Tuesday, February 3, 2009

Når skal vi få stabilitet?

To spillere ut av troppen, med store tap. Nye eierskaps-spekulasjoner.

For å omskrive et berømt sitat: There is something rotten in the state of... Liverpool FC! Overgangsvinduet er lukket for denne gang. I hvert fall for Liverpools del. Og hva skjedde? Jo, klubben kvittet seg med to førstelagsspillere; Jermaine Pennant og Robbie Keane.

Samtidig som klubbens eiere er i pengetrøbbel lar man to spillere gå, med potensielt store tap. Pennant, som kom til Liverpool i 2006 for ca. £6m har gått på utlån til Portsmouth resten av sesongen. Det betyr at han er Bossmanspiller når sesongen er over, og Liverpool vil sitte igjen med null.

Keane kom til Liverpool i sommer for £19m eller £20m, alt ettersom hvilke kilder man stoler på, og ble solgt tilbake til Tottenham for £12m nå - en pris som kan stige til £15m, om han får nok spilletid i gamleklubben. For Pennant kunne man kanskje fått £3,5m og salget av Keane kan gi et tap på £7m. Det betyr over £10m tapt i løpet av januar.

Nå har det etterpå kommet meldinger som sier at tapet på Keane-salget er mindre. Men likevel sitter man med et samlet potensielt tap på mellom £7 og £8m.

I tillegg har Benitez, eller eierne, latt være å hente inn erstattere for noen av dem. I dag rapporterer imidlertid Sport.co.uk at Benitez forsøkte å hente inn Keirrison på transfer deadline day. Nok en gang et tegn på at Benitez kritikk av eierne og Parry stemmer? At man ikke er kjappe nok i overgangsmarkedet?

Uansett står det klart for meg at noe er veldig galt i klubben vi alle elsker så mye. Det er helt tydelig at Benitez er misfornøyd med transferpolitikken. Og vi har eiere som verken har greie på hvordan europeisk fotball fungerer, eller står ved sine løfter til fansen.

Et lyspunkt i all viraken er at George Gillett sier han er "åpen" for å eventuelt selge sin eierandel i klubben. I følge et intervju, gjengitt flere steder, stiller Liverpools deleier seg åpent til et salg, og kommer med flere nokså oppsiktsvekkende uttalelser.

Blant annet klarer han å påstå at texanernes samtaler med Jürgen Klinsmann kom fordi Benitez vurderte trenerjobb i tre andre klubber enn Liverpool. Og at de ville ha tyskeren der som hjelp om Rafa forsvant.

Men det kanskje mest oppsiktsvekkende han sier er at man allerede har brukt £100m på det nye stadionanlegget i Stanley Park, at man ikke har lagt gjeld på klubben, og at alle overganger for spillere er blitt finansiert av eierene selv.

Under Chelsea-kampen kunne vi se Gillett og Hicks sittende i "directors box", mange seter fra hverandre. Og i dag skriver The Daily Mail at Hicks hadde med seg seks representanter fra Al-Kharafi-familien.

La oss håpe texanerne tar til fornuften og snart forsvinner, at vi kan få et system for spillerkjøp som fungerer og endelig litt stabilitet i klubben vår!

No comments:

Post a Comment