Thursday, August 14, 2008

Silly Season #42

Gir torsdagen en slutt på Barry-sagaen? Spansk midtbanespiller på vei? Alonso og Voronin på vei bort?
Det ser ut til at det kun vil bli kjøp av én spiller til for Liverpool denne Silly Season. Torsdag kveld blir det klart hvorvidt Gareth Barry spiller for Aston Villa i UEFA-Cupen og dermed blir utilgjengelig i Champions League i gruppespillet. I så fall vil det trolig være spikeren i kista for den overgangen Rafa Benitez har ønsket seg i hele sommer, men som det ble satt en stopper for av Liverpools eiere.

Dette har jeg skrevet mye om før, og The Times' svært gode sportsskribent, Martin Samuel skriver mye interessant om prosessene rundt denne overgangen og Liverpools økonomi generelt i denne artikkelen!

Det siste fra ryktebørsen akkurat nå skal i følge flere medier være den spanske midtbanespilleren Borja Valero, som i dag spiller for Real Mallorca. I følge Kop-tv sier flere rapporter at Liverpool har lagt inn et bud på spilleren, i konkurranse med blant andre Tottenham.

Valero skal i følge rapportene være et nytt transfermål etter at Gareth Barry ikke lenger er aktuell. Tidligere i Silly Season skal spillerens agent også ha sagt at Liverpool er interessert i Valero.

- Liverpool er interessert i gutten etter å ha fulgt utviklingen hans sist sesong. Jeg håper jeg kan snakke med Mallorca om dette i løpet av de neste dagene, sier agenten. Og klubben skal være villig til å selge dersom et godt nok bud kommer.

- Klubben trenger penger, men vi ønsker ikke å splitte det gode laget vi hadde sist sesong. Men dersom et godt bud kommer blir vi nødt til å vurdere det, sier klubbens sportsdirektør.

Forøvrig fortsetter det å gå rykter om hvilke spillere som kan være på vei ut før transfervinduet stenger siste dagen denne måneden. Xabi Alonso har vært en av Liverpools beste denne pre season. Og det har lenge vært snakk om at han skulle forlate Anfield. Men dersom Barry-handelen ikke blir noe av mener mange han bør bli på Merseyside.

Men i følge Fans FC er AC Milan nå på banen for å hente den spanske midtbaneeleganten. Juventus kom tidligere i sommer med et bud på £12m, som ble avslått fordi det var for lavt. Men nå skal den andre italienske klubben være villig til å legge £15m på bordet for å sikre seg Xabi.

Alonso spilte imidlertid kampen mot Standard Liege onsdag, og vil dermed være "cup tied" i Champions League for andre klubber.

Da er det mer sannsynlig at en annen spiller, som forble på benken til fordel for Nabil El Zhar onsdag - nemlig Andriy Voronin.

Martin Jol, den tidligere Tottenham-sjefen, er nå manager i Hamburg SV, og skal nå være interessert i den tidligere Bundesliga-spilleren som kom gratis til Liverpool sist sommer. Og Voronins siste uttalelser minker heller ikke sannsynligheten for at han nå vil forsvinne:

- Det ser ikke ut til at det er noen ekte konkurranse om spissplassene. Det ser ut til at den plassen er tatt uansett hva jeg foretar meg, skal Voronin ha sagt.

Og i følge Goal.com skal den tyske klubben være interessert i å hente ham etter at de ikke fikk napp i et forsøk på å hente Dirk Kuyt.

No comments:

Post a Comment