Saturday, November 15, 2008

Bolton - Liverpool 0-2

Liverpool er igjen på toppen av tabellen etter en solid seier mot Bolton på Reebok Stadium. Se målene her!

Fernando Torres ble satt på benken fra start mot klubben som lå på 11. plass før dette oppgjøret. Ellers kom Xabi Alonso og Sami Hyypiä inn i førstelaget til fordel for Yossi Benayoun og suspenderte Alvaro Arbeloa (les flere kampfakta hos BBC).

VIDEO, Benitez' pressekonferanse før kampen:

Det var Sammy Lee sin første retur til Reebok i kampsammenheng etter at han forsvant fra Bolton som manager, og kampen startet i et høyt tempo. Bolton med første innlegg mot mostanderens mål, men Pepe Reina har full kontroll. Bolton har også det første skuddet mot mål, etter drøyt tre minutter, men til side for kassa.

Etter seks minutter viser Albert Riera god teknikk på sin venstrekant, men får ikke lagt skikkelig inn. Og to minutter etterpå blir Dirk Kuyt tatt hardt på vei fram på sin side. Frisparket blir tatt av Steven Gerrard, men til tross for mye fram og tilbake i Boltons 16-meter gir det ingen resultater.

Etter 11 minutter er det Riera som igjen leder an på sin side med et godt løp og god teknikk, men skuddet mot mål er ikke godt nok.

Liverpool styrer mye av det som skjer på Reebok nå og det er nesten bare spill mot ett mål. Men etter 18 minutter er Bolton på en sjelden visitt på Liverpools halvdel med klarer ikke bestemme seg for hvem som skal skyte.

Etter 21 minutter kommer Gerrard på et raid oppover høyre side, der ballen ender opp hos Kuyt, men skuddet går i tverliggeren. Og to minutter etterpå prøver Javier Mascherano seg på et langskudd. Men ballen går innom en mostanderog til corner. Hjørnesparket ender opp hos Gerrard som skyter fra 18 meter, men rett i klypene på Jääskeläinen.

Så, etter 27 mnutter får Kuyt et innlegg fra Gerrard på hjørnet av 5-meteren og header perfekt i motsatt hjørne, utagbart for den finske keeperen!

VIDEO, Se målet her:

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Tre minutter etterpå får Robbie Keane en kjempesjanse etter innlegg fra Kuyt, men forstyrres av Jääskeläinen og bommer faktisk på ballen.

Reina er godt med etter 41 minutter når Bolton kommer på en farlig overgang, og ødelegger muligheten for motstanderen. Og et drøyt minutt før pause er Reina der igjen og holder ballen trygt etter et innlegg fra Bolton.

Et drøyt minutt på overtid får Bolton ballen i mål etter en headieng, på sin første store sjanse i kampen, men blåses av for offside.

Andre Omgang kommer igang med fortsatt Liverpool-press mot Boltons mål. Men igjen er det Bolton som får første sjansen, med et skudd rett på Reina. Straks etterpå får de et frispark etter en hard takling fra Mascherano. Frisparket går gjennom muren, men rett på Reina.

Bolton har tatt over noe av initiativet i kampen.

Etter 51 minutter er Gardner alene gjennom og går rundt Reina, men sklir og mister ballen over dødlinja. Daniel Agger mister en tann i kampens hete (!), og vi kan observere at Torres er i ferd med å varme opp. Fabio Aurelio ligger nede etter å ha fått seg en trøkk i en duell. Han kan imidlertid gå over sidelinja for egen maskin.

Etter 59 minutter går Keane av banen og gir plass til Torres. Og allerede to minutter etterpå gjør han seg gjeldende når han legger inn til Gerrard, men han bommer delvis på ballen når han sklir inn mot den finske keeperen.

Bolton jobber hardt for å få en utlikning, men Liverpool spiller godt i forsvar. Og etter 71 minutter kommer Torres og Gerard nesten alene på en kontring. Torres legger inn og Gerrard scorer på hodet!

VIDEO, Se målet her:

(Se målet her om playeren ikke virker i din nettleser)

Torres er igjenom etter 80 minutter, men blir stoppet ute i 16-meteren av Boltons gode keeper. Og minuttet etter kommer en kanon av et langskudd fra Alonso, men finnen slår den ut.

Alonso må heade til corner to minutter etterpå, men Bolton klarer ikke omsette hjørnesparket i noe farlig. Straks deretter kommer Lucas Leiva inn for Kuyt.

Gardner er gjennom Liverpools bakre firer etter 84 minutter og får skutt, men over både Reina og målet.

Lucas er rask til å komme seg i begivenhetenes sentrum og kommer til et flott innlegg mot Torres etter 86 minutter, men Fernando setter ballen over mål.

Et minutt før full tid går Riera av mens Benayoun kommer inn. Bolton presser på for å få en utlikning og det legges til tre minutter.

Halvveis inn i forlengelsen lager Gerrard og benayoun en fin overgang, men ballen blir til slutt slått til hjørnespark. Corneren ender til slutt hos Gerrard som legger inn til Lucas på lengste stolpe, som presterer å heade til side for mål. Og det er det siste som skjer i kampen før dommer blåser av.

Og det var en grei arbeidsseier som igjen lider litt av at Liverpool burde ha avgjort dette langt tidligere enn de gjorde. Mye av spillet til Liverpool er veldig godt nå, men det mangler litt på den siste, avgjørende, offensive biten.

---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferet hos Liverpool.no, VG, Aftenposten, Nettavisen og BBC!

Laget som startet: Reina, Carragher, Hyypia, Agger, Aurelio, Alonso, Mascherano, Kuyt, Gerrard, Riera, Keane.

Benken: Cavalieri, Darby, Dossena, Lucas, Benayoun, Babel, Torres.

No comments:

Post a Comment