Saturday, February 7, 2009

Portsmouth - Liverpool 2-3

Lørdag inntok Liverpool igjen toppen av tabellen i Premier League etter en dramatisk kamp på Fratton Park. Se målene her!

Foran lørdagens oppgjør mot Portsmouth var det usikkerhet rundt formen til Fernando Torres og Xabi Alonso. Begge ble plassert på benken fra start, sammen med Dirk Kuyt. David Ngog starter på topp i stedet for Torres og Fabio Aurelio ble vurdert som erstatter for Alonso sentralt på mindtbanen.

Dersom Liverpool vant ville de gå opp på tabelltopp, i hvert fall fram til Uniteds neste kamp og Javier Mascherano startet sin 50. kamp i Premier League totalt. I tillegg stod tidligere Liverpool-spiller Peter Crouch på motsatt banehalvdel. Les flere kampfakta hos BBC!

Den førsete virkelig store sjansen kommer etter 8 minutter da Yossi Benayoun får gå gjennom Pompey-forsvaret uhindra, før han får ta med seg ballen etter et fint innlegg, men skuddet som følger går bare i nettveggen.

Aurelio, i sin uvante posisjon sentralt på midten, får til et godt innlegg etter 14 minutter, men ballen blir slått unna av en Pompey-spiller. Og et par minutter etterpå kommer han i fin skuddposisjon fra ca. 16 meter, etter godt samarbeid med Benayoun.

Neste skikkelige avslutning i retning mål er det Mascherano som står for etter 25 minutter, fra omtrent 25 meter. David James må slå til corner.

Resten av omgangen er relativt dårlig underholdning.

Ingen endringer på laget til andre omgang. Torres tripper imidlertid utålmodig på sidelinjen og vil trolig komme inn om ikke Liverpool scorer.

Agger faller oppå ballen inne i egen 16-meter, og motstandernes fans skriker på straffe. Men korrekt nok blir det ikke blåst.

Etter 56 minutter får Ngog avløsning av Kuyt.

To minutter etterpå går Benayoun forbi to mann og gir ballen til Kuyt som legger flott inn foran mål. Der står Ryan Babel, men han klarer å BOMME på ballen!

Tre minutter etterpå straffes Liverpool kraftig når Nugent scorer etter pasning fra Crouch. Men var Nugent offside?

Etter 63 minutter blir Martin Skrtel blåst av for hands, midt på banen. Men han har da armen helt inntil kroppen, og ballen går dessuten i brystet først. Feil avgjørelse!

Etter 66 minutter går Andrea Dossena av og Alonso kommer inn, men hvorfor setter man ikke på Torres?

Liverpool får frispark midt i 16-meteren etter at Crouch spiller ballen tilbake til James som tar ballen med hånda. Det indirekte frisparket startes av Alonso som legger ballen mot Aurelio - og han scorer!

Etter 75 minutter har Kuyt ballen i nota, men blir blåst av for offside. Noe som er FEIL! Han var onside! Straks etter kommer endelig Torres på banen til fordel for Babel.

To minutter etter det kommer Herman Hreidarson og scorer. Han header ballen videre etter et innlegg.

Et flott samarbeid mellom Kuyt og Torres etter 84 minutter ender med at Kuyt klemmer til og flår ballen i mål, via armen til James!

Akkurat når det legges til tre minutter legger Kuyt en strålende pasning til Torres som går på løp bak Pompey-forsvaret. Men pasningen er akkurat litt for lang.

Et minutt på overtid er det imidlertid Torres som redder dagen -igjen! Han scorer på heading fra rett utenfor fem-meteren!

Og slik ender kampen! For en merkelig kamp! Utrolig kjedelig første omgang, mens dramatikken tok seg opp betraktelig i andre omgang. Og for et comeback! To ganger kom Liverpool tilbake etter å ha ligget under, etter å ha satt inn Kuyt, Alonso og Torres. Det undret meg lenge at Torres ikke ble satt inn før, men heldigvis var det tidsnok!

VIDEO, se høydepunkter og mål fra kampen her:

(Se videoen her om playeren ikke fungerer i din nettleser)

VIDEO, Benitez' pressekonferanse før kampen:




---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferat hos Liverpool.no, VG.no/live og BBC!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Skrtel, Carragher, Agger, Dossena, Mascherano, Aurelio, Benayoun, Babel, Ngog.

Benken: Cavalieri, Hyypiä, Torres, Riera, Alonso, Kuyt.

No comments:

Post a Comment