmest har gitt opp. Nå skapes det utrolig lite på Anfield.

Raul får nok en sjanse etter 79 minutter, men headingen blir for dårlig og går over mål.

Torres får til et flott skudd etter 80 minutter takket være flott forarbeid av Spearing! To minutter etterpå har Real ballen i mål bak Reina, men det er etter at to av Madrid-spillerne har stått i offside.

Torres går av etter 83 minutter og gir plass til Andrea Dossena. Han klarer relativt umiddelbart å pådra seg et gult kort. Men han "hevner" seg straks etter med et skudd som Heinze må slå til corner.

Og han kroner verket etter 87 minutter! Han går faktisk fram og scorer, etter flott samarbeid med Babel og Mascherano!

Det legges til tre minutter. Og når pipeblåseren avslutter kampen er bortelaget trolig svært glade for det. For en så overlegen seier i Champions League skal du leite lenge etter. Og nå er det igjen mulig å tro på det meste! Nå kan Manchester United bare komme!

---------------------------------------------------------------------------------

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Skrtel, Carragher, Aurelio, Alonso, Mascherano, Kuyt, Gerrard, Babel, Torres.

Benken: Cavalieri, Dossena, Hyypia, Lucas, Ngog, Spearing, Kelly.