Saturday, September 27, 2008

Everton - Liverpool 0-2

Lørdag var det igjen klart for byderby mellom Liverpool og deres blå fiender på andre siden av Stanley Park. Kampen bidro til Liverpools beste Premier League-start under Benitez. Se høydepunktene her!

Benitez hadde for en gangs skyld valgt å ikke endre på laget fra forrige Premier League-kamp mot Stoke, mens benken var noe endret siden Mascherano og Benayoun ikke var med i troppen.

Vi vant begge kampene mot Everton forrige sesong og gjennom ligahistorien har Everton vunnet disse derbyene 56 ganger, Liverpool 67 og det har blitt uavgjort 55 ganger, i følge BBC.

Kampen startet som forventet i slike lokalderby, i et frenetisk tempo og med stor innsats. Begge lagene hadde ballen omtrent like mye de første fem minuttene. Etter det roer det seg noe ned og Steven Gerrard, som ble byttet ut i fjorårets oppgjør fordi Benitez mente han spilte med for mye intensitet, virker mer kontrollert i dag.

Etter 13 minutter har Everton kampens første store sjanse på en corner som detter ned rett foran Cahill. Men han får ikke stokka beina. Fire minutter etterpå er Fernando Torres nære og de røde er nå inne i en god offensiv periode. Liverpool får deretter til noen gode innlegg foran Everton-målet, men innsatsen inne i sekstenmeteren er ikke sterk nok til å overliste fosvaret.

Etter 27 minutter får Everton en stor mulighet når Pepe Reina mister et innlegg som går i beina på Fellaini, men Jamie Carragher står i veien for skuddet midt i mål.

Deretter går kampen inn i en relativt hendelsesfattig periode og både tempo og stemning har dalt en del. Everton forsøker seg på en contring, men blir stoppet av Xabi Alonso, som får gult kort for forseelsen.

To minutter inn i andre omgang får Yakubu også gult kort, for å forsøke å filme seg til straffe etter å ha forsøkt å passere Martin Skrtel. Straks etterpå får Torres også gult kort, etter å ha sutret unødvendig til dommeren. Torres virker å ha blitt tent av kortet og får til en avslutning mot mål i det 50. minutt.

To minutter etterpå fyrer Gerard fra 25 meter, men ballen stryker stolpen på feil side, og straks etterpå er det Albert Rieras tur til å prøve seg, men uten hell. Men nå har Liverpool etablert et godt trykk.

Etter 58 minutter løsner det endelig, da Dirk Kuyt og Robbie Keane har godt forarbeid, slik at Torres kan putte ballen kontant i nota! Og fire minutter etterpå er det igjen Kuyt som gjør forarbeidet når Torres putter nummer to for dagen fra 15 meter!

Etter 66 minutter går Riera av og Fabio Aurelio kommer inn. Og kampen blir nå mer åpen, med flere halvsjanser i begge ender av banen.

Etter 79 minutter blir Alonso lagt hardt i bakken av Cahill som får direkte rødt kort! Det er det 17. røde kortet i den 33. Premier League-kampen mellom disse klubbene!

Gerrard prøver seg på et skudd etter 83 minutter, og treffer godt, men Tim Howard er godt med. To minutter etterpå blir Kuyt tatt ned utenfor Evertons 16. meter. Gerrard klarer ikke å sette ballen i mål.

Lucas Leiva kommer inn for Alonso og Jermaine Pennant erstatter Keane, igjen målløs men med en viktig involvering før 0-1-målet
Evertons Saha får til et svært godt skudd i det 88. minutt, men han treffer stolpen. I de tre minuttene som legges til skjer det ingenting.

Når kampen ebber ut kan vi konstatere at Liverpool har hatt ballen 62 prosent av tiden og fungert svært godt, spesielt defensivt. Det tar for tiden litt for lang tid før det løsner offensivt, men nå har målmaskinen Torres kommet igang! Og når Keane også får åpna ketchup-flaska kan dette bli riktig moro framover! Dette er tross alt den beste starten på Premier League under Benitez!

Mål og høydepunkter her:

---------------------------------------------------------------------------------
Les kamprapport hos Liverpool.no, VG.no/live, BBC og Sky Sports!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Dossena, Kuyt, Alonso, Gerrard, Riera, Keane, Torres.

Benken: Cavalieri, Agger, Hyypiä, Aurelio, Pennant, Babel, Lucas.

No comments:

Post a Comment