Saturday, November 8, 2008

Liverpool - West Bromwich 3-0

West Bromwich fikk lørdag se Liverpool igjen klatre til toppen av tabellen. Se målene her!

Lørdag kveld hadde Liverpool muligheten til å ta tilbake toppen av tabellen mot West Bromwich Albion som ligger nest sist i Premier League. Men ville motstanderen legge seg bakpå og satse på kontringer, på samme måte som opprykkskameratene i Stoke, da de klarte 0-0? Liverpool er så langt denne sesongen ubeseiret på hjemmebane, og har en svært god staistikk mot Bromwich i ligaen (les flere kampfakta hos BBC).

Det var på forhånd forventet at Fernando Torres ville starte kampen etter å ha vært ute i flere uker. Men Benitez ventet til helt opp mot kampstart på å ta beslutningen. Og da lagoppstillingen kom var det klart at Benitez valgte å være forsiktig og starte med ham på benken. Og i forhold til kampen mot Atletico Madrid hadde Yossi Benayoun kommet inn for Xabi Alonso, som var blitt satt på benken.

VIDEO, Pressekonferanse med Benitez før kampen:

West Brom (WBA) er framme med den første farligheten etter snaut to minutter og lurer offsidelinja til Liverpool, men Pepe Reina er fint ute og tar ballen. Og det ble relativt tidlig klart at WBA ikke var et lag som bare ville legge seg bakpå og forsøke å forsvare seg til ett poeng.

Kampen har startet i et relativt lavt tempo og det skapes ikke de store sjansene de første ti minuttene, bortsett fra et litt slapt langskudd fra Steven Gerrard etter snaut ti minutter. To minutter etter kommer imidlertid Robbie Keane på en stor sjanse med skudd fra 16 meter etter en fin pasning fra Javier Mascherano.

WBA's Olson får gult kort etter å ha tatt ned Gerrard ulovlig etter 18 minutter. Frisparket fører etterhvert til at Daniel Agger får en heading mot mål, men avslutningen er alt for slapp.

Etter 23 minutter får Keane nok en stor sjanse i samarbeid med Dirk Kuyt, men nok en brent sjanse.

Etter 29 minutter skal Liverpool helt klart ha straffe da tidligere nevnte Olson handser i 16-meteren for å få ballen over dødlinja, etter et godt angrep med Benayoun og Gerrard i hovedrollene. Men dommer gir BARE hjørnespark.

Og etter 33 minutter scorer ENDELIG Kean sitt første mål for Liverpool i Premier League. Gerrard med en lekker pasning og Keane er kald når han logger over tidligere Liverpool-keeper Scott Carson.

VIDEO, Se målet her:

(Se målet her om playeren ikke fungerer i din nettleser)

Liverpool dominerer nå kampen stort og etter 38 minutter får Mascherano til et skudd fra 20 meter, men rett på Carson.

Reina gjør en sjelden glipp etter 41 minutter og slipper ballen til corner, men den skaper ingen farligheter. Straks etter, på contringen andre veien, får Keane igjen ballen i en gunstig posisjon og runder Carson med ballen, som han setter til 2-0! Er ketchupflaska Keane i ferd med å åpne seg?

VIDEO, se målet her:

Det legges til ett minutt i første omgang, men ingenting av betydning skjer før det blåses for pause.

Ingen endringer på laget til andre omgang og Liverpool spiller som sedvanlig i retning mot The Kop etter hvilen.

De første minuttene blir relativt hendelsesfattige, og det er WBA som har de to første halvsjansene. Etter 56 minutter legger Albert Riera fint inn foran mål, men verken Keane eller Kuyt rekker fram i tide.

Etter nesten en time er Keane farlig frampå igjen og lukter på hat-trick, men mangler den siste touchen på å få satt ballen bak Carson.

To minutter etterpå er WBA frampå med et godt innelegg foran Reina, men Agger er der og gir til conrner. Innlegget gir nok et hjørnespark, men heller ikke denne corneren gir noen farlighet.

Ryan Babel blir første innbytter i dag, til fordel for Riera, etter 64 minutter. Vi er inne i en hendelsesfattig periode i kampen, men etter 70 minutter lager Mascherano frispark på ca. 25 meter. Skuddet blir att til siden for Liverpools mur, men også utenfor målet. Rett etter frisparket kommer Torres inn, mens tomålsscorer Keane blir tatt av.

Torres gjør seg skikkelig bemerket første gang etter 78 minutter da han får en fin ball fra Benayoun og skyter fra ca. 16 meter, men Carson er fint med.

Deretter får Gerrard hvile, mens Alonso får noen minutter på slutten av kampen. Babel kragler seg fram til dødlinja etter 82 minutter og får lagt inn, men Kuyts heading går over mål.

To minutter før full tid får Mascherano et relativt fortjent gult kort etter en HODELØS takling.

To minutter på overtid setter Alvaro Arbeloa et flott punktum for kampen etter å ha fått en pasning fra Kuyt og setter ballen pent i bortre hjørne!

---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferat også hos Liverpool.no, VG.no/live og BBC!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Agger, Aurelio, Kuyt, Mascherano, Gerrard, Riera, Benayoun, Keane.

Benken: Cavalieri, Hyypiä, Torres, Alonso, Babel, Insua, El Zhar.