Tottenham - Liverpool 2-1

Liverpool hadde muligheten til å fortsette å toppe tabellen etter møtet med Tottenham på White Hart Lane, men kastet bort sjansen.

Lørdag reiste Robbie Keane til London for å møte sine gamle lagkamerater i Tottenham, som har fått ny manager siden sist, i Harry Redknapp. Liverpool er så langt ubeseiret denne sesongen, som eneste lag i Premier League, og Benitez har aldri tapt for Tottenham (les flere kampfakta hos BBC). Men at man forventet en tøff kamp i London er det liten tvil om.

Liverpool startet med omtrent samme lag som mot Chelsea, men med Andrea Dossena på venstrebacken isteden for Fabio Aurelio.

Og Robbie Keane fikk en svært god start på kampen da han krangler ballen gjennom Spurs-forsvaret og gir den til Dirk Kuyt som scorer fra skrått hold! (Se målet her!) Dette skjer etter bare to minutters spill.

Etter snaut fem minutter legger Steven Gerrard et utrolig flott frispark som keeper Gomes må slå til corner. Denne resulterer i flipperspill i Tottenham-forsvaret og en corner til, som ikke fører til noe.

Etter den hendelsesrike åpningen av kampen roer det hele seg noe ned, men ballen er fortsatt mest på hjemmelagets banehavdel. Etter 10 minutter har Liverpool hatt ballen 75% av tiden.

Gerrard får en halvsjanse etter 15 minutter, men fomler i den siste ballberøringen. Og etter 20 minutter har Tottenham kommet mer inn i kampen, men det er fortsatt Liverpool som styrer mye av det som skjer på The Lane.
Når vi nærmer oss halvtimen har tempoet dalt betraktelig, men Gerrard kommer til en halvsjanse igjen, med skudd fra ca. 16 meter, til side for mål.

Tottenham får en corner etter 39 minutter, og Pepe Reina må kaste seg etter en ball, men har god kontroll. Hjemmelagets største sjanse i første omgang. Resten av første omgang blir avviklet uten noen store sjanser, bortsett fra at Gerrard får gult kort for en takling på Woodgate.

Andre omgang starter med at Redknapp innser lagets begrensninger og gjør to bytter på Spurs-mannskapet.

Liverpool fortsetter imidlertid å dominere kampen, og etter 49 minutter er det bare stolpen og armen til Ledley King som stopper 0-2. Burde vært dømt straffe!

Fem minutter etterpå roter Tottenham i forsvar, Keane snapper ballen, gir den til Gerrard, som igjen treffer aliminiumen. Og straks etterpå er Kuyt frampå med nok en farlighet etter innlegg fra Alvaro Arbeloa.

Xabi Alonso er nære på en heading etter 56 minutter etter nok et godt innlegg fra Gerrard, men såvidt til side for mål. Og nå skapes det sjanser på løpende bånd!

Ryan Babel kommer inn etter 65 minutter og erstatter Keane, som fortsatt ikke har scoret i Premier League.

Tottenham er i ferd med å tilrive seg noe av initiativet og etter 68 minutter kommer en corner fra Tottenham som går via et hode og i mål bak Reina. Spørsmålet er om det er sjølmål av Jamie Carragher. Uansett er dette utrolig urettferdig i forhold til spill og sjanser så langt.

Ledley King løper inn i Reina i det han skal ta et utspark. Han belønnes for det med gult kort.

Yossi Benayoun kommer inn etter 77 minutter og Albert Riera går ut.

Når man nærmer seg fem minutter igjen av kampen er Liverpool igjen i ferd med å finne tilbake til det gode offensive spillet fra tidligere i kampen. Men når kampen går inn i overtid er Pavlyuchenko der og flikker inn et mål etter at Reina har gitt en retur på et skudd.

Liverpool klarer ikke å bruke overtiden til å utlikne og kan skylde på seg sjøl etter å ha brent alt for mange gode muligheter tidligere i kampen. Hjem til Melwood for å trene avslutninger!

---------------------------------------------------------------------------------
Les kampreferat også hos Liverpool.no, VG.no/live og BBC!

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Agger, Dossena, Alonso, Mascherano, Kuyt, Gerrard, Riera, Keane.

Benken: Cavalieri, Hyypiä, Benayoun, Aurelio, Babel, Lucas, El Zhar.