Monday, November 10, 2008

Liverpool én av fem?

Liverpool én av fem klubber til å bli solgt? Vil en ny kontrakt til Benitez gjøre Liverpool enklere å selge?

Liverpool er bare én av fem klubber som kan komme til å komme på arabiske eierhender de neste månedene, skal vi tro en artikkel i The Daily Mail. Og det er Amanda Staveley som er edderkoppkvinnen som kan sørge for at det skjer. Hun jobbet i sin til for Dubai International Capital (DIC) og Sheik Mohammed, før DIC bestemte seg for å droppe interessen for Liverpool. Og Staveley var også sentral da Abu Dhabis Sheikh Mansour Bin Zayed Al Nahyan overtok eierskapet i Manchester City.

Inntekter fra tv-avtaler skal ha nådd sitt maksimum og en økning av kapitalstrømmen til den engelske ligaen kan komme på et godt tidspunkt når Staveleys firma PCP Capital Partners sier at flere avtaler for britiske klubber er på vei. Ligaen er spesielt interessant som innhold for digitale platformer over hele verden.

De fem klubbene som skal være aktuelle for nytt eierskap akkurat nå er Everton, Newcastle, West Ham, Portsmouth og Liverpool. Og i Financial Times kommer det fram sitater på at Staveley er nære å sikre nye eierskapsavtaler for to av disse klubbene. Men hvilke det er får vi ikke vite.

Og nettopp i lys av eiersituasjonen i Liverpool FC kan det være interessant å se litt nærmere på Rafa Benitez' kontraktsituasjon. Han har halvannet år igjen av sin nåværende kontrakt og det spekuleres i når styret eventuelt legger et nytt forslag til kontrakt på bordet.

For at han ønsker en ny kontrakt er det liten tvil om. Og eierne har også sagt at de ønsker å gi ham en ny avtale; om ikke annet for å få en manager som ikke snakker så mye i mediene om interne problemer i klubben.

Og i følge fotballblogger Guillem Balague vil det utvilsomt gjøre Liverpool til et bedre salgsobjekt dersom man gir Benitez en ny kontrakt. Benitez ønsker å få kontrakten i havn så raskt som mulig. og som Balague skriver virker timingen nokså interessant; for både Hicks og Gillett er klar over at en klubb med en stabil manager, som planlegger for en lang framtid i klubben, er mer verdt enn en trener som bekymrer seg over framtida.

Vår gamle spisshelt Stan "the man" Collymore mener imidlertid at det vil være feil å gi Benitez ny kontrakt akkurat nå. I hans spalte i The Mirror sier Collymore at Benitez ikke ennå har vist at han har det som skal til for å vinne Premier League. Dette til tross for suksess i Champions League. Han mener klubben bør vente til etter sesongen er over for å se hva han har oppnådd og eventuelt forlenge kontrakten da.

Men dette mener jeg er gambling. Vi vet hva det var som fikk Benitez til å gå fra jobben som manager i Valencia. Såvidt jeg har forstått handlet dette hovedsakelig om to forhold; mangel på backing i overgansmarkedet og usikkerhet rundt managerens kontrakt. Etter min mening er Benitez nå i ferd med å ferdigstille sitt byggverk når det gjelder spillerstall på Anfield og må få den tiden som trengs for å vise hvilke resultater han kan gi oss. Han er en manager av verdensformat og bør få vår støtte. Gi ham en ny kontrakt nå, så vi ikke mister ham. Og om det gjør det enklere å selge klubben og bli kvitt texanerne er jo saken enda klarere!

Hva mener du?

1 comment:

  1. skulle sendt torpedoer for å banke dritten ut av Hicks og Gillett.

    med balltre og piggtråd...

    ReplyDelete