Wednesday, August 5, 2009

Hvem erstatter Alonso?

Minst fire aktuelle erstattere for Alonso. Hvem velger Benitez?

Denne uka ble det endelig en slutt på sagaen om Xabi Alonso, som til slutt havnet hos Real Madrid. Det er utrolig trist, men Alonso har vært en svært god spiller for Liverpool og må huskes og respekteres for det!

Men hvem skal ta hans plass, nå som Rafa Benitez & co har godt over £30m å bruke på kjøp? I tillegg til pengene for Alonso må vi også huske på salgene av Arbeloa, Leto og også Keane i januar, som ikke ble erstattet. Og trolig er også Dossena på vei ut. Totalt gir dette trolig Benitez en lommebok på nærmere £50m. Med så mange spillere solgt og på vei ut må Benitez handle minst én eller to spillere inn. Men hvem?

Akkurat nå ser det ut som det er minst FIRE aktuelle midtbanespillere, og siden Alonso var så viktig for laget ville det ikke overraske om Benitez henter inn to nye på midtbanen, i tilefelle en av dem ikke slår til.

Alberto Aquilani, Romas midtbanespiller, virker akkurat nå som en av de mest sannsynlige. I dag skriver The Independent at en avtale trolig vil bli klar i løpet av den neste uka. Aquilani kan gå rett inn i den rollen Alonso hadde i Liverpools 4-2-3-1-system, som en av de to foran den bakre fireren.

The Mirror har samlet litt fakta om Aquilani.

Benitez' representanter planlegger også, i følge The Independent, et møte med Valencia i forbindelse med at de er i England for pre aeason-kamper, og sjekke ut tilgjengeligheten til David Silva, og Portsmouths Sylvain Distin skal også fortsatt være aktuell for å komme inn og styrke forsvaret.

Et annet alternativ som har dukket opp de siste dagene er Juventus' 29 år gamle midtbanegeneral Christian Poulsen. I følge Sky Sports er Liverpool nær en avtale for den danske landslagsspilleren.

I tillegg har det i noen dager blitt rapportert - senest av FourForuTwo, at Standard Lieges midtbanespiller Steven Defour er aktuell for Liverpool denne sommeren. Det hevder i hvert fall spilleren sjøl og agenten hans.

- Jeg har en avtale med klubben om å kunne dra til en toppklubb, og Liverpool passer inn perfekt, sier Defour.

- Stevens navn har blitt nevnt, ikke bare hos Real Madrid, men også hos Liverpoool som følger ham nøye, sier spillerens agent Paul Stafani i følge The Daily Mail.

Den fjerde midtbanespilleren som linkes som erstatter for Alonso er Gokhan Inler. Den tidligere FC Basel og FC Zurich-spilleren har vært god etter at han gikk til Serie A og Udinese i 2007. Og i følge EatSleepSports er han nå aktuell for Liverpool.

Hvem tror du Benitez henter inn for å erstatte Alonso?

No comments:

Post a Comment