Saturday, August 29, 2009

Bolton - Liverpool 2-3

Lørdag fikk Liverpool sesongen tilbake på skinner igjen mot Bolton.

Lørdag skulle Liverpool forsøke å rette opp inntrykket etter to tap på de tre første kampene av sesongen. Og med debut for Sotirios Kyrgiakos så det defensivt solid ut i starten av kampen. Samtidig startet Albert Riera på venstre kant isteden for Yossi Benayoun.

I den første delen av kampen er det imidlertid alt for lite godt offensivt spill av Liverpool. Bortelaget skaper alt for lite på Reebok Stadium det første kvarteret. Men får ha ballen stadig mer jo lengre vi kommer ut i første omgang.

Bolton er tydeligvis mer opptatt av å ikke slippe inn mål enn å score på motstanderen. Etter 20 minutter har Liverpool hatt ballen hele 60 prosent av tiden.

Men det er likevel hjemmelaget som får det første målet - på dødball etter 32 minutter. Alt for mange Bolton-spillere får stå VELDIG alene foran Liverpoolmålet. Hva skjer med forsvarsspillet?

Det skapes imidlertid flere gode angrep og Fernando Torres er nære på et par ganger, og legges blant annet ned i Boltons 16-meter etter 39 minutter.

Men minuttet etter, fra en ball som slås ut fra 16-meteren, får Glen Johnson plass til å sikte og hamrer ballen bak en fjetret Jaaskelainen.

Når dommeren blåser av etter 47 minutter går lagene til pause med hvert sitt mål. Et greit resultat så langt, etter spill og sjanser. Men i den siste halvdelen av omgangen er det definitivt Liverpool som har skapt mest.

Andre omgang sparkes igang uten noen frandringer på noen av lagene. Men allerede etter et drøyt minutt kommer hjemmelaget lett gjennom forsvaret og får satt ballen i mål bak Reina!

Igjen må Liverpool igang med en snuoperasjon!

Liverpool jobber som sårede løver framover på banen. Etter 54 minutter blir Lucas Leiva tatt bakfra på vei framover. Shaun Davies får sitt andre gule kort for dagen og må forlate banen.

Bortelaget har nå beleiret hjemmelagets 16-meter og produserer angrep på angrep. Det ender til slutt med at Torres etter 56 minutter får stå helt alene på 11 meter og putte ballen lekkert forbi Jaaskelanien!

Liverpool fortsetter det harde arbeidet med å snu kampen til seier og jobber frenetisk framover på banen.

Etter 62 minutter blir Riera tatt av til fordel for benayoun.

De neste minuttene er det Liverpool som har ballen. Hjemmelaget får ikke låne læret i det hele tatt. Det produseres mange halvsjanser.

Og med det overtaket Liverpool har i spil ofres Javier Mascherano fra midtbanen for å få plass til Andriy Voronin i angrepet etter 73 minutter.

Etter 81 minutter får endelig Steven Gerrard hull på byllen, etter mye kritikk for en svak start på sesongen. Han hamrer ballen på halv volley fra 16 meter inn bak Jaaskelainen!

To minutter før full tid får Dirk Kuyt hvile og gir plass til Andrea Dossena.

Og når kampen blåses av etter fire minutter tillegg kan Liverpool være mer fornøyd med prestasjonene i andre omgang enn i første. Laget kjempet hardt for å snu kampen og vant til slutt fortjent.

VIDEO: Se en oppsummering av høydepunktene.

(Se høydepunktene her om playeren ikke virker i din nettleser)

--------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferatLiverpool.no, VGlive og BBC!

Laget som startet: Reina, Johnson, Carragher, Kyrgiakos, Insua, Mascherano, Lucas, Kuyt, Gerrard, Riera, Torres

Benken: Gulacsi, Kelly, Skrtel, Dossena, Plessis, Benayoun, Voronin

No comments:

Post a Comment