Thursday, June 4, 2009

Silva førsteprioritet?

Benitez i kontakt med Silva? Real-bud på Alonso? Fem inn og fem ut?
I går ble det kjent at Liverpool er interessert i Middlesbroughs spiss Tuncay. Den tyrkiske landslagsspilleren har aldri fått det store gjennombruddet i Boro, men har sterke meritter fra tidligere klubber han har vært i.

Men vi vet hva Benitez kan gjøre med spillere, som f.eks. med Javier Mascherano som aldri ble noen hit i West Ham. Og etter at Middlesbrough rykket ned er klubben interessert i å kutte kostnader og vil antagelig neppe være vanskelige å be.

I den samme artikkelen i The Mirror skriver avisa forøvrig at Benitez & co har satt inn støtet for å hente David Silva fra Valencia, etter at Gareth Barry-sagaen ble punktert av Manchester City.

Avisa skriver at Benitez har vært og møtt Silva i deres felles hjemland. Der fikk Rafa beskjed om at han ville like svært godt å spille i Premier League, men prisen skal kunne være et problem.

Det er også blitt klart at Liverpool ønsker å hente inn Portsmouth rutinerte stopper og back Sylvain Distin, som erstatter for Sami Hyypia. I følge Liverpool Echo vil klubben legge inn et bud på £2m for 31-åringen.

Distin har bare ett år igjen av kontrakten hos Pompey og den tidligere Manchester City-spilleren her trolig heller ikke vanskelig å hente inn.

I dag melder forøvrig The Daily Mail at det er blitt lagt inn et offisielt bud fra Real Madrid på £20m for Xabi Alonso. Klubbens nye president Florentino Perez har ambisiøse planer for sitt lag og omtaler Alonso som Europas beste pasningslegger.

Men etter at Barry-overgangen ikke gikk ble noe av er det trolig at Benitez vil gjøre alt han kan for å beholde Alonso, og i hvert fall ikke la ham gå billig.

Til slutt vil jeg vise til en interessant artikkel fra nettstedet Bleacher Report. De skriver om hvilke fem spillere som mest trolig kommer til Liverpool i sommer, og hvilke fem som mest trolig forsvinner.
INN:
  1. Skribenten mener David Silva nå er toppmålet, siden Barry-overgangen gikk i vasken og Tevez trolig også blir kjøpt av City.
  2. Andre prioritet er en spiss som ikke koster for mye og da er Tuncay et godt alternativ, slik det er rapportert, men det skal være minst like trolig at Almerias Alvaro Negredo.
  3. Benitez skal være desperat etter å hente engelske spillere og Glen Johnson vil være svært aktuell om ikke Chelsea henter ham.
  4. Benitez ønsker mer styrke på midtbanen og Javi Martinez skal være et godt alternativ.
  5. Siste ønske er også en spiss og til tross for at Benitez tidligere har sagt det er uaktuelt å hente Michael Owen, vil Gerrards nylige uttalelser om å hente Owen kanskje endre dette.

UT:

  1. Benitez har ikke lagt skjul på at Ryan Babel kan være på vei ut, om det rette budet kommer på bordet, og hans muligheter for førstelagsspill vil bli enda mindre om Silva kommer.
  2. Andrea Dossena har aldri slått gjennom som Liverpool-spiller og vil trolig bli ofret.
  3. Andriy Voronin vil ikke tilbake til Anfield etter utlånsavtalen, men vil trolig heller ikke bli vanskelig å selge etter hans innsats i Bundesliga.
  4. Charles Itandje spilte ingen førstelagskamper sist sesong og kan trolig også lett forsvinne.
  5. Philipp Degen har vært skadet store deler av sitt første år i Liverpool og kan trolig også lett selges for å skaffe midler.

No comments:

Post a Comment