Saturday, August 23, 2008

Liverpool - Middlesbrough 2-1

Lørdag var det klart for sesongstart på Anfield, med besøk fra Middlesbrough. Igjen blir vi reddet av Captain Fantastic! Se målene her!
Det blir spennende å se om Rafa Benitez er like gjennomført på å svært starte med samme laget fra start, som sist sesong.

Mange synes sikkert det var litt rart å starte med Martin Skrtel i midtforsvaret, foran Daniel Agger som makker for Jamie Carragher. Sami Hyypia, som startet borte mot Sunderland i første kampen er som kjent skadet.

Laget virket langt friskere fra start enn i foregående kamp og den til tider direkte slappe forestillingen i kvalifiseringskampen mot Standard Liege.

Etter at Middlesbrough hadde den første store muligheten produserte Liverpool mye godt angrepsspill og Fernando Torres var nær å treffe nettmaskene minst en gang. Og heldigvis ser vi at Torres og Robbie Keane er i ferd med å finne tonen. Men det ble aldri noe fyrverkeri i første omgang mot et Middlesbrough som forsvarte seg godt.

I starten av andre omgang så Liverpool ut til å skride til verket med vel så mye entusiasme som i første del av kampen. Men mostanderen fortsatte å jobbe knaldhardt defensivt. Men Middlesbrough ble presset stadig lengre bakover på egen halvdel, foran the Kop.

Etter 61 minutter kommer Middlesbrough imidlertid til kampens til da største mulighet, men Pepe Reina er igjen vår reddende engel.

Et par minutter etter dette kom Ryan Babel inn for Yossi Benayoun.

Til tross for at Liverpool til synelatende har kontroll på kampen får Mido skyte uhindra fra omkring 25 meter etter 70 minutter og scorer, etter at Reina forgjeves har forsøkt å kaste seg!

Neste bytte for Liverpool blir Andrea Dossena til fordel for Fabio Aurelio, for å legge om og spille med tre mann i forsvaret.
Men til tross for denne forandringen fortsetter Liverpool å stange mot en defensiv motstander. Så kommer Nabil el Zhar inn til fordel for Alvaro Arbeloa.

Så oppstår en merkelig situasjon da Xabi Alonso forsøker å legge inn. En arm kommer i veien, og Liverpool vil ha hands, men dommeren lar spillet gå. Da brenner Jamie Carragher til, via ryggen til en Boro-spiller, i mål!

Det blir en relativt dramatisk avslutning av kampen, blant annet med et fantastisk frispark av Gerrard på mål, som blir reddet av motstanderens keeper. Og man trodde nå at resultatet skulle bli slik det ble alt for mange ganger sist sesong på hjemmebane. Men til slutt er det Captain Fantastic som redder tre poeng i åpningen av sesongen på Anfield med nok et fantastisk skudd, FIRE minutter på overtid!

Vi har fått den beste ligastarten i Benitez' regjeringstid på Anfield. Men det holder ikke fram til mai om ikke laget presterer like godt gjennom hele kampen - ikke bare mot slutten!

Se målene her:


---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferatLiverpool.no og VG.no/live!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Dossena, Kuyt, Gerrard, Alonso, Benayoun, Keane, Torres.

Benken: Cavalieri, Agger, Aurelio, Babel, Ngog, Plessis, El Zhar.

No comments:

Post a Comment