Wednesday, February 25, 2009

Real Madrid - Liverpool 0-1

Real Madrid må spise i seg ordene fra før kampen, etter besøk fra Liverpool på Santiago Bernabeu.

Liverpool startet med Steven Gerrard på benken i denne 16-delsfianlen av Champions League. Kapteinen var altså friskmeldt nok til å kunne steppe inn om nødvendig.

På forhånd hadde Real Madrid-president Vicente Boluda vært rimelig kjepphøy og påstått at den spanske klubben skulle slå Liverpool 5-1 over to kamper.

Liverpool FC fans i Madrid.

I første omgang spilte Liverpool relativt godt, spesielt defensivt. Man klarte ikke å skape veldig mange sjanser framover, men så var det jo også en nokså god motstander man møter.

Real Madrid var også farlig frampå et par ganger, men ikke faretruende mange. Fernando Torres fikk føling med noe i den ene foten, men valgte å spille videre.

I andre omgang fortsatte Liverpool det gode spillet, men etter 61 minutter måtte en frustrert Torres gå av. Han ble erstattet av Ryan Babel. Da hadde Gerrard allerede begynt å varme opp.
Etter 81 minutter får Liverpool endelig uttelling for alt det harde arbeidet da Yozzi Benayoun header hardt i mål fra fem meter. Helt klart fortjent!

Ett minutt på overtid kommer Lucas Leiva inn for Dirk Kuyt. Og etter at de røde supportere allerede lenge hadde sunget "You'll never walk alone", og dommeren blåste av oppgjøret etter tre minutter overtid, var seieren rød. Nok en gang hadde Liverpool tatt hjem seieren i en bortekamp i Champions League, og for et utgangspunkt for hjemmekampen!

---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferat også på Liverpool.no, VG.no/live og BBC!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio, Benayoun, Alonso, Mascherano, Riera, Torres, Kuyt.

Benken: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio, Benayoun, Alonso, Mascherano, Riera, Torres, Kuyt.