Sunday, August 10, 2008

DIC fortsatt interessert

Barry-kjøp avblåst mens ny spiller linkes og DIC lurer i kulissene.
I følge en landsdekkende avis i Dubai - The National, skal Dubai Interational Capital (DIC), investeringsselskapet til Sheik Mohammed, ikke ha mistet interessen for å ta over eierskapet i Liverpool FC.

I dag ble det sendt ut en pressemelding der Liverpool, ved Rick Parry, sier klubben mener Aston Villas prisforlangende for Gareth Barry på £18m, er for høyt. Dermed blir kjøpet av Barry avblåst. Ikke fordi Rafa Benitez ikke mener han er god nok, men fordi eierne mener prisen på 27-åringen er for høy.

Det er altså ikke Benitez sjøl som får avgjøre hva som kjøpes, etter å ha fått en viss sum til disposisjon. Eierne har her gått inn og overprøvd hans vurderinger, og i følge flere kilder - blant andre Setanta Sports, skal det nå heller være Valencias David Silva som er hovedmålet til klubben. Og det er forsåvidt ingen dårlig spiller, om klubben skulle klare å hente ham før overgangsvinduet stenger.

Denne historien stammer fra Chris Bascombe i News of The World, som hevder at de amerikanske eierne har gitt Benitez £18m til disposisjon, dersom han heter Silva.

Men dette understreker nok en gang det jeg skrev i det forrige blogginnlegget mitt om eiersituasjonen.

Men da kan vi med glede lese i Dubai-avisa at interessen fra Sheik Mohammed og DIC slett ikke har kjølnet, selv om det har vært stille i forhold til dem de siste månedene. I tillegg spekuleres det i at flere interessenter, amerikansk baserte, pengesterke LFC-fans, skal være rede til å hjelpe til med penger.

Observatører sier også at planene for et nytt stadion i Stanley Park ennå ikke har resultert i noen konkrete byggekontrakter, eller endelig klarsignal for bygging fra bystyret i Liverpool. I tillegg kommer det igjen negative antagelser hva gjelder Hicks og Gilletts evne til å bla opp penger til stadionprosjektet

Og i følge Dubai-avisa skal kilder i Londons finansverden hevde at amerikanerne vil ha problemer med å få de lånene de så sårt trenger.

Dermed kan det være klart for at Sheik Mohammed og DIC snart igjen gjør et forsøk på å kjøpe vår elskede klubb.

No comments:

Post a Comment