Tuesday, November 4, 2008

Liverpool - Atletico Madrid 1-1

Tirsdag kveld så det lenge ut til å bli sesongens første hjemmetap, men Steven Gerrard reddet ett poeng!

Igjen var Fabio Aurelio tilbake på backen og Javier Mascherano på midtbanen. Fernando Torres ble fortsatt spart, mens Robbie Keane startet på topp i den etter hvert kjente 4-2-3-1-formasjonen. Skulle Atletico Madrid klare å hevne 1-1-kampen fra deres hjemmebane?
Allerede etter ett minutt kommer Daniel Agger til en stor sjanse som blir stoppet i siste sekund av det spanske lagets keeper. Og bortelaget får et frispark etter snaut fire minutter, men uten å utrette noe.

Tempoet var relativt stort i starten av kampen men har etter noen minutter blitt noe lavere. Det blir mye tråkling på midtbanen uten stor gjennombruddshissighet.

Etter 11 minutter vinner Liverpool et hjørnespark. Steven Gerrard legger hardt inn og Franco må gi en retur, men ingen snapper den opp. Tre minutter etter slås det langt fra Xabi Alonso på Keane, som tar pent ned på brystet og slår på halv volley mot mål, men dessverre såvidt på utsiden.

Atletico kommer på en stormangrep etter 19 minutter, etter at Liverpool har kontret først, men angrepet stoppes. Kampen går for øyeblikket litt i rykk og napp, med mye balltrilling i lagene før angrepene kommer.

Etter 24 minutter kommer Liverpool fort framover og Alonso legger fint på tvers over banen til Albert Riera, men spanjolen bommer. To minutter etter forsøker Aurelio seg på et langskudd og Kuyt var to tær fra å sette den på lengste stolpe.

Liverpool kommer på en god overgang etter 32 minutter og dominerer nå spillet stort. Straks etter er Keane alene med keeper, men klarer ikke passere en god Atletico-keeper.

Men i en periode der Liverpool dominerer stort kommer bortelaget på et angrep der Maxi Rodriguez får ballen innenfor 16 meter, runder Jamie Carragher og setter ballen til side for Pepe Reina! Dermed må Liverpool igjen jobbe hardt for å hente opp ledelsen fra en motstander.

Fram mot hvilen skjer det lite foran de to målene og kampen ebber ut til pause med ledelse til gjestene.

Ryan Babel har varmet opp gjennom hele pausen, men lagene er uforandret til andre omgang. Liverpool starter med et par tilløp til sjanser inne i 16-meteren foran The Kop, men uten å få den siste bevegelsen som skal til.

Etter 51 minutter får en Atletico-forsvarer ballen i hånda og mange vil ha straffe. Tvilsomt spør du meg da armen var ganske nærme kroppen.

Nå kjører Liverpool på mot The Kop i stort tempo. Og det produseres en del sjanser. Skal man i kveld få mer uttelling enn mot Tottenham?

Liverpool får frispark etter 56 minutter. Aurelio legger hardt inn og Agger er svært nære på hodet, men såvidt over. Fire minutter etterpå får Kuyt feilaktig en corner, men den ender ikke i noe. Atletico contrer umiddelbart, resultatløst og Liverpool contrer tilbake, men Gerrard går til slutt i offside.

Ryan Babel kommer inn etter 60 minutter og Riera går ut.

Etter 63 minutter er Agger igjen oppe på en corner og er på blank keeper med en halv volley, men målmannen er godt med. Nå trykker igjen Liverpool på mot The Kop.

Når klokka passerer 70 minutter er det stort spill foran Atleticos 16-meter mellom Keane og Gerrard, men kapteinens skudd går såvidt over tverrliggeren.

Straks etter går Keane av banen til fordel for David Ngog. Skal den unge og høye spissen sette inn en utlikning?

Liverpool fortsetter å skape sjanser, men får ikke uttelling. Det er nesten bare spill mot ett mål.

Lucas Leiva kommer inn etter 76 minutter, mens Mascherano går ut.

Ngog får sin første sjanse på hodet etter 79 minutter, men til side for mål. Og han får en stor mulighet et par minutter etterpå også med beina, men vinner en corner. Innlegget resulterer i nok en heading fra Agger, men igjen til side for mål.

Etter 85 mintuter kommer Carragher til et fantastisk skudd fra 16 meter, men keeper slår over. Corneren skaper ingen farligheter.

Det blir lagt til fire minutter. Og såvidt inn i overtiden får Lucas heade fra fem meter, men rett på keeper. Straks etterpå kommer et stort innlegg fra Gerrard til Kuyt på lengste stolpe, men ikke tilstrekkelig til å sette den i mål.

Gerrard kommer på et løp etter 93 minutter og blir tatt inne i 16-meteren. Han er først på ballen og blir tatt i lufta av en motstander, og det blir straffe! Kapteinen velger å ta den sjøl og feiler selvsagt ikke!

Og når det blåses av for full tid er det godt å konstatere at Liverpool i det minste klarte å få med seg ett poeng etter alt for mange brente muligheter. Heldigvis ble det ikke sesongens første hjemmetap.

---------------------------------------------------------------------------------
Les også kampreferat hos Liverpool.no, VG.no/live, og BBC!

Laget som startet: Reina - Arbeloa, Carragher, Agger, Aurelio - Mascherano, Alonso - Kuyt, Gerrard, Riera - Keane.

Benken: Cavalieri, Dossena, Benayoun, Babel, Leiva Lucas, Ngog, Degen

No comments:

Post a Comment