Saturday, September 1, 2007

Liverpool - Derby 6-0

Liverpool klatret til toppen av tabellen for første gang denne sesongen da Derby ble offeret i målorgien på Anfield.

Det ble en litt slapp start på kampen, der det var solid bakover men ikke alt for kreativt framover. Men endelig løsnet det da Xabi Alonso scoret på noe som vel opprinnelig var tenkt som et innlegg, som Dirk Kuyt gikk på. Men han kom aldri fram - og dermed gikk ballen rett i mål bak Bywater. Etter mye tull i Derby-forsvaret puttet Ryan Babel sin første scoring i Premier League på overtid av 1. omgang.

Andre omgang åpnet med en kjempesjanse der Xabi burde scoret igjen, da Derbys forsvar åpnet seg fullstendig. Men ti minutter etterpå stjeler Javier Mascherano ballen og åpner forsvaret til Derby igjen når han gir ballen til Ferando Torres som scorer sikkert!

I det 60. minutt kom Yossi Benayoun inn for Jermaine Pennant, som gjorde en veldig bra kamp mens han var med. Nå er det enveiskjøring og Alonso scorer igjen i det 68. minutt.

I det 72. minutt kom Andriy Voronin inn for Babel, og bare tre minutter etter tegner også han seg på scoringslista etter flott forarbeid av Torres og Kuyt.

Momo Sissoko kommer inn for Javier Mascherano i det 76. minutt, og straks etter har Derby gått fullstendig opp i liminga og slipper Torres gjennom til sin andre for dagen!

Scoringsrekorden på hjemmebane mot Derby var 6-1 og totalt i ligaen 7-1, før dette.

Det som er ekstras positivt oppi det hele er hvordan man, i motsentning til under Houllier, ikke legger seg bakpå selv om man leder stort. Laget fortsetter å angripe og går ikke bare inn for å trygge ledelsen og ro det hele i land.