Saturday, February 28, 2009

Middlesbrough - Liverpool 2-0

Etter suksess i Champions League var det lørdag tilbake til gamle synder for Liverpool.

Det var før kampen spørsmålstegn knyttet til om Steven Gerrard ville starte oppgjøret på Riverside Stadium mot Middlesbrough. Men da lagoppstillingen kom var kapteinen med. Fernando Torres var ikke med i troppen, mens Nabil El Zhar startet på topp.

Etter første omgang, da jeg begynte å se kampen, ledet Middlesbrough 1-0. Men det trengte ikke bety noen ting, siden Liverpool har scoret flest mål i andre omgang av alle lag i Premier League denne sesongen.

Scoringen til Boro kom forøvrig etter en corner fra Downing, som slår via låret til Xabi Alonso som er uheldig når ballen går rett til side for Pepe Reina og i mål.

(Se målet her om ikke playeren virker i din nettleser)

Liverpool presser hjemmelaget hardt i starten av andre omgang, og kommer til en stor sjanse allerede etter tre minutter, da El Zhar skyter over fra kort hold. Det burde vært scoring!

Liverpool fortsetter å presse, men etter 62 minutter er det hjemmelaget som får uttelling for sitt spill. Liverpool-forsvaret blir rundlurt når Boro scorer sitt 2-0-mål. Det er Aliadiere som kommer seg rundt på høyrekanten og slår skrått tilbake i feltet. Der kommer Tuncay og setter ballen i det lengste hjørnet.

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Skal Liverpool nok en gang klare å hente opp en ledelse?

Benitez blir selvsagt nødt til å foreta seg noe, og etter 69 minutter blir El Zhar erstattet av David Ngog. To minutter etterpå går Jamie Carragher av og slanker forsvaret ned til tre mann. Han erstattes av Yossi Benayoun.

Fire minutter etterpå må Gerrard gi seg. Han et trolig ikke i toppform. Inn kommer Lucas Leiva.

Resten av kampen klarte aldri Liverpool å hente fram den magien som har gjort at laget tidligere har klart å hentet opp motstandernes ledelse. Liverpool går på sitt andre tap for sesongen og kan trolig se langt etter ligagullet. Spør du meg blir resten av sesongen en kamp om andreplassen i Premier League og eventuelt suksess i Champions League.

---------------------------------------------------------------------------------
Les flere kampreferatLiverpool.no, VG.no/live og BBC!

Laget som startet: Reina, Carragher, Hyypia, Skrtel, Aurelio, Alonso, Mascherano, Kuyt, Gerrard, Babel, El Zhar.

Benken: Cavalieri, Dossena, Riera, Benayoun, Lucas, Ngog, Darby.