Monday, September 8, 2008

... og Silly Season bare fortsetter?

Det virkelige Silly Season er over. Men det ser ut til å bli nokså turbulent framover også!
Man skulle tro, nå etter at transfervinduet er stengt, at det skulle bli litt roligere rundt vår kjære fotballklubb på Merseyside. Men, neida. Det ser ut til å bli en minst like turbulent høst enn det var i fjor.

For etter at Manchester City fikk nye eiere, med svært dype lommer, begynner spekulasjonene å gå om hvilke spillere de vil ønske å hente ved neste korsvei; i januar. Og ikke minst vil spekulasjonene fortsette omkring hva dette vil ha å si for Liverpools amerikanske eiere, som stadig blir rapportert å slite med sine finanser i forhold til fotballklubben vår.

I forrige uke ble det kjent at byggingen av Nye Anfield i Stanley Park var blitt utsatt med et år. Og i følge nettstedet Soccerlens.com, har City sin nye eier, Dr Sulaiman Al-Fahim, tilbudt å fly inn sine arkitekter for å få stadionanlegget ferdig - mot at Liverpool kvitter seg med fire av sine beste spillere: Gerrard, Mascherano, Reina og Torres - i januar.

Artikkelen til Soccerlens er forøvrig skrevet i en humoristisk tone, og antagelig ikke ment helt bokstavelig. Men flere medier rapporterer at City blant annet vil legge inn et bud på Steven Gerrard. Men den har minst ett godt poeng: Liverpool er i ferd med å komme i bakleksa økonomisk. De omkring £20m som Benitez fikk til spillerkjøp i sommer, hvis man trekker fra alt det ble solgt for, er lommerusk!

Nå har også Guillem Balague kommentert den økonomiske situasjonen på Anfield, og bekrefter at det bak kulissene foregår samtaler mellom Sjeik Mohammeds representanter gjennom Dubai International Capital (DIC). Og han tror også, om det ikke skjer noe med Hicks og Gilletts finansielle situasjon, at Liverpool FC vil bli solgt.

Vi kan mislike det så sterkt vi bare vil - denne økonomiske karusellen der mer og mer penger blir kastet inn i transfermarkedet. Men jeg er redd for at Liverpool er nødt til å være med for å hevde seg i toppen av hjemlig liga og europacupene.

Hva synes du?

1 comment:

  1. Det burde vært en form for klausul i en "kontrakt" for dem som kjøpte opp Liverpool at de måtte bygge ny stadion og finansiere lånet amerikanerne har gikk oss. I tillegg til dette hadde noen millioner til spillerkjøp ikke gjort noe som helst, noe enhver toppklubb burde ha.

    ReplyDelete