Sunday, February 1, 2009

Liverpool - Chelsea 2-0

Det ble et svært underholdende oppgjør i toppen av Premier League da Liverpool søndag møtte Chelsea på Anfield. Se målene her!

Foran søndagens høydramatiske oppgjør mot Chelsea på Anfield, var det mange spørsmål i lufta. Ville Robbie Keane være i troppen, eller var han utelatt, slik mange rapporter i mediene hevdet? Ville Rafa Benitez få det slik han ønsket; en ny kontrakt som ga ham større handlefrihet som manager - og ikke bare trener?

Spørsmålene besvares delvis av The Daily Mail, som hevder at Keane er på vei tilbake til Tottenham. Og avisa hevder også at kontrakten Benitez vil bli forelagt denne helga er lang bedre, ut fra hans ståsted, enn det forrige forslaget han avslo.

Men den mest oppsiktsvekkende med artikkelen er imidlertid at den hevder Benitez i utgangspunktet aldri ga sin tilslutning til å signere Keane. - I didn't even sanction the £20m transfer in the first place, admits angry Benitez, heter det i tittelen på artikkelen. Dette gjentas imidlertid aldri direkte i teksten. Her skriver de at Benitez i går kveld antydet at han ikke ga sin tilslutning til dette kjøpet men at "klubben [Parry, Hicks, Gillett?] brukte de pengene".

Og i følge The Sunday Express har Benitez nå satt døra på vidt gap for Keane til å forlate Anfield.

Da kampen sparkes i gang i snødrevet på Anfield får vi bekrefta at Keane er ute av troppen. Er det for å forhandle personlig kontrakt med Tottenham? Forøvrig var Xabi Alonso, Albert Riera og Dirk Kuyt tilbake i startoppstillingen.

Kampen starter i et stort tempo og Liverpool virker mer tent enn jeg kan huske på lenge. Det er merkelig hvordan det kan virke som et lag nesten alltid blir mer tent mot en antatt bedre, eller minst like god, motstander.

Første virkelig store sjanse kommer med et skudd fra Alonso utenfor hjørnet av 16-meteren. Cech må slå den over til corner. Flott forsøk av Xabi! (se skuddet til Alonso her!)

Et nytt langskudd etter 18 minutter, denne gang fra Javier Mascherano, Cech klarer ikke å holde ballen, men hvor er Liverpool-spillerne som skulle lukta den returen?

Både Tom Hicks og George Gillett observeres på tribunen - sittende lang fra hverandre.

Etter en drøy halvtime får Fernando Torres snudd seg i 16-meteren og skutt, etter et godt innlegg fra Kuyt. Men en Chelsea-spiller står i veien. Dette etter en svært god periode der våre helter har presset bortelaget hardt.

Etter 41 minutter går et skudd fra Riera i Ashley Cole, og det ser ut som han skal lage sjølmål. Men ballen triller såvidt utenfor mål.

Andre omgang plystres i gang uten forandringer på laget.

Første kvarter av andre omgang går uten at det er noen veldig store sjanser. Det skapes mye fram til og med 16-meteren og Liverpool spiller i perioder godt og kreativt, men det blir ingen store muligheter av det. Rett før halvtimen er spilt får Lampard rødt kort etter en stygg takling på Alonso!

Etter 67 minutter er det dramatikk da Alonso header mot mål og treffer tverrliggeren, men Cech får slått over til corner.

Fem minutter etterpå får Torres skyte midt inne i fem-meteren, men Mikel står i veien.

Yossi Benayoun kommer inn for Riera etter 73 minutter. Etter 75 minutter står det 9-1 i skudd på mål, til Liverpool. Det sier noe om hvor mye mer hjemmelaget har skapt i denne kampen. Men til hvilken nytte?

Innbytter Benayoun kommer til en enorm sjanse tter 79 minutter. Et hardt skudd fra hjørnet av 16-meteren, men Cech er der igjen og slår til corner. Og to minutter etterpå er han på ferde igjen, men såvidt over.

Mascherano går ut og Ryan Babel kommer inn.

Etter 88 minutter kommer et innlegg som Torres ekspederer iskaldt via hodet og bak Cech i mål! Fantastisk scoring! El Niño er tilbake!

Og denne gangen fortsetter Liverpool å angripe og legger seg ikke bakpå for å forsvare seg. Det belønnes med nok en scoring da Benayoun og Torres samarbeider og Torres scorer tre minutter på overtid!

VIDEO, Se sammendrag og mål her:

(Se videoen her om playeren ikke virker i din nettleser)

Egentlig en smått fantastisk kamp som holder Liverpool med i gullkampen. Laget hadde god kontroll og produserte mye mer offensivt enn Chelsea, og mer enn vi har vært vant med de siste kampene. Vi får håpe at dette er et tegn for framtida...

---------------------------------------------------------------------------------
Les kamprapporter hos Liverpool.no, VG.no/live og BBC!

Laget som startet: Pepe Reina, Alvaro Arbeloa, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Fabio Aurelio, Dirk Kuyt, Xabi Alonso, Javier Mascherano, Albert Riera, Steven Gerrard, Fernando Torres.

Benken: Diego Cavalieri, Andrea Dossena, Daniel Agger, Yossi Benayoun, Ryan Babel, Lucas Leiva, David Ngog.