Friday, July 18, 2008

Silly Season #36

Keeper solgt til overraskende lav pris. Spiss på vei til Tyskland? Barry fortsatt aktuell? Keane-overgang innen 48 timer? Overraskende spiss-kjøp?

Ferien min og eksiltilværelsen fra Murphys Liverpool begynner å gå mot slutten. Og det har skjedd en del ting siden jeg sist var innenfor "radio range".

Det mest, om ikke uventede, så nokså oppsiktsvekkende - er at Scott Carson ble West Bromwich-spiller. At han valgte en nyopprykket klubb er nokså rart, med hans talenter. Da er faren for å måtte skifte klubb igjen nokså snart relativt stor. Men jeg synes det mest merkelige med overgangen er prisen. Den skal være på £3.25. Vi husker alle hvordan Aston Villa ikke ville kjøpe ham, fordi han var for dyr. Den gang var det snakk om over £10m.

Hva har skjedd?

Men utskiftningene på Anfield er trolig ikke over med det. For i dag skriver The Daily Mail at Andriy Voronin - som omtales som midtbanespiller - er til salgs for £3m. Noe som kan være en grei pris etter at han kom gratis i fjor sommer.

Han har imidlertid ikke klart å spille seg til noen fast plass, til tross for at mange var imponert over ham etter fjorårets pre season. I følge avisa skal det være aktuelt for Voronin å returnere til Bundesliga.

Et eventuelt salg av Voronin skal i følge avisa være med på å finansiere kjøpet av Gareth Barry, som vi nå trodde ikke var aktuell lenger. Men i Silly Season er tydeligvis alt mulig.

Men i Aston Villa er Barry nå tilbake i trening igjen, til tross for at han ble utstengt av Martin O'Neill. En spiller kan i følge reglene imidlertid ikke stenges ute mer enn to uker. Men Villa-treneren er fortsatt forbannet på sin spiller på grunn av uttalelser i pressen om at mulighetene for en overgang til Liverpool blir stoppet av ham, skriver The Times.

Avisa mener imdlertid at Barry før eller senere vil få viljen sin. Og i følge The Birmingham Post gjenntok Barry ønsket om en overgang da han var tilbake på trening.

Men en overgang som virker mye mer forestående er for Tottenhams Robbie Keane. I følge Liverpool Echo skal en avtale trolig være klar i løpet av de neste to dagene.

Dette skal ha blitt enda mer sannsynlig etter at Spurs-manager Juande Ramos gikk ut og sa at de trolig måtte selge spillere for å få balanse i regnskapene sine.

- Vi får se hva som skjer, men vi snakker om to av våre viktigste spillere, skal Ramos ha sagt under en treningsleir i Spania - og sikter til Keane og Berbatov, trolig på vei til Manchester United.

Det ser imidlertid ut til å være dårlig kommunikasjon innad i Londonklubben. For nå har klubbens styreformann Daniel Levy gått ut med krass kritikk av både Alex Ferguson og Rafael Benitez for deres opptreden i overganssakene, melder BBC.

Tidligere i sommer gikk det et utrolig rykte om at Ronaldinho og Samuel Eto'o var blitt invitert til å overvære Liverpools første treningskamp denne pre season. Dette viste seg å være kun svada.

Men ryktet om Eto'o vil ikke gi seg. Forleden så vi reportasjer i tv om at Eto'o var på besøk i Uzbekistan. Men om han havner der som spiller skal jeg spise sokkene mine til middag.

Nå melder imidlertid Goal.com at Samuel vil være et alternativ for Benitez dersom Keane-handelen ikke skulle bli noe av. Eto'o har for lengst fått beskjed av Barcelona om å finne seg en ny klubb og det er lite trolig at noen Liverpool-supportere ville gråte om han valgte å komme til Merseyside.

Er dette Benitez' store overraskelse i sommer?

No comments:

Post a Comment