Saturday, September 20, 2008

Liverpool - Stoke 0-0

Lørdag gjestet Stoke City Anfield, for første gang i seriesammenheng på over 20 år. Det ble ikke den festen mange hadde trodd.

Det er første gang siden 2000 at Liverpool møter Stoke i det hele tatt. Den gangen var det i LigaCupen på Britannia Stadium, der Liverpool vant 8-0 og Robbie Fowler scoret hattrick!

Igjen var Robbie Keane i startoppstillingen, sammen med Fernando Torres. Skulle hans første mål i rød drakt komme i dag?

The Potters ble tidlig rystet av et frispark fra Steven Gerrard, som gikk rett i mål. Men Dirk Kuyt var i offside og målet ble annulert.

Det ble naturlig nok Liverpool som hadde ballen mye i starten av kampen, men Stoke var også farlig frampå med en mulighet etter omkring fem minutter. Men Liverpool har helt sikkert gjort hjemmeleksa si og kommer neppe til å undervurdere motstanderen selv om det er 16 lag imellom dem på tabellen.

Stoke ble som ventet liggende dypt på egen banehalvdel for å forsvare seg og satse på kontringer. Stoke har tross alt så langt denne sesongen Premier Leagues dårligste forsvar.

Den første halvtimen ble nokså hendelsesfattig etter de to første sjansene i starten av kampen og Liverpool maktet ikke å trenge gjennom pottemakernes forsvar.

Den siste delen av første omgang er det TOTAL rød dominans i kampen, men det er for få og for dårlige bevegelser på topp. Dermed ebber første omgang ut uten mål. Vi får håpe på bedre offensivt spill i andre omgang.

Andre omang startet der den første slapp med stort Liverpool-trykk og mange cornere, men Stoke forsetter forsøket på å forsvare seg til ett poeng.

Etter 50 minutter er Keane svært nære sin første scoring etter et flott raid og innlegg fra høyre side av Alvaro Arbeloa. Og tre minutter etterpå er Torres også svært nære på hodet.

Med en halv time igjen av kampen på Anfield var det fortsatt målløst og det så ut som det skulle bli et resultat av den typen vi fikk alt for mange av sist sesong, mot antatt dårligere motstand. Skulle det bli eventuelle bytter som fikk avgjøre kampen?

Liverpool forsatte å lage sjanser på løpende bånd, og etter 64 minutter kom Ryan Babel inn for Albert Riera. Etter 72 minutter blir en målløs Keane tatt av til fordel for Yossi Benayoun.

Stangingen mot Stoke-forsvaret bare fortsetter. Og det vil være smått senasjonelt om The Potters kan dra hjem til Stoke on Trent med ett poeng fra Anfield.

Og når fasiten til slutt, etter å ha hatt ballen 75 prosent av tiden, skapt 23 målsjanser mot Stokes ene og laget 17 cornere mot Stokes tre, har det vært en skuffende ettermiddag på Anfield. Det er slike kamper vi må vinne for å være med i toppen når vi kommer til mai! Dette var ikke bra nok!

---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferat hos Liverpool.no, VG.no/live, BBC og Sky Sports!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Dossena, Kuyt, Gerrard, Alonso, Riera, Keane, Torres.

Benken: Cavalieri, Agger, Benayoun, Babel, Mascherano, Lucas Leiva, Degen.