Tuesday, July 1, 2008

Silly Season #32

Ire fra London til Merseyside? Barcelona-duo invitert til treningskamp? Lyon-veteran på vei? Ny-gammel førstelagstrener. Midtbanespiller til Nederland?

Jeg har fortsatt ferie en stund til, men nå svirrer det så mange historier på ryktebørsen at jeg simpelten ikke kan la være å skrive litt.

Som Liverpool.no altså tidligere har meldt skal muligens Robbie Keane være på vei til Anfield. Ryktebørsen til The Evening Standard gir dette ryktet fire av fem mulige poeng, og virker usikre på om det vil bli gjennomført.

28-åringen har en fortid i Wolverhampton, Norwich, Coventry, Inter Milan, Leeds og spiller nå for Tottenham.

Personlig har jeg lenge vært en stor beundrer av Keanes spill og avslutteregenskaper. Han er trolig en spiller som vil passe godt inn i Liverpool, ikke minst siden han har vært fan av klubben siden guttedagene.

Og når til og med dønn seriøse BBC melder om dette, må det være noe i det. Det hevdes imidlertid at prisen kan bli et problem, men at Liverpool skal være villige til å betale med Peter Crouch og noen millioner pund.

Hva synes du?

En annen historie som virker mye mindre troverdig, men selvsagt veldig spennende, kom for et par dager siden på Kop-TV. Der fortelles det om et rykte som sier at Barcelonas Samuel Eto’o og Ronaldinho skal være tilstede på Liverpools første pre-season-kamp mot Tranmere Rovers den 12. juli.

Det henvises videre til det ikke spesielt etterettelige nettstedet Football-Rumours.com som hevder at spanske kilder nær Anfield sier at et bud på tilsammen £33m er blitt lagt inn på de to spillerne.

Dette skal være den samme kilden som på det samme nettstedet tidligere har fortalt om overgangene til både Torres og Babel før det skjedde.

Jeg tror imidlertid lite på dette ryktet. Jeg tror ikke Liverpool har denslags penger tilgjengelig, selv om Gillett og Hicks igjen har funnet tonen.

Hva tror du?

I februar dukket ryktet opp første gang - og nå er det tilbake. Det er denne gangen l’Equipe som i følge Goal.com har intervjuet Lyons midtbanegeneral Juninho. Han er redd for å miste sin faste plass og truer med å dra fra klubben.

Ryktene sier at Benitez skal være villig til å legge ut £3m for å hente spilleren, som ikke akkurat har alderen på sin side, til Liverpool. 33-åringen er muligens over middagshøyden, men ansees stadig som en av Europas fremste spillere og trolig en av verdens beste frisparkleggere.

Rapportene skal i følge nettstedet være mer enn bare spekulasjoner og for den prisen kunne han kanskje være en grei mann å ha i klubben? Kanskje ikke minst som mentor for yngre og mindre rutinerte spillere?

Hva synes du?

Forøvrig skal Benitez, i følge avisa The Times og nettstedet ViewLondon, ha hentet tilbake Mauricio Pellegrino til Anfield. Nei, ikke som spiller - men som trener.

Pellegrino var en av Benitez' tidlige signeringer og ble, i følge ryktene, hentet inn primært for å hjelpe Liverpools forsvar å spille soneforsvar slik Benitez ønsker det. Oppholdet ble imidlertid kortvarig for argentineren, som tok turen tilbake til Alaves i Spania etter et halvt år.

Nå er han imidlertid hentet tilbake for en trenerrolle for førstelaget.

Det har i sommer svirret mange spekulasjoner omkring keeperkapasitetene på Anfield. Det vil si: Hvem som skal være reservekeepere, siden Pepe Reinas rolle som førstekeeper jo er nokså udiskutabel.

Nestemann til å bli linket til reserverollen er Fulhams Antti Niemi. 36-åringens framtid i klubben skal være usikker etter at Londonlaget har hentet inn Mark Schwarzer fra Middlesbrough og David Stockdale fra Darlington.

I følge News Of The World skal Liverpool vente i kulissene og ønske å hente den tidligere Southampton-spilleren til Anfield.
Noe jeg personlig misliker. Hva skal vi med en så gammel keeper som "understuddy" til Reina? Burde ikke det være en som er litt mer ung og lovende.

Hva mener du?

I tillegg melder den nederlandske avisa De Telegraaf at Ajax ønsker å hente Liverpools Yossi Benayoun.

Avisa skriver at Ajax sist uke la inn et bud på £5m for den israelske midtbanespilleren som kom til Liverpool fra West Ham i fjor sommer, melder TribalFootball.

Benayoun har en fortid som ung spiller i den hollandske klubben.

No comments:

Post a Comment