Saturday, August 9, 2008

På kant med eierne igjen?

Skal vi gå mot nok en turbulent periode der Rafael Benitez ikke får den støtten han fortjener av Liverpools eiere?
Det er fortsatt en snau uke igjen til Premier League starter opp igjen. Men igjen opplever vi det som preget mye av siste sesong på Anfield; Rafa Benitez er rykende uenig med klubbens eiere om disposisjonene som gjøres på overgangsmarkedet.

For nå melder flere medier, blant dem seriøse The Times og The Mirror, at Benitez er på kollisjonskurs med klubbens kontroversielle eiere.

Denne gangen er det den lange overgangssagaen rundt Gareth Barry det dreier seg om. Spilleren som Benitez tydeligvis ønsker seg. Han har nylig gitt hint om at en venstrekant er på vei – en spiller som kan benyttes i tre forskjellige posisjoner på banen, akkurat som Barry. Men til tross for at selv Aston Villa-manager Martin O’Neill har innsett at slaget er tapt, har ennå ikke avtalen om en overgang for Barry materialisert seg. Antagelig fordi eierne ikke klarer å stable pengebunken på bordet. Penger de skal låne, mot at Benitez selger flere av klubbens nåværende spillere.

Og det er da nøkkelspørsmålet i det hele blir så klart: Hvordan kan to milliardærer som bor i Texas klare å ha innsikten som skal til for å styre en topp europeisk fotballklubb? Hvordan kan de det, når de samtidig skal ha kontroll på sine andre sportsklubber og selskaper? Og hvordan kan de forstå hvordan europeisk fotball fungerer, både sportslig og økonomisk, når de befinner seg så langt unna både sosialt, kulturelt og geografisk? Og ikke minst: Hvordan kan de det når de ikke har noen egen representant tilstede på Merseyside, bortsett fra daglig leder Rick Parry, som den ene eieren – Tom Hicks flere ganger har sagt offentlig at han ønsker å sparke?

Men de klarer det med amerikanske eiere i Manchester United, sier du kanskje? Ja, de gjør faktisk tilsynelatende det. Der har de i hvert fall klart å holde eventuell skittentøyvask mellom Alex Ferguson og Malcolm Glazer, borte fra offentlighetens lys.

Uansett blir min konklusjon at våre nåværende eiere ikke er i stand til å lede klubben slik den bør ledes. Dette viser de både gjennom håndteringen av mediene og overgangsmarkedet. Og det var nettopp det sistnevnte som gjorde at Benitez i sin tid sluttet som manager i Valencia. Jeg tipper at Benitez, dersom texanerne ikke er borte neste sommer, kommer til å si opp jobben – om han ikke får sparken på grunn av manglende resultater.

Hva tror du?

No comments:

Post a Comment