Tuesday, September 23, 2008

Ny ving i januar?

Skal en rask ving følge i Robbie Keanse fotspor fra London til Liverpoool? Interessen for Barry ikke død? Bør en gammel legende komme tilbake til Anfield?
Flere medier, blant dem nettstedet Premiership Latest melder om rapporter i engelske medier som sier at Rafa Benitez er interessert i Tottenhams høyreving Aaron Lennon. Det er ikke første gang interessen for den korte, mens vært raske spilleren nevnes på ryktebørsen. Forrige gang var i april, men siden har det vært stille om denne spilleren.
Lennon ble i sin tid yngste spiller til å debutere i Premier League da han startet sin profesjonelle karriere i Leeds United 16 år og 129 dager gammel. I 2005 gikk han til Spurs, og har der totalt scoret ti mål på tre sesonger i den hvite trøya. Aston Villa og Newcastle skal også være interessert i spilleren som skrev under en ny kontrakt med London-klubben i januar og prisen som antydes ligger på £8m.

Etter kjøpet av Albert Riera i sommer og et tydelig behov for et alternativ til Dirk Kuyt på høyrekanten, ettersom Jermaine Pennant tydeligvis er ute i kulden. Dermed kan landslagsspiller Lennon være et smart kjøp - også med tanke på at han er britisk. Og hurtighet er som vi vet alltid et pro for en spiller i dagens fotball. I følge FansFC skal forøvrig Middlesbrough være siste klubb i rekken av angivelig interesenter når det gjelder Pennant.

Hva mener du? Er Lennon mannen vi trenger på høyre side?

Forøvrig kommer historien om en gammel kjenning tilbake igjen. Den lange sagaen om Gareth Barry tok slutt i sommer etter at Rafa Benitez fikk smekk over fingrene av Hicks & Gillett i forhold til å hente ham fra Aston Villa for £18m. Men i følge FansFC er ikke interessen med det død fra Benitez' side.

Det skal ligge an til at Benitez igjen vil be styret om midler til å hente midtbanspilleren i januar, spesielt dersom Liverpool da ligger godt an i ligaen. Rafa vil da bruke dette som argument for å hente landslagsspilleren, slik at sjansen for suksess i serien blir enda større.

Ellers går det for tiden veldig masse rykter om en annen gammel kjenning vi kjenner enda bedre. Michael Owen skal i følge News of the World også være et mål for Benitez i januar. Både Liverpool og klubbnabo Everton skal i følge avisa allerede i sommer ha vist sin interesse, og spillerens framtid på Tyneside er fremdeles usikker ettersom han er inne i siste året av kontrakten med Newcastle.

Og etter at Kevin Keegan forsvant fra managerstolen etter kun noen få måneder med den sportslige kontrollen, og klubben lagt ut for salg, er det godt sannsynlig at en spiller av Owens format vil ønske seg "tryggere rammer" for framtida.

Liverpool.no har skrevet at det ikke har vært noen kontakt mellom klubbene. Men det er offisielt. Vi vet aldri hva som skjer bak kulissene i overgansmarkedet og klubbens offisielle side vil aldri melde om eventuelle uoffisielle henvendelser.

Er et eventuelt comeback i den røde trøya lurt av Owen? Hva mener du?

1 comment:

  1. Owen, of course!
    Han bør ut fra "Skyggenes Dal"... og vi skal være "store nok" til å tilgi den "fortapte sønn".

    ReplyDelete