Tuesday, September 16, 2008

Marseille - Liverpool 1-2

Tirsdag trillet gruppetspillet i Champions League i gang igjen. Liverpool startet borte i Frankrike mot Marseille og det ble Gerrards kveld. Se mål og høydepunkter her!
Marseille er et lag Liverpool og Rafa Benitez kjenner godt. Benitez slo dem i finale med Valencia og Liverpool slo dem hardt og brutalt i forrige CL-sesong.

Et par overraskelser var det som vanlig i førstelaget Benitez hadde tatt ut. Xabi Alonso ble satt på benken fra start, til fordel for Lucas Leiva som starter en kamp for første gang denne sesongen. I tillegg ble også Robbie Keane satt ut, slik at Fernando Torres og Dirk Kuyt startet på topp.

Liverpool startet kampen med å presse hjemmelaget hardt på deres hjemmebane. Men det er Marseille som får den beste starten når Liverpools offside-felle ble lurt og Marseille-spiller Cana får gå alene mot mål og sette ballen i nettet.

Men bare et par minutter etterpå er "Captain Fantastic" Steven Gerrard der og tryller med høyrefoten! Han får ballen fra Torres på ca 18 meter og skyter hardt og velplassert i venstre hjørne!

Etter 27 minutter blir Ryan Babel tatt innenfor 16 meter og lager straffe. Gerrard scorer, men må ta straffen på nytt på grunn av teknisk feil. Men kapteinen feiler ikke andre gang heller!

Innledningen på andre omgang blir mindre dramatisk, men Marseille har den første store muligheten. Ballen går imidlertid rett på Pepe Reina. Straks etterpå blir Torres tatt av, til fordel for Albert Riera. Dermed ser det ut til at Babel blir flyttet opp som rein spiss.

Etter hvert ble også Gerrard tatt av, mens Yossi Benayoun kom inn.
Etter hvert fikk Marseille låne ballen ganske mye, mens Liverpool satset på kontringer. Dette resulterte blant annet i et par svært store sjanser for Babel.
Mot slutten fikk Marseille et par store sjanser, men Liverpool klarte å ri i land en viktig bortseier på Stade Velodrome. Dermed har vi fått en perfekt start på denne sesongens Champions League!

Se Rafa Benitez snakke før kampen:

Se mål og høydepunkter fra 1. omgang her:

---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferat også på Liverpool.no, VG.no/live og BBC!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Skrtel, Carragher, Dossena, Gerrard, Mascherano, Leiva Lucas, Kuyt, Torres, Babel.

Benken: Cavalieri, Agger, Keane, Riera, Alonso, Benayoun, Degen.

No comments:

Post a Comment