Saturday, September 15, 2007

Up Paco Hill

Rafa Benitez føler han løper i oppoverbakke, oppover bakkene til avtroppende assistent Paco Ayesteran og i motvind fra FA.

Vår manager har flere høner å plukke denne uka, og går til angrep på FA av to grunner. For det første har han gjort en smule research og tatt opptelling på hvor mange tidlige kamper og bortekamper Liverpool må spille etter å ha hatt spillere på internasjonale oppdrag eller spilt Champions League. Og det viser seg at ingen andre lag de siste åra har kommet dårligere ut enn Liverpool når det gjelder dette.

Dessuten er Rafa bekymret for at hans assistent Paco Ayesteran, som blant annet har innført et nytt treningsregime på Melwood med bakker spillerne løper oppover (Paco Hill), skal forsvinne til en konkurrerende klubb i Premier League.

Dette har nå blitt advokatmat, blant annet fordi Benitez føler at det må finnes regler mot den slags. En assistenttrener vil selvsagt ha full innsikt i alle de strategiske planene hos en klubb. Og dette er svært verdifull informasjon for enhver motstander.

Avisa The Times mener Paco kan ha fått tilbud om jobb hos enten Manchester United eller Chelsea. Noe Benitez svært sterkt ville motsette seg.

- Våre advokater jobber med dette nå. Vi har svært gode folk i støtteapparatet vårt nå, så vi har det greit. Men en ting burde være klart; for klubber på dette nivået kan du ikke bare gå fra en til en annen med all den informasjonen du bringer med deg, sier Rafa benitez til avisa.

Dette er interessant, særlig sett i lyset av Gabriel Heinze-saken. Dersom ikke en spiller skal få gå fra en klubb til en annen, bør da en sentralt plassert trener få gjøre det?

Så, er det hele en stor konspirasjon fra FA? Blir Liverpool behandlet rettferdig? Ville virkelig Paco være en sånn drittsekk og gå til en konkurrerende klubb? Eller er vi på vei inn i en paranoia?

No comments:

Post a Comment