Thursday, September 4, 2008

Stadig nærmere for DIC?

Silly Season er over og Liverpools amerikansk eiere sliter med finansene. Når kommer DIC?
Så er altså Silly Season over for denne gang. Og hvilken avslutning vi fikk. Det endte altså med at Liverpool hentet Albert Riera fra Espanyol og den unge spissen Vitor Flora fra brasilianske Botafogo Futebol Club. I tillegg ble Andriy Voronin lånt ut til Hertha Berlin, mens Steve Finnan forsvant til Espanyol der han har fått en toårs-kontrakt.

Men det som kanskje vil påvirke vår klubb aller mest de neste årene er at Manchester City i siste liten fikk nye eiere - Sheikh Mansour fra Abu Dhabi i De Forente Arambiske Emirater. Oljesjeiken har lovet 4-5 milliarder kroner på spillerkjøp for å gjøre City til Premier League - og Champions League-vinner de neste tre årene. Og i følge The Times skal de legge £135m på bordet for å få Christiano Ronaldo i januar.

I følge avisa The Independent er Hicks og Gillett nå helt avhengige av at Liverpool spiller i Champions League, for å kunne betjene den gjelden som klubben er blitt pålagt - for et stadionanlegg som man ennå ikke har begynt byggingen av! Bare dager før overgangsvinduet stengte og City fikk nye eiere ble det kjent at utbyggingen må utsettes et år på grunn av finansielle problemer. Og konkurransen om å komme til Champions League denne sesongen blir trolig hardere enn noen gang tidligere.

Derfor kom det også straks mange rykter om at Sjeik Mohammed og DIC igjen var på trappene med et nytt og forbedret bud på klubben. Denne gangen skulle de være villige til å bla opp £500m for Liverpool FC. Dette skrev blant annet The Times om 3. september, da den anerkjente avisa regner med at et bud fra araberne kommer før eller seinere.

La oss håpe de får rett! Hva tror du?

No comments:

Post a Comment